עורך דין נזקי גוף פתח תקווה

אודות המחבר


עורכת דין ריקי בקבני

RDB עו"ד ריקי בקבני

עורך דין נזקי גוף בפתח תקווה – המדריך המלא לקבלת פיצויים

מבוא

נפגעתם בתאונת דרכים? נפלתם במקום ציבורי? סובלים מנזקי גוף עקב רשלנות רפואית? עורך דין נזקי גוף בפתח תקווה הוא הכתובת עבורכם. מטרתו היא להבטיח שתקבלו את הפיצויים המגיעים לכם על פי החוק. במאמר זה נסקור את תחום נזקי הגוף, סוגי התביעות האפשריות וכיצד לבחור עורך דין מומחה בתחום זה.

מה זה נזקי גוף ולמה צריך עורך דין?

נזקי גוף הם כל פגיעה פיזית או נפשית שנגרמה לאדם בעקבות תאונה, רשלנות או תקיפה. כאשר נגרם נזק גוף, ניתן להגיש תביעה לקבלת פיצוי כספי על ההוצאות הרפואיות, אובדן הכנסה, כאב וסבל ונזקים נוספים.

סוגי תביעות נזקי גוף

1. תאונות דרכיםנפגעים בתאונת דרכים זכאים לפיצוי מחברות הביטוח, בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. עורך דין נזקי גוף בפתח תקווה יסייע לכם לקבל את הפיצוי המקסימלי על הנזק שנגרם לכם.
2. תאונות עבודהאם נפגעתם במהלך העבודה או בדרך אליה וממנה, ניתן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי ואף נגד המעסיק במקרים מסוימים.
3. רשלנות רפואיתאם נגרם לכם נזק בעקבות טיפול רפואי לקוי או אבחון שגוי, ניתן לתבוע את המוסד הרפואי או הרופא המטפל בגין רשלנות רפואית.
4. נפילות ופגיעות במרחב הציבוריאם נפלתם במדרכה שבורה, בקניון או בכל מקום ציבורי, ניתן להגיש תביעה נגד הרשות המקומית או בעל המקום בגין רשלנות בתחזוקת השטח הציבורי.
5. תקיפה ופגיעות מכוונותאם נפגעתם מתקיפה פיזית או אלימות, ייתכן שמגיע לכם פיצוי במסגרת תביעה אזרחית נגד הפוגע.

כיצד לבחור עורך דין נזקי גוף בפתח תקווה?

  •  ניסיון בתחום נזקי הגוף – בחרו בעורך דין עם ניסיון מוכח בתחום זה.
  • אחוזי הצלחה גבוהים – בדקו המלצות וחוות דעת מלקוחות קודמים.
  •  שירות אישי וזמינות – חשוב לבחור עורך דין שמעניק יחס אישי וליווי משפטי צמוד.
  • תשלום מבוסס הצלחה – רבים מעורכי הדין בתחום גובים שכר טרחה כאחוז מהפיצוי.

איך מגישים תביעת נזקי גוף?

  • התייעצות עם עורך דין – פגישה ראשונית להערכת המקרה.
    איסוף ראיות – מסמכים רפואיים, עדויות וצילומים להוכחת הנזק.
  • הגשת תביעה – מול חברת הביטוח, ביטוח לאומי או בית המשפט.
  • ניהול משא ומתן – עורך הדין יפעל להשגת פיצוי מקסימלי בהסדר פשרה.
  • הליך משפטי – אם אין הסכם פשרה, ייצוג בבית המשפט עד קבלת פסק דין.

פיצויים בתביעות נזקי גוף – מה מגיע לכם?

  • החזר הוצאות רפואיות – על טיפולים, תרופות, ניתוחים ושיקום.
  • אובדן הכנסה והשתכרות – פיצוי על הפסדי שכר והפסדים עתידיים.
  • פיצוי על כאב וסבל – בגין נזק גופני ונפשי שנגרם בעקבות הפגיעה.
  • פיצוי בגין נכות צמיתה – אם הפציעה הובילה לנכות חלקית או מלאה.

סיכום

 אם נפגעתם בתאונה או כתוצאה מרשלנות, אל תחכו – פנו עוד היום לעורך דין נזקי גוף בפתח תקווה! עורך דין מקצועי יסייע לכם למצות את מלוא הזכויות המשפטיות שלכם ולקבל את הפיצוי המקסימלי.
 לייעוץ ראשוני ללא התחייבות – פנו עוד היום לעורך דין המתמחה בנזקי גוף בפתח תקווה!

סימוכין

ת"א (אשדוד) 32345-09-22- פלוני נגד הראל חברה לביטוח בעמ

שמות השופטים: עדי אייזדורפר

  • 1. נקבע לקד"מ בפניי ביום 5.11.23 בשעה 10:00 2. לאחר שעיינתי בבקשה למינוי מומחה ובתגובה לה, הנני מורה על מינויו של ד"ר אמיר אמיתי מרח' מוטה גור 4 פתח תקווה, טלפון: 050-2116616 כמומחה מטעם בית משפט, בתחום האורטופדיה. 3. המומחה יקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי של התובע בעקבות האירוע מיום 12.12.20 , ובמיוחד יתייחס לשאלות הבאות: א. האם לוקה התובע כיום בנכות, ואם כן, לאיזה תקופה ומה שיעור הנכות כמו כן מתבקש המומחה לחוות דעתו ביחס לשאלת קיומה של נכות זמנית, ואם ישנה – מהו שיעורה ולאיזה פרק זמן. ב. המומחה יתייחס לקשר שבין התאונה ובין מצב התובע נכון להיום. ג. האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן – מה הם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של טיפולים אלה לפי המחירים הנכונים להיום ד. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו של התובע בעתיד 4. בעלי הדין רשאים להעביר למומחה כל מסמך רפואי שבידיהם, למעט חוות דעת מומחים. המומחה יציין בחוות דעתו אילו מסמכים היו בפניו לצורך מתן חוות הדעת. 5.

החלטה |28/03/2023 |שלום – אשדוד

ת"א (אשדוד) 5769-06-23- פלונית נגד מועצה מקומית כפר ברא

שמות השופטים: עדי אייזדורפר

  • 1. בהמשך להחלטה מיום 8.11.23 ולאחר עיון בעמדות ב"כ הצדדים, על מנת לקדם את האפשרות להכריע במחלוקת שבין הצדדים אני מורה על מינויו של ד"ר דן דבי, מרחוב משה שמיר 5/37 פתח תקווה, טלפון 08-6788060, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה 2. המומחה יקבע ממצאים לגבי מצבה הרפואי של התובעת בעקבות האירוע מיום 9.9.21 , ובמיוחד יתייחס לשאלות הבאות: א. האם לוקה התובעת כיום בנכות, ואם כן, לאיזה תקופה ומה שיעור הנכות כמו כן מתבקש המומחה לחוות דעתו ביחס לשאלת קיומה של נכות זמנית, ואם ישנה – מהו שיעורה ולאיזה פרק זמן. ב. המומחה יתייחס לקשר שבין התאונה ובין המצב התובעת נכון להיום. ג. האם תהיה התובעת זקוקה לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן – מה הם סוגי הטיפולים ומה היא העלות המשוערת של טיפולים אלה לפי המחירים הנכונים להיום. ד. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבה בעתיד. 3. בעלי הדין רשאים להעביר למומחה כל מסמך שבידיהם לרבות חוות דעת מומחים. 4. המומחה יציין בחוות דעתו אילו מסמכים היו בפניו לצורך מתן חוות הדעת. 5. שכ"ט המומחה יעמוד על הסך של 5,000 ש"ח מע"מ . בשכרו של המומחה ישאו הצדדים באופן שווה, כמימון ביניים, וישלמו ישירות לידיו אל מול חשבוניות. 6. מיד עם קבלת המינוי ובטרם יחל בתפקידו, ימסור המומחה הצהרה בהתאם לטופס 6 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 (המצ"ב).

החלטה |10/11/2023 |שלום – אשדוד

ת"א (באר שבע) 27039-01-23- פלוני עי נגד שטאנג בניה והנדסה בע"מ עי

שמות השופטים: רחלי טיקטין עדולם

  • אני ממנה את ד"ר ויסברוט משה, אורטופד מנתח, רחוב ההסתדרות 26 מגדל פלינר (קומה 12) פתח תקוה, 03-9046797. 6. לצורך מניעת ניגוד עניינים, יצהיר המומחה, מיד עם קבלת המינוי, על זיקות אישיות העשויות להיות לו בנוגע להליך. ההצהרה תהיה ערוכה לפי הנוסח בטופס 1 שבתוספת השנייה לתקנות בתי המשפט (רשימת מומחים מטעם בית המשפט), תשפ"ג-2022, ותומצא לבית המשפט ולבעלי הדין. 7. המומחה יפעל לבדוק את התובע וישלח לבית המשפט ולצדדים את חוות דעתו תוך 45 יום ממועד הבדיקה. המומחה יקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי של התובע בעקבות האירוע נשוא התביעה ובמיוחד יתייחס לשאלה – האם לוקה התובע כיום בנכות, ואם כן לאיזו תקופה ומה שיעור הנכות וכן אם לקה התובע בנכות זמנית. 8. שכרו של המומחה יהיה בסך של 5,500 בתוספת מע"מ. בשכרו של המומחה כלולות 5 שאלות לכל צד. כל שאלה נוספת תחויב בסך של 120 בתוספת מע"מ.

החלטה |21/01/2024 |שלום – באר שבע

ת"א (באר שבע) 9899-06-23- יבגני שבץ נגד ימין ניסים חברה לבנין ופיתוח בע"מ עי

שמות השופטים: רחלי טיקטין עדולם

  • אני ממנה לפיכך את מר משה מלכה רחוב בן חור 10 פתח תקוה 03-9330293 9. לצורך מניעת ניגוד עניינים, יצהיר המומחה, מיד עם קבלת המינוי, על זיקות אישיות העשויות להיות לו בנוגע להליך. ההצהרה תהיה ערוכה לפי הנוסח בטופס 1 שבתוספת השנייה לתקנות בתי המשפט (רשימת מומחים מטעם בית המשפט), תשפ"ג-2022, ותומצא לבית המשפט ולבעלי הדין. 10. אני פוסקת את שכרו של המומחה בסך של 7,500 בתוספת מע"מ. הצדדים ישאו בשכרו של המומחה בחלקים שווים. הצדדים ישלמו למומחה את שכרו בתוך 30 יום ממועד קבלת דרישת התשלום מהמומחה (הצדדים יפעלו באופן אקטיבי בעניין זה). בשכ"ט המומחה כלולות 6 שאלות הבהרה לכל צד. ככל שבדעת מי מהצדדים לשאול שאלות נוספות, יחוייב אותו צד בתשלום נוסף למומחה בסך של 120 בתוספת מע"מ עבור כל שאלה. 11. הצדדים ישלחו למומחה עד ליום 07.04.24 את כתבי הטענות על נספחיהם, לרבות את חוות דעת המומחים מטעמם. 12. המומחה יבקר בדירה בתיאום עם ב"כ הצדדים, יעבור על פרטי הליקויים ויקבע מהם הליקויים, אם בכלל, המצויים בדירה, ומי נושא באחריות בגינם. המומחה יבחין בין ליקויים הניתנים לתיקון באופן סביר לבין כאלה שאינם ניתנים לתיקון.

החלטה |08/03/2024 |שלום – באר שבע

ת"א (נתניה) 47744-04-24- פלוני נגד ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ

שמות השופטים: מירב דניאל בונן

  • אשר על כן, אני מחליטה למנות את ד"ר עופר להב מרח' שידרוביצקי 17 פתח תקווה טל': 053-468369, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי, על מנת שיבחן תלונותיו של התובע בגין התאונה בתחום האורטופדיה . 6. על מינויו של המומחה כאמור לעיל, יחולו תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז-1986. 7. שאלת הקשר הסיבתי מסורה אף היא להכרעת המומחה הרפואי. 8. בשכר טרחת המומחה בשיעור של 5,500 ₪ בצירוף מע"מ תישא בשלב זה הנתבעת, תוך שמירת טענותיה לעניין זה לסיום ההליך, ככל שלא תיקבע נכות. 9. המזכירות תשלח למומחה הודעת מינוי, הכוללת את ההוראות החדשות המתייחסות לניגוד העניינים (תקנה 89 (א)תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018) בצירוף טופס 6 (להלן: "טופס ניגוד העניינים"). 10. המומחה מתבקש למלא את טופס ניגוד העניינים ולהעבירו לבית המשפט כתנאי לכניסת המינוי לתוקף. 11. ב"כ התובע יעביר בתוך 15 יום פניה למומחה בצרוף כל המסמכים עם עותק לצד שכנגד וב"כ הנתבעת יעביר פניה בצרוף המסמכים בתוך 45 יום עם עותק לצד שכנגד. מובהר כי העתק כל פנייה אל המומחה יועבר במישרין לצד-שכנגד. 12. המומחה יעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לו מאת באי-כוח בעלי-הדין, יפרט בחוות דעתו את המסמכים הרלוונטיים שעמדו בפניו, יבדוק את התובע בתוך 60 יום מהחלטה זו ויקבע ממצאים באשר למצב הרפואי בעקבות התאונה נשוא התביעה.

החלטה |02/10/2024 |שלום – נתניה

עו"ד ריקי בקבני

פסיקה רלוונטית

ת"א (נתניה) 47744-04-24- פלוני נגד ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ

שמות השופטים: מירב דניאל בונן

  • אשר על כן, אני מחליטה למנות את ד"ר עופר להב מרח' שידרוביצקי 17 פתח תקווה טל': 053-468369, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי, על מנת שיבחן תלונותיו של התובע בגין התאונה בתחום האורטופדיה . 6. על מינויו של המומחה כאמור לעיל, יחולו תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז-1986. 7. שאלת הקשר הסיבתי מסורה אף היא להכרעת המומחה הרפואי. 8. בשכר טרחת המומחה בשיעור של 5,500 ₪ בצירוף מע"מ תישא בשלב זה הנתבעת, תוך שמירת טענותיה לעניין זה לסיום ההליך, ככל שלא תיקבע נכות. 9. המזכירות תשלח למומחה הודעת מינוי, הכוללת את ההוראות החדשות המתייחסות לניגוד העניינים (תקנה 89 (א)תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018) בצירוף טופס 6 (להלן: "טופס ניגוד העניינים"). 10. המומחה מתבקש למלא את טופס ניגוד העניינים ולהעבירו לבית המשפט כתנאי לכניסת המינוי לתוקף. 11. ב"כ התובע יעביר בתוך 15 יום פניה למומחה בצרוף כל המסמכים עם עותק לצד שכנגד וב"כ הנתבעת יעביר פניה בצרוף המסמכים בתוך 45 יום עם עותק לצד שכנגד. מובהר כי העתק כל פנייה אל המומחה יועבר במישרין לצד-שכנגד. 12. המומחה יעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לו מאת באי-כוח בעלי-הדין, יפרט בחוות דעתו את המסמכים הרלוונטיים שעמדו בפניו, יבדוק את התובע בתוך 60 יום מהחלטה זו ויקבע ממצאים באשר למצב הרפואי בעקבות התאונה נשוא התביעה.

החלטה | 02/10/2024 | שלום – נתניה

החלטה |15/12/2024 |שלום – בת ים

ת"א (נתניה) 40831-03-24- שלי חגי נגד ' איי.די.איי. (ביטוח ישיר) חברה לביטוח בע"מ

שמות השופטים: מירב דניאל בונן

  • אשר על כן, אני מחליטה למנות את ד"ר עופר להב מרח' שידרוביצקי 17 פתח תקווה טל': 053-468369, כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי, על מנת שיבחן תלונותיה של התובעת בגין התאונה בתחום האורטופדיה ועל מנת שיחווה דעתו האם יש מקום למנות מומחה נוסף בתחום הנוירולוגיה לבדיקת התובעת בגין התאונה. בשכ"ט המומחה בסך של 5,000 ₪ בצירוף מע"מ תישא בשלב זה הנתבעת. 7. על מינויו של המומחה כאמור לעיל, יחולו תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז-1986. 8. שאלת הקשר הסיבתי מסורה אף היא להכרעת המומחה הרפואי. 9. בשכר טרחת המומחה תישא בשלב זה הנתבעת, תוך שמירת טענותיה לעניין זה לסיום ההליך, ככל שלא תיקבע נכות או שיקבע כי אין קשר סיבתי לתאונה. 10. המזכירות תשלח למומחה הודעת מינוי, הכוללת את ההוראות החדשות המתייחסות לניגוד העניינים (תקנה 89 (א)תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018) בצירוף טופס 6 (להלן: "טופס ניגוד העניינים"). 11. המומחה מתבקש למלא את טופס ניגוד העניינים ולהעבירו לבית המשפט כתנאי לכניסת המינוי לתוקף. 12. ב"כ התובעת יעביר בתוך 15 יום פניה למומחה בצרוף כל המסמכים עם עותק לצד שכנגד וב"כ הנתבעת יעביר פניה בצרוף המסמכים בתוך 45 יום עם עותק לצד שכנגד. מובהר כי העתק כל פנייה אל המומחה יועבר במישרין לצד-שכנגד. 13.

החלטה | 17/09/2024 | שלום – נתניה

ת"א (נתניה) 36049-05-24- פלוני נגד ' ליברה חברה לביטוח בע"מ

שמות השופטים: מירב דניאל בונן

  • בתאריך 07.09.23 בבדיקת האורטופד ד"ר זברסקי נמצאו, בין היתר, תנועות מוגבלות בעמ"ש צווארי, רגישות במישוש עמ"ש מתני והגבלת תנועות. מאחר והתובעת התלוננה לאחר כל אחת מהתאונות לכאבים ומגבלות , בין היתר, בעמ"ש צווארי ומתני, הרי שהמומחה הרפואי מטעם ביהמ"ש יידרש לקבוע את שיעור הנכות הרפואית, ככל שקיימת, בגין התאונה במאובחן מהתאונה המאוחרת מיום 15.2.23 . 5. אשר על כן, אני מחליטה למנות את ד"ר עופר להב מרח' שידרוביצקי 17 פתח תקווה טל': 053-468369,כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי, על מנת שיבחן תלונותיה של התובעת בגין התאונה. 6. על מינויו של המומחה כאמור לעיל, יחולו תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז-1986. 7. שאלת הקשר הסיבתי מסורה אף היא להכרעת המומחה הרפואי. 8. בשכר טרחת המומחה בשיעור של 5,500 ₪ בצירוף מע"מ תישא בשלב זה הנתבעת, תוך שמירת טענותיה לעניין זה לסיום ההליך. 9. המזכירות תשלח למומחה הודעת מינוי, הכוללת את ההוראות החדשות המתייחסות לניגוד העניינים (תקנה 89 (א)תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018) בצירוף טופס 6 (להלן: "טופס ניגוד העניינים"). 10. המומחה מתבקש למלא את טופס ניגוד העניינים ולהעבירו לבית המשפט כתנאי לכניסת המינוי לתוקף. 11. ב"כ התובעת יעביר בתוך 15 יום פניה למומחה בצרוף כל המסמכים עם עותק לצד שכנגד וב"כ הנתבעת יעביר פניה בצרוף המסמכים בתוך 45 יום עם עותק לצד שכנגד. מובהר כי העתק כל פנייה אל המומחה יועבר במישרין לצד-שכנגד.

החלטה |06/12/2024 |שלום – נתניה

ת"א (באר שבע) 27039-01-23- פלוני עי נגד שטאנג בניה והנדסה בע"מ עי

שמות השופטים: רחלי טיקטין עדולם

  • אני ממנה את ד"ר ויסברוט משה, אורטופד מנתח, רחוב ההסתדרות 26 מגדל פלינר (קומה 12) פתח תקוה, 03-9046797. 6. לצורך מניעת ניגוד עניינים, יצהיר המומחה, מיד עם קבלת המינוי, על זיקות אישיות העשויות להיות לו בנוגע להליך. ההצהרה תהיה ערוכה לפי הנוסח בטופס 1 שבתוספת השנייה לתקנות בתי המשפט (רשימת מומחים מטעם בית המשפט), תשפ"ג-2022, ותומצא לבית המשפט ולבעלי הדין. 7. המומחה יפעל לבדוק את התובע וישלח לבית המשפט ולצדדים את חוות דעתו תוך 45 יום ממועד הבדיקה. המומחה יקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי של התובע בעקבות האירוע נשוא התביעה ובמיוחד יתייחס לשאלה – האם לוקה התובע כיום בנכות, ואם כן לאיזו תקופה ומה שיעור הנכות וכן אם לקה התובע בנכות זמנית. 8. שכרו של המומחה יהיה בסך של 5,500 בתוספת מע"מ. בשכרו של המומחה כלולות 5 שאלות לכל צד. כל שאלה נוספת תחויב בסך של 120 בתוספת מע"מ.

החלטה |21/01/2024 |שלום – באר שבע

ת"א (באר שבע) 20006-04-23- פלונית ע"י נגד ' מאור בן חמו

שמות השופטים: רחלי טיקטין עדולם

  • התובעת עברה לאחר מכן סדרת בדיקות, מעקבים וטיפולים, לרבות פיזיותרפיה, והלינה על כאבים והגבלות בתנועה. אני סבורה שדי באמור לעיל כדי להוות ראשית ראיה למינוי מומחה בתחום האורתופדי. מאז התאונה חלפו למעלה משנתיים, ולכן אני דוחה טענת הנתבעת לפיה הנזק טרם התגבש. כך או כך מומחה בית המשפט יוכל לבחון טענה זו. בתחום הפסיכיאטרי – התובעת הלינה לאחר התאונה על החמרה במצבה הנפשי, ונבדקה ע"י פסיכיאטרית. התובעת דיווחה על מצב רוח ירוד, חרדות, קושי בשינה, זיכרונות חודרים מהתאונה. אכן לתובעת עבר פסיכיאטרי, כך עולה מהחומר הרפואי שהוגש, אלא, שלטענת התובעת חלה החמרה במצבה הנפשי בעקבות התאונה. אני סבורה שדי בכך כדי להוות ראשית ראיה למינוי מומחה בתחום הפסיכיאטרי, כאשר המומחה ייתן דעתו גם לעברה הפסיכיאטרי של התובעת. בתחום הנוירולוגי – התובעת הלינה על עקצוצים בכף הרגל ותחושה שהרגל משתתקת. התובעת הופנתה לנוירולוג וביצעה בדיקת emg. על מנת למנוע חפיפה בנכויות ככל שיקבעו, מצאתי להורות למומחה האורטופד לחוות דעתו בעניין הצורך למנות מומחה גם בתחום הנוירולוגי. 5. אני ממנה לפיכך בתחום האורתופדי את ד"ר אמיר רובין, ביה"ח שערי צדק ת. ד. 3235 ירושלים 91031 טל: 058-6162260 פקס: 077-470485. שכרו של הנ"ל יעמוד על 5,500 ₪ בתוספת מע"מ. 6. אני ממנה בתחום הפסיכיאטרי את ד"ר גיא אור כמומחה מטעם בית המשפט. שכרו של הנ"ל יעמוד על סך של 6,500 ₪ בתוספת מע"מ. 7. לצורך מניעת ניגוד עניינים, יצהיר כל מומחה, מיד עם קבלת המינוי, על זיקות אישיות העשויות להיות לו בנוגע להליך.

החלטה |25/05/2024 |שלום – באר שבע

ת"א (נתניה) 20332-05-24- פלוני נגד ' ווישור חברה לביטוח בע"מ

שמות השופטים: מירב דניאל בונן

  • 1. לפניי בקשה למינוי מומחה רפואי מטעם בית משפט בתחום האורתופדיה בהתאם לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986 (להלן: "התקנות") 2. התובע יליד *, נפגע לטענתו בתאונת דרכים ביום 26.6.2022 (להלן: "התאונה"). 3. הנתבעת אישרה קיומו של כיסוי ביטוחי תקף לתאונה. 4. הנתבעת מתנגדת למינוי מומחה רפואי וטוענת, בין היתר, כי מהמסמכים הרפואיים שצורפו עולה תמונה של ממצאים קלים ביותר ושינויים ניווניים שמקורם בתחלואה טבעית. עוד טוענת הנתבעת, כי לא הוכח רצף טיפולי עד למועד הגשת התביעה. 5. בחנתי את טענות הצדדים, תוך שעיינתי בתיעוד הרפואי שצורף לבקשת התובעת ומצאתי, כי יש בחומר הרפואי, להוות את ראשית הראיה, הנדרשת למינוי מומחה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי. התובע צירף מסמכים רפואיים ממועד התאונה ואילך המתעדים מעקב אורטופדי, תלונות מתמשכות , בין היתר, של כאבים ומגבלות בעמ"ש תחתון, כתף שמאל ועמ"ש צווארי, ובשלב מאוחר יותר של כף רגל ימין. בוצעו בדיקות הדמיה, אשר תוצאותיהן מיום 01.03.2023 ומיום 07.07.2023 מדברות בעד עצמן ואשר על המומחה הרפואי ליתן להן התייחסותו המקצועית. בנוסף, צורפו מסמכים המעידים על טיפולי פיזיותרפיה שעבר התובע לאחר התאונה. לא נעלמה מעיניי העובדה, כי לא הוגש תיעוד רפואי לשנת 2024, אולם בשים לב לתיעוד שצורף ופורט וכן להשלכות דחיית הבקשה, מצאתי לנכון להיעתר לבקשה. 6. אשר על כן, אני מחליטה למנות את ד"ר עופר להב מרח' שידרוביצקי 17 פתח תקווה טל': 053-468369,כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי, על מנת שיבחן תלונותיו של התובע בגין התאונה.

החלטה |28/01/2025 |שלום – נתניה

ת"א (נתניה) 31459-04-24- פלוני נגד ' כלל חברה לביטוח בע"מ

שמות השופטים: מירב דניאל בונן

  • עם זאת, לנוכח תלונותיה של התובעת, המומחה הרפואי בתחום האורתופדיה מתבקש לחוות דעתו באשר לצורך המינוי מומחה רפואי בתחום הנוירולוגיה. 8. אשר על כן, אני מחליטה למנות את ד"ר עופר להב מרח' שידרוביצקי 17 פתח תקווה טל': 053-468369,כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה, על מנת שיבחן תלונותיה של התובעת בגין התאונה ועל מנת שיחווה דעתו האם יש מקום למנות מומחה נוסף בתחום הנוירולוגיה לבדיקת התובעת בגין התאונה. 9. על מינוי המומחה כאמור לעיל, יחולו תקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) התשמ"ז-1986. 10. שאלת הקשר הסיבתי מסורה אף היא להכרעת המומחה הרפואי. 11. בשכר טרחת המומחה ישאו בשלב זה הצדדים בחלקים שווים, תוך שמירת טענותיהם לעניין זה לסיום ההליך. 12. המזכירות תשלח למומחה הודעת מינוי, הכוללת את ההוראות החדשות המתייחסות לניגוד העניינים (תקנה 89 (א)תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018) בצירוף טופס 6 (להלן: "טופס ניגוד העניינים"). 13. המומחה מתבקש למלא את טופס ניגוד העניינים ולהעבירו לבית המשפט כתנאי לכניסת המינוי לתוקף. 14. ב"כ התובעת יעביר בתוך 15 יום פניה למומחה בצרוף כל המסמכים עם עותק לצד שכנגד וב"כ הנתבעת יעביר פניה בצרוף המסמכים בתוך 45 יום עם עותק לצד שכנגד. מובהר כי העתק כל פנייה אל המומחה יועבר במישרין לצד-שכנגד.

החלטה |02/02/2025 |שלום – נתניה

ת"א (אשדוד) 31967-01-23- ט.א. נגד מעבדות איזוטסט החדשה בעמ

שמות השופטים: עדי אייזדורפר

  • 1. בהסכמת הצדדים יבוטל מינויו של דר' אמיתי על מנת לקדם את היכולת להכריע במחלוקת שבין הצדדים, הנני מורה על מינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה, ד"ר דן דבי, מרחוב משה שמיר 5 דירה 37 פתח תקווה, טלפון 08-6788060. 2. המומחה יקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי של התובע בעקבות האירוע מיום 26.7.21 , ובמיוחד יתייחס לשאלות הבאות: א. האם לוקה התובע כיום בנכות, ואם כן, לאיזה תקופה ומה שיעור הנכות כמו כן מתבקש המומחה לחוות דעתו ביחס לשאלת קיומה של נכות זמנית, ואם ישנה – מהו שיעורה ולאיזה פרק זמן. ב. המומחה יתייחס לקשר שבין התאונה ובין המצב התובע נכון להיום. ג. האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן – מה הם סוגי הטיפולים ומה היא העלות המשוערת של טיפולים אלה לפי המחירים הנכונים להיום. ד. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד. 3. בעלי הדין רשאים להעביר למומחה כל מסמך שבידיהם לרבות חוות דעת מומחים. 4.

החלטה |10/12/2023 |שלום – אשדוד

ת"א (הרצליה) 19580-03-22- א.ח- פלוני נגד יהורם אלפרד זארקה

שמות השופטים: לימור רייך

  • בקשה זו הובאה לפניי, בהיעדרו של כב' השופט עידו רוזין. 1. לאחר עיון בבקשה למינוי מומחה ובתגובה לה, מצאתי שקיימת ראשית ראיה למינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה, בין היתר, בשל ממצאים על הגבלת תנועות צוואר, רגישות גב תחתון וביצוע טיפולי פיזיותרפיה. 2. לפיכך, הנני ממנה את ד"ר עופר להב, מרח' שידרוביצקי 17 פתח תקווה, טל': 03-9245475, כמומחה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה, על מנת שיבדוק את התובע ויחווה את דעתו ביחס למצבו עקב התאונה מיום 11.1.2021 . המומחה יקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי של התובע בעקבות האירוע ובמיוחד יתייחס ל:- א. האם לוקה התובע כיום בנכות לצמיתות, ואם כן – ממתי ומהו שיעור הנכות. ב. מהן הנכויות הזמניות שיש לקבוע לתובע ולאילו תקופות. ג. הקשר שבין התאונה לבין מצב התובע נכון להיום. ד. מהן המגבלות התפקודיות של התובע, אם בכלל, ובמיוחד בשים לב לעבודתו ולמקצועו. ה. האם יש לצפות לשיפור או להחמרה במצבו בעתיד. ו. האם יהיה התובע זקוק לטיפולים רפואיים בעתיד, ואם כן – מהם סוגי הטיפולים ומהי העלות המשוערת של הטיפולים האלה לפי המחירים הנכונים להיום. 3. בתוך 15 ימים, ימציא התובע למומחה, ולכל בעלי הדין האחרים, את כל המסמכים בדבר הטיפול הרפואי שניתן, לרבות בדיקות לצורך אותו טיפול, ובלבד שלא יגיש למומחה חוות דעת רפואיות של מומחים או ממצאים של וועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי (להלן: "המסמכים"). בתוך 30 ימים נוספים, רשאי כל בעל דין להמציא למומחה מסמכים נוספים. 2 4. שכרו של המומחה לא יעלה על 5,000 בתוספת מע"מ. 5. לאחר עיון בחומר הרפואי ובמסמכים שהוצגו, אני קובע, כי בשלב זה, וכמימון ביניים בלבד, תישא הנתבעת 2 בשכרו של המומחה.

החלטה |06/07/2022 |שלום – הרצליה

ק"ג (חיפה) 60857-04-21- פלוני נגד כלל חברה לביטוח בעמ

שמות השופטים: אסף הראל

  • בהמשך להחלטה מיום 27.3.23 , אני קובע כך: 1. מינוי מומחה רפואי ד"ר אורי פרקש, רופא מומחה בכירורגיה אורתופדית, מתמנה בזאת לשמש כמומחה מטעם בית הדין בתחום האורתופדיה, לשם מתן חוות דעת בתיק דנן (להלן- המומחה ו- חוות הדעת, בהתאמה). חוות הדעת תתבסס על תיקו הרפואי של התובע וכן על יסוד בדיקה של התובע שיערוך המומחה. 2. המומחה מתבקש לחוות דעתו בסוגיה הבאה: בהליך זה נבחנת השאלה האם זכאי התובע לפיצוי במסגרת ביטוחו בפוליסה שהנפיקה הנתבעת ובו כיסוי ביטוחי למקרה של נכות מתאונה. הפוליסה מגדירה את המונחים "נכות מוחלטת ותמידית" ו-"נכות חלקית ותמידית" כך: נכות מוחלטת ותמידית – אובדן מוחלט בלתי הפיך ושאינו ניתן לשיקום של איבר עקב היפרדותו מהגוף או עקב פגיעה בכושר פעולתו של אותו איבר. נכות חלקית ותמידית – אובדן חלקי בלתי הפיך ושאינו ניתן לשיקום של כושר פעולתו של איבר. המומחה מתבקש לחוות דעתו בשאלה הבאה: האם נגרמה לתובע, בשל התאונה מיום 24.7.18 , נכות מוחלטת ותמידית או נכות חלקית ותמידית. 3. התובע נדרש בזאת לתאם מועד בדיקה על ידי המומחה בהקדם האפשרי. פרטי התקשרות עם המומחה- כתובת מייל:urifarkashgmail. com(כולל לצורך העברת מסמכים רפואיים). כתובת המרפאה: רחוב העבודה 5, גבעת שמואל. טלפון להודעות: 053-9956313. 4. עד יום 30.4.23 ימציא כל צד למומחה את החומר הרפואי. 5. לאחר קבלת החומר הרפואי מהצדדים, יתן המומחה לבית הדין הודעה עד יום 10.5.23 בה יפרט את גובה שכר טרחתו.

חקיקה רלוונטית

תקנות בריאות העם (אמות מידה לחלוקת סכום נוסף), התשפ"ג-2022

סעיף: [תיקון התשפ"ד (מס' 2)]

  • קוד המחלקה שם המחלקה 13003 כירורגיה כללית ג 13004 כירורגיה כללית ד 13005 כירורגיה כללית ה 13008 טראומה 13010 השתלת איברים 13020 טיפול נמרץ השתלת איברים 13025 כירורגיה זעיר פולשנית 13026 כירורגיה רובוטית 13030 כירורגיה פרוקטולוגית 13031 כירורגיה אנדוקרינית 13032 כירורגיה בריאטרית 13033 כירורגיה בהנחיית איזוטופים 13036 כירורגיה קולורקטלית 13038 כירורגיה לפרוסקופית 13040 טיפול נמרץ כירורגיה כללית 13050 כירורגיה 13051 כירורגיה א 13052 כירורגיה ב 13053 כירורגיה ג 13060 כירורגיה אונקולוגית 13070 כירורגיה כללית מוגבר 13080 כירורגיה שד 13100 אורתופדיה 13101 אורתופדיה א 13102 אורתופדיה ב 13103 אורתופדיה ג 13105 מיקרוכירורגיה 13108 טראומה אורתופדית 13110 כירורגיה כף יד 13111 כירורגיה כתף 13120 כירורגיה עמוד שדרה קוד המחלקה שם המחלקה 13140 אורתואונקולוגיה 13150 אורתוכירורגיה 13152 כירורגיה ברך 13153 כף רגל סוכרתית 13154 כירורגיה כף רגל וקרסול 13155 כירורגיה מפרקים 13156 כירורגיה מפרק ירך 13180 אורתופדיה המשך טיפול 13181 אורתופדיה המשך טיפול א 13182 אורתופדיה המשך טיפול ב 13200 אורולוגיה 13201 אורולוגיה א 13202 אורולוגיה ב 13206 אורולוגיה אנדוסקופית 13210 השתלת כליה 13235 אורולוגיה לפרסקופית 13250 נוירואורולוגיה 13300 נוירוכירורגיה 13301 נוירוכירורגיה א 13302 נוירוכירורגיה ב 13306 נוירוכירורגיה זעיר פולשנית 13307 נוירוכירורגיה בסיס הגולגולת 13308 נוירוכירורגיה עמוד שדרה 13310 נוירוכירורגיה אנדוסקופית 13340 טיפול נמרץ נוירוכירורגיה 13350 נוירוכירורגיה תפקודית 13400 כירורגיה חזה ולב 13401 כירורגיה חזה ולב א 13402 כירורגיה חזה ולב ב 13410 כירורגיה חזה קוד המחלקה שם המחלקה 13415 השתלת ריאה 13420 כירורגיה לב 13430 השתלת לב 13435 השתלת לב וריאות 13440 טיפול נמרץ כירורגיה חזה ולב 13450 טיפול נמרץ כירורגיה לב 13500 כירורגיה כלי דם 13505 כירורגיה כלי דם קטנים 13540 טיפול נמרץ כלי דם 13600 כירורגיה פלסטית 13601 כירורגיה פלסטית א 13602 כירורגיה פלסטית ב 13606 כירורגיה פלסטית של בית החזה 13607 כירורגיה פלסטית פצעי לחץ 13610 כוויות 13611 כוויות א 13612 כוויות ב 13613 כוויות ג 13640 טיפול נמרץ כוויות 13700 עיניים 13701 עיניים א 13702 עיניים ב 13703 עיניים ג 13713 אוקולופלסטיקה 13717 קטרקט 13719 מחלות וסקולריות של הרשתית 13724 ניתוחי קרנית 13800 אף אוזן גרון וכירורגיה ראש וצוואר 15003 נשים ג 15016 גינקואורולוגיה קוד המחלקה שם המחלקה 15030 גינקואונקולוגיה 16830 כירורגיה שעת חירום 16840 אורתופדיה שעת חירום

צו הביטוח הלאומי (קביעת גוף ציבורי), התשמ"ד-1984

סעיף: 1. קביעת גוף ציבורי

  •  "בית רבקה", פתח תקווה; (ז) "נאות השרון", פתח תקווה; (ח) "מרכז רפואי שיקומי", תל אביב; (ט) טנדר קר, אור יהודה; (י) "נאות התיכון", תל אביב; (יא) "נוף הגפן", חיפה; (יב) "בית בלב", נשר; (יג) "בית החולים האיטלקי", נצרת; (יד) "מרכז גריאטרי", שפרעם; (טו) "נאות – הוד עמל", טבריה; (טז) "בית בלב", בת ים; (יז) "שמואל הרופא", באר יעקב; (יח) "נאות המושבה", נס ציונה; (יט) "הרצפלד", גדרה; (כ) "בית הדר", אשדוד; (כא) "בית בלב", עומר; (כב) "בית בלב", אילת; (כ ג) "בית החולים הרצוג", ירושלים; (כד) "נווה שבא", באר שבע; (כה) "דורות, מרכז רפואי לשיקום וגריאטריה", נתניה; (כו) "בית החולים הצרפתי סנט לואיס", ירושלים; (כז) "הוד אדומים", מעלה אדומים; (כח) "בית אבות סיעודי", דבוריה; (כט) "דושי נצרת – מרכז רפואי גולדנקייר ", נצרת. (9) קופת חולים מאוחדת במקומות המפורטים להלן: (א) מחלקת סיעודי מורכב בבית החולים "משגב לדך", ירושלים; (ב) "נווה עמית" – בית החולים הסיעודי, רחובות; (ג) "מעון הורים – בתי מחסה לקשישים", ירושלים; (ד) "האגודה למען הקשיש", בית אבות סיעודי, דבוריה; (ה) "דושי נצ רת – מרכז רפואי שיקומי וגריאטרי גולדנקייר", נצרת; (ו) מרכז גריאטרי "בית אלענאיה" בע"מ, שפרעם; (ז) "מול הנוף", ירכא; (ח) "נווה שבא", באר שבע; (ט) מרכז רפואי "עמל טבריה", טבריה; (י) מרכז רפואי גריאטרי, "קשת האגודה למען הקשיש", תל אביב;

צו ההסדרים במשק המדינה (קביעת שירותים מוחרגים וקביעת הפחתות), התשע"ג-2013

סעיף: 1. קביעת שירותים נוספים מוחרגים לפי סעיף 17(א)(8) לחוק

  • 1. הוראות סימן ב' בפרק ה' לחוק לא יחולו בשנת 2013 על השירותים הנוספים המפורטים להלן: L9636 תוספת בעד פלריקספור, מוזוביל, לפי התעריף לאמפולה L0177 תוספת בעד מערכת מודולרית להרחבת צלעות L0178 תוספת בעד מערכת שמיעה המבוססת על הולכת עצם, למבוגר L0179 תוספת בעד מערכת שמיעה המבוססת על הולכת עצם, לילד L0180 תוספת בעד ערכת קוצב וגאלי לטיפול באפילפסיה L0171 תוספת בעד משאבה מכנית לשיכוך כאב כרוני L0170 תוספת בעד משאבה מתוכנתת לשיכוך כאב כרוני או לטיפול בעוויתות L0182 תוספת בעד ערכת קוצב מוחי חד–ערוצי, לרבות אלקטרודות, לטיפול בהפרעות תנועה L0183 תוספת בעד ערכת קוצב מוחי דו–ערוצי, לרבות אלקטרודות, לטיפול בהפרעות תנועה L0184 תוספת בעד ערכת קוצב נטען, לרבות אלקטרודות, לטיפול בהפרעות תנועה L0187 תוספת בעד קוצב מוחי, בלא אלקטרודות, לטיפול בהפרעות תנועה L0188 תוספת בעד קוצב מוחי נטען, בלא אלקטרודות, לטיפול בהפרעות תנועה L0185 תוספת בעד אלקטרודות של קוצב מוחי לטיפול בהפרעות תנועה

צו הביטוח הלאומי (קביעת גוף ציבורי), התשמ"ד-1984

סעיף: 1. קביעת גוף ציבורי

  •  "טנדר לאבניג קאר", אור יהודה; (מה) "נוף הגפן", תל אביב; (מו) "בית בלב", ראשון לציון; (מז) "עמל בשרון" בע"מ, רעננה; (מח) מחלקת סיעודי מורכב בבית החולים "משגב לדך", ירושלים; (מט) "מעון הורים – בתי מחסה לקשישים", ירושלים; (נ) מרכז רפואי גריאטרי, "קשת האגודה למען הקשיש", תל אביב; (נא) "אמפא" ארגון מרפא אינטגרטיבי – מדיקל בת ים; (5) מרכז משען (6) קופת חולים מכבי שירותי בריאות במקומות המפורטים להלן: (1) "בית בלב בת ים", בת ים; (2) "בית בלב אילת", אילת; (3) "בית בלב כפר סבא", כפר סבא; (4) "בית בלב גני עומר", עומר; (5) "בית בלב רעננה", רעננה; (6) "בית בלב ירושלים", ירושלים; (7) "בית בלב נשר", נשר; (8) מעונות מכבי תל השומר, בית חולים תל השומר. (7) כל קופות החולים, לעניין שירותי אשפוז פסיכיאטריים, שהן נותנות בבית חולים פסיכיאטרי או במחלקה פסיכיאטרית בבית חולים כללי; לעניין זה, "בית חולים" – בית חולים כהגדרתו בחוק טיפול בחולי נפש, התשנ"א-1991 . (8) קופת חולים לאומית שירותי בריאות במקומות המפורטים להלן: (א) מרכז רפואי "שהם", פרדס חנה; (ב) "בית אברהם (המרכז הגריאטרי שליד בית החולים לניאדו)", נתניה; (ג) "בית בלב", רעננה; (ד) "עטרת רימונים", בני ברק; (ה) "בית גלר (המרכז הגריאטרי שליד בית החולים מאיר)", כפר סבא; ( ו) "בית רבקה", פתח תקווה; (ז) "נאות השרון", פתח תקווה; (ח) "מרכז רפואי שיקומי", תל אביב; (ט) טנדר קר, אור יהודה; (י) "נאות התיכון", תל אביב; (יא) "נוף הגפן", חיפה; (יב) "בית בלב", נשר; (יג) "בית החולים האיטלקי", נצרת; (יד) "מרכז גריאטרי",

תקנות התחשבנות בין בתי חולים לקופות חולים לשנים 2021 ע"ד 2025 (התחשבנות בעד שירותי בריאות בבתי חולים ציבוריים כלליים) (תשלום חודשי קבוע לבתי חולים ציבוריים כלליים), התשפ"ב-2022

סעיף: (תיקון התשפ"ד)

  • טור א'מחלקה טור ב'משקל 26 שיקום נשימתי מוגבר 26א7 הנשמה ממושכת 1.5 27 א.א.ג וכירורגיה ראש וצוואר 1 28 אונקולוגיה 29 אונקולוגיה ילדים 30 אורולוגיה 31 אורולוגיה ילדים 32 אורתואונקולוגיה 33 אורתופדיה 34 אורתופדיה ילדים 35 אנדוקרינולוגיה 36 גינקואונקולוגיה 37 גסטרואנטרולוגיה 38 המטואונקולוגיה 39 המטואונקולוגיה ילדים 40 המטולוגיה 418 הנשמה ממושכת 42 הפרעות אכילה 43 הפרעות אכילה ילדים ונוער 44 היריון בר סיכון 45 השתלת איברים 46 השתלת מח עצם 47 השתלת מח עצם ילדים 48 וידאו EEG 49 טיפול סגור בהפרעות אכילה 50 טיפול תומך/פליאטיבי 51 טראומה טור א'מחלקה טור ב'משקל 52 יולדות 53 ילדים 54 כירורגיה חזה 55 כירורגיה חזה ולב 56 כירורגיה חזה ולב ילדים 57 כירורגיה ילדים 58 כירורגיה כלי דם 59 כירורגיה כללית 60 כירורגיה כף יד 61 כירורגיה לב 62 כירורגיה עמוד שדרה 63 כירורגיה פלסטית 64 כף רגל סוכרתית 65 נוירוכירורגיה 66 נוירולוגיה 67 נוירולוגיה ילדים 68 נפגעי תקיפה מינית 69 נפרולוגיה 70 נשים 71 עור ומין 72 עיניים 73 פה ולסתות 74 פנימית 75 פנימית גריאטרית 76 פסיכיאטריה פעילה 77 פסיכיאטריה פעילה ילדים 78 פסיכיאטריה פעילה ילדים ונוער 79 קרדיולוגיה 80 קרדיולוגיה ילדים 81 ריאות טור א'מחלקה טור ב'משקל 82 שבץ מוחי 83 שיקום ילדים 849 גריאטריה סיעודית 0.85 85 גריאטריה שיקום 86 השהיה 87 השהיה ילדים 88 השהיה מיילדות 89 השהיה נשים 90 טיפול תומך/פליאטיבי 91 טיפול תומך/פליאטיבי אונקולוגיה 92 טיפול תומך/פליאטיבי איידס 93 סיעוד מורכב תומך 94 ראומטולוגיה 95 שיקום אורתופדי 96 שיקום כללי 97 שיקום נוירולוגי טור א'מאפיינים טור ב'מקדם (3) בית חולים בפריפריה הגאוגרפית 2 (4) בית חולים שהוא חלק מרשת 0.975 (5) שיעור ההכנסה של בית החולים משירותי רפואה פרטיים מתוך מחזור ההכנסות משירותים רפואיים נטו מקופות החולים בשנת הדוח השנתי החתום האחרון – ייקרא ערך S (0.85-S ) (6) שיעור ההכנסה של בית החולים משירותים רפואיים בעבור מבוטחי קופת חולים שהיא הבעלים שלו, מתוך מחזור ההכנדסות משירותים רפואיים נטו בשנת הדוח השנתי החתום האחרון עולה על 50% מהמחזור 0.856 (7) שיעור ההכנסה של בית החולים מלידות מתוך מחזור ההכנסות משירותים רפואיים נטו בשנת הדוח השנתי החתום האחרון – ייקרא ערך L (1-L)^(2)

תקנות הנזיקים האזרחיים (אחריות המדינה) (הוועדה לענין תשלום לפנים משורת הדין – תנאי סף, סדרי עבודה ואמות מידה לתשלום), התשס"ו-2006

סעיף: 5. מסמכים שיש לצרף לבקשה

  • 5. (א) מגיש הבקשה יצרף לבקשה את המסמכים האלה: (1) לענין נזק ישיר לגוף: (א) מסמך מקורי מבית חולים על אודות מספר ימי האשפוז מיד עם קרות הנזק וכן על אודות אשפוזים נוספים, אם היו; (ב) סיכום מקורי של מחלה בעת השחרור מאשפוז; (ג) אישורים רפואיים מקוריים, חתומים ביד הרופא המטפל, בדבר מצבו של הניזוק, כפי שהוא במועד הגשת הבקשה; (ד) כתב ויתור על סודיות רפואית; (2) לענין נזק שהוא מוות – יצרף מגיש הבקשה, נוסף על המסמכים המפורטים בפסקה (1), אם לא נפטר הניזוק מיד עקב המעשה נושא הבקשה, תעודת פטירה או תעודת קבורה מקורית; (3) לענין נזק גוף שלא גרם לפגיעה גופנית קשה – יצרף הניזוק, נוסף על המסמכים המפורטים בפסקה (1), העתק מתאים למקור של תלונה שהניזוק או מי מטעמו הגיש למשטרה, למינהלת הממשל התיאום והקישור, או לגורם ישראלי רשמי אחר בענין הנזק נושא הבקשה בתוך 60 ימים ממועד קרות הנזק; (4) לענין נזק ישיר לרכוש – יצרף הניזוק העתק מתאים למקור של תלונה שהניזוק או מי מטעמו הגיש לגורם ישראלי רשמי כאמור בפסקה (3) בענין הנזק נושא הבקשה בתוך 60 ימים ממועד קרות הנזק, וכן יצרף מסמכים המוכיחים את הבעלות על הרכוש שניזוק; היה הבעלים תאגיד – יצורף אישור של עורך דין בדבר הבעלים ומורשי החתימה של התאגיד; (5) תצהיר חתום ביד מגיש הבקשה ומאומת בידי עורך דין שבו יפורטו הנזק ונסיבות האירוע שגרם לנזק; (6) העתק פסק דין או החלטה, אם ניתן על ידי בית משפט, בקשי לנזק נושא הבקשה; (7) העתק טופס ההודעה בכתב כאמור בתקנה 2(5); (8) כל מסמך נוסף, אשר עשוי לבסס, לדעת מגיש הבקשה, את הבקשה. (ב) הוועדה רשאית לבקש השלמת מסמכים המנויים בסעיף קטן (א), שמגיש הבקשה לא צירף לבקשה; לא הוגשו המסמכים הנדרשים בתוך הזמן שקצבה הוועדה, רשאית הוועדה למחוק את הבקשה. (ג) שוכנעה הוועדה כי נבצר מן המבקש במועד הגשת הבקשה לצרף את המסמך המקורי, תקבל הוועדה העתק אמין של המסמך; מבקש המצרף העתק של מסמך מקורי, יפרט בבקשתו מדוע נבצר ממנו לצרף את המסמך המקורי.

תקנות שירות בטחון, התשכ"ז-1967

סעיף: 8. תנאים להגשת ערר על-ידי נבדק

  • 8. (א) נבדק הרואה את עצמו נפגע על-ידי ההחלטה של ועדה רפואית רשאי לבקש כי ועדה רפואית עליונה תבדוק אותו בדיקה נוספת – (1) אם הועדה הרפואית מצאה אותו כשר לשירות או בלתי כשר ארעית לשירות והוא עשה שני אלה: (א) הוא מסר לפוקד או שלח לו בדואר רשום ערר בכתב על ההחלטה האמורה של הועדה הרפואית, תוך חודש ימים מיום שנמסרה לו הודעה כאמור בתקנה 7(י), ופירט בו את המום, המחלה או כל מבחן אחר או כל ממצא אחר המצדיקים את עררו; (ב) הוא צירף לערר תעודה מרופא מוסמך בה הוא מעיד שזיהה ובדק את העורר ומצא בו את המבחנים המפורטים בתעודה שהם, לדעת הרופא, מבחנים של בלתי כשר לשירות או בלתי כשר ארעית לשירות או ממצאים של כשר לשירות; (2) אם הועדה הרפואית מצאה אותו בלתי כשר לשירות והוא מסר ערר לפוקד, או שלח ערר אליו בדואר רשום, תוך חודש ימים מיום שנמסרה לו הודעה כאמור בתקנה 7(י). (ב) הפוקד יעביר את הערר לועדה הרפואית העליונה וישלח העתק ממנו ליושב-ראש הועדה הרפואית שנתנה את ההחלטה שעליה עורר הנבדק.

צו הביטוח הלאומי (קביעת גוף ציבורי), התשמ"ד-1984

סעיף: 1. קביעת גוף ציבורי

  • אדומים; (טז) מרכז רפואי "שהם", פרדס חנה; (יז) מחלקת אשפוז סיעודי מורכב בבית החולים הצרפתי "סנט לואיס", ירושלים; (יח) "בית הדר" – מרכז רפואה, שיקום וסיעוד, אשדוד; (יט) מחלקת אשפוז סיעודי מורכב בבית החולים "המשפחה הקדושה", נצרת; (כ) מחלקת אשפוז סיעודי מורכב בבית החולים "אוגוסטה ויקטוריה", ירושלים; (כא) מרכז רפואי שיקומי "בית בלב", בת ים; (כב) מרכז רפואי שיקומי "בית בלב", רעננה; (כג) מחלקת אשפוז סיעודי מורכב בבית החולים "לניאדו", נתניה; (כד) מרכז רפואי שיקומי "בית בלב", עומר; (כה) מרכז רפואי שיקומי "בית בלב", נשר; ( כו) המרכז הרפואי "הרצוג (עזרת נשים)", ירושלים; (כז) בית החולים "שמואל הרופא", באר יעקב; (כח) "דורות", מרכז רפואי לשיקום וגריאטריה, נתניה; (כט) בית החולים "בית רבקה" – מרכז רפואי שיקומי גריאטרי, פתח תקווה; (ל) מרכז רפואי גריאטרי שיקומי "הרצפלד", גדרה; (לא) בית חולים שיק

חוק התחשבנות בין בתי חולים לקופות חולים לשנים 2021 ע"ד 2025 (התחשבנות בעד שירותי בריאות בבתי חולים ציבוריים כלליים), התשפ"ב-2021

סעיף: (תיקון התשפ"ד)

  • ד יצוק של תותבת חלקית עליונה נשלפת D5622 82 תיקון/החלפת וו בתותבת חלקית נשלפת, תעריף לוו D5630 83 החלפת שן שבורה בתותבת חלקית נשלפת, תעריף לשן D5640 84 הוספת שן לתותבת חלקית נשלפת D5650 85 הוספת וו לתותבת חלקית נשלפת D5660 86 הוספת שן/וו לתותבת חלקית נשלפת, שן/וו שני ומעלה באותה ישיבה D5699 87 חידוש בסיס תותבת שלמה עליונה נשלפת D5710 88 חידוש בסיס תותבת שלמה תחתונה נשלפת D5711 89 חידוש בסיס תותבת חלקית עליונה נשלפת D5720 90 חידוש בסיס תותבת חלקית תחתונה נשלפת D5721 91 ריפוד תותבת שלמה עליונה נשלפת, במרפאה D5730 92 ריפוד תותבת שלמה תחתונה נשלפת, במרפאה D5731 93 ריפוד תותבת חלקית עליונה נשלפת, במרפאה D5740 94 ריפוד תותבת חלקית תחתונה נשלפת, במרפאה D5741 95 ריפוד תותבת שלמה עליונה נשלפת, במעבדה D57 50 96 ריפוד תותבת שלמה תחתונה נשלפת, במעבדה D5751 97 ריפוד תותבת חלקית עליונה נשלפת, במעבדה D5760 98 ריפוד תותבת חלקית תחתונה נשלפת, במעבדה D5761 99 תותבת ביניים שלמה עליונה נשלפת, הכנה והתאמה D5810 100 תותבת ביניים שלמה תחתונה נשלפת, הכנה והתאמה D5811 101 תותבת ביניים חלקית עליונה נשלפת, הכנה והתאמה D5820 102 תותבת ביניים חלקית תחתונה נשלפת, הכנה והתאמה D5821 שם השירות קוד השירות 103 תותבת על שורשים שלמה עליונה נשלפת, הכנה והתאמה D5863 104 תותבת על שורשים חלקית עליונה נשלפת, הכנה והתאמה D5864 105 תותבת על

תקנות הבטיחות בעבודה (גיהות תעסוקתית ובריאות העוסקים בקרינה מיננת), התשנ"ג-1992

סעיף: 11. היקף הבדיקות הרפואיות

  • 11. (א) בדיקה רפואית ראשונית, חוזרת או נוספת תכלול לפחות את אלה: (1) אנמנזה רפואית כללית ותעסוקתית, לרבות התייחסות לטיפול ולבדיקות רנטגן או עם חומרים רדיואקטיביים; (2) בדיקה קלינית גופנית כללית, תוך שימת לב מיוחדת לעור, לעיניים ולמערכת הנשימה; (3) בדיקת שתן כללית; (4) בדיקת דם לרבות: ספירת דם אדומה, ספירת דם לבנה שלמה ומבדלת, ספירת טרומבוציטים, ובדיקת ההמוגלובין; (5) בדיקת תפקודי הכבד – בדיקה ראשונית בלבד; (6) בדיקת תפקודי הכליות – בדיקה ראשונית בלבד; (7) בדיקת עיניים, לרבות עדשות העיניים – בבדיקה ראשונית ובעת הפרישה ממקום העבודה, וכמו כן אחת לחמש שנים לכלל העובדים בקרינה מיננת ואחת לשלוש שנים לעובדי רנטגן; במקרה של חשיפה לניטרונים או לקרינה של חלקיקים, תתייחס הבדיקה המיוחדת לשינויים בעדשות (Crystalline Lenses); (8) צילום רנטגן גדול (סטנדרט) של הריאות ובדיקת תפקודי הריאות – רק במקרה של חשיפה פוטנציאלית לגאזים או אבקות רדיואקטיביים – בבדיקה ראשונית בלבד; לאחר מכן, על פי שיקול דעתו של הרופא המורשה הבודק; בדיקה זו לא תבוצע באשה הנמצאת בהריון; (9) בדיקות רדיוטוקסיקולוגיות – במקרה של חשד לזיהום רדיואקטיבי פנימי; (10) בדיקה במונה כל-גופי, לפי שיקול דעתו של הרופא המורשה; (11) כל בדיקה קלינית או מעבדתית נוספת, לפי ראות עיניו של הרופא המורשה הבודק. (ב) בדיקות המעבדה המפורטות בתקנות משנה (א)(3), (4), (5) ו-(6) יבוצעו במעבדה רפואית; בדיקת עיניים כאמור בתקנת משנה (א)(7) תבוצע בידי רופא מומחה לעיניים; בדיקות רדיוטוקסיקולוגיות לפי תקנת משנה (א)(9) יבוצעו במעבדה מוסמכת לביצוע בדיקות רדיוטוקסיקולוגיות.

תקנות הרופאים (הפעולות המותרות לפודיאטר ולפודיאטר מנתח), התשע"ח-2018

סעיף: 3. הפעולות המותרות לפודיאטר מנתח

  • 3. (א) פודיאטר מנתח רשאי לבצע, במסגרת טיפולו בכף הרגל של מטופל, את הפעולות המנויות בתקנה 2 וכן את הפעולות האלה, כולן או מקצתן: (1) טיפול בעור, לרבות טיפול ביבלת ובפצע והסרת עור קשה; (2) טיפול בעיוות באצבע, לרבות בארטרודזות ובארטרופלסטיות, והעברת גידים לתיקון אצבע פטיש; (3) טיפול בזיזים היוצרים יבלות אינטרקונדילריות (HM – (Heloma, בסינדקטיליה ובאצבעות עודפות; (4) טיפול במפרקים מטאטארסו-פלנגיאליים, לרבות בעצבים האלוקס ואלגוס והאלוקס לימיטוס, בניונט, בארטריטיס של פרקים אלה וקיבועים; (5) טיפול ניתוחי במטאטרסלגיה, לרבות ביצוע הרמת עצמות מטאטרסליות ופרו צדורה על שם וייל; (6) הסרת זיזים דורסאליים לרבות באזור (Tarsometatarsal joint ) TMTJ ; (7) כריתת גנגליון, יבלת, נגעים (לזיות) ורקמה רכה, שאינם חשודים בממאירות; (8) טיפול בניירומות מורטון ודומיו, לרבות כריתה שלהם; (9) טיפול בבעיות גידים והעברת גידים; (10) טיפול בפצעים ובכף רגל סוכר תית, לרבות הטריה של פצעים ורקמות עמוקות, קטיעה של אצבע או קרן (Ray ) וביצוע TMA (Trans Metatarsal Amputation ) ; (11) טיפול ניתוחי בזיהום, לרבות באמצעות ניקוז מורסות והטריית סיקווסטרום גרמי; (12) הוצאת גוף זר; (13) טיפול בפצאיטיס פלנטרית לרבות ביצוע ניתוח לפציה פלנטרית באזור העקב; (14) טיפול בפציעה מסוג Lisfranc and Chopart ; (15) כריתת כף הרגל בשיטת SYME ; (16) ניתוח מקרה טראומה; (17) טיפול ניתוחי בעיוות על שם האגלונד ובזיז אחורי בעקב; (18) טיפול המקורב (פרוקסימלי) לאמצע כף הרגל

אודות המחבר


עורכת דין ריקי בקבני

RDB עו"ד ריקי בקבני

לייעוץ מקצועי ללא עלות:


תחומי התעסקות:
משפחה
נוטריון
נזיקין
עבודה
רשלנות רפואית

לקוחות ממליצים:

"עד לפני הערעור לביטוח לאומי התמודדתי איתם לבד שהגיע הזמן לתת נכות לצמיתות ביטוח לאומי הוריד משמעותית את הנכות מהמחלה שלי בעזרת עוד ריקי הביטוח הלאומי החזיר את אחוז הנכות לשביעות רצוני תודה"

רונן ברוך אל- תיק נזיקין

שמי יורם, עו"ד בקבני מלווה ומכילה אותי כבר כמה שנים טובות מעבר להיות אמינה ומקצועית ברמה הגבוהה ביותר היא בן אדם לפני הכל יחס אנושי מהמעלה הראשונה.טופלתי דרכה בנושאים שונים ומגוונים והיא הוכיחה מקצועיות ונאמנות מלאה לאורך כל הדרך אני ממליץ עליה ומאחל לכל אדם אשר זקוק לעו"ד להגיע רק לשיחת הכירות איתה לא צריך יותר מזה בכדי להבין שאתה בידיים הכי טובות שרק ניתן.

יורם לב ארי

מאמרים נוספים:

עו"ד נוטריון בפתח תקווה

בעולם המשפטי המודרני, עו"ד נוטריון בפתח תקווה משחק תפקיד מרכזי במגוון רחב של הליכים משפטיים ואדמיניסטרטיביים. נוטריון הוא עורך דין בעל הסמכה מיוחדת מטעם משרד.. קרא עוד

יפוי כוח נוטריון בפ"ת

יפוי כוח נוטריוני - מדריך מקיף להבנת המסמך המשפטי החשובתשובה תמציתיתיפוי כוח נוטריוני הוא מסמך משפטי רשמי המאושר על ידי נוטריון, המסמיך אדם או גוף.. קרא עוד

ייפוי כוח נוטריון בפ"ת

ייפוי כוח נוטריוני - מדריך מקיף להבנת המסגרת המשפטית והדרישותהמסגרת הנורמטיביתעל פי סעיף 20(א) לחוק הנוטריונים, תשל"ו-1976:"יפוי-כוח כללי ויפוי-כח לביצוע עסקאות במקרקעין הטעונות רישום במרשם.. קרא עוד
פרטים נוספים

תפריט נגישות

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם