עורכת דין משפחה פתח תקוה

עורכת דין משפחה נזיקין ועבודה ריקי בקבני

עורך דין משפחה פתח תקווה

  • ליווי משפטי בתהליכי גירושין,
  • משמורת ילדים ומזונות
  • ליווי משפטי בערכית צוואות
  • וירושות
  • עריכת הסכם חיים משותפים
  • לידועים בציבור
  • אופוטרופוס
  • עריכת הסכמי ממון
  • ליווי בהליכי גירושין וחלוקת
  • רכוש

גירושין

הליך הגירושין הוא הליך רגיש ולא פשוט ולעיתים אף מורכב מבחינה משפטית. שיעור הגירושין בישראל נמצא תמיד בעלייה מתמדת ועל פי הסקרים כל זוג שישי בישראל בעל פוטנציאל להגיע להליכי גירושין.
חברת R.D.B מעניקה יעוץ, ליווי וייצוג משפטי בתחום הגירושין בנושאים כגון הסכם גירושין, הסכם שלום בית, צו הגנה, צווי עיקול נכסים בהליך גירושין, תביעת כתובה ומזונות אישה, הגשת תביעות כרוכות לבית הדין הרבני (מזונות, משמורת, רכוש), תביעה למדור ספציפי, הגשת תביעות אזרחיות ועוד. עורך דין משפחה פתח תקווה, עורך דין לענייני גירושין פתח תקווה.

צוואות וירושות

צוואות וירושות הינם נושאים משפטיים המערבים רגשות עזים לצד התעסקות עם רכוש והתנהלות בהתאם לחוק והפסיקה. התמודדות עם נושאים אלו מחייבת ייעוץ וליווי מקצועי של עורך דין המתמחה בתחומים אלה.
חברת R.D.B מעניקה יעוץ, ליווי וייצוג משפטי בכל הנושאים בתחום הצוואות והירושות
כגון עריכת צוואות – צוואת יחיד וצוואה הדדית, צווי ירושה, בקשה לצו קיום צוואה, התנגדות לצוואה, ניהול עיזבון ועוד.

ידועים בציבור

ידועים בציבור הינם בני זוג במערכת יחסים ארוכת טווח המנהלים משק בית משותף בדומה לבני זוג נשואים גם בכל הקשור לחובות וזכויות.
חברת R.D.B מעניקה יעוץ, ליווי וייצוג משפטי בכל הסוגיות הנוגעות לידועים בציבור כגון הכרה כידועים בציבור, זכויות בירושה, הסכם חיים משותפים, הסכם ממון, דמי מזונות אישה ידועה בציבור ועוד.

עורכת דין גירושין

משמורת ילדים

משמורת ילדים הינה סוגיה רגישה ומורכבת בדיני משפחה. הורים לילדים המחליטים להיפרד חייבים להחליט להגיע להחלטה נכונה וטובה עבור ילדיהם המשותפים.
ישנם מקרים בהם הורה אחד הוא המשמורן וההורה השני שומר על קשר עם ילדיו במסגרת הסדרי ראיה שנקבעים מראש ומוסכמים על שני הצדדים. וישנם מקרים בהם נקבעת משמורת משותפת בין ההורים והילדים נמצאים אצל כל אחד מהם באופן שווה.
חברת R.D.B מעניקה יעוץ, ליווי וייצוג משפטי בכל הסוגיות בענייני משמורת כגון משמורת משותפת, הסדרי ראייה, מעבר מגורים של הורה משמורן, שינוי משמורת ילדים ועוד.

מזונות ילדים

מזונות ילדים הינו מרכיב חשוב ומהותי ביותר בדיני משפחה. החוק בישראל מחייב הורה לדאוג לצרכיו ומחייתו של ילדו כמפורט בסעיף 3(א) לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות), תשי"ט-1959. החיוב במזונות ילדים מקבל ביטוי גם בדין העברי, שם קובעת ההלכה בישראל כי כל אב חייב לזון את ילדיו עד להגיעם לגיל 18.
חישוב גובה דמי המזונות אינו נוסחה קבועה אלה נקבע על פי חישוב של פרמטרים שונים בהתאם לכל מקרה בפני עצמו.
חברת R.D.B מעניקה יעוץ, ליווי וייצוג משפטי בכל הסוגיות בנושא מזונות ילדים כגון חישוב גובה דמי מזונות, תביעה לתזונות זמניים, הפחתה או ביטול דמי מזונות ועוד.

החזקים לצידך!

R.D.B LAW FIRM- הבית שלך לעולם המשפט
טל': 03-9133341 פקס: 03-9133345

עו"ד ריקי בקבני

* האמור אינו מהווה ייעוץ משפטי. נסיבותיו השונות של כל מקרה נבחנות לגופן ואסטרטגיה משפטית נבנית בהתאמה אישית בלבד.

עורכת דין משפחה בפתח תקווה – סקירה משפטית
תשובה תמציתית
מניתוח הפסיקה עולה כי עורכי דין למשפחה בפתח תקווה מטפלים במגוון רחב של נושאים משפטיים, כאשר בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה מהווה פורום מרכזי לדיון בסכסוכים משפחתיים באזור השרון.

דיני משפחה הם אחד התחומים הרגישים והמורכבים ביותר במשפט הישראלי. כאשר מדובר בעניינים משפטיים הקשורים לגירושין, משמורת ילדים, מזונות, ירושה, הסכמי ממון ועוד, יש צורך בייצוג משפטי מקצועי שמבין לא רק את החוק, אלא גם את המורכבות הרגשית של הצדדים המעורבים. עורכת דין משפחה בפתח תקווה מספקת שירותים משפטיים ליחידים, זוגות ומשפחות, תוך מתן דגש על פתרונות אישיים, רגישות ומקצועיות גבוהה.

למה חשוב לבחור בעורכת דין מומחית לדיני משפחה בפתח תקווה?
1. מקצועיות וניסיון בתחום דיני המשפחה
עורכת דין שמתמחה בדיני משפחה מכירה את כל ההיבטים המשפטיים, התקנות והחוקים הרלוונטיים. היא יודעת כיצד לבנות אסטרטגיה משפטית נכונה בהתאם לכל מקרה, כדי להגן על הזכויות של לקוחותיה ולהשיג את התוצאה הטובה ביותר.

2. ליווי אישי ותמיכה בתהליכים רגישים
דיני משפחה כוללים נושאים רגישים כמו פרידה, גירושין, משמורת ילדים וסכסוכים על ירושה, שיכולים לגרום ללחץ רגשי רב. עורכת דין טובה לא רק מספקת ייעוץ משפטי, אלא גם מעניקה ליווי אישי, הקשבה והכוונה לכל אורך התהליך.

3. פתרונות בהתאמה אישית משפט וגישור
במקרים רבים ניתן למנוע עימותים משפטיים ארוכים על ידי גישור או הסכמות מחוץ לבית המשפט. עורכת דין משפחה מנוסה תדע להוביל משא ומתן מוצלח, לחסוך לכם זמן וכסף, ולהבטיח פתרון שמוסכם על שני הצדדים.

תחומי ההתמחות של עורכת דין משפחה בפתח תקווה
גירושין ייצוג משפטי מקצועי בתהליך מורכב
הליך גירושין כולל התמודדות עם סוגיות כמו חלוקת רכוש, משמורת ילדים, דמי מזונות, גט והסכמים כלכליים. עורכת דין מומחית תדע להוביל את התהליך בצורה הוגנת, מקצועית ובמינימום עימותים.

משמורת ילדים והסדרי ראייה
כאשר זוג מתגרש, אחת השאלות המרכזיות היא היכן יגדלו הילדים. בית המשפט תמיד שואף לפעול לטובת הילד, אך הדבר מצריך דיונים משפטיים מעמיקים. עורכת דין משפחה תדע לייצג את טובת ההורה והילד ולהבטיח הסדרי ראייה הוגנים.

מזונות ילדים ובני זוג
חישוב דמי המזונות מתבסס על שיקולים משפטיים וכלכליים, לרבות הכנסות ההורים, גיל הילדים והוצאות מחיה. עורכת דין מנוסה יכולה לנהל תביעה להפחתה או הגדלת מזונות, בהתאם לשינויים במצב הכלכלי של הצדדים.

הסכמי ממון וגירושין בהסכמה
כדי להימנע מסכסוכים עתידיים, בני זוג רבים חותמים על הסכם ממון לפני הנישואין או לאחריהם. כמו כן, הסכם גירושין בהסכמה חוסך זמן וכסף, ומאפשר פרידה מכובדת ללא מאבק משפטי ארוך.

ירושה, צוואות וניהול עיזבון
המורכבויות המשפטיות הקשורות לצוואות וחלוקת ירושה עלולות לגרום למתחים משפחתיים, במיוחד כשאין הסכם ברור. עורכת דין משפחה תסייע בכתיבת צוואה חוקית, ניהול עיזבון, התנגדויות לצוואות וחלוקת רכוש בין יורשים.

למה חשוב לבחור בעורכת דין מקומית בפתח תקווה?
היכרות עם מערכת המשפט המקומית – עורכת דין שפועלת בפתח תקווה מכירה היטב את בתי המשפט לענייני משפחה באזור ואת הדרכים היעילות לנהל תיקים בעיר.
זמינות ונגישות לפגישות ייעוץ אפשר לקבוע פגישות נוחות קרוב לבית ולקבל שירות משפטי מקצועי ללא צורך לנסוע רחוק.
ניסיון בתיקים מורכבים עורכת דין מקומית מנוסה בטיפול במקרים שונים, כולל גישור, משא ומתן וייצוג משפטי בבית המשפט.

איך לבחור את עורכת הדין המתאימה לכם?
5 טיפים לבחירת עורכת דין מומחית לדיני משפחה בפתח תקווה:

ניסיון מקצועי בדקו כמה שנים היא עוסקת בתחום, ואילו מקרים היא ניהלה.
המלצות וחוות דעת חפשו המלצות של לקוחות קודמים כדי להבין את רמת השירות שלה.
יחס אישי וזמינות גבוהה חשוב לבחור עורכת דין שמלווה אתכם לאורך כל הדרך ולא משאירה אתכם לבד בתהליך.
אסטרטגיה משפטית חכמה ודאו שעורכת הדין בונה תוכנית פעולה מותאמת למקרה שלכם.
יושרה ומקצועיות עורך דין משפחה טוב תמיד יציע פתרונות הוגנים ומקצועיים לטובתכם.

דוגמאות מהפסיקה לתפקיד עורך דין משפחה
תאדמ (ירושלים) 10302-03-22 שירה לשם נגד עורך דין ג'רמי שטרן (ניתן ב 21/08/2023) "בפניי תביעה כספית בסך 46,000 בגין הפרת הסכם למתן שירותים משפטיים. הנתבע הינו עו"ד העוסק בתחום דיני המשפחה. התובעת שכרה את שירותיו של הנתבע לצורך ייצוגה בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה בתביעת גירושין, תביעה לחלוקת רכוש, תביעה למשמורת ותביעה למזונות ילדים."

חשיבות הייצוג המקצועי
תמש (פתח תקווה) 33279-08-20 נגד . ג נגד מ. ג (ניתן ב 16/11/2023) מהפסיקה עולה חשיבות הייעוץ המשפטי המקצועי: "היא אמרה שיש לה עורך דין ועו"ד קייס אמר לה שיכולה לא לחתום והיא החליטה מה החליטה."

שיקולים מעשיים בבחירת עורך דין משפחה
ניסיון וידע מקצועי:
התמחות בדיני משפחה
היכרות עם בתי המשפט באזור
ניסיון בניהול הליכים מורכבים
זמינות ושירות:
יכולת מתן מענה מהיר
נגישות למשרד
תקשורת שוטפת עם הלקוח
שקיפות בשכר טרחה:
תק (רמלה) 22441-03-24 גבריאל פתחוב נגד זוהרה זהבית בוזגלו דנינו (ניתן ב 15/07/2024) הפסיקה מדגישה את חשיבות ההסכמה מראש על שכר הטרחה והשקיפות בעניין זה.

סיכום
עורך דין משפחה בפתח תקווה נדרש למומחיות רבה בתחומו, יכולת ניהול משא ומתן, והבנה מעמיקה של דיני המשפחה. חשוב לבחור עורך דין בעל ניסיון מוכח, המכיר את המערכת המשפטית המקומית ומסוגל לספק ייצוג מקצועי ואיכותי.כ

סימוכין:

תאדמ (ירושלים) 10302-03-22- שירה לשם נגד עורך דין גרמי שטרן

 

שמות השופטים: יגאל ברק עופר

 

1. בפניי תביעה כספית בסך 46,000 בגין הפרת הסכם למתן שירותים משפטיים 2. הנתבע הינו עו"ד העוסק בתחום דיני המשפחה. 3. התובעת שכרה את שירותיו של הנתבע לצורך ייצוגה בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה בתביעת גירושין, תביעה לחלוקת רכוש, תביעה למשמורת ותביעה למזונות ילדים. 4. ההתקשרות החוזית נעשתה בהתכתבות דוא"ל בין הצדדים מיום 13.4.2021 , בה סוכם כי שכר הטרחה ישולם לנתבע מראש עבור שירותיו, ויעמוד על 50,000 כולל מע"מ. 5. בפועל שילמה התובעת לנתבע סך של 46,000 . 6. ביום 6.7.2021 הודיעה התובעת לנתבע כי היא מפטרת אותו מייצוג, ודרשה לקבל בחזרה את מלוא הסכום ששילמה לו. 7. הנתבע סירב להשיב לתובעת סכום כלשהו. עיקר טענות התובעת 8. הנתבע התייחס לתובעת בצורה בלתי נאותה, שבאה לידי ביטוי בכך שאסר עליה להתקשר אליו ודרש שהתקשורת ביניהם תהיה בהודעות ומסרונים בלבד; ענה לה תשובות קצרות ולא ברורות; סירב להיפגש אתה; ונהג לבקר ולהשפיל אותה. 9. בנוסף, הנתבע נהג להעביר טיוטות לעיונה של התובעת זמן קצר ביותר לפני הגשתן, באופן שלא היה לה די זמן לעיין בהן כראוי. 10. השיא היה כאשר הנתבע כתב לתובעת כי ככל שתשלח לו יותר מיילים הוא יענה לה פחות. 11. הנתבע ניהל את ענייניה המשפטיים של התובעת שנמסרו לטיפולו בצורה רשלנית, בין היתר בדברים הבאים: א. הגיש לביה"ד הרבני כתב תביעה קצר ולא מפורט בן שני עמודים בלבד. ב. סירב להגיש תגובות לבית הדין על בקשות של הבעל. ג. הגיש בקשה לחלוקת רכוש ופירוק שיתוף, למרות שידע כי מדובר בדירה השייכת לתובעת בלבד. ד. הגיש את תביעת המזונות לבית הדין במקום לבית המשפט לענייני משפחה, שלו הסמכות לדון בעניין זה.

 

פסק דין |21/08/2023 |שלום – ירושליםמאזכרים – 0 |עמודים – 11

תמ"ש (נצרת) 33279-08-20- נגד . ג נגד מ. ג

 

שמות השופטים: מחמוד שדאפנה

מטרת ההסכם היתה לפתור את הבעיות ושלא תחזור על מה שעשתה ותתמיד ותתנהג בצורה טובה ש. אתה אמרת שהתובעת חששה מבושת הפנים בכפר להורים ולמשפחה ולכן היא היתה מוכנה לחתום על כל דבר זה נכון ת. שאלת את השאלה הזאת ועניתי. ש. האם התובעת לא יכלה לצאת מהישיבה על מנת שתיגש לעורך דין להתייעץ איתו כי משמעות הדבר שהיית כן מפזר את הסיפור שאתה טוען לו בכל הכפר וגורם לה לבושות. ת. היא אמרה שיש לה עורך דין ועו"ד קייס אמר לה שיכולה לא לחתום והיא החליטה מה החליטה. ש. אתה כותב בכתב ההגנה ובתגובה שלך שהדירה והקרקע שלך בלי קשר גם אם היא לא חתמה. האם זה נכון ת. כן. ש. מי אמר לך אתה חושב או יעוץ ת. זה מה שאני טוען. זה הבית שלי שנבנה מכספיי ש. האם ניתן לך יעוץ למעשה שגם אם זה רשום על שמה של התובעת אין לזה ערך וזה שלך לבד ת. ישבנו ואמרנו לו את ההסכמות ולא דיברנו. היא הגישה את הניירת ואת הניירת העברתי לעורך דין וישבנו ביחד. ש. איזה ניירת ת. הוא הסביר לנו הכל. ש. מה הסביר לכם שהבית הוא שלך ללא שום קשר לרישום שלו על שמה של התובעת האם זה מה שאמר לך ת. הוא הסביר לה מה שיהיה. ראה שורות 2 – 36 עמוד 61 לפרוטוקול. 43. התובעת טוענת בכתב תביעתה וגם בתצהיר, כי לא ידעה כלל וכלל על ההסכם וכי הדבר נעשה ע"י הנתבע בלבד, וכי היא לא הייתה מעורבת כלל וכלל בהוראות ובתנאים שנקבעו בהסכם, אולם במסגרת חקירתה התברר, כי היא כן ידעה על ההסכם בטרם נחתם ואף היה לה שיח עם הנתבע בעניין זה. נספח ו' שצורף לתצהיר הנתבע מוכיח, כי אכן התובעת ידעה על כוונת הצדדים לחתום והייתה שותפה עם הנתבע לעריכת ההסכם. מסמך זה הינו בכתב ידה של התובעת ובו מצוין פרטי הבית, גוש וחלקה ועוד פרטים.

פסק דין |16/11/2023 |משפחה – נצרתמאזכרים – 0 |עמודים – 19

 

ת"ק (רמלה) 22441-03-24- גבריאל פתחוב נגד ' זוהרה זהבית בוזגלו דנינו

 

שמות השופטים: קרן אביסרור

שטמפפר יהושע 65, פתח תקווה טלפון: 0502772723 פסק דין 1. עסקינן בתביעה כספית, לתשלום סך של 5,348 ₪ בתוספת הוצאות משפט ריבית והפרשי הצמדה, לטענת התובע בגין נזקים, הפסדים, ועוגמת נפש, שנגרמו לו, לאחר שרכש מהנתבעת חופשה, סופשבוע זוגי במלון רימונים טבריה, וביטל השתתפותו בחופשה. 2. כמפורט להלן, הנתבעת לא הגישה כתב הגנה ולא התייצבה לדיון, לפיכך החלטתי לדון בהעדרה. 3. ביום 11.3.2024 הוגש כתב התביעה בהליך זה. ביום 7.5.2024 הנתבעת הגישה בקשה להארכת המועד להגשת כתב ההגנה עד ליום 20.5.2024 . ביום 7.5.2024 ניתנה ארכה כמבוקש. חרף זאת, הנתבעת לא הגישה כתב הגנה. 4. ביום 11.7.2024 הגיש התובע "בקשה לקבלת פסק דין בהעדר הגנה". התובע טען בדבר חלוף המועד להגשת כתב הגנה, וכי הוא עצמאי שכל שעת עבודה היא משמעותית והכרחית לקיומו ולקיום משפחתו, בהתאם התבקש בית המשפט ליתן פסק דין בהעדר כתב הגנה. 5. ביום 12.7.2024 החליט בית המשפט הנכבד, בבקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה, כדלקמן: "מתוקף סמכותי לפי תקנה 10 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), התשל"ז-1976, לאחר שעיינתי בכתב התביעה ושקלתי הנתונים מצאתי כי אין מקום ליתן פסק דין ללא שמיעת טיעוני הצדדים בדיון. הבקשה תידון במועד הדיון. " 6. בעקבות עדכון המזכירות את הנתבעת בהחלטת בית המשפט מיום 11.7.2024 , בסמוך למועד הדיון הקבוע ליום 15.7.2024 , ביום 14.7.2024 הנתבעת הגישה בקשה במסגרתה פירטה בדבר מצבה הרפואי, בצירוף מסמכים שונים. בנוסף, הנתבעת טענה כי "מבקשת מהשופטת לשלם מכספי הפרטי. . . מבקשת לשלוח לי פרטים להעברה של הקרן בלבד ולחסוך לי את הטירדה במצבי הרפואי להגיע לבית המשפט ולסיים כך את הנושא ואם בכל זאת תידרשי שאגיע אשמח שהיה אחרי הניתוח

פסק דין |

15/07/2024 |תביעות קטנות – רמלהמאזכרים – 0 |עמודים – 3

פסיקה רלוונטית:

בג"צ 8578/01- חיים חליווה נגד 1. עליזה חליווה

שמות השופטים: ט שטרסברג כהן,ד ביניש,א גרוניס

במסגרת תביעה רכושית שהגישה המשיבה כנגד העותר בבית-המשפט לענייני משפחה, הגיעו הצדדים להסדר מוסכם במכלול סוגיות. לבקשת הצדדים, אישר בית-המשפט לענייני משפחה את ההסדר כלשונו. כעבור כשנה וחצי, הגישה המשיבה תביעת מזונות בבית-הדין הרבני. בעוד שבית-הדין הרבני האזורי סבר כי בנסיבות העניין בית-המשפט לענייני משפחה שאישר את ההסכם כפסק-דין בין בני-הזוג הוא המוסמך לדון בתביעת המזונות של המשיבה, קבע בית-הדין הרבני הגדול בדעת-רוב כי בית-הדין הרבני האזורי מוסמך להכריע בתביעת המשיבה למזונותיה. כנגד החלטה זו מופנית העתירה שלפנינו. עיקרי העובדות 1. העותר והמשיבה הינם בני-זוג, יהודים תושבי המדינה ואזרחיה, הנשואים זה לזו משנת 1975 ולהם חמישה ילדים, חלקם קטינים. בשנת 1997 חל קרע בין בני-הזוג ומאז הם חיים בנפרד ומנהלים הליכי גירושין. ביוני 1997 הגישה האישה תביעת רכוש לבית-המשפט לענייני משפחה בנצרת. במסגרת זו, ניהלו בני-הזוג משא-ומתן אשר בסופו חתמו על הסכם אשר נוסח על-ידי באי-כוחם (העותר יוצג אז על-ידי בא-כוחו לפנינו, ואילו האישה החליפה מאז את עורך-דינה). על אף שכותרתו של ההסדר המוסכם בין הצדדים היתה "הסכם-ממון", התייחס הוא למיגוון סוגיות ובהן: משמורת והסדרי ראיה, מזונות קטינים וחלוקת רכוש. במבוא להסכם נכתב, בין היתר, כי בני-הזוג "מעוניינים להסדיר במסגרת הסכם זה את כל ענייניהם הרכושיים והממוניים, החזקת הילדים, הסדרי ראייתם, ומזונותיהם של הקטינים". בסעיף ז3 להסכם נקבע בזו הלשון: "מוסכם בזאת כי בהסדרים האמורים בהסכם זה, גובשו סופית כלל החיובים ההדדיים בין צדדים ואין לצדדים כל תביעות ו/או טענות ו/או דרישות מכל מן וסוג זה כנגד זה, בין רכושיות, בין כספיות, בין למזונות ובין אחרות, והצדדים מוותרים בזה על כל טענות ו/או תביעות האחד מהשני פרט לאמור בהסכם זה" (ההדגשה אינה במקור).

פסק דין |25/07/2002 |בית המשפט העליוןמאזכרים – 65 |עמודים – 6

ע"א 3804/11- פלוני ואח נגד פלונית

שמות השופטים: א ריבלין

ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה בירושלים (השופט ד' טפרברג, להלן: בית המשפט), מיום 8.5.2011 , שלא לפסול עצמו מלדון בעניינם של המערערים בתמ"ש 39657-12-10. 1. המערער 1 (להלן: המערער) והמשיבה הם בני זוג לשעבר אשר הגישו לבית המשפט לענייני משפחה תביעות הדדיות בעניין משמורת ילדיהם המשותפים, מזונותיהם ובענייני רכוש. המערערת 2 (להלן: המערערת) היא חברה שבבעלות המערער 1, אשר נתבעה אף היא על-ידי המשיבה ומיוצגת על-ידי המערער. ביום 3.5.2011 הגישה המערערת בקשה לפסילת בית המשפט. המערערת טענה כי החל מיום 10.3.2011 ואילך התנהל הדיון על-ידי בית המשפט באופן שנוצר חשש ממשי למשוא פנים נגדה. כך עלה, לטענתה, מהחלטות בית המשפט ומאמירותיו בעל-פה, מרגע שהמערערים דחו את הצעותיו להכיר בסמכותו העניינית, למחוק את התביעות שהגישו בבית הדין הרבני ולהסכים לבקשת המשיבה שלא לעשות כל דיספוזיציה ברכוש. המערערת הוסיפה שבית המשפט העיר לפרוטוקול הדיון ביום 28.3.2011 כי : "בית המשפט בהזדמנות הזו פונה לבאי כח הצדדים לשקול אם יש טעם בהליך מאחר ובתום ההליך מישהו מהצדדים ישלם הוצאות נכבדות בתיק". בית המשפט ביקש את תגובת המשיבה וקבע את הבקשה לדיון. 2. לאחר שמיעת טענות בעלי הדין דחה בית המשפט את הבקשה. בית המשפט קבע כי קיים שלושה דיונים ענייניים במחלוקות שבין בעלי הדין, כולל חקירתם, וכי בכל אחד מהדיונים ניתנה החלטה לגופו של עניין. בית המשפט הוסיף כי מדובר בסכסוך בין בני זוג אשר גורר אחריו, וכנראה יגרור גם בעתיד, בקשות שבית המשפט אמור לתת בהן בהחלטות, וכי השגות על החלטות שנתן בעבר יש להגיש לערכאת הערעור. בית המשפט קבע כי אין לו נטייה לצד זה או אחר ואף לא זכר כל התבטאות שלו, כטענת המערער.

פסק דין |03/07/2011 |בית המשפט העליוןמאזכרים – 3 |עמודים – 3

ע"א 1695/24- פלונית נגד פלונית

שמות השופטים: ע פוגלמן

ערעורים על החלטות בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקוה (כב' השופטת ע' בן-דב ג'וליאן) בתמ"ש 64381-07-23 מיום 13.2.2024 ובתמ"ש 31958-02-24 מיום 6.3.2024 בשם המערערות בע"א 1695/24 והמערערת בע"א 2418/24: 2 בע"א 1695/24 פסק-דין לפניי ערעורים על שתי החלטות של בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה (כב' השופטת ע' בן-דב ג'וליאן) – החלטה מיום 13.2.2024 בתמ"ש 64381-07-23, והחלטה מיום 6.3.2024 בתמ"ש 31958-02-24 – שלא לפסול את עצמו מלדון בעניינן של המערערות. 1. המערערת 2 בע"א 1695/24 (להלן: המערערת) והמשיבה בע"א 1695/24 (להלן: המשיבה) הן בנותיה של המערערת 1 בע"א 1695/24 (להלן: האם), והן ניהלו בשנים האחרונות מספר הליכים בבית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה. עניינו של ההליך תמ"ש 64381-07-23 בתביעתה של המשיבה לקביעת הסדרי ביקור עבורה ועבור בנותיה עם האם ולמתן צו שיאפשר את אבחון מצבה, על רקע טענת המשיבה להתעמרות של המערערת באם (להלן: ההליך העיקרי). ביום 28.7.2023 מינה בית המשפט אפוטרופוס לדין לאם (להלן: האפוטרופוס לדין), וביום 18.10.2023 הודיע האחרון לבית המשפט כי לא התאפשר לו להיפגש עם האם ביחידות וביקש כי יינתן צו שמורה על קיום פגישה כאמור, על הגשת תסקיר בעניינה של האם מטעם גורמי הרווחה ועל מינוי מומחה מטעם בית המשפט לצורך בחינת מצבה הקוגניטיבי-מנטלי. ביום 25.10.2023 הורה בית המשפט על מינוי מומחה רפואי מטעמו לגיבוש חוות דעת בעניין מצבה של האם, ועל הגשת תסקיר מטעם גורמי הרווחה. בנוסף נקבע כי הצדדים יישאו "בשלב זה" בשכר טרחת המומחה בחלקים שווים – כאשר החלוקה הסופית של העלות תיקבע בסוף ההליך – וכי לאחר שיוגשו התסקיר וחוות דעת המומחה יבחן בית המשפט את הצורך במינוי אפוטרופוס לדין לאם (להלן: ההחלטה מיום 25.10.2023 ).

פסק דין |07/04/2024 |בית המשפט העליוןמאזכרים – 0 |עמודים – 7

תא"מ (קריות) 52399-03-14- ענבר רון נגד יוליה כרמלי

שמות השופטים: נדים מורני

פסק דין 1. התובעת הינה עורכת דין עצמאית העוסקת בתחום דיני משפחה וירושה מזה למעלה מ-8 שנים, כפי שהצהירה בסעיף 2 לתצהירה. 2. הנתבעת הינה בעלת השכלה אקדמאית רחבה, מועסקת בתפקיד בכיר כרופאה מומחית בתחום ההרדמה ומומחית בתחום הטיפול הנמרץ בבית חולים "העמק", כפי שהצהירה בסעיף 2 לתצהירה. 3. לנתבעת חברה קרובה בשם ש. שהינה משפטנית במקצועה שנהגה הנתבעת להתייעץ עמה. 4. בחודש ינואר 2013 הנתבעת פנתה אל התובעת על מנת להתייעץ עמה ולקבל את ייצוגה המשפטי במסגרת הליכי גירושין מבעלה בטרם החלו הליכים משפטיים כלשהם ביניהם. 2 5. בין הצדדים התנהל משא ומתן, התקיימו פגישות יעוץ והוחלפו התכתבויות דוא"ל והודעות מסרונים. 6. חרף הפגישה אשר התקיימה בין הצדדים והייעוץ המשפטי שניתן לנתבעת ע"י התובעת נוצר מצב שבעלה של הנתבעת הקדים אותה והחל את הליך הגירושין באופן מעשי באמצעות הגשת תביעת גירושין כרוכה לבית הדין הרבני בחיפה. 7. ביום 19/2/13 נחתם הסכם למתן שרותים משפטיים שכ"ט בין התובעת והנתבעת במסגרתו נקבע שהנתבעת תשלם לתובעת שכ"ט עו"ד סך 57,000 מע"מ (בסה"כ 66,690 ) עבור ייצוגה כנגד תביעת הבעל בבית הדין הרבני, בהגשת תביעה לכתובה, הכנה וייצוג הנתבעת בתביעת מזונות ומשמורת בבית משפט לענייני משפחה בחדרה ובטיפול בצו הגנה עפ"י הצורך. (להלן: "ההסכם הראשון"). 8. בהסכם הראשון צוין שהנתבעת שילמה לתובעת סך של 10,000 ביום 11/2/13 והנתבעת התחייבה לשלם את יתרת שכ"ט התובעת המוסכמת בסך 56,690 ב-10 שיקים דחויים כמוסכם וכי 5 השיקים נשוא תיק זה הינם 5 השיקים האחרונים מתוך 10 השיקים הנ"ל שבוטלו ע"י הנתבעת, כפי שאין מחלוקת ש-5 השיקים הראשונים מתוך 10 השיקים הנ"ל בגין החודשים אפריל-אוגוסט 2013 הוצגו לפירעון ונפרעו במועדם.

פסק דין |13/02/2016 |שלום – קריותמאזכרים – 1 |עמודים – 8

ת"ק (ראשון לציון) 62456-05-17- אושרית בראל נגד עורך דין מירי דדה

שמות השופטים: ליאת ירון

לסיכום, אני קובעת כי הפעולות שבוצעו על ידי הנתבעת היו מתן ייעוץ בפגישות מימים 17.5.16 ו- 18.5.16 וכן הכנת תביעות המזונות בימים 18.5.16 ו- 19.5.16 , שלאחת מהן צורפה "הרצאת פרטים בתביעה למזונות", שהינן בעיקרן זהות, ושבסופו של יום לא הוגשו לבית המשפט מחמת הפסקת הייצוג. 30. בהינתן שבהסכם נקבע כי תשלום שכר הטרחה הינו בעבור "ייצוג מלא בשתי הערכאות-הגשת כתבי טענות ככול שיידרש וכפי שפורט לעיל, לרבות ייצוג בכל דיון שייקבע בערכאות ועד לקבלת פסק דין/הסכם גירושין", הרי שהיקף השירות שניתן בפועל, מתוך כלל השירותים עליהם סוכם, מצומצם ביותר ומרבית השירות כלל לא ניתן לתובעת. 31. עתה, יש לבחון מעמדו של ההסכם ולקבוע האם בנסיבות, יש מקום לאכוף את סעיף ב' להסכם ולהידרש לטענות התובעת בעניין זה. 11 את טענת התובעת לפיה חתמה על ההסכם מבלי שהיתה מודעת לתוכנו, אני דוחה. הלכה היא, כי חזקה על אדם החותם על מסמך כי הוא קרא והבין את תוכנו (ע"א 9136/02 מיסטר מאני ישראל בע"מ נ' שרה רייז, נח(3) 934). אין מחלוקת כי התובעת קיבלה לידיה את ההסכם, טרם חתימתה עליו, ובאפשרותה היה לעיין בו וללמוד את תוכנו. זאת ועוד, המדובר בהסכם בן כעמוד ומחצה, המנוסח בשפה ברורה ובהירה. 32. לזאת אוסיף, כי ההסכם נחתם במעמד פגישה, שהתקיימה בין הצדדים ביום 17.5.16 – ונמשכה כשעתיים, בה לובנו סוגיות כאלה ואחרות ביחס לייצוג, כפי שעולה מעדות התובעת עצמה. "סך הכל פעם שניה ראיתי אותה, פגישה מאוד ארוכה, נתנה לי אינפורמציה" (עמ' 1 שורה 17 לפרוטוקול). 33. נוכח מכלול האמור, לא שוכנעתי כי, כטענת התובעת, ההסכם נחתם מבלי שהיתה מודעת לתוכנו, וממילא לא שוכנעתי כי הנתבעת התנהלה בחוסר תום לב בהחתימה את התובעת על ההסכם.

פסק דין |26/03/2018 |תביעות קטנות – ראשון לציוןמאזכרים – 9 |עמודים – 16

תאדמ (ירושלים) 10302-03-22- שירה לשם נגד עורך דין גרמי שטרן

שמות השופטים: יגאל ברק עופר

1. בפניי תביעה כספית בסך 46,000 בגין הפרת הסכם למתן שירותים משפטיים 2. הנתבע הינו עו"ד העוסק בתחום דיני המשפחה. 3. התובעת שכרה את שירותיו של הנתבע לצורך ייצוגה בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה בתביעת גירושין, תביעה לחלוקת רכוש, תביעה למשמורת ותביעה למזונות ילדים. 4. ההתקשרות החוזית נעשתה בהתכתבות דוא"ל בין הצדדים מיום 13.4.2021 , בה סוכם כי שכר הטרחה ישולם לנתבע מראש עבור שירותיו, ויעמוד על 50,000 כולל מע"מ. 5. בפועל שילמה התובעת לנתבע סך של 46,000 . 6. ביום 6.7.2021 הודיעה התובעת לנתבע כי היא מפטרת אותו מייצוג, ודרשה לקבל בחזרה את מלוא הסכום ששילמה לו. 7. הנתבע סירב להשיב לתובעת סכום כלשהו. עיקר טענות התובעת 8. הנתבע התייחס לתובעת בצורה בלתי נאותה, שבאה לידי ביטוי בכך שאסר עליה להתקשר אליו ודרש שהתקשורת ביניהם תהיה בהודעות ומסרונים בלבד; ענה לה תשובות קצרות ולא ברורות; סירב להיפגש אתה; ונהג לבקר ולהשפיל אותה. 9. בנוסף, הנתבע נהג להעביר טיוטות לעיונה של התובעת זמן קצר ביותר לפני הגשתן, באופן שלא היה לה די זמן לעיין בהן כראוי. 10. השיא היה כאשר הנתבע כתב לתובעת כי ככל שתשלח לו יותר מיילים הוא יענה לה פחות. 11. הנתבע ניהל את ענייניה המשפטיים של התובעת שנמסרו לטיפולו בצורה רשלנית, בין היתר בדברים הבאים: א. הגיש לביה"ד הרבני כתב תביעה קצר ולא מפורט בן שני עמודים בלבד. ב. סירב להגיש תגובות לבית הדין על בקשות של הבעל. ג. הגיש בקשה לחלוקת רכוש ופירוק שיתוף, למרות שידע כי מדובר בדירה השייכת לתובעת בלבד. ד. הגיש את תביעת המזונות לבית הדין במקום לבית המשפט לענייני משפחה, שלו הסמכות לדון בעניין זה.

פסק דין |21/08/2023 |שלום – ירושליםמאזכרים – 0 |עמודים – 11

ת"א (תל-אביב-יפו) 18142/03- עורך דין ליבוביץ אלינור נגד מורג ציפי

שמות השופטים: אחיקם סטולר

בפני תביעה לתשלום שכר טרחת עורך דין, עבור ייצוג הנתבעת בהליכי גירושין, אשר הוגשה בסדר דין מקוצר. סכום התביעה- 14,240 (הסכום הנתבע תוקן במהלך הדיון לסך של 13,240 ר' להלן) . רשות להגן ניתנה ב-18/2/03. הרקע התובעת הינה עורכת דין, בעלת משרד בתל אביב, ומתמחית בתחום דיני המשפחה והגירושין. בחודש מאי 2002 פנתה הנתבעת לתובעת על מנת שתייצג אותה בהליכים שבינה לבין בעלה, מר דוד מורג, אשר הגיש כנגד הנתבעת תביעת גירושין בבית הדין הרבני האזורי בתל אביב. בתאריך 5/5/02 נחתם הסכם שכר טרחה בין התובעת לנתבעת על סך של 3,000 כערכם בשקלים בצירוף מע"מ כדין (נספח א' לכתב התביעה). 1. במהלך התקופה בה ייצגה התובעת את הנתבעת, ערכה התובעת כתבי בי-דין ובקשות ביניים כמפורט להלן: א. תביעת מזונות, שלום בית ומדור ספציפי בבית הדין הרבני (נספח ב' לכתב התביעה). ב. תביעת מזונות עבור ילדי הזוג בבית משפט לענייני משפחה (נספח ג' לכתב התביעה). ג. בקשה לקביעת מזונות זמניים (נספח ו' לכתב התביעה). ד. הודעה על צירוף מסמכים (נספח ז' לכתב התביעה). ה. תגובה לעניין סדרי ראייה של הילדים (נספח ח' לכתב התביעה). ו. בקשה דחופה לעיון מחדש בהחלטת בית המשפט בעניין סדרי הראייה (נספח ט' לכתב התביעה). ז. תביעה להחזר מחצית משכנתא אשר שולמה ע"י הנתבעת (נספח י' לכתב התביעה). 2. התובעת והנתבעת קיימו 4 פגישות משא ומתן עם בן זוגה ובא כוחו. שתיים במשרד התובעת ושתיים במשרדו של בא כח בן זוגה. 3. התובעת ייצגה את הנתבעת בדיונים הבאים: א. 23/5/02- דיון בבית הדין הרבני האזורי בתל אביב. בדיון זה נקבע מדורה הספציפי של הנתבעת (נספח ד' לכתב התביעה).

פסק דין |09/12/2003 |שלום – תל אביבמאזכרים – 1 |עמודים – 5

ת"ע (תל אביב) 9176-07-19- ת.ג נגד ט.א

שמות השופטים: יחזקאל אליהו

משב"כ הנתבע המשיך לדעת מהו תחום התמחותו שב וניסה העד לטעון "עשיתי גם תיקים בבית משפט לענייני משפחה", ובהמשך "מספיק שנים, מספיק שנים עשיתי תיקים בבית המשפט, בבית משפט לענייני משפחה, גם בענייני גירושים, גם בענייני צוואות. זאת אומרת שזה משהו שאני עושה". בהמשך לכך כבר חזר בו העד ותיקן את תשובותיו תוך שהוא טוען: "אמרתי עוד פעם. תיקים של גירושים אני לא עושה. צוואות אני עושה עד ימים אלה". מהאמור עולה כי התמחותו של העד בתחום דיני המשפחה מוגבלת לעריכת צוואות, עמ' 333 ש' 31 – עמ' 334 ש' 16. 110. עו"ד ד. ס אישר בעדותו כי אין לו אתר אינטרנט, עמ' 334 ש' 20/19. 111. משנשאל עו"ד ד. ס על ידי ב"כ הנתבעת "תסביר לנו איך הגיעה אליך המנוחה, אם אין לך אתר אינטרנט, למצוא אותך בהקלדה מקרית, הסבירות, או לא קיימת בכלל, שזה יעלה, ואיך הגיעה אליך הגברת המנוחה ליצור איתך קשר לשירות בעניין צוואה", עמ' 333 ש' 35 – 334 ש' 2 השיב זה "גם היום, מגיעים אליי לקוחות מתל אביב, מירושלים, מהרצליה, מפתח תקווה. יש לי חברים, מספיק חברים, קולגות, שמפנים אליי לקוחות בתחומים שהם לא מתעסקים בהם, וגם במקרה הזה, הופניתי על ידי אחד מהם", עמ' 335 ש' 3 – 5. לאור תשובתו של העד בחרתי לשאול אותו "מי החבר שהפנה את המנוחה" וזה ענה כי ניסה לבדוק העניין בבוקר כדי לחדד את זיכרונו וכי לדעתו זה "עורך דין ירון", עמ' 335 ש' 7 – 13. נוכח תשובת העד ומשהמדובר בצוואה קצרה, פשוטה וברורה אשר אינה מצריכה כל מיומנות וניסיון משפטי, הוספתי ושאלתי את העד מה ההיגיון שעמית למקצוע יפנה את המנוחה לעו"ד אחר לצורך עריכת הצוואה ובפרט לעו"ד מעפולה עניין הכרוך בהוצאות ועלויות ואגב כך אף שאלתי מהו הסכום שגבה כשכ"ט.

פסק דין |12/12/2022 |משפחה – תל אביבמאזכרים – 0 |עמודים – 94

פשר (מרכז) 16999-12-14- א. ח. נגד מ. מ. ח.

שמות השופטים: צבי ויצמן

2 3. ביום 12.11.12 ניתן פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה, המאשר הסכם גירושין בין הצדדים במסגרתו חוייב החייב בתשלום מזונות שני ילדיו בסך של 3600 לחודש (1800 לכל אחד), בנוסף חוייב החייב לשאת במחצית הוצאות רפואיות חריגות. 4. ביום 17.12.14 ניתן צו כינוס בעניינו של החייב במסגרתו, חוייב בתשלום חודשי של 1000 לקופת הכנ"ר. 5. לטענת החייב, מיום מתן פסק הדין ועד היום, הוא זה שדואג לצרכי ילדיו, וכי במועד עריכת ההסכם עבד בעסק עצמאי להתקנה ותיקון מזגנים והשתכר סך של 6,400 לחודש. כיום, הוא עובד כשכיר בחברת טמפו ומשתכר בסך של 7530 . אולם לטענתו הוא נישא בשנית ובנו הבגיר גר עימו, בנוסף לשלושת ילדיה של אשתו מנישואיה הקודמים, כך שסמוכים על שולחנו ארבעה ילדים, זאת בנוסף לשהותם של ילדיו הקטינים עמו, על פי הסדרי המשמורת שנקבעו. החייב מבקש לפסוק את מזונותיו בסך הנמוך מזה שנפסק בפסק הדין שכן לדבריו אין הוא יכול לכלכל עצמו ולכלכל ילדיו וכן לשלם לקופת ההליך במצבו הכלכלי. החייב טוען, כי המשיבה במצב כלכלי שפיר, מאחר ודירת המגורים של הצדדים הועברה לידה במסגרתו של הסכם הגירושין. המשיבה מכרה את הדירה וחיה ברמת חיים גבוהה, עובדת כשכירה במשרה מלאה ומתגוררת בדירה חדשה ומרווחת מול חוף הים, בבעלותה רכב מאזדה, מנהלת חשבון בנק ועושה שימוש בכרטיס אשראי , זאת בנוסף לדמי המזונות. החייב מבקש להעמיד את סכום המזונות על סך של 2,000 . 6. מנגד, טוענת המשיבה, כי החייב מציג מצג שווא בפני בית המשפט. לטענתה, החייב ניהל אורח חיים בלתי מוסרי, התעלם מילדיו ומחובתו לתשלום המזונות, וכי הקטינים נמצאים בפועל במשמורתה בלבד כאשר הוא בקושי פוגש בהם.

החלטה |09/02/2015 |מחוזי – מרכזמאזכרים – 1 |עמודים – 5רמ"ש (מרכז) 69540-12-21- ר.צ נגד ס.צ

שמות השופטים: ורדה פלאוט

1. בקשת רשות ערעור על שתי החלטות של בית משפט לענייני משפחה בפתח תקווה שניתנו בתיק תלה"מ 49102-10-21: האחת, מיום 30.11.21 , שבמסגרת נקבע כי לבית משפט קמא הסמכות לדון בתביעה הרכושית שהוגשה ע"י המשיבה, והמבקש חוייב בהוצאות המשיבה בסך 15,000 ; השניה, מיום 5.12.21 , ולפיה נקבע כי נוכח ההחלטה בדבר קביעת הסמכות, בקשת המבקש לסילוק תביעת המשיבה על הסף מחמת העדר סמכות- נדחית, וכי יש להגיש כתב הגנה בתוך 30 יום רקע והחלטת בימ"ש קמא- 2. בקצרה יפורט כי הצדדים נישאו זל"ז כדמו"י בשנת . . . ולהם . . . ילדים (בגירים). סמוך למועד הנישואין, חתמו הצדדים על הסכם ממון, שאושר בפני רשם הנישואין. ביום 27.6.21 הגיש המבקש לבית משפט קמא בקשה ליישוב סכסוך (י"ס 59492-06-21), ומשלא הצליחו הצדדים להגיע להסכמות, נסגר ההליך. ביום 9.9.21 הגיש המבקש תביעת גירושין לבית הדין הרבני האזורי בפתח תקווה, לה כרך תביעת מזונות אשה ורכוש. 2 ביום 20.10.21 הגישה המשיבה, לבימ"ש קמא, תביעה רכושית – זו התביעה המתבררת בהליך קמא. בד בבד, עם הגשת התביעה, הגישה המשיבה בקשה- שהוכתרה כבקשה בהולה- לקביעת סמכות שיפוט לדון בענייני הרכוש של הצדדים, כך שבימ"ש קמא ידון בסוגיות אלו, נוכח חוסר תום הלב שבכריכת נושא הרכוש לתביעה הגירושין, ומשאין המדובר בכריכה כדין וכנה, כאשר המבקש חפץ לנשל את המשיבה מהרכוש המשותף שנצבר במהלך החיים המשותפים. במקביל, הגיש המבקש בקשה לסילוק התביעה קמא על הסף מחמת העדר סמכותו של בית המשפט לדון בתביעה הרכוש, נוכח התביעה המתנהלת בבית הדין הרבני.

פסק דין |01/03/2022 |מחוזי – מרכזמאזכרים – 0 |עמודים – 6
רבני (באר שבע) 1197864/14- פלונית נגד פלוני

שמות השופטים: הרב אברהם הרוש

בין ההורים מאבקים רבים בעניינים כספיים למרות מצבם הכלכלי המרווח כאשר עניין המזונות עולה שוב ושוב לאורך כל השיחה. " המלצות התסקיר הינן: א. הפניית המשפחה לאלתר לגורם טיפולי אשר יסייע להורים ולילדים. ב. לחייב את ההורים בשיתוף פעולה, וחוסר שיתוף פעולה יגרור חיובי קנסות. אציין שכיון שהחוק אימץ את עמדת ההלכה בענין החזקת ילדים ו"וטובת הילד" והאב הינו איש מקצוע בתחום, וכמו כן דברינו מופנים לרווחה, לשם כך הנחיצות לבחון במסגרת זה אף את דרישות החוק. 4 דיון והכרעה פתיחת הסכם גירושין בכל הקשור בענייני הילדים אתייחס תחילה לבקשת הרווחה, שלא הבינו די הצורך מדוע יש לתת תסקיר בזמן שיש הסכם מחייב בין הצדדים, הקובע את כל ענייני הילדים והטיפולים בהם וכו'. כך כתבתי בהחלטה מיום כ"ח באייר תשפ"ב (29/05/2022) שכוונה לרווחה: "כדרכם של דברים ביה"ד כתב הסכם גירושין בהסכמת הצדדים ובמשך הזמן התגלעו קשיים בהתנהלות מול הילדים, עם או בלי קשר לגירושין שהיו, כעת עם היפתח תיק החזקת ילדים הגיע העת לבחון לעומק את התנהלות הצדדים עם ילדיהם, כמובן שיש בבחינה זו כדי להשליך על הסדרי השהייה שנקבעו בהסכם הגירושין, נעיר שנקבע לצדדים דיון בעניין זה בתאריך 20/06/2022 ובדיון זה ביה"ד אמור להגיע עם נתונים אובייקטיבים באשר להתנהלות הילדים. על המזכירות להעביר לידי הרווחה את כתב התביעה, כדי ללמד על הנחיצות לתסקיר. " מן המפורסמות שביה"ד נעזר בתסקירי עומק של הרווחה, ודומה הדבר לפסיקה בפיקוח נפש, שדעתו של הרופא נשמעת ועל פיו מכריע הרב את ההלכה. כך הוא בהלכות שבת, יעויין בשו"ע (או"ח סימנים שכח-של), וכן הוא ביחס ליום כיפורים, יעויין שם (סימנים תריז-תריח), ולא כאן המקום להאריך בנידון זה.

פסק דין |03/07/2022 |בתי דין רבניים – באר שבעמאזכרים – 0 |עמודים – 32

ב"ל (חיפה) 28350-11-16- י ר נגד המוסד לביטוח לאומי

שמות השופטים: זאב שטיין מיכל פריימן

במכתב מיום 30/7/14 הודיע הסיוע המשפטי לתובעת כי הוחלט להעניק לה שירות משפטי בעניין – "תביעה למזונות הקטינות, בקשה למזונות זמניים, תביעה למשמורת והסדרי ראיה נגד מ ר בבית המשפט לענייני משפחה בקריות, ללא בקשה לפטור מאגרה". התובעת הופנתה לעוה"ד אייל רוזנר לשם קבלת השירות המשפטי. 4 14. במהלך התקופה מיום שעזב בעלה את הבית, פתחה התובעת בהליכים משפטיים בבית המשפט לענייני משפחה, כמפורט להלן: א. תביעה למזונות שנפתחה בחודש 08.2014; ב. תביעות למשמורת ולהסדרי ראייה, שנפתחו בחודש 10.2015; ג. תביעה לגירושין, שנפתחה בחודש 04.2017.15 . ביום 02/10/17 ניתן פסק דין שהכריז על התובעת ועל בן זוגה כמגורשים. 16. בעקבות המלצת בית הדין, התובעת פנתה לוועדת תביעות של הנתבע. ועדת התביעות סברה שלנוכח התנהלות התובעת – פנייתה ללשכה לסיוע משפטי בחודש 6.14 ופתיחת הליך תביעת המזונות עוד בחודש 8.14 – יש לראות בתובעת כמי שפתחה בהליך על פי דין להשתחרר מקשר הנישואין ולהכיר בה כ"הורה עצמאי" בהתאם לחוק. לכן, המליצה הוועדה לפקיד התביעות לשקול מחדש את התביעה. 17. פקידת התביעות של הנתבע בחנה שוב את עניינה של התובעת אולם החליטה שהחלטת הדחייה תעמוד בעינה, וזאת מכיוון שלא ניתן לראות בהליכים שנקטה התובעת בשנת 2014 כ'הליך על פי דין להשתחרר מקשר הנישואין'. עיקר טענות הצדדים 18. לטענת התובעת יש לראות בה כמי שעונה על הגדרת הורה עצמאי בחוק הסיוע, בעיקר מהטעמים שלהלן: א. יש לפרש את חוק הסיוע באופן תכליתי כך שיסייע למשפחות שבראשן עומד הורה עצמאי – 5 מטרת חוק הסיוע היא לסייע למשפחות חד הוריות ויש לפרש אותו באופן שיגשים מטרה זו; מטרת התנאי של 'פתיחת הליך' היא לוודא, במצב שקדם לגירושין, כי בני הזוג אכן גמרו בדעתם שהם מעוניינים להיפרד, וזה המצב בענייננו; ועדת התביעות של הנתבע המליצה להכיר בתובעת כ"הורה עצמאי" בהתאם לפרשנות תכליתית של החוק, ויש לקבל את המלצתה.

פסק דין |11/04/2019 |בית דין אזורי לעבודה – חיפהמאזכרים – 1 |עמודים – 10

ת"ק (תל אביב) 56210-11-22- אנסטסיה זורבליוב נגד עורך דין רענן גל

שמות השופטים: קרן שמש

1. התביעה שבפניי היא תביעה לתשלום סך של 30,040 בגין החזר חלק משכר טרחה ששילמה התובעת לנתבע במסגרת הסכם לקבלת שירותים משפטיים, וכן פיצוי על עוגמת נפש 2. בפתח הדברים יצוין כי הנתבע, עורך דין במקצועו, ייצג את עצמו בהליך, ולפיכך הותר לתובעת להסתייע בייצוג מטעמה; אולם בסופו של דבר היא בחרה לייצג את עצמה, בסיוע בית המשפט. פרשת המקרה וטענות הצדדים 3. התובעת פנתה אל הנתבע, עורך דין המתמחה בייצוג בדיני משפחה, לצורך קבלת שירותים משפטיים במסגרת הליך גירושין. ביום 12.4.2022 נערכה פגישה בין הצדדים, שבמהלכה מסרה התובעת לנתבע את הפרטים הרלוונטיים, והסבירה לו כי היא נמצאת בהליכי פרידה מבעלה, וכי במסגרת זו היא מעוניינת לנהל משא ומתן בנוגע לתנאי הסכם הגירושין. בשלב בו פנתה התובעת אל הנתבע כבר הוכנה טיוטת הסכם גירושין על-ידי בא כוחו של הבעל, והתובעת היתה מעוניינת לשפר את תנאי ההסכם לטובתה, ולהשלים את התהליך מבחינה פורמלית, לרבות העברת חלק מהזכויות בדירת בני הזוג לרישום על שמה. 4. במהלך הפגישה הסביר הנתבע לתובעת את האפשרויות העומדות בפניה מבחינה משפטית, על השלכותיהן, והתובעת הבהירה כי היא מעוניינת לסיים את ההליך בהסכם, ולהימנע מנקיטת הליכים משפטיים. הצדדים סיכמו כי הנתבע ייצג את התובעת בניהול המשא ומתן והשלמת ההליך בפועל, תמורת שכר טרחה בסך 12,000 ועוד מע"מ ובסך כולל של 14,040 . עוד הובהר והוסכם, כי במקרה שבו תחליט התובעת בכל זאת לנקוט הליכים של הגשת תובענות לבית המשפט, יסוכם על שכר טרחה נפרד לניהול הליכים אלה, ממנו יקוזז הסכום עליו הוסכם לצורך ניהול משא ומתן והשלמת ההליך. 5. הנתבע ביקש מהתובעת שתסדיר את תשלום מלוא הסכום בגין שכר טרחה מראש, ושלח אליה באמצעות וואטסאפ נוסח הסכם שכר טרחה שצורף לכתב התביעה (להלן: "הסכם שכר הטרחה").

פסק דין |07/06/2023 |תביעות קטנות – תל אביבמאזכרים – 0 |עמודים – 8

ת"ק (חיפה) 24259-02-24- הודא קוואס נגד ' הילה זיסמן

שמות השופטים: דנה ביאלר

הנתבעת הגישה ייפוי כוח בהליך יישוב הסכסוך אשר נסגר בעת ייצוגה, קיימה פגישות עם התובעת ועם הצד השני ביחד עם בא כוחו, ניהלה שיחות טלפוניות גם לשיטת התובעת בשין לב לטבלה שבסייפת כתב התביעה-ואלה הם השירותים שאמורים היו להיות מסופקים לתובעת בהתאם להסכם. 3. נוסף על האמור-לא שוכנעתי כי הנתבעת זלזלה בתובעת. לא שוכנעתי כי יש בעובדה כי בין הצדדים סוכם שב"כ בעלה של התובעת יכתוב את ההסכם כדי להוות זלזול וחוסר רצון לספק לתובעת שירותים להם היתה זכאית. בדיון נשאלה הנתבעת אשר לביצועם בפועל של סעיפי המשנה של סעיף 1 להסכם (השירותים להם התחייבה הנתבעת בהסכם המצוטט לעיל בעמ' 3-4) והשיבה: "לשאלת בית המשפט, מה זה אומר הפסקה הראשונה בסעיף מס' 1 לגבי מעשה שנדרש מעורך הדין אני אומרת שבקשה ליישוב סכסוך מוגשת לבית משפט לענייני משפחה, באותו רגע מונפק זימון ליחידת מהו"ת. אנחנו רק מגישים הודעה על נטילת ייצוג אם וככל שצריך סעדים דחופים כמובן אנחנו מגישים, אבל היות ובתיק הזה התיק הלך ישר לניהול מו"מ, אנחנו ישר התחלנו את המו"מ מול עורך הדין, וגיבשנו הסכמות שהועלו בטיוטת הסכם גירושין. לגבי הפסקה השנייה בסעיף 1, אם וככל שמתקיימת פגישה, הפגישה הראשונה ללא עורכי דין. החל מהפגישה השנייה אם וככל שעורכי הדין לא יכולים לנהל מו"מ. . . ברגע שאנחנו מתחילים ללוות לקוח בהליך כזה של משפחה, לכל אורך הדרך יש ייעוץ משפטי, במקרה הזה היו להם לא מעט חיכוכים וחילוקי דעות גם לגבי הילדים, כספים, בעניין הזה היו התכתבויות ביני לבין יואל והגברת קיבלה על בסיס קבוע ייעוץ משפטי איך להתנהל. למעשה מתחילות שיחות והתכתבויות עם עו"ד יואל אמנו בעניין זמני השהות עם הילדים, בעניין הכספים.

פסק דין |30/12/2024 |תביעות קטנות – חיפהמאזכרים – 0 |עמודים – 9

תמ"ש 9913-07- ש. ש נגד צ. א

שמות השופטים: רונית גורביץ

עוד טוענת כי לחץ כבד הופעל עליה ע"י הנתבע וע"י חמותה שאיימו עליה שייקחו ממנה את הילדים, והנתבע אף איים על התובעת כי ידאג לשכן את הילדים בפנימיות. טענות ואיומים אלה פגעו קשה בתובעת, שהקטינים הינם כל עולמה, ולכן הייתה מוכנה לוותר על הכול, ובלבד שתקבל הגט ומשמורת על הילדים. 15. בתצהיר עדותה הראשית מוסיפה התובעת וטוענת כי כל האמור בהסכם הגירושין היה פרי רצונו של הנתבע: הנתבע אמר לתובעת שתישאר עם הילדים בדירתם המשותפת תקופה של עד שנתיים, כי הוא לא ישלם מזונות אלא ישלם את הלוואת המשכנתא, הארנונה והכבלים בלבד (סעיף 60 לתצהיר עדותה הראשית). 16. על רקע נסיבות אלה נחתם הסכם יחסי הממון והגירושין שהובא לאישור בית המשפט. 17. יתירה מכך, טוענת התובעת כי עורך הדין שייצג אותה סירב לייעץ ו/או לחוות דעתו בענייני הרכוש והתנה זאת בשכר נוסף שלא היה ברשותה. 4 בתצהיר עדותה הראשית מוסיפה התובעת וטוענת כי יחידת הסיוע אילצה אותה להראות את הסכם הגירושין לעוה"ד לפני שהיא חותמת עליו. ואכן, התובעת פנתה לעוה"ד לפני חתימת ההסכם וביקשה את עצתו באשר לטיבו של ההסכם. עוה"ד עיין בהסכם אך אמר לה כי אינו יכול לייעץ לה בנושא הרכוש והגירושין ללא תשלום הואיל והמינוי שניתן לו הוא רק בעניין המזונות והמשמורת (סעיף 64 לתצהיר עדותה הראשית). (ראה עדותה בעניין זה, עמ' 10 שורות 6-12). 18. עוד מציינת כי באותה תקופה הייתה בודדה ללא כל תמיכה משפחתית, וכל בני המשפחה היו בנתק ממנה במשך תקופה של 4 שנים בעקבות מריבה שהייתה ביניהם. 19. בישיבת אישור ההסכם התובעת נשאלה ע"י בית המשפט אם היא מסכימה לאמור בהסכם, ולא יכלה לומר אחרת זולת הסכמתה, נוכח מצבה הנפשי והמצוקה שבהם הייתה שרויה באותה העת.

פסק דין |13/10/2013 |משפחה – נצרתמאזכרים – 1 |עמודים – 19

ע"מ (ירושלים) 483/03- פלונית נגד פלוני

שמות השופטים: יוסף שפירא

כן מגוללת האם בכתב התביעה את הקשיים בביקורים בשל המרחק הפיזי והצורך "להטלטל בתחבורה ציבורית שלוש פעמים בשבוע אחד, מתוכם פעמיים לפתח-תקוה, ופעמים בשבוע שני, מתוכם פעם לפתח תקווה כדי להביא את הילד לאביו" (סעיף 4 לתביעה). האם מכנה הסדרים אלה כהתעללות. 5. גם האב קובל על הקשיים הלוגיסטיים בהסדרי הראיה, ובעמוד 3 לעיקרי הטיעון הוא מביא טבלה ארוכה המפרטת שלב אחרי שלב, תוך ציון מספר ק"מ ומספר דקות של כל שלב מרגע יציאתו של האב מן הבית עד לשובו בתום יום ביקור הילד, "מסע שאורך 9 שעות (ע' 3 לעיקרי הטיעון). 6. טענת התובע (הקטין) הינה כי הוא אינו צד להסכם הגירושין ולכן זכותו לבקש את שינויים. לתביעה צורף תצהיר החוזר, פחות או יותר, על האמור בכתב התביעה. אולם טענה זו כנראה נזנחה ע"י הצדדים. דיון: 1. פסק הדין של בית המשפט למשפחה בירושלים (כב' סגן הנשיא לענייני משפחה, השופט פ' מרכוס) חובק 67 עמודים והינו פסק דין ייחודי בנושא חוות דעת מקצועיות בתחום הנדון, הראוי לעיון ולימוד מעמיק לכל מי שעוסק בתחום. אכן הלכה פסוקה היא שחוות דעת הינן כלי עזר עבור בית המשפט בבואו להחליט בנושאים שיש צורך להיעזר במומחים בתחומים שונים. ישנם כמובן תחומים שבית המשפט יקבל את חוות הדעת מחוסר אפשרות להגיע לממצא עצמאי, כגון כשמדובר במחיר של מוצר מסוים, או שווי של פרוייקט שאינם בבחינת ידיעה שיפוטית, כגון חפץ אומנותי, או פרוייקט כלכלי מורכב. אולם ישנם תחומים שבהם לבית המשפט כלים להעריך מצבים שונים, בהיותו בקיא ובעל ניסיון באותו תחום, כגון דיני המשפחה. לא בכדי הוקם בית המשפט למשפחה בארץ שאימץ אף את הגישה של "one family one judge", לאמור שכל ענייני משפחה אחת יובאו בפני אותו שופט שדן אף בעניינים קודמים של אותה משפחה ובקי בכל ההליכים שהתנהלו.

פסק דין |14/01/2004 |מחוזי – ירושליםמאזכרים – 1 |עמודים – 8

תמ"ש (תל-אביב) 24991/98- ח.ד. ו-2 אח נגד ח.ר.

שמות השופטים: טובה סיון

אכן, לא כל סכסוך במשפחה צריך למצוא את פתרונו השיפוטי על פי דין". "פיתרון בדרכי גישור- בין כתלי ביהמ"ש או מחוצה לה- הוא מסגרת ראויה לפתרונם של מרבית הסכסוכים במשפחה". ולסיכום דבריו: "המשפחה יקרה לכולנו, נעשה הכל כדי שיישוב הסכסוך המשפחתי בדרכי הגישור, יהיה אנושי, יעיל וצודק". ומכאן אתה למד כי לא על נקלה יפתח ביהמ"ש פתח לדיון מחודש, בנושאי המשפחה (לרבות מזונות) לאחר שהצדדים עברו דרך ארוכה ופתלתלה טרם גיבשו הסכם אשר אושר וקיבל תוקף של פסק דין. (ראה: א' ברק, הגישור בענייני משפחה- גשר בין בית המשפט לענייני משפחה לבין הדין הדתי, דיני משפחה בישראל בעידן בית המשפט למשפחה, חלק ג' (ינואר 2000), 1149). 11. כיום, בעידן בית המשפט לענייני משפחה, אישור הסכם אשר נוהל ונערך מחוץ לכתלי בית המשפט, הינו עניין שבשגרה. הדבר מונע התדיינויות רבות, וסכסוכים המנוהלים לאורך שנים, ובסופו של דבר מביא למיקסום היעילות והצדק, ולטובת כל הצדדים. הרכבי בתי המשפט למשפחה מאשרים הסכמים מדי יום ביומו. עם זאת, למרות השגרה, מבהיר בית המשפט לצדדים את משמעות ההסכם, ומוודא עם הצדדים כי היו מיוצגים והבינו את משמעות ההסכם, ויש בכך כדי להוות ראיה לדיון כלשהו שנערך בנושאים הכלולים בהסכם, לרבות, ובעיקר כאשר מדובר בפסיקת מזונות לקטינים אשר אינם מודעים להליך המתקיים בין הוריהם. על כן, התערבות ופתיחה מחדש של הסכם אינו הדבר הרצוי, ולא צריך להיעשות כדבר שבשגרה, על ידי מתן זכות מחודשת לתביעה ראשונית. כמו כן בענייננו,כותרת התביעה הנה "הגדלת מזונות", ולא התבקש תיקון של כתב התביעה, ואף בחלק מהתשתית אשר הונחה, נעשה ניסיון להוכיח שינוי נסיבות מהותי כנדרש בתביעה להגדלת מזונות.

פסק דין |11/08/2003 משפחה – תל אביבמאזכרים – 1 |עמודים – 15תמ"ש (נצרת) 8879-12-15- י.ר.ר. נגד ד.ר.

שמות השופטים: אסף זגורי

הקלות הבלתי נסבלת של הגשת תביעה להפחתת מזונות כאשר לא חל כל שינוי משמעותי וכאשר הדיו בקושי יבשה על הסכם הגירושין שאושר בבית משפט זה בהליך הקודם, במסגרת תביעות למזונות, מצריכה בחינה ועיון בשאלה כיצד כלל ניתן ייצוג לתובע מכספי המדינה. 22. בשעה שאין מדובר בייצוג של התובע באופן פרטי אלא באמצעות הלשכה לסיוע משפטי, אשר מחוייבת גם לשקול סיכויי ההליך, מתקשה בית המשפט להבין כיצד ניתן סיוע משפטי לתובע בהליך זה לנקוט בסדרת תביעות נעדרות סיכוי, כאשר הדברים עולים וצפים על פניהם מהכתובים בהליך זה ובהליך הקודם. 23. די לי בהפניה לסעיף 4 לחוק הסיוע המשפטי, התשל"ב – 1972 הקובע: "4. ראש הלשכה רשאי לדחות בקשת שירות משפטי, אם היה סבור שענינו של המבקש אינו אלא טרדני או קנטרני, או שאין לו על מה לסמוך, או שאין לו בסיס סביר מבחינת הדין, העובדות או הראיות, ורשאי הוא להורות שיופסק שירות שהוחל בו וכי המבקש יחזיר הוצאות שהוציאה הלשכה על שירות שנתנה, הכל כפי שנקבע בתקנות. " 24. בית המשפט אינו פועל בשיטת "מצליח". לא ייתכן שבחלוף חצי שנה ממועד אישור הסכם גירושין אגב הליכי מזונות ומשמורת, תוגש תביעה על ידי מי מבעלי הדין וייעשה ניסיון לשוב ולפתוח מחדש את מסכת היריעה והטענות הן בעניין צרכי הילדים, הן בעניין הכנסות הצדדים והכל כאשר למעט עובדת נישואיו של התובע והולדת בת נוספת (עובדה שהייתה צפויה וידועה לתובע בעת ההסכם המקורי), לא חל כל שינוי נסיבות מהותי שכלל מצדיק בחינה מחדש של ההתחייבויות שנטל על עצמו התובע. 25. כפי שיבואר להלן, ברור כי דין התביעות של התובע להידחות על הסף מפאת חוסר תם לב, אי גילוי פרטים מלאים ובשים לב למשך הזמן הקצר מאז מועד כריתת ההסכם ועד מועד הגשת התביעה הנוכחית, כאשר כל אבל כל הנסיבות "החדשות" היו גם היו ידועות או בחזקת ידועות לתובע.

פסק דין |14/02/2016 |משפחה – נצרתמאזכרים – 8 |עמודים – 13

תמ"ש (תל-אביב-יפו) 18817-12-12- ש י נגד ח י ואח

שמות השופטים: יהורם שקד

כחודש לאחר מכן, ביום 5.2.12 פנתה האם לבית הדין הרבני, באמצעות ב"ב, בתביעת רכוש כנגד האב וכנגד אמו. ביום 6.2.12 התקיים בפני בית הדין הרבני דיון במעמד בני הזוג ובאי כוחם. במהלך הדיון טענה האם כי האב אינו נושא בצרכי הילדים, וכי היא נאלצת לפנות בבקשות לקבלת תרומות לצורך תשלום ההוצאות. האב טען כי הוא חפץ בשלום בית, כי בני הזוג חיים תחת קורת גג אחת ומשכך אין מקום לדון במזונות "כאילו אנו עומדים להתגרש". עוד טען, כי הוא מממן את כל הוצאות הבית. בהחלטתו מאותו מועד, קבע בית הדין הרבני כדלקמן: "ביה"ד קיים היום דיון ארוך בעניינם של הצדדים. לאחר שמיעת הצדדים ובאי כחם ולאחר שיקול דעת מחליט ביה"ד כדלקמן: א. הבעל יפנה באופן מיידי לקבלת טיפול רפואי . . . ב. בני הזוג יפנו להליך ייעוץ זוגי באופן מיידי. הבעל יישא בעלות הטיפול. ג. הבעל מחוייב לכלכל, לזון ולפרנס את אשתו וילדיו. בית הדין רשם לפניו את התחייבות הבעל לקיים התחייבות זו ומורה לו לבצעה בעין יפה כך שאשתו וילדיו יחיו ברמת חיים נאותה מכובדת. ד. ב"כ הצדדים ינסחו בתוך 14 יום הסכם שלו"ב ולחילופין גירושין. במסגרת ההסכם יובטחו זכויותיה של האשה ברוח הצעות שהועלו בבית הדין. . . ". 7. ביום 5.3.12 קיים בפניו בית הדין הרבני דיון נוסף במעמד בני הזוג וב"כ. במועד זה שבה האם על טענותיה כי היא נאלצת לפנות בבקשות לסיוע כלכלי מפאת חוסר יכולת לממן את צרכי המשפחה. בתום הדיון, לשאלת בית הדין מהו הסכום אותו מציע המבקש לשלם כמזונות קבועים, השיב המבקש: "זה לא יוביל אותנו לשלום בית". 8. בהחלטתו מיום 25.4.12 , לבקשת האם, הבהיר בית הדין הרבני, כי חיוב האב בהחלטתו מיום 25.5.11 בתשלום סך של 5,000 , היה חיוב חד פעמי, לאמור: "בית הדין מבהיר לבקשת (האשה – י.

החלטה |07/03/2013 |משפחה – תל אביבמאזכרים – 2 |עמודים – 11

תמ"ש (תל אביב) 48354-05-11- ט.ה. נגד ל. מ. ע.

שמות השופטים: איריס ארבל אסל

זאת ועוד, האם טוענת כי אף אם יוחלט להיצמד להסכם ככתבו וכלשונו, אזי על-פי סעיף 8 להסכם, "הסמכות לדון בכל העניינים הקשורים להסכם זה יהיו בבית הדין הרבני בתל-אביב למעט הנושאים האמורים בסעיף 4 להסכם זה – עניין משמורת הילדים ומזונות הקטינה". האם טוענת כי סעיף זה מדבר בעד עצמו, שכן אין רלוונטיות לעובדה שבית הדין הרבני העניק להסכם הגירושין תוקף של פסק דין. משכך, מדגישה האם, התביעה למזונות הקטינה חייבת להידון, בהתאם לסיכום, בבית משפט זה. 29. למעלה מכך, האם קובלת כי האב לא עמד בהסכם ככול שהדבר נוגע להעברת תשלומים עליהם התחייב בהסכם, קרי: 1,500 בחודש עבור מזונות הקטינה, וכן 750 מדי חודש בגין חוב המזונות מהעבר. נוכח זאת, האם פתחה בהליכי הוצל"פ נגד האב. לטענתה, בהתנערות האב מהנכתב בהסכם יש כדי ללמוד על כך שחתם על המסמך בלא שהיה בכוונתו למלא אחר סעיפיו. דיון והכרעה 30. נקודת המוצא בענייני המעמד האישי הינה כי הסכם גירושין אשר נערך ונחתם בין בני זוג, טעון אישור של בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני, כמצווה בחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973. בית משפט לענייני משפחה מוסמך להעניק תוקף של פסק דין להסכם הגירושין, ולו בלבד שאינו כורך בתוכו את עניין הגירושין. בית המשפט או בית הדין הרבני לא יאשרו את ההסכם ויעניקו לו תוקף של פסק דין בטרם וידאו כי הצדדים מבינים את משמעות ההסכם, כי חתמו עליו מתוך שלמות ומרצונם החופשי, כי הוא מגן על האינטרסים של הילדים הקטינים, וכי סעיפי ההסכם אינם נוגדים את תקנת הציבור. עיקרון כיבוד הערכאות ההדדי 31. בנידון דידן הוגש הסכם הגירושין לבית הדין הרבני האזורי בתל-אביב, הסכם הטומן בחובו סעיף המתייחס למזונות הקטינה, וכפועל יוצא מתעוררות שאלות מהותיות באשר לכשרות ולתקפות ההסכם.

פסק דין |04/05/2014 |משפחה – תל אביבמאזכרים – 1 |עמודים – 24

עמ"ש (מרכז) 40874-09-23- י. כ. נגד ' י. כ. א

שמות השופטים: ו פלאוט,צ ויצמן,צ גרדשטיין פפקין

עוה"ד ל. גירון ואח' פסק דין (מתוקן) ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקוה (כב' הש' י. גרינוולד-רנד) מיום 12/7/2023, במסגרתו קבע בית המשפט את זמני השהות של ילדי הצדדים עמם (תלה"מ 57555-07-19), את שיעור חיובו של המערער במזונותיהם ובהוצאותיהם של הקטינים וכן הורה על השבת הוצאות רפואיות ששולמו על ידי המשיבה בהריון ובלידה (תלה"מ 9000-01-20; ותלה"מ 16725-06-20), והכריע במחלוקות רכושית בין הצדדים, תוך שהוא קובע כי הסכם הממון שנחתם בין הצדדים ואשר אושר כדין נזנח על ידם והם אימצו התנהלות שיתופית ביחס לכלל רכושם (תלה"מ 9039-01-20). הנדרש לנדון 1. הצדדים נישאו ביום 26/2/2009 ואולם באוקטובר 2018 עזב המערער את בית הצדדים אחר קרע שנגלע ביניהם. לצדדים שלושה ילדים קטינים ילידי 2011; 2014 ו- 2019 (להלן – הקטינים). 2. עוד קודם לנישואיהם, ביום 1/2/2009, חתמו הצדדים על שני הסכמים – הסכם לכבוד הדדי והסכם ממון. להלן נדרש לעניינו של הסכם הממון (איש מהצדדים לא עתר לסעדים בשל ההסכם לכבוד הדדי), המסדיר את זכויותיהם בנכסים שנרכשו עובר לנישואיהם ובהשבחות נכסים אלו (להלן – הסכם הממון). הסכם הממון אושר כדין על ידי נוטריון. ביום 1/10/2018 חתמו הצדדים על הסכם נוסף – הסכם גירושין ואולם התנו את תוקפו אך ורק באם המשיבה תפסיק את הריונה עם ילדם השלישי (להלן – הסכם הגירושין). 3. בית משפט קמא נדרש למספר תביעות שהוגשו על ידי הצדדים ובכללם – א. תביעת מזונות הקטינים שהוגשה על ידי המשיבה (תלה"מ 9000-01-20; להלן – תביעת המזונות) ב. תביעה בעניין אחריות הורית וזמני שהות שהוגשה על ידי המערער (תלה"מ 57775-07-19; להלן – תביעת זמני שהות) ג.

פסק דין |12/05/2024 |מחוזי – מרכזמאזכרים – 0 |עמודים – 23

תמ"ש (תל אביב) 63340-98- פלונית נגד פלוני

שמות השופטים: שאול שוחט

בכתב הגנתו מכחיש הנתבע את הרקע העובדתי שקדם להגשת התביעה למזונות ולמדור, טוען ששלום הבית החזיק מעמד מספר חודשים בלבד ומטיל את האשם למשבר המתחולל כיום בחיי הנישואין של בני הזוג, לפיתחה של התובעת. לטענתו, לפני כשנה עזבה התובעת את חדר השינה המשותף ומאז לנה היא בחדר אחר. 3. עניינה של החלטה זו היא פסיקת מזונותיה הזמניים של התובעת, אשת הנתבע. 4. א. בטרם אתכבד ואכנס לפסיקת המזונות עצמם, רואה אני חובה לעצמי להבהיר את עמדת ביהמ"ש בכל הנוגע ל'תפקיד' של תקנות סדה"ד האזרחי הרלבנטיות לתביעות מזונות המוגשות בפני ביהמ"ש לענייני משפחה מעבר ל'תפקיד' התקנות בכלל. ב. בע"א 615/84, מרקוביץ בע"מ נ' סתם מ"ב (1), 541 קובע ביהמ"ש: "מטרתן של תקנות סדר הדין היא להבטיח ניהול משפט בצורה יעילה ולמנוע סחבת ובזבוז זמן שיפוטי מיותרים, אולם כל זאת תוך שמירה על זכותם של כל הצדדים למשפט להביא את ראיותיהם ואת טיעוניהם לפני ביהמ"ש בצורה מלאה ונאותה". ג. על מנת ליישם מטרות אלה ולקדם אותן, יש צורך בשיתוף פעולה של כל הגורמים הנזקקים לשירותיו של ביהמ"ש, בודאי של ב"כ הצדדים – כיודעי דין. אם כך בסדרי הדין הרגילים, על אחת כמה וכמה בסדרי הדין בביהמ"ש לענייני משפחה. ד. מחוקק המשנה ייחד בתקנות פרק מיוחד להליכים המתנהלים בפני ביהמ"ש לענייני משפחה (פרק כ 1 בחלק ג' 1 לתקנות) ו"שיפר" את התקנות הנוגעות לתביעות מזונות המפורטות בפרק כ"א לתקנות. כוונת מתקין התקנות היתה, שבבוא ביהמ"ש לענייני משפחה לפסוק בתובענה שבפניו יוכל הוא להתייחס, כבר מהדיון הראשון, לסכסוך כולו שכן מטרתו של ביהמ"ש הינה להגיע ככל האפשר להכרעה כוללת בתובענה ולאו דוקא להתמקד במתן החלטה או פס"ד במקטע ספציפי של המשבר הרחב הפוקד את התא המשפחתי שעניינו נידון בפניו.

החלטה |29/10/1998 |משפחה – תל אביבמאזכרים – 2 |עמודים – 6

רמ"ש (באר שבע) 4184-10-15- ע.ב. נגד ה.א.ב.

שמות השופטים: גאולה לוין

13 בהתאם לתקנות 258כ-258כא לתקס"ד, בקשה ליישוב סכסוך נחשבת כהגשת תובענה כנגד בן-הזוג האחר בכל העניינים המפורטים בתקנה 258ז(1)-(3) לתקנות סדר הדין האזרחי, קרי- "תובענה כספית או רכושית, לרבות סעד הצהרתי, פירוק שיתוף בנכס וסעד על-פי חוק יחסי ממון"; "תובענה למזונות ולמדור"; וכן "תובענה בענייני קטין שנושאה זכויות משמורת, חינוך, ביקור, הבטחת קשר בין קטין להורהו ויציאת הקטין מהארץ" (ר' בג"ץ 5918/07 פלונית נ' בית הדין הרבני הגדול (פ"ד סג(2) 247). 23. עם הגשת הבקשה ליישוב סכסוך, מופנים הצדדים על-ידי בית-המשפט ליחידת הסיוע או לייעוץ או לפישור. יחידות הסיוע, שהוקמו מכוח סעיף 5 לחוק בית המשפט לענייני משפחה, הן יחידות טיפוליות המופעלות על-ידי צוות בין-מקצועי הכולל עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ופסיכיאטרים. גורמים מקצועיים אלה מסייעים בידי הצדדים ובידי בית המשפט לרדת לשורש המחלוקות ולפתור אותן – בין באמצעות גיבוש הסכם ובין באמצעות הכרעה שיפוטית (ר' דברי הנשיא ברק ברע"א 6558/99 חבס נ' חבס פ"ד נד(4) 337, 343-342 . תכלית ההסדר היא למנוע החרפה של הקרע ולעודד פתרון מחלוקות בין בני זוג בדרכי שלום (ר' בהרחבה בבג"ץ 5918/07 הנ"ל). יש לזכור כי יחידות הסיוע הן חלק מבתי המשפט לענייני משפחה וההפניה אליהן נעשית רק באמצעות בית המשפט. ההליך הייחודי המתנהל בהן, במסגרת בקשה ליישוב סכסוך, מתנהל לכל אורכו בחסות בית המשפט. 24. כאשר מוגשת בקשה לישוב סכסוך והצדדים מופנים ליחידת הסיוע, ההליכים יכולים לבוא לידי סיום באחד משני אופנים – אפשרות אחת היא שבני הזוג מגיעים להסכם ובהתאם לתקנה 258כד לתקס"ד בית המשפט רשאי לאשר את ההסכם ולתת לו תוקף של פסק דין.

החלטה |28/12/2015 |מחוזי – באר שבעמאזכרים – 6 |עמודים – 17

חקיקה רלוונטית:

תקנות בית משפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020

סעיף: 15. סעדים בשל תביעות שונות

15. (א) תובענה בשל כל אחד מהעניינים המפורטים להלן תוגש בתביעה נפרדת, יהיה מספר הסעדים באותו עניין אשר יהיה: (1) תובענה כספית או רכושית, לרבות סעד הצהרתי, פירוק שיתוף בנכס וסעד לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1973; התובע יאחד בתובענה זו את כל עילות התביעה והסעדים כלפי אותו נתבע בשל אותה מסכת עובדתית; (2) תובענה למזונות ולמדור; (3) תובענה בעניין קטין לרבות בקשה להסדר שנושאה זמני שהות, חינוך, הבטחת קשר בין קטין להורהו או קרוב משפחה אחר, יציאת קטין מהארץ, וכל תובענה אחרת בין הורים בעניין ילדם הקטין, לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות; (4) תובענה אחרת לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות; (5) תובענה לאבהות או אימהות ובקשה לצו מידע גנטי לפי פרק ה1 לחוק מידע גנטי, התשס"א-2000; (6) תובענה להחזרת קטין חטוף; (7) תובענה לפי חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991, ותובענה לפי חוק למניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב-2001; (8) תובענה בעניין הכרזה על ילד כבר-אימוץ או למתן צו אימוץ; (9) תובענה בעניין התרת נישואין; (10) תובענה לפי סעיפים 2(7) ו-11 לחוק ברית הזוגיות לחסרי דת; (11) תובענה לפי חוק גיל הנישואין; (12) תובענה לעניין קביעת גיל; (13) תובענה לשינוי שם, לפי חוק השמות; (14) תובענה בענייני משפחה לפי חוק הבוררות, התשכ"ח-1968; (15) תובענה לפי סעיף 19ה(ב) לחוק מרשם אוכלוסין; (16) תובענה לפי חוק הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד הילוד), התשנ"ו-1996; (17) תובענה לאכיפת פסק חוץ בענייני משפחה; (18) ערעור על החלטת רשם; (19) ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל; (20) תובענה אחרת בענייני משפחה. (א1) על אף האמור בתקנת משנה (א), תובענות בעניינים המפורטים בפסקה (5) או תובענות בעניינים המפורטים בפסקה (7), ניתן להגיש בתובענה נפרדת או בתובענה יחדיו. (ב) בית המשפט רשאי, לבקשת בעל דין או מיוזמתו, לדון במאוחד בכמה תובענות בעניינים המפורטים בתקנת משנה (א), אם סבר כי יש בכך כדי לייעל את ההליכים. (ג) תובענה בענייני ירושה תוגש לפי תקנה 12 לתקנות הירושה.

חוק בית המשפט לעניני משפחה, התשנ"ה-1995

סעיף: 1. הגדרות

1. בחוק זה, "עניני משפחה" – אחת מאלה: (1) תובענה בעניני המעמד האישי, כמשמעותם בדברי המלך במועצה על ארץ-ישראל, 1922-1947, למעט הנהלת נכסי אנשים נעדרים; (2) תובענה אזרחית שהגיש אדם בין אדם או עזבונו לבין בן משפחתו, או עזבונו, שעילתה סכסוך בתוך המשפחה, יהא נושאה או שוויה אשר יהא; לענין פסקה זו – "בן משפחתו" – (א) בן זוגו, לרבות הידועה בציבור כאישתו, בן זוגו לשעבר, בן זוגו שנישואיו עמו פקעו ובלבד שנושא התובענה נובע מהקשר שהיה ביניהם בתקופה שבה היו בני זוג; (ב) ילדו, לרבות ילדו של בן זוגו; (ג) הוריו, הורי בן זוגו או בני זוגם; (ד) נכדו; (ה) הורי הוריו; (ו) אחיו ואחיותיו, שלו או של בן זוגו; "הורה" – לרבות הורה מאמץ או אפוטרופוס; (3) תובענה למזונות או למדור; (4) תובענה לאבהות או לאמהות; (5) תובענה בענין החזרתו של קטין חטוף, לרבות תובענה לפי חוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים), התשנ"א-1991; (6) תובענה לפי חוקים אלה: (א) חוק גיל הנישואין, התש"י-1950; (ב) חוק השמות, התשט"ו-1956 ; (ג) חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962, ובכללה זכויות משמורת, חינוך, ביקור, הבטחת קשר בין קטין להורהו או יציאת קטין מן הארץ; (ד) חוק קביעת גיל, התשכ"ד-1963; (ה) חוק הירושה, התשכ"ה-1965, לרבות תובענה שעילתה סכסוך בקשר לירושה, יהיו הצדדים אשר יהיו; (ו) חוק שיפוט בעניני התרת נישואין (מקרים מיוחדים), התשכ"ט-1969; (ז) חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1973; (ח) חוק אימוץ ילדים, התשמ"א-1981; (ט) חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991; (י) חוק הסכמים לנשיאת עוברים (אישור ההסכם ומעמד היילוד), התשנ"ו-1996; (7) הליך לפי סעיף 20 לחוק להגנה על עדים, התשס"ט-2008; (8) 2 הליך לפי סעיף 36 לחוק תרומת ביציות, התש"ע-2010.

חוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, התשע"ה-2014

סעיף: 3. הגשת בקשה ליישוב סכסוך ופגישות מהו"ת

3. (א) המבקש להגיש לערכאה שיפוטית תובענה בעניין של סכסוך משפחתי, יגיש תחילה לערכאה השיפוטית בקשה ליישוב סכסוך; הבקשה לא תכלול טענות או עובדות בקשר לסכסוך או בקשר לסמכות השיפוט של הערכאה השיפוטית (ב) (1) הוגשה בקשה ליישוב סכסוך כאמור בסעיף קטן (א) (להלן – בקשה ליישוב סכסוך), יוזמנו הצדדים לבקשה ליחידת הסיוע שליד הערכאה השיפוטית לארבע פגישות מידע, היכרות ותיאום (להלן – פגישת מהו"ת), ודינה של הזמנה לפגישת מהו"ת כדין הזמנה לדיון בבית המשפט; יחידת הסיוע רשאית לקיים מספר קטן יותר של פגישות, בהתאם לשיקול דעתה המקצועי. (2) הצדדים יתייצבו בעצמם לפגישות המהו"ת, ויחידת הסיוע רשאית להיפגש בנפרד עם כל אחד מהם. הממונה הארצי על יחידות הסיוע יקבע בנוהל אמות מידה, נסיבות ושיקולים לעניין השתתפותם של ילדים בישיבות מהו"ת שבהן מתגבשים הסדרים הנוגעים אליהם ואת דרכי השתתפותם; הנוהל ותיקונו יובאו לידיעת ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת. (3) כל פגישות המהו"ת יתקיימו בתוך 45 ימים מיום הגשת הבקשה, ואולם יחידת הסיוע רשאית להאריך את התקופה, פעם אחת, ב–15 ימים בהודעה לערכאה השיפוטית ולצדדים. (4) עורך דין ביחידת הסיוע שהוא בעל ידע וניסיון מקצועי של חמש שנים לפחות בתחום דיני המשפחה ובעל הכשרה וניסיון בתחום יישוב סכסוכים בהסכמה, ישתתף בפגישות המהו"ת, כולן או חלקן, לפי שיקול דעתה המקצועי של יחידת הסיוע. (ג) פגישות המהו"ת יכללו – (1) מתן מידע על ההליכים המשפטיים לעניין סכסוך משפחתי ועל ההשלכות של גירושין ושל כל עניין אחר בסכסוך משפחתי על הצדדים ועל ילדיהם, ובכלל זה השלכות משפטיות, רגשיות, חברתיות וכלכליות; (2) מתן מידע לצדדים על הדרכים שיש בהן כדי לסייע להם ליישב את הסכסוך בהסכמה ובדרכי שלום ולהתמודד עם השלכותיו

חוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, התשע"ה-2014

סעיף: 3. הגשת בקשה ליישוב סכסוך ופגישות מהו"ת

(ג) פגישות המהו"ת יכללו – (1) מתן מידע על ההליכים המשפטיים לעניין סכסוך משפחתי ועל ההשלכות של גירושין ושל כל עניין אחר בסכסוך משפחתי על הצדדים ועל ילדיהם, ובכלל זה השלכות משפטיות, רגשיות, חברתיות וכלכליות; (2) מתן מידע לצדדים על הדרכים שיש בהן כדי לסייע להם ליישב את הסכסוך בהסכמה ובדרכי שלום ולהתמודד עם השלכותיו , לרבות ייעוץ, גישור, גירושין בשיתוף פעולה, טיפול משפחתי או זוגי, ועל השירותים הניתנים לשם כך ביחידת הסיוע שליד הערכאה השיפוטית, בקהילה ובמגזר הפרטי; לעניין זה, "גירושין בשיתוף פעולה" – משא ומתן לפירוד בין בני זוג שבו כל אחד מהצדדים מיוצג על ידי עורך דין בשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע נוספים אם הדבר נדרש, ובלבד שאותם עורכי דין לא יוכלו לייצג את הצדדים בהליך המשפטי שיתנהל ביניהם, אם המשא ומתן ייכשל; (3) היכרות עם הצדדים כדי להעריך יחד אתם את צורכיהם ואת רצונותיהם, ולעניין ילדיהם – טובתם, רצונותיהם וזכויותיהם בעניינים הנוגעים אליהם, לסייע להם לבחון דרכים ושירותים שעשויים לתרום ליישוב הסכסוך ביניהם בהסכמה ובדרכי שלום, ולהתמודדות עם השפעות הסכסוך ולתאם עמם תכנית מתאימה להמשך התהליך; (4) קביעת הסדרים בהסכמה בין הורים לרבות בעניין מזונות, החזקת ילדים, חלוקת זמני שהות בין הורים וכל עניין אחר בעניינו של ילדם או מתן המלצה לצדדים ולגורם שאליו הם יופנו להמשך הליך יישוב הסכסוך, לדאוג לקביעת הסדרים בעניינים אלה בהסכמה. (ד) בתום פגישת המהו"ת האחרונה תמליץ יחידת הסיוע לצדדים בעניין התאמת הליך יישוב הסכסוך בהסכמה בעניינם; בתום חמישה ימים מיום פגישת המהו"ת האחרונה, יודיע כל אחד מהצדדים ליחידת הסיוע אם הוא מעוניין להמשיך בהליך חלופי ליישוב הסכסוך.

תקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), התשע"ו-2016

סעיף: 1. הגדרות

1. בתקנות אלה – "בא כוח" – עורך דין, ולעניין בית דין רבני ובית דין שרעי – גם טוען רבני וטוען שרעי לפי העניין; "גישור", "הסדר גישור", "יחידת הגישור", "מגשר" – כהגדרתם בתקנות רשימת המגשרים; "הממונה הארצי על יחידות הסיוע" – כמשמעותו בסעיף 2 לצו בית המשפט לענייני משפחה (יחידת הסיוע – כישורים מקצועיים ופיקוח מקצועי), התשנ"ו-1996; "סדרי הדין" – סדרי הדין לפי הערכאה השיפוטית המוסמכת לדון בעניין ושאליה הוגשה הבקשה או התובענה; "פגישות מהו"ת" – פגישות מידע, היכרות ותיאום בסכסוך בענייני משפחה כמשמעותן בסעיף 3 לחוק; "רשימת המגשרים בענייני משפחה" – לפי פסקה (3) להגדרה "רשימת המגשרים" בתקנות רשימת המגשרים; "שכר טרחה מרבי" – לפי תקנה 12 לתקנות רשימת המגשרים; "תקנות הסיוע המשפטי" – תקנות הסיוע המשפטי, התשל"ג-1973; "תקנות רשימת המגשרים" – תקנות בתי המשפט (רשימת המגשרים), התשע"ח-2017.

צו בית המשפט לענייני משפחה (הקמת יחידות סיוע, דרכי פעולתן וסדרי עבודתן), התשנ"ו-1996

סעיף: 3. ייעוץ לבית משפט

3. (א) יחידת הסיוע תתן לבית המשפט ייעוץ או המלצות בענייני משפחה בנושאים אלה: (1) טיפול במקרי חירום; (2) יישוב סכסוך בדרך של טיפול או ייעוץ משפחתי, או פישור; (3) הסכמים בעניין משמורת ילדים; (4) ייעוץ לגבי תסקיר של פקיד סעד או חוות דעת של מומחה; (5) מינוי מומחה בידי בית המשפט; (6) דרך ביצוע פסק דין; (7) כל עניין אחר שבית המשפט יפנה אליה. (א1) יחידת הסיוע תיתן לבית המשפט חוות דעת על בן משפחה, בקשר לתובענה שנדונה בפניו, במקרה חירום, או לצורך מיידי ובלבד שאין אפשרות באופן סביר לקבל תסקיר מאת פקיד סעד, כהגדרתו בחוק שירותי הסעד, התשי"ח-1958. (ב) פניית בית המשפט ליחידת הסיוע בקשר לתובענה שנדונה בבית המשפט תיערך לפי הטופס שבתוספת. (ג) תשובת יחידת הסיוע תימסר לבית המשפט, על גבי הטופס האמור בסעיף קטן (ב), לא יאוחר משלושים ימים מיום הפניה, אלא אם כן קבע בית המשפט מועד אחר.

תקנות בית משפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020

סעיף: 3. הגדרות ופרשנות

3. בתקנות אלה – "בית משפט" – בית משפט לענייני משפחה שהוקם לפי סעיף 2 לחוק, או בית משפט שלום כשהוא דן תובענות לפי חוק למניעת אלימות במשפחה; "הסכם בין-לאומי" – הסכם המנוי בתוספת השלישית; "חוק ברית הזוגיות לחסרי דת" – חוק ברית הזוגיות לחסרי דת, התש"ע-2010; "חוק גיל הנישואין" – חוק גיל הנישואין, התש"י-1950; "חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות" – חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962; "חוק השמות" – חוק השמות, התשט"ז-1956; "החוק להסדר התדיינויות" – החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, התשע"ה-2014; "חוק למניעת אלימות במשפחה" – חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991; "חוק מרשם אוכלוסין" – חוק מרשם אוכלוסין, התשכ"ה-1965; "חוק קביעת גיל" – חוק קביעת גיל, התשכ"ד-1963; "עובד יחידת הסיוע" לעניין פרק ב' – עובד סוציאלי מיחידת הסיוע שליד בית המשפט לענייני משפחה, שעבר הכשרה לשמיעת ילדים בבית המשפט; "פסול דין" – כמשמעותו בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות; "צו ההקמה" – צו בית המשפט לענייני משפחה (הקמת יחידות סיוע, דרכי פעולתן וסדרי עבודתן), התשנ"ו-1996; "קטין" – כמשמעותו בסעיף 3 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות; "רשות מרכזית" – גוף שהוסמך לצורך ביצוע הסכם בין-לאומי; "תביעה למזונות" – תביעה לפי חוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות), התשי"ט-1959, לרבות תביעה לפי סעיפים 2(א) או 3(א) שבו; "תובענה" – לרבות בקשה המוגשת לבית משפט כהליך עיקרי; "תצהיר" – לרבות תצהיר שאישר נציג רשות מרכזית לצורך ביצוע הסכם בין-לאומי; "תקנות אכיפת פסקי חוץ" – תקנות סדר הדין האזרחי (אכיפת פסקי חוץ), התשמ"ד-1984; "תקנות הירושה" – תקנות הירושה, התשנ"ח-1998; "תקנות סדר הדין האזרחי" – תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.

תקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), התשע"ו-2016

סעיף: 7. בחינה והמלצה על דרכים ליישוב הסכסוך בהסכמה


7. (א) בתום ישיבת המהו"ת האחרונה, ועל בסיס היכרות יחידת הסיוע עם הצדדים, כאמור בסעיף 3(ג)(3) לחוק, תמליץ יחידת הסיוע לצדדים בעניין ההליך המתאים לדעתה ליישוב הסכסוך ביניהם ובכלל זה בדרך של ייעוץ, גישור, גירושין בשיתוף פעולה, וטיפול משפחתי או זוגי, וכן רשאית יחידת הסיוע להציע לצדדים לסייע להם בעצמה ליישב את הסכסוך בלי להפנותם להמשך הליך ליישוב הסכסוך מחוץ ליחידת הסיוע במקרים מיוחדים ולפי נהלים שיורה הממונה הארצי על יחידות הסיוע לעניין זה, ובלבד שהצדדים הודיעו על הסכמתם להאריך את תקופת עיכוב ההליכים לתקופה נוספת כאמור בתקנה 8(א); בתקנת משנה זו, "גירושין בשיתוף פעולה" – משא ומתן שבו כל אחד מהצדדים מיוצג על ידי עורך דין בשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע נוספים אם יש צורך, ובלבד שאותם עורכי דין לא יוכלו לייצג את הצדדים בהליך המשפטי שיתנהל ביניהם, אם המשא ומתן ייכשל. (א1) הסכימו הצדדים ליישב את הסכסוך ביניהם בדרך של גישור, תביא לפניהם יחידת הסיוע שם של מגשר מתוך רשימת המגשרים בענייני משפחה המתאים למאפייני הסכסוך, ובלבד ששכר טרחתו אינו עולה על שכר הטרחה המרבי. (א2) סברה יחידת הסיוע בתום ישיבת המהו"ת האחרונה כי ישנו סיכוי סביר ששני הצדדים זכאים לסיוע משפטי לפי חוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972, רשאית היא להפנותם להליכי יישוב סכסוך ממצי זכויות באמצעות הסיוע המשפטי, במקרים המתאימים, ולפי נהלים שיורה הממונה הארצי על יחידות הסיוע, ליחידות הסיוע, לעניין זה. (ב) המלצת יחידת הסיוע על מגשר מרשימת המגשרים לפי תקנות רשימת המגשרים תיעשה על יסוד השיקולים המפורטים להלן: (1) תחומי התמחותם של מי שפועלים ליישוב הסכסוך ותחומי עיסוקם; (2) אזורי פעילותם; (3) השפות שאותן הם דוברים; (4) מאפיינים מיוחדים הנדרשים לדעת יחידת הסיוע לצורך יישוב הסכסוך, בשים לב בין השאר לטובת ילדיהם של הצדדים זכויותיהם וצרכיהם; (5) זכאותם של הצדדים לסיוע משפטי לפי חוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972. (ג) המלצת יחידת הסיוע על מגשר מסוים תיעשה, ככל האפשר, באופן שוויוני ובכפוף לשיקולים המפורטים בתקנת משנה (ב). (ד) אין באמור בתקנת משנה (ב) כדי לפגוע בזכותם של בעלי הדין לבחור מגשר אחר מתוך רשימת המגשרים או מגשר שאינו נכלל ברשימת המגשרים.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 265. פסיקת מזונות

265. 24 (א) בעל דין שהגיש תביעה למזונות ומבקש שיפסקו לו מזונות זמניים יגיש בקשה לפסיקת מזונות זמניים (להלן – הבקשה); בבקשה יפרט המבקש את טיעוניו, ויצרף תצהיר שבו יאמת את העובדות שביסוד הבקשה וכן אסמכתאות. (ב) בקשה למזונות זמניים תוגש כבקשה לסעד ביניים כאמור בתקנה 258ד(ד). (ג)25 המשיב יגיש את תשובתו לבקשה בצירוף הרצאת פרטים (להלן – התשובה) בתוך עשרה ימים מיום שהבקשה הומצאה לו [אלא אם כן הגיש עד למועד האמור בקשה ליישוב סכסוך לעניין המזונות הזמניים]; בתשובה יפרט המשיב את טיעוניו ויצרף תצהיר שבו יאמת את העובדות שביסוד הבקשה וכן אסמכתאות. (ד)26 הגיש המשיב בקשה ליישוב סכסוך כאמור בתקנת משנה (ג), תזמין יחידת הסיוע את בעלי הדין לפגישה שתתקיים בתוך עשרה ימים, על הפגישה יחולו תקנות 258כב ו–258כד; סירב המבקש להופיע לפני יחידת הסיוע ונמסרה על כך הודעה בכתב לפי סעיף 5(ג) לחוק בית המשפט לעניני משפחה, התשנ"ה-1995 ((להלן – ההודעה), או שהמשיב לא התייצב לפגישה ביחידת הסיוע, יגיש המשיב את תשובתו כאמור בתקנת משנה (ג) בתוך עשרה ימים מיום שהומצאה לו ההודעה או מהמועד שנקבע לפגישה ביחידת הסיוע. (ה)27 לא הגיעו בעלי הדין להסכמה בפגישה ביחידת הסיוע בעניין הבקשה או להסדר בגישור לפי תקנה 258כד תודיע על כך יחידת הסיוע לבית המשפט; המשיב יגיש את תשובתו כאמור בתקנת משנה (ג) בתוך עשרה ימים מיום הפגישה ביחידת הסיוע או מיום שהומצאה לבית המשפט הודעה על הפסקת הגישור לפי תקנה 8(א) או 8(ג) לתקנות בתי המשפט (גישור), התשי"ג-1993. (ו)28 [לא הגיש המשיב תשובה במועד כאמור בתקנות משנה (ג) עד (ה)], רשאי בית המשפט לפסוק מזונות זמניים על יסוד הבקשה ובלבד שנוכח בית המשפט שהיתה המצאה כדין של הבקשה למשיב.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)

סעיף: 265. פסיקת מזונות

265. 24 (א) בעל דין שהגיש תביעה למזונות ומבקש שיפסקו לו מזונות זמניים יגיש בקשה לפסיקת מזונות זמניים (להלן – הבקשה); בבקשה יפרט המבקש את טיעוניו, ויצרף תצהיר שבו יאמת את העובדות שביסוד הבקשה וכן אסמכתאות. (ב) בקשה למזונות זמניים תוגש כבקשה לסעד ביניים כאמור בתקנה 258ד(ד). (ג)25 המשיב יגיש את תשובתו לבקשה בצירוף הרצאת פרטים (להלן – התשובה) בתוך עשרה ימים מיום שהבקשה הומצאה לו [אלא אם כן הגיש עד למועד האמור בקשה ליישוב סכסוך לעניין המזונות הזמניים]; בתשובה יפרט המשיב את טיעוניו ויצרף תצהיר שבו יאמת את העובדות שביסוד הבקשה וכן אסמכתאות. (ד)26 הגיש המשיב בקשה ליישוב סכסוך כאמור בתקנת משנה (ג), תזמין יחידת הסיוע את בעלי הדין לפגישה שתתקיים בתוך עשרה ימים, על הפגישה יחולו תקנות 258כב ו–258כד; סירב המבקש להופיע לפני יחידת הסיוע ונמסרה על כך הודעה בכתב לפי סעיף 5(ג) לחוק בית המשפט לעניני משפחה, התשנ"ה-1995 ((להלן – ההודעה), או שהמשיב לא התייצב לפגישה ביחידת הסיוע, יגיש המשיב את תשובתו כאמור בתקנת משנה (ג) בתוך עשרה ימים מיום שהומצאה לו ההודעה או מהמועד שנקבע לפגישה ביחידת הסיוע. (ה)27 לא הגיעו בעלי הדין להסכמה בפגישה ביחידת הסיוע בעניין הבקשה או להסדר בגישור לפי תקנה 258כד תודיע על כך יחידת הסיוע לבית המשפט; המשיב יגיש את תשובתו כאמור בתקנת משנה (ג) בתוך עשרה ימים מיום הפגישה ביחידת הסיוע או מיום שהומצאה לבית המשפט הודעה על הפסקת הגישור לפי תקנה 8(א) או 8(ג) לתקנות בתי המשפט (גישור), התשי"ג-1993. (ו)28 [לא הגיש המשיב תשובה במועד כאמור בתקנות משנה (ג) עד (ה)], רשאי בית המשפט לפסוק מזונות זמניים על יסוד הבקשה ובלבד שנוכח בית המשפט שהיתה המצאה כדין של הבקשה למשיב.

חוק בית המשפט לעניני משפחה, התשנ"ה-1995

סעיף: 27. הוראות מעבר

27. (א) הקמת בתי משפט לעניני משפחה, שידונו בכלל עניני המשפחה, תושלם בכל הארץ, לא יאוחר מתום שנתיים מיום תחילתו של חוק זה ואולם, הסמכתם של בתי משפט לעניני משפחה לדון בתובענות לפי חוק הירושה, התשכ"ה-1965 (להלן – חוק הירושה), תושלם לא יאוחר מיום י' באלול התשנ"ח (1 בספטמבר 1998); שר המשפטים, בהסכמת נשיא בית המשפט העליון, רשאי להורות בצו על העברתן של תובענות כאמור לבית משפט לעניני משפחה מסוים במועד מוקדם יותר; לענין חוק זה יראו כל בקשה לפי חוק הירושה כתובענה. (ב) הוקם בית משפט לעניני משפחה, תוקם בו יחידת סיוע, כאמור בסעיף 5, לא יאוחר מתום ששה חודשים מיום הקמתו. (ג) תובענות או סוגי תובענות בעניני משפחה, שהיו תלויות ועומדות ביום תחילתו של חוק זה בבית משפט מחוזי או בבית משפט שלום, רשאי מנהל בתי המשפט באישור שר המשפטים להורות בצו על העברתן לבית משפט שלום, שהוסמך לשבת כבית משפט לעניני משפחה, לאחר תיאום עם הנשיאים של בתי המשפט הנוגעים בדבר; בית המשפט שאליו הועברה תובענה כאמור רשאי להמשיך ולדון בה מן השלב שאליו הגיע בית המשפט הקודם. (ד) על אף הוראות סעיף קטן (ג), רשאי נשיא בית המשפט שבו נדונה התובענה, לבקשת בעל דין, להורות כי התובענה תמשיך להידון באותו בית משפט. (ה) בכל תחום שיפוט שטרם הוקם בו בית משפט לעניני משפחה יידונו עניני המשפחה וערעורים על החלטות ראש ההוצאה לפועל, בענין ביצוע פסק דין בעניני משפחה, בבית המשפט המוסמך לכך ערב תחילתו של חוק זה, ובאותו תחום לא יחולו הוראות חוק זה. יצחק רבין דוד ליבאי ראש הממשלה שר המשפטים עזר ויצמן שבח וייס נשיא המדינה יושב ראש הכנסת

תקנות בית משפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020

סעיף: 11. כתב תביעה

11. (א) תובענה תיפתח במסירת כתב תביעה לבית המשפט; כתב התביעה יכלול הזמנת הנתבע לדין ערוכה לפי טופס 1 או טופס 2 שבתוספת הראשונה, לפי העניין. (ב) נוסף על האמור בתקנה 10 – (1) אם הורה או אפוטרופסו של קטין, הגיש את התובענה בעניין קטין – יירשם בחלקו הראשון של כתב התביעה כי התביעה היא "בעניין קטין", תוך ציון פרטי הקטין לרבות תאריך לידה ומספר זהות; שמות הוריו או אפוטרופסיו ובעלי הדין האחרים יירשמו כתובעים או כנתבעים, לפי העניין, תוך ציון מעמדם המשפטי כלפי הקטין; (2) תובענה עצמאית של קטין לפי סעיף 3(ד) לחוק בית המשפט לענייני משפחה, תהיה ערוכה לפי טופס 2א בתוספת הראשונה ויצוין בו גם שמם של ידיד קרוב או אפוטרופוס לדין, אם התובענה הוגשה באמצעותם. (3) אם התביעה היא למזונות בעד כמה תובעים, יפורטו בכתב התביעה צרכיו של כל תובע בנפרד.

תקנות הדיון בבתי-הדין הרבניים בישראל, התשנ"ג

סעיף: לג. תביעת מזונות

לג. (1) תביעה למזונות תוגש בצירוף טופס שייקבע לפי תקנה ריא. (2) נתבע בתביעה למזונות יגיש כתב-תשובה לתביעה בצירוף טופס שייקבע לפי תקנה ריא. (3) תביעה למזונות תיקבע לדיון במועד האפשרי הסמוך ביותר ליום הגשת התביעה. הוראה זו תחול גם על כל תאריך נדחה.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 258ז. סעדים בשל תביעות שונות

258ז. תובענה בשל כל אחד מהענינים המפורטים להלן, תוגש בתביעה נפרדת, יהיה מספר הסעדים באותו ענין אשר יהיה: (1) תובענה כספית או רכושית, לרבות סעד הצהרתי, פירוק שיתוף בנכס וסעד על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1973; (2) תובענה למזונות ולמדור; (3) תובענה בענין קטין שנושאה זכויות משמורת, חינוך, ביקור, הבטחת קשר בין קטין להורהו ויציאת קטין מהארץ; (4) תובענה אחרת לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962; (5) תובענה לאבהות או אמהות; (6) תובענה להחזרת קטין חטוף; (7) תובענה לפי חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991; (8) תובענה בענין הכרזה על ילד כבר-אימוץ או למתן צו אימוץ; (9) תובענה בענין התרת נישואין; (9א) תובענה לפי סעיפים 2(7) ו–11 לחוק ברית הזוגיות לחסרי דת, התש"ע-2010; (10) תובענה בענין גיל הנישואין; (11) תובענה בענין קביעת גיל; (12) תובענה לשינוי שם; (12א) תובענה בענייני משפחה לפי חוק הבוררות, התשכ"ח-1968; (12ב) תובענה לפי סעיף 19ה(ב) לחוק מרשם אוכלוסין, התשכ"ה-1965; (12ג) תובענה לפי חוק הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד הילוד), התשנ"ו-1996; (13) תובענה לאכיפת פסק חוץ בעניני משפחה; (14) ערעור על החלטת רשם; (15) ערעור על החלטת ראש ההוצאה לפועל; (16) (נמחקה); (17) תובענה אחרת בעניני משפחה.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)

סעיף: 258ז. סעדים בשל תביעות שונות

258ז. תובענה בשל כל אחד מהענינים המפורטים להלן, תוגש בתביעה נפרדת, יהיה מספר הסעדים באותו ענין אשר יהיה: (1) תובענה כספית או רכושית, לרבות סעד הצהרתי, פירוק שיתוף בנכס וסעד על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1973; (2) תובענה למזונות ולמדור; (3) תובענה בענין קטין שנושאה זכויות משמורת, חינוך, ביקור, הבטחת קשר בין קטין להורהו ויציאת קטין מהארץ; (4) תובענה אחרת לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962; (5) תובענה לאבהות או אמהות; (6) תובענה להחזרת קטין חטוף; (7) תובענה לפי חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991; (8) תובענה בענין הכרזה על ילד כבר-אימוץ או למתן צו אימוץ; (9) תובענה בענין התרת נישואין; (9א) תובענה לפי סעיפים 2(7) ו–11 לחוק ברית הזוגיות לחסרי דת, התש"ע-2010; (10) תובענה בענין גיל הנישואין; (11) תובענה בענין קביעת גיל; (12) תובענה לשינוי שם; (12א) תובענה בענייני משפחה לפי חוק הבוררות, התשכ"ח-1968; (12ב) תובענה לפי סעיף 19ה(ב) לחוק מרשם אוכלוסין, התשכ"ה-1965; (12ג) תובענה לפי חוק הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד הילוד), התשנ"ו-1996; (13) תובענה לאכיפת פסק חוץ בעניני משפחה; (14) ערעור על החלטת רשם; (15) ערעור על החלטת ראש ההוצאה לפועל; (16) (נמחקה); (17) תובענה אחרת בעניני משפחה.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 258ג. מקום השיפוט

258ג. (א) תובענה בעניני משפחה שהצדדים לה הם בני-זוג או הורים וילדיהם תוגש לבית המשפט שבתחום שיפוטו מצוי מקום מגוריהם המשותף, ואם אין להם מקום מגורים משותף – מקום מגוריהם המשותף האחרון, ואולם היתה התובענה בענין מזונות של קטין, רשאי בית המשפט להורות על העברת הדיון בתיק העיקרי, כמשמעותו בתקנה 258ד, לבית משפט אחר. (ב) תובענה אחרת בעניני משפחה, לרבות תובענה שלא נקבע לה מקום שיפוט כאמור בתקנת משנה (א), תוגש לבית המשפט שבתחום שיפוטו מצוי מקום מגורי התובע. (ב1) היה מקום מגורים כאמור בתקנת משנה (א) או (ב) באזור כמשמעותו בתוספת לחוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון וחבל עזה – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשל"ח-1977, יראו כבית המשפט שבתחום שיפוטו מצוי מקום המגורים, את בית המשפט שתחום שיפוטו הוא הקרוב לאותו מקום מגורים. (ג) תובענה שאין לה מקום שיפוט מתאים לפי פרק זה, תוגש לבית המשפט המוסמך בתל-אביב. (ד) תובענה חדשה נוספת בעניני משפחה תוגש כאמור בסעיף 6(ד) לחוק; ראה בית המשפט כי בית משפט אחר דן בתובענה קודמת בענינם, בין שנסתיים בה הדיון ובין שהיא עדיין תלויה ועומדת, יעביר את התובענה לאותו בית משפט אשר ימשיך לדון בה מהשלב שאליו הגיע בית המשפט שהעבירה, אלא אם כן מצא, מטעמים מיוחדים שיירשמו, כי לשם בירור התובענה עליו לדון בה כאילו לכתחילה הובאה לפניו. (ה) על אף האמור בתקנות משנה (א) עד (ד) רשאי בית המשפט להורות על העברת הדיון בתיק העיקרי, כמשמעותו בתקנה 258ד לבית משפט אחר, אם כל הצדדים מתגוררים מחוץ לאזור השיפוט. (ו) בכתב התביעה יפרט בעל הדין את העובדות המראות כי לבית המשפט יש סמכות מקומית לדון בתביעה. (ז) הוראות פרק ב' לא יחולו על תובענות בעניני משפחה. (ח) הוראות תקנה זו לא יחולו על תובענה בעניני אימוץ ילדים, ירושה, קביעת גיל או לפי חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)

סעיף: 258ג. מקום השיפוט

258ג. (א) תובענה בעניני משפחה שהצדדים לה הם בני-זוג או הורים וילדיהם תוגש לבית המשפט שבתחום שיפוטו מצוי מקום מגוריהם המשותף, ואם אין להם מקום מגורים משותף – מקום מגוריהם המשותף האחרון, ואולם היתה התובענה בענין מזונות של קטין, רשאי בית המשפט להורות על העברת הדיון בתיק העיקרי, כמשמעותו בתקנה 258ד, לבית משפט אחר. (ב) תובענה אחרת בעניני משפחה, לרבות תובענה שלא נקבע לה מקום שיפוט כאמור בתקנת משנה (א), תוגש לבית המשפט שבתחום שיפוטו מצוי מקום מגורי התובע. (ב1) היה מקום מגורים כאמור בתקנת משנה (א) או (ב) באזור כמשמעותו בתוספת לחוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון וחבל עזה – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשל"ח-1977, יראו כבית המשפט שבתחום שיפוטו מצוי מקום המגורים, את בית המשפט שתחום שיפוטו הוא הקרוב לאותו מקום מגורים. (ג) תובענה שאין לה מקום שיפוט מתאים לפי פרק זה, תוגש לבית המשפט המוסמך בתל-אביב. (ד) תובענה חדשה נוספת בעניני משפחה תוגש כאמור בסעיף 6(ד) לחוק; ראה בית המשפט כי בית משפט אחר דן בתובענה קודמת בענינם, בין שנסתיים בה הדיון ובין שהיא עדיין תלויה ועומדת, יעביר את התובענה לאותו בית משפט אשר ימשיך לדון בה מהשלב שאליו הגיע בית המשפט שהעבירה, אלא אם כן מצא, מטעמים מיוחדים שיירשמו, כי לשם בירור התובענה עליו לדון בה כאילו לכתחילה הובאה לפניו. (ה) על אף האמור בתקנות משנה (א) עד (ד) רשאי בית המשפט להורות על העברת הדיון בתיק העיקרי, כמשמעותו בתקנה 258ד לבית משפט אחר, אם כל הצדדים מתגוררים מחוץ לאזור השיפוט. (ו) בכתב התביעה יפרט בעל הדין את העובדות המראות כי לבית המשפט יש סמכות מקומית לדון בתביעה. (ז) הוראות פרק ב' לא יחולו על תובענות בעניני משפחה. (ח) הוראות תקנה זו לא יחולו על תובענה בעניני אימוץ ילדים, ירושה, קביעת גיל או לפי חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991.

תקנות בית משפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020

סעיף: 12. הרצאת פרטים

12. (א) לתובענה בין בני זוג לרבות אישור הסכם ביניהם, יצורף טופס הרצאת פרטים לפי טופס 3 שבתוספת הראשונה, אלא אם כן התובענה הוגשה יחד עם תובענה אחרת, שלה צורף טופס כאמור. (ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), לכתב תביעה למזונות – (1) תצורף הרצאת פרטים לפי טופס 4 שבתוספת הראשונה, אם הדבר מתאים לעניין; הגיש הורה תביעה למזונות קטין, יצרף ההורה להרצאת הפרטים פירוט של הכנסותיו בשנים עשר החודשים שקדמו להגשת התביעה, וכן פירוט על השווי הכספי המשוער של נכסיו; (2) בעל דין שלא מסר פרט בהרצאת הפרטים והפרט הוא בתחום ידיעתו האישית, יראוהו כמי שמודה בפרט שמסר בעל הדין שכנגד בעניין הנדון, ולעניין זה לא די בהכחשה סתמית; (3) בעל דין שלא צירף להרצאת הפרטים מסמך שהיה עליו לצרפו, יראוהו כמי שלא מסר פרטים הנוגעים לתוכן המסמך, והוא לא יורשה להביא ראיות לפרטים אלה אלא אם כן בית המשפט התיר לו, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לצרף את המסמך לאחר הגשת כתבי טענותיו; (4) פרטים שאינם בתחום ידיעתו האישית של בעל דין, יצהיר עליהם שהם נכונים לפי מיטב אמונתו, בציון היסוד לאמונתו, ואם אין בידו לעשות כן – יציין את הסיבה לכך; (5) על אף האמור בתקנה זו, רשאי בית המשפט, אם ראה שבעל דין אינו מקיים הוראה מהוראות פרק זה, למחוק את כתב הטענות שלו או לצוות עליו לקיים את ההוראה בתוך זמן שיורה.

תקנות בית משפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020

סעיף: 33. מזונות זמניים

33. (א) בעל דין שהגיש תביעה למזונות ומבקש שיפסקו לו מזונות זמניים יגיש בקשה לפסיקת מזונות זמניים (להלן בתקנה זו – הבקשה); בבקשה יפרט המבקש את טיעוניו, ויצרף תצהיר שבו יאמת את העובדות שביסוד הבקשה וכן האסמכתאות לבקשה. (ב) בקשה למזונות זמניים תוגש כבקשה לסעד ביניים, תצורף לתובענה שלגביה הוגשה, ותחול עליה תקנה 18(ב) ו–(ג). (ג) החליט בית המשפט שהבקשה מצריכה תשובה, המשיב רשאי להשיב לה בתוך ארבעה עשר ימים מיום שהומצאה לו, או בתוך מועד אחר שהורה עליו בית המשפט; בתשובתו יפרט המשיב את טיעוניו כולל אסמכתאות, ויצרף לה תצהיר לאימות העובדות שביסוד התשובה. (ד) הורה בית המשפט כי בקשה תידון בעל פה או שיש לחקור את המצהירים על תצהיריהם, יורה על מועד לדיון שיהיה לא יאוחר משלושים ימים מיום קבלת תשובת המשיב לבקשה; בית המשפט רשאי לתת סעד זמני חלקי עד למועד הדיון בבקשה, על יסוד הבקשה והתשובה. (ה) החלטת בית המשפט בבקשה תינתן מוקדם ככל האפשר.

חוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, התשע"ה-2014

סעיף: 2. הגדרות

ינים האלה: (1) ענייני נישואין וגירושין למעט תובענה לגירושין או להתרת נישואין שהוגשה בהסכמת הצדדים; (2) יחסי ממון בין בני זוג, לרבות תובענה כספית או רכושית הנובעת מהקשר בין בני הזוג ולמעט תובענה בענייני ירושה; (3) מזונות או מדור של בן זוג או של ילדה או ילד; (4) כל עניין הנוגע לילדה או לילד לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962, למעט תובענה לפי חוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים), התשנ"א-1991 או בקשה לצו עיכוב יציאה מן הארץ המוגשת בקשר לתובענה כאמור; (5) אבהות או אמהות לגבי ילדה או ילד למעט תובענה בעניין כאמור שהוגשה בהסכמת הצדדים; (6) מזונות או מדור של צעיר או צעירה או סכסוך בין הורה או הורים לבתם או בנם הצעירים; לעניין זה, "צעיר" – בגיר שטרם מלאו לו 21 שנים

תקנות שעת חירום (סדרי דין בבתי הדין הרבניים בעת מצב חירום מיוחד), התש"ף-2020

סעיף: 3. עניינים שבהם יקוימו הליכים

3. (א) בתקופת תוקפה של ההודעה יקוימו דיונים רק בעניינים המפורטים להלן: (1) בקשות לסעדים זמניים שנועדו לשמר מצב קיים, לרבות צו לעיכוב יציאה מן הארץ וסעד דחוף לעניין שהות ילדים; (2) בקשות לסעד דחוף המנויות בתקנה 12(א) לתקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), התשע"ו-2016; (3) בקשות דחופות לקיצור תקופת עיכוב ההליכים כמשמעותה בחוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), התשע"ה-2014, כמפורט להלן: (א) בקשה דחופה בעניין העברת ילד למסגרת חינוכית; (ב) בקשה דחופה לעניין טיפול פסיכולוגי בקטין; (4) בקשות דחופות לפי חוק בתי דין דתיים (כפיית ציות ודרכי דיון), התשט"ז-1956; (5) בקשות דחופות לשם מניעת עיגון לפי חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין), התשי"ג-1953; (6) הליכים לפי חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991, ולפי חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב-2001; (7) בקשות דחופות לבירור יהדות כשכבר נקבע מועד קרוב לעריכת הנישואין; (8) סידור גט שכבר נקבע לו מועד ערב כניסתן לתוקף של תקנות שעת חירום אלה; (9) העניינים המפורטים להלן, ובלבד שדיין יחיד מוסמך לדון בהם: (א) אישור הסכם; (ב) עניין של נישואין; (ג) ענייני משמורת ילדים והסדרי שהות; (ד) מזונות זמניים; (ה) דיוני קדם משפט או ישיבות גישור; (10) סידור גט שהחליט אב בית דין או ראש הרכב, מטעמים שיירשמו, לערוך, ובלבד שראה שאפשר לקיים בעת עריכת סידור הגט את ההוראות המפורטות בתקנה 3א לתקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש – הגבלת פעילות), התש"ף-2020 ((להלן – כללי הזהירות). (ב) הדחיפות לעניין תקנת משנה (א)(3) עד (5) ו–(7) תיקבע בידי ראש בית הדין. (ג) מועד דיון בעניין שאינו מן העניינים המפורטים בתקנת משנה (א), שנקבע לתקופת תוקפה של ההודעה – בטל; מועד דיון לעניין כאמור ייקבע מחדש לאחר תום תקופת תוקפה של ההודעה. (ד) על אף האמור בתקנת משנה (א), רשאי ראש בית הדין, מטעמים שיירשמו, לקבוע כי הליך מסוים הנמנה עם העניינים המפורטים בתקנת משנה (א) לא יידון, או שהליך מסוים שאינו נמנה עמהם – יידון. (ה) על אף האמור בתקנת משנה (א), רשאי אב בית דין או ראש הרכב, מטעמים שיירשמו, להתיר קיום דיון במותב של שלושה בהליך מסוים, אם מצא כי קיימת דחיפות לכך, ובלבד שראה שאפשר לקיים בעת הדיון את כללי הזהירות.

תקנות הדיינים (סדרי דין בבתי הדין הרבניים בעת מצב חירום מיוחד) (הוראת שעה), התשפ"ד-2023

סעיף: 3. עניינים שבהם יקוימו הליכים

3. (א) בתקופת תוקפה של ההודעה יקוימו דיונים רק בעניינים המפורטים להלן: (1) בקשות לסעדים זמניים שנועדו לשמר מצב קיים, לרבות צו לעיכוב יציאה מן הארץ וסעד דחוף בעניין החזקת ילדים, חלוקת זמני שהות בין הורים וקביעת סדרי קשר; (2) בקשות לסעד דחוף לפי סעיף 5(א)(3) לחוק להסדר התדיינויות; (3) בקשות דחופות לקיצור תקופת עיכוב ההליכים כמשמעותה בסעיף 3(ה) לחוק להסדר התדיינויות בעניינים האלה: (א) העברת ילד למסגרת חינוכית; (ב) טיפול פסיכולוגי בקטין; (ג) מקרה חריג שבו המליצה יחידת הסיוע לאפשר הגשת תובענה בעניין מסוים מן הטעם שהמתנה לתום תקופת עיכוב ההליכים תגרום נזק של ממש לצדדים או לילדיהם; (4) בקשות דחופות לפי חוק בתי דין דתיים (כפיית ציות ודרכי דיון), התשט"ז-1956; (5) בקשות דחופות לפי חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין), התשי"ג-1953, שנועדו למנוע עיגון; (6) הליכים לפי חוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991, ולפי חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב-2001; (7) בקשות דחופות לבירור יהדות אם כבר נקבע מועד קרוב לעריכת הנישואין; (8) בקשות דחופות לאישור הסכם גירושין או מתן היתר נישואין; (9) סידור גט; (10) עניינים שדיין יחיד מוסמך לדון בהם. (ב) ראש בית דין יחליט לגבי הדחיפות לעניין תקנות משנה (א)(1), (3) עד (5), ו–(7). (ג) מועד דיון בעניין שאינו מן העניינים המפורטים בתקנת משנה (א), שנקבע לתקופת תוקפה של ההודעה – בטל; מועד דיון לעניין כאמור ייקבע מחדש לאחר תום תקופת תוקפה של ההודעה. (ד) על אף האמור בתקנת משנה (א), רשאי ראש בית דין, מטעמים שיירשמו, להורות כי הליך מסוים הנמנה עם העניינים המפורטים בתקנת משנה (א) לא יידון, כי הליך מסוים שאינו נמנה עם העניינים המפורטים בתקנת משנה (א) – יידון; כי בהליך מסוים יתקיים דיון במותב של שלושה.

תקנות בית המשפט לעניני משפחה (אגרות), התשנ"ו-1995

סעיף: 7. ענינים הפטורים מאגרה

7. עניינים אלה פטורים מאגרה: (1) תובענה או ערעור לפי החוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991, או בענין החזרת קטין חטוף; (2) בקשת ביניים במסגרת תביעה למזונות או מדור, לרבות תביעה למזונות או מדור מן העזבון או מן היורשים; (3) בקשה לפטור מאגרה, מחובת ערבון או ערובה; (4) בקשה להזמנת עדים, למסירת כתבי בית דין או לשינוי מועד דיון; (5) בקשה לעיון בתיק בית משפט.

צו בתי דין דתיים (הקמת יחידות סיוע בבתי דין רבניים, דרכי הפעלתן וסדרי עבודתן), התשע"ג-2013

סעיף: 4. ייעוץ לבית הדין

4. יחידת הסיוע תיתן לבית הדין ייעוץ, המלצות, או חוות דעת בענייני משפחה, בכפוף לאמור בסעיף 2(ג) לחוק, לרבות בנושאים אלה: (1) טיפול במקרי חירום; (2) יישוב סכסוך בדרך של טיפול או ייעוץ משפחתי או גישור; (3) הסכמים בעניין משמורת ילדים והבטחת קשר בין ילד להורהו, לרבות הסדרים זמניים; (4) הסדרי הגירה ויציאת קטין מהארץ; (5) טיפול בענייני אלימות במשפחה; (6) ייעוץ לגבי תסקיר של עובד סוציאלי לעניין סדרי דין או חוות דעת של מומחה; (7) מינוי מומחה בידי בית הדין.

תקנות להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), התשע"ו-2016

סעיף: 16. קיצור תקופת עיכוב ההליכים או הארכתה


16. (א) בעניינים אלה רשאית הערכאה השיפוטית בעקבות בקשה שהוגשה לה על ידי אחד הצדדים לפי תקנת משנה (ד) או בעקבות פנייה מיחידת הסיוע לקצר את תקופת עיכוב ההליכים: (1) לצורך הגשת בקשה דחופה בעניין העברת ילד למסגרת חינוכית; (2) לצורך הגשת בקשה דחופה לעניין טיפול פסיכולוגי או בקשה שאינה דחופה בעניין בדיקה, טיפול או אשפוז פסיכי אטרי בקטין; (3) לצורך תובענה בעניין של סכסוך משפחתי אם הוגשה בקשה חדשה ליישוב סכסוך בתוך שנה מהגשת בקשה קודמת כאמור שלגביה חלפה התקופה המנויה בסעיף 3(ה) לחוק, או אם מתקיימת בין הצדדים התדיינות שיפוטית בעניין אחר של סכסוך משפחתי בערכאה שיפוטית כלשהי; (4) בקשה לסעד דחוף בעניין מזונות או החזקת ילדים וסדרי קשר, במ קרים חריגים שבהם המתנה לתום תקופת עיכוב ההליכים תגרום נזק של ממש לצדדים או לילדיהם; (5) לצורך הגשת תובענה בעניין של סכסוך משפחתי אם כתובת הצד השני אינה ידועה או שוהה מחוץ לישראל לתקופה שאיננה מאפשרת את קיום פגישות המהו"ת; (6) לצורך הגשת תובענה בעניין של סכסוך משפחתי אם נגד הצד השני הוגש כתב אישום, עקב עבירות אלימות או מין כנגד בן או בת הזוג או כנגד ילדם של בני הזוג או של אחד מהם; (6א) לצורך הגשת תובענה בעניין של סכסוך משפחתי, אם אחד הצדדים הוא אסיר או עצור עד תום ההליכים; (7) לצורך הגשת תובענה של אישה הנמצאת במקלט לנשים מוכות כהגדרתו בסעיף 7ג(5) לחוק עבודת נשים, התשי"ד-1954; (8) (נמחקה); (9) לצורך הגשת תובענה לחלוקת רכוש או לפסיקת מזונות אם לאחד הצדדים הוצא צו כינוס או מתנהל בעניינו הליך פשיטת רגל; (10) במקרה חריג שבו המליצה יחידת הסיוע לאפשר הגשת תובענה בעניין מסוים מן הטעם שהמתנה לתום תקופת עיכוב ההליכים תגרום נזק של ממש לצדדים או לילדיהם

עורכי דין בתחום המשפחה

RDB עו"ד ריקי בקבני

עו"ד ריקי בקבני נוטריון ומגשרת - מייסדת חברת R.D.B&co
קרא עוד

עו"ד הלן דורפמן

מתן שירות איכותי ואכפתי, מומחית בדיני מקרקעין.
קרא עוד

עו"ד גיל בר זוהר

עורך דין לענייני משפחה ברמת גן, עורך דין מסחרי ואזרחי בת"א - ייצוג מקסימלי
קרא עוד

תפריט נגישות

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם