ראשי » עורך דין תאונות דרכים באור עקיבא
למרבה הצער, נהגים רבים נקלעים לתאונות דרכים. בחלק מהמקרים התאונה תהיה קלה ותסתכם בפגיעה בכלי הרכב בלבד, ובמקרים אחרים עשויה להתברר גם פגיעה בגוף ובנפש. במצבים אלה, בין אם נפגעתם על ידי נהג אחר ובין אם אתם האשמים, חשוב לפנות לקבלת ייעוץ של עורך-דין תאונות דרכים באור-עקיבא. עורך הדין שמכיר היטב את חוקי התעבורה, את התקנות וגם את התקדימים שיכולים להועיל למצב שלכם, הוא בדיוק האדם שיכול להוביל אתכם לכל היעדים המרכזיים שלכם.
חשיבות העבודה עם עורך דין תאונות דרכים באור עקיבא
ייעוץ משפטי של עורך דין תאונות דרכים באור עקיבא הוא ייעוץ שיכול לחולל הבדל גדול. את הייעוץ הזה חשוב לקבל מוקדם ככל האפשר, וגם אם פעלתם בפזיזות ובחרתם להימלט מהזירה – עדיין לא מאוחר לקבל סיוע משפטי ולתכנן את המהלכים הבאים שלכם. רק עם ליווי נכון ועם עורך דין מומחה ועתיר ניסיון תוכלו לפעול בצורה טובה ומושכלת, לקבל החלטות נכונות ולצמצם ככל האפשר את ההשפעות השליליות של התאונה הזו, ואת העונש שתקבלו בגינה.
ת"א (חדרה) 2778/07- מרדכי דמתי נגד ' עורך דין יוסף אלברק
שמות השופטים: קרן אניספלד
ת"ק (עפולה) 31006-10-10- איתן פרי נגד שרון מור ואח
שמות השופטים: ת נסים שי
ת"א (חיפה) 278-07- מ.ק. נגד מדינת ישראל
שמות השופטים: רון סוקול
ת"א (טבריה) 32191-05-21- פלוני נגד איהאב בסול
שמות השופטים: סא חטיב
ת"א (נצרת) 30044-09-23- משה חמו נגד ' מפעלי תחנות בעמ
שמות השופטים: רים נדאף
בש"א 2350/13- תוסף קומפאונדס בע"מ נגד חברת החשמל לישראל בעמ
שמות השופטים: א גרוניס
בג"צ 1661/05- המועצה האזורית חוף עזה ואח נגד ראש הממשלה- אריאל שרון ואח
שמות השופטים: א ברק,המישנה ל מ חשין,ד ביניש,א ריבלין,א פרוקציה,א א לוי,א גרוניס,מ נאור,ע ארבל,א חיות,י עדיאל
ע"א 1726/21- מוחמד בכרי נגד ניסים מגנאגי
שמות השופטים: י עמית,ד מינץ,א שטיין
רע"א 8772/23- מכבי שירותי בריאות נגד ' פלוני
שמות השופטים: יצחק עמית,יעל וילנר,עופר גרוסקופף
ת"א (מרכז) 5984-08-07- הרשות הפלסטינית . ואח נגד יוסף אזוז ואח
שמות השופטים: אחיקם סטולר
תאדמ (תל אביב) 42045-02-21- גרמי דב יוסף אזולאי נגד יגאל פטריק הרר- עורך דין
שמות השופטים: נמרוד אשכול
ת"א (כפר סבא) 18072-04-17- דורון כריסי נגד ארנון נגר
שמות השופטים: שרון דניאלי
על כן, גם אם נשמעים קולות ברורים בפסיקת בית המשפט העליון בדבר הצורך לבחון מחדש את ההצדקה הגלומה בסעיף 22 לפקודת הנזיקין, ואף אם הסעיף פורש בהרחבה בנסיבות מסויימות, כמפורט לעיל, הרי שבהתאם לדין המצוי, ודווקא משום שמדובר בתביעת רשלנות מקצועית נגד עורך דין, בה ישנה חשיבות רבה לבחינת היחסים והמצגים שבין עורך דין ללקוחותיו שניזוקו, על פי הנטען, אין מקום לקבל את המחאת הזכות בנזיקין במקרה זה. בנסיבות אלו, לא מצאתי להכריע בשאלה האם כתבי המחאת הזכות "קבילים" או שיש מקום לדון במשקלם, מאחר שלא נחתמו לפני עורך דין. כן יש מקום לדון בשאלת המשמעות של אי התייצבותם של השותפים להעיד בהליך, אך שאלה זו תידון בפרק נפרד. 28. לנוכח כל האמור לעיל, אני מקבל את טענת הנתבעים לפיה שותפיו של התובע אינם זכאים להמחות לתובע זכות תביעה בנזיקין נגד הנתבעים או מי מהם, ועל כן, יש לדון בתביעתו של התובע אך מכוח זכות התביעה האישית שלו, על פי חלקו היחסי בעיסקת המכר, קרי 25 בלבד. טענות התובע לרשלנות מקצועית של הנתבע 1 – האם הוכחה עוולת הרשלנות 29. אדון בפרק זה בטענתו העיקרית של התובע כלפי הנתבע 1 והיא כי במתן הייעוץ לתובע לחתום על "נ/3", הפר הנתבע 1 את חובת הזהירות המוטלת על עורך דין מיומן במקרקעין כלפי לקוחו, וגרם לו את הנזקים הנטענים בכתב התביעה. אפרט את ראיות הצדיים בהקשר זה, ואדון ואכריע בטענות בהתאם להוראות הדין. אך בטרם אעשה כן, אעיר הערה מקדימה. הגשת התביעה של התובע נגד הנתבע 1 לאחר שהעיד מטעמו – "הערת אזהרה" מקדימה 30. הנתבע 2 מצביע בסיכומיו על פגם המצדיק את דחיית התביעה, הקשור לכך שהתובע מבקש להיבנות מפסק דין של בית משפט השלום שקבע קביעות שונות אודות הנתבע 1, אף שזה בא להעיד מטעמו.
ת"א (נצרת) 30044-09-23- משה חמו נגד ' מפעלי תחנות בעמ
שמות השופטים: רים נדאף
עוד טען התובע כי נסיבות העניין אף מקימות חזקות קיפוח מובהקות נוספות, שהרי כל הזיקות-קשורות עם העיר עפולה וסביבתה. בין היתר, 2 המושכרים נמצאים בעפולה; לנתבעת משרדים, נציגים ו/או מנהלים בעפולה; העדים הפוטנציאליים, לרבות עובדים ו/או נציגים של עירית עפולה-גם הם תושבי עפולה וסביבתה. "הזיקה" היחידה למחוז המרכז-היא מענו של ב"כ הנתבעת, והפסיקה לא היססה להורות על ביטול תניות מסוג זה, גם בנסיבות מובהקות הרבה פחות. מעבר לכך טוען ב"כ התובע בתגובתו כי הנתבעת לא סתרה את חזקת קיפוח של תניית השיפוט מקום שהנטל לכך מוטל עליה. 5. בתשובה לכך, חזרה הנתבעת על טענותיה, והוסיפה כי בכתב התשובה מטעמו, מנסה התובע להצדיק את העובדה שפעל בניגוד לדין ולהסכם בין הצדדים, וטען כי לגישתו בהתאם למבחן "מירב הזיקות" מקום השיפוט צריך להיות במחוז צפון. אלא שמבחן מירב הזיקות הינו מבחן לבחינת סמכות שיפוט בינלאומית ואיננו רלוונטי לבחינת סמכות מקומית, קל וחומר כאשר ישנה תניית שיפוט ייחודית המקנה את הסמכות המקומית לבתי המשפט במחוז מרכז בלבד. דיון והכרעה: 6. לאחר שעיינתי בטענות הצדדים בעניין הסמכות המקומית, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להעברת הדיון בתובענה להתקבל, ואנמק; 7. המדובר בתביעה למתן צו הצהרתי וסעד כספי בסך של 400,000 ₪ בשל נזקים שנגרמו לתובע, לטענתו, עקב הפרת חוזי שכירות שנחתמו בין הצדדים ביום 2.5.2018 (להלן: "חוזי השכירות מיום 2.5.2018 "). 8. תקנה 7(א) לתקנות סד"א החדשות עוסקת בסמכות מקומית וקובעת כך: "תובענה תוגש לבית המשפט המצוי במחוז שיפוט של מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע או במקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים ואם היתה התובענה במקרקעין תוגש לבית המשפט שבמחוז שיפוטו הם מצויים; אם קיים הסכם בין בעלי הדין על מקום השיפוט, תוגש התובענה לבית המשפט שעליו הוסכם".
ת"א (חיפה) 278-07- מ.ק. נגד מדינת ישראל
שמות השופטים: רון סוקול
בספרם דיני הנזיקין, סבורים המחברים, אנגלרד, ברק וחשין, כי דין זהה צריך לחול גם במקרה של מטרד (עמ' 724 ה"ש 9). עוד מציינים הם בה"ש 7 שם: נעיר בסוגרים כי לדעתנו יראה הדין, עקרונית, מעשה או מחדל "כנמשכים", כמולידים עילות תובענה מעת לעת, באותם מקרים בהם נתון הדבר בכוחו של העושה (או החודל) להפסיק את מעשהו או מחדלו ובדרך זו שלא עוד לעשות עוולה או לגרום נזק (ובלבד שאותה "המשכיות" אינה נסמכת לאחור אל מעשה חד פעמי. . . ). דוגמאות אלו מתייחסות לעוולות הנופלות להוראת סעיף 89(1) לפקודת הנזיקין, אולם בע"א 9413/03 לא עושה השופטת פרוקצ'יה הבחנה בין קבוצות העוולות השונות ואומרת כי: "אירוע עוולתי נמשך, המוליד עילות תובענה מתחדשות, ונזק מתחדש, עשוי להתרחש, בין היתר, בעוולות הרשלנות והסגת הגבול. הפרת החובה באופן מתמשך, עשויה להוליד עילה חדשה מידי יום, וההתיישנות תחול על אותו מקטע של עילות מתחדשות אשר ממועד היווצרותן ועד להגשת התביעה חלפה תקופת ההתיישנות" (פסקה 32). דברים דומים המחילים את אותו עיקרון ולפיו יידחה מועד תחילת ההתיישנות בעוולה מתחדשת גם בעוולות שהנזק הוא רכיב מרכיביהן נאמרו על ידי בית המשפט בע"א 3139/05 הנ"ל, שם אומר בית המשפט: הנה כי כן, במקרה שעילת התובענה הינה נזק שנגרם מדי יום ביומו על-ידי מעשה או מחדל נמשכים, קבע בית המשפט, כי נולדת עילת תובענה חדשה מדי יום כל עוד נמשך מצב העניינים הפוגע, ועל-כן יש לבצע חלוקה ברכיבי הנזק: התובע יהא רשאי להיפרע בשל אותם חלקי העוולה הנמצאים בתוך התקופה שטרם התיישנה, גם אם מעשה העוולה הראשון אירע מחוץ לתקופה זו.
ת"א (תל-אביב-יפו) 1434/94- סמדר אלבז נגד משה כהן
שמות השופטים: א שטרוזמן
עפולה. 2. בית המשפט דן בתביעה, שמע את עדות המשיב, קיבל את התביעה ונתן פסק דין לטובת התובע (המשיב לעניננו). 3. ב- 6.4.94 הוגשה בקשה לביצוע פסק הדין בתיק הוצל"פ בעפולה ואילו המבקשת בקשה את עיכוב ההליכים בהוצל"פ בשל העדר יפוי כח בתביעה בתיק בית משפט הלשום בעפולה. 4. ראש הוצל"פ דחה את הבקשה מהטעם שהומצא יפוי כח של המשיב לפרקליטיו לתיק הוצל"פ, למרות שהוכנס הוכנס לתיק 4 ימים אחרי פתיחתו. 5. המבקשת ערערה על החלטת בית משפט השלום בעפולה לבית המשפט המחוזי בנצרת. זמן קצר אחרי הגשת הערעור הוגשה בקשה לתיקון כתב הערעור לשם הוספת טענה על בטלות ההליכים בגלל העדר יפוי כח בתיק בית משפט השלום. הבקשה נדחתה. 6. המבקשת הגישה כתב תביעה (נשוא הדיון) למתן צו מניעה ובקשה לצו מניעה זמני האוסר על המשך הליכי ההוצאה לפועל וכל ההליכים המשפטים האחרים בטענה שאין הם תקפים בגלל העדרו של יפוי הכח של המשיב לפרקליטו בתביעה בבית משפט השלום. המשיב בקש למחוק את התביעה על הסף. ב. העדר יפוי כח לטענת המבקשת, הליכים משפטיים שנעשו על ידי המשיב באמצעות פרקליטו, כמו תביעתו נגד המבקשת, הינם בטלים ומבוטלים מעיקרא בגלל העדר יפוי כח בכתב של המבקש לפרקליטו. המצאת יפוי כח בכתב אחרי מתן פסק הדין בבית משפט השלום בעפולה או אישרור התובע את כל הפעולות המשפטיות שנעשו על ידי עורך דינו בעבר אינם יכולים להחיות את ההליכים הבטלים. אין לב"כ המבקשת אסמכתאות התומכות בדעתו. האסמכתאות שהוצגו בפני, (ע"י ב"כ המבקשת) אינן לענין הנדון בפנינו. בע"פ 168/51, היועץ המשפטי נ' סלים ארביד, פ"ד ו', 284, בוטל ערעור פלילי בגלל העדר חתימה של היועץ המשפטי על כתב הערעור כנדרש בפקודת הפרוצדורה הפלילית שפיטה על פי כתב, אישום) וסרוב בית משפט להכיר בחתימת מר שמרון, ששימש באותם ימים כפרקליט המדינה וכיועץ משפטי בפועל, כחתימת "היועץ המשפטי בפועל" (כנדרש בפקודה) בגלל תיאורה השגוי בכתב הערעור כחתימת "פרקליט המדינה".
תקנות לשכת עורכי הדין (סדרי בחינות בדיני מדינת ישראל, באתיקה מקצועית החלה על עורכי דין זרים ובבחינת הסמכה לעריכת דין), התשכ"ג-1962
סעיף: 18א. נושאי הבחינה
כללי לשכת עורכי הדין (מתן סעד משפטי למעוטי אמצעים), התשע"ה-2014
סעיף: 10. עניינים שבהם יינתן סעד משפטי
צו סדר הדין הפלילי (הסמכת בתי משפט קהילתיים) (הוראת שעה), התשפ"ב-2022
סעיף: (תיקונים: התשפ"ג, התשפ"ד)
תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018
סעיף: 10. כתב תביעה – כותרת
תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018
סעיף: 166 המצאה מחוץ לתחום המדינה
תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018
סעיף: 166 המצאה מחוץ לתחום המדינה
תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018
סעיף: 10. כתב תביעה – כותרת
תקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חירום מיוחד), התשנ"א-1991
סעיף: 3. ענינים שבהם יקויימו הליכים
תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)
סעיף: 214יא. ישיבה מקדמית
כל הזכויות שמורות ©