עורך דין חדלות פירעון בתל אביב

חדלות פירעון בתל אביב – מדריך מקיף 2025

הליכי חדלות פירעון מהווים אתגר משמעותי עבור חברות ויחידים במצוקה כלכלית. מאמר זה מספק סקירה מעמיקה של תהליכי חדלות פירעון בתל אביב, המסגרת החוקית העדכנית, והפרקטיקה המשפטית הנוהגת כיום.

עורך דין חדלות פירעון בתל אביב
עורך דין חדלות פירעון בתל אביב

מבוא לחדלות פירעון במחוז תל אביב

בית המשפט המחוזי בתל אביב משמש כמוקד מרכזי לטיפול בהליכי חדלות פירעון באזור המרכז. הממונה על חדלות פירעון במחוז תל אביב מהווה גורם מפתח בניהול, פיקוח והסדרת התיקים המוגשים לבית המשפט.

מספר התיקים הנפתחים מדי שנה במחוז תל אביב מעיד על האתגרים הכלכליים עמם מתמודדים עסקים ויחידים באזור המרכז, כאשר המערכת המשפטית נדרשת לאזן בין זכויות הנושים לבין אפשרות השיקום הכלכלי.

המסגרת החוקית העדכנית

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018, מהווה את המסגרת הנורמטיבית המקיפה להליכי חדלות פירעון בישראל. החוק מסדיר את חלוקת הסמכויות בין בתי המשפט:

  • בית המשפט המחוזי בתל אביב – מטפל בתיקי חדלות פירעון של תאגידים ועסקים
  • בית משפט השלום – דן בתיקי חדלות פירעון של יחידים

החוק הביא לרפורמה משמעותית בתחום, תוך מתן דגש על שיקום כלכלי ויצירת מסגרת יעילה יותר לטיפול בחובות.

הליכי פתיחת תיק חדלות פירעון – דרישות ופרוצדורה

פתיחת הליך חדלות פירעון בבית המשפט המחוזי בתל אביב מחייבת עמידה בשורה של דרישות פרוצדורליות, כפי שנקבע בפסיקה העדכנית:

דרישות הגשה בסיסיות:

  1. הגשת בקשה מפורטת לבית המשפט
  2. המצאת עותק מהבקשה לממונה על חדלות פירעון
  3. צירוף מסמכים תומכים ונספחים רלוונטיים
  4. פרסום הודעה על הגשת הבקשה בהתאם לתקנות

לוחות זמנים מרכזיים:

  • 14 ימים להגשת התנגדות מיום פרסום ההודעה
  • 7 ימים להגשת תשובה להתנגדות
  • מועדי דיון נקבעים בטווח של 2-3 חודשים מיום הגשת הבקשה

תפקיד הממונה על חדלות פירעון במחוז תל אביב

הממונה על חדלות פירעון במחוז תל אביב ממלא תפקיד מרכזי בהליכי חדלות פירעון. סמכויותיו כוללות:

  • פיקוח על ניהול ההליכים
  • מינוי נאמנים לניהול נכסי החייב
  • הגשת חוות דעת לבית המשפט
  • הערכת תום הלב של החייב והתנהלותו הכלכלית
  • הצעת תכניות לשיקום כלכלי במקרים המתאימים

הממונה פועל כגורם אובייקטיבי המגן על האינטרס הציבורי ומסייע לבית המשפט בקבלת החלטות מושכלות.

סמכות מקומית והעברת הליכים

סוגיית הסמכות המקומית מוסדרת בחוק חדלות פירעון, כאשר הפסיקה העדכנית מספקת הבהרות חשובות:

  • הסמכות המקומית נקבעת בדרך כלל לפי מקום מושבו העיקרי של החייב או מקום עסקיו העיקרי
  • במקרים חריגים ניתן לבקש העברת הליך לבית משפט במחוז אחר
  • שיקולי נוחות, יעילות או מראית פני הצדק עשויים להצדיק העברת הליך

כפי שנקבע בפסיקה, לעתים שיקולי מראית פני הצדק עשויים להצדיק העברת תיק למחוז אחר, גם כאשר אין מחלוקת לגבי הסמכות המקומית המקורית.

שיקולים מעשיים בניהול הליכי חדלות פירעון

דרישות פרוצדורליות נוספות:

  • המצאת מסמכים לנושים המהותיים
  • תליית הודעה במקום העבודה (במקרה של חברה עם מעל 50 עובדים)
  • עדכון בית המשפט והממונה באופן שוטף
  • הגשת דוחות תקופתיים על-ידי הנאמן

גורמים משפיעים על תוצאות ההליך:

  • מצבו הכלכלי של החייב
  • קיומם של נכסים בני מימוש
  • תום הלב בהתנהלות החייב
  • גילו ומצבו הרפואי של החייב (במקרה של יחידים)
  • שיתוף הפעולה עם הנאמן והממונה

סיכום והמלצות מעשיות

הליכי חדלות פירעון בתל אביב מתנהלים במסגרת מוסדרת ומפוקחת, עם דגש על:

  • שקיפות ופרסום מידע לציבור
  • הגנה על זכויות הנושים
  • פיקוח הדוק של הממונה על חדלות פירעון
  • אפשרות לשיקום כלכלי כאשר הנסיבות מצדיקות זאת

לחברות ויחידים הנמצאים במצוקה כלכלית, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מוקדם ככל האפשר. התנהלות בשקיפות ותום לב, שיתוף פעולה עם הרשויות והקפדה על הדרישות הפרוצדורליות עשויים להגדיל את הסיכוי להשגת תוצאה אופטימלית בהליך חדלות הפירעון.

שירותי ייעוץ בתחום חדלות פירעון

משרדנו מתמחה בליווי הליכי חדלות פירעון במחוז תל אביב, תוך מתן מענה מקצועי ומקיף לכל שלבי ההליך. צוות עורכי הדין המנוסה שלנו מסייע ללקוחות להתמודד עם האתגרים המשפטיים והכלכליים הכרוכים בהליכי חדלות פירעון.

לפרטים נוספים והתייעצות ראשונית, צרו קשר עוד היום. מומלץ להתעייץ עם עורך דין הוצאה לפועל תל אביב  מומחה בתחום.

סימוכין

חוק חדלות פירעון (תל אביב) 13855-12-20- רונית גרינברג נגד ממונה על חדלות פירעון- מחוז ת"ל אביב

שמות השופטים: דן סעדון

מחוז תל אביב החלטה לפני בקשה להורות על העברת הליך חדלות הפירעון בו פתחה המבקשת ("היחידה") לבית משפט השלום בירושלים. היחידה הגישה בקשה לצו פתיחת הליכים. בעקבות זאת נפתח תיקה בבית משפט השלום במחוז המרכז ( בית משפט השלום בראשון לציון). היחידה הגישה בקשה להבהרה ולהעברת הדיון בעניינה לבית משפט השלום בירושלים. הטעם לכך הוא כי היחידה, עו"ד במקצועה, מצויה בקשר עם רבים משופטי מחוז תל אביב ועל מנת להימנע מסיטואציה של מניעות מלדון בעניינה של היחידה מבוקשת העברת הדיון לבית משפט השלום בירושלים, הוא בית המשפט השיורי שנקבע בסעיף 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח – 2018 (להלן: "החוק"). ב"כ הממונה, בתגובה לבקשה, ציינה כי כתובת היחידה מצויה במחוז תל אביב אך נוכח החשש העולה מבקשת היחידה, הנובע מעבודתה מול שופטי מחוז תל אביב, אין לממונה התנגדות להעברת הדיון בתיק לבית משפט של חדלות פירעון בירושלים. ביום 28.12.20 הורה כב' הש' לובינסקי זיו על העברת הדיון בתיק לבית משפט זה. בהחלטה צוין כי אין מחלוקת כי לבית משפט זה נתונה סמכות מקומית לדון בתיק וכי הבקשה להעברת התיק לבית משפט של חדלות פירעון בירושלים מבוססת על שיקול שעניינו מראית פני הצדק בעוד שסמכות ההעברה הנתונה לבית המשפט נתונה לו רק בנסיבות של היעדר סמכות מקומית. משכך, הורה כב' הש' לובינסקי – זיו על העברת הדיון בהליך לבית משפט זה. מכאן הבקשה שלפני. 2 בהחלטה מיום 11.1.21 התבקשה ב"כ היחידה להבהיר שניים אלה: ראשית, כיצד מתיישבת (כעת) בקשתה להעברת הדיון לבית משפט של חדלות פירעון בירושלים עם הוראת סעיף 79 (ב) לחוק בתי המשפט לפיה בית משפט שהדיון הועבר אליו מחמת היעדר סמכות מקומית של בית המשפט המעביר "לא יעבירנו עוד.

החלטה |23/01/2021 |שלום – תל אביב

חוק חדלות פירעון (תל אביב) 41660-01-22- יצחק ביסון, נגד ממונה על חדלות פירעון- מחוז ת"ל אביב

שמות השופטים: רון גולדשטיין

ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב ע"י ב"כ עוה"ד 2. אסנת עמיאל (נאמן) ע"י ב"כ עוה"ד 3. אורי גרוס בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד 4. עיריית תל-אביב-יפו ע"י ב"כ עוה"ד פסק דין בתיק זה מתנהלים הליכי חדלות פירעון למבקש. הבקשה הוגשה ביום 18.1.2022 וצו פתיחת הליכים ניתן ביום 3.3.2022 . בדו"ח שהוגש מטעמם של הנאמנת והממונה, עלה כי מצבו הרפואי של המבקש מורכב, כי גילו מתקדם וכי לא אותרו כל נכסים בני מימוש. עוד עלה מעיון בהצעת הממונה, כי אין כל חשש לחוסר תום לב בהתנהלות המבקש. לא באופן בו נוצרו החובות בגינן נקלע המבקש למצב של חדלות פירעון, אף לא בהתנהלותו מאז מתן צו פתיחת ההליכים. בנסיבות אלו, ונוכח הודעת הנאמנת, ומשלא הוגשה הודעה בהתאם להחלטה מיום 29.11.2022 , אני נעתר לבקשה. ניתן בזאת למבקש צו שיקום, ובהתאם לסעיף 167(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018, ניתן בזאת למבקש הפטר לאלתר.

פסק דין |13/12/2022 |שלום – תל אביב

חדלת (מרכז) 26441-07-23- גי אנ סי וובאינטראקטיב בע"מ נגד ממונה על חדלות פירעון- מחוז ת"ל אביב

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

ח. פ 514344852 נגד המשיב: ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 2.4.24 שעה 9:00. 2. החברה תמציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה לצורך פרסומה ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, תמציא החברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו לנושים המהותיים וכן לוועד העובדים של החברה, ככל שמועסקים בחברה מעל ל-50 עובדים, הכל בהתאם להוראות תקנה 22 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. כן תדאג החברה לתלות את ההזמנה לדיון במקום בולט במקום העבודה. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. החברה תגיש תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה.

פסיקה רלוונטית

חדלת (מרכז) 19063-12-23- אלירן חליף נגד א.חליף בנייה ופיתוח בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

516060563 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 28.2.24 שעה 10:00. 2. המבקש ימציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, ימציא המבקש לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקש יגיש תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. המבקש ימציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |10/12/2023 |מחוזי – מרכז

חדלת (מרכז) 38357-12-23- אמיר בשארה נגד א.מ.ן- הסעות ומשלוחים בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

513584623 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 3.4.24 שעה 10:00. 2. המבקש ימציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, ימציא המבקש לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקש יגיש תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. המבקש ימציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |20/12/2023 |מחוזי – מרכז

חדלת (מרכז) 72238-01-24- לידי פלוס נגד רוח המתוק בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

513969568 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 11.3.24 שעה 9:30. 2. ב"כ המבקשים תמציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, תמציא ב"כ המבקשים לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקשים יגישו תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. ב"כ המבקשים תמציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |30/01/2024 |מחוזי – מרכז

חדלת (מרכז) 25851-03-24- tesfu asmalash asgodom נגד קופקבנה החזקות בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

515710119 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 1.5.24 שעה 10:00. 2. המבקש ימציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, ימציא המבקש לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקש יגיש תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. המבקש ימציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |21/03/2024 |מחוזי – מרכז

חדלת (מרכז) 35800-02-24- lin hang נגד זמדו מזון בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

514286913 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 27.3.24 שעה 9:30. 2. ב"כ המבקשים ימציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, ימציא ב"כ המבקשים לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקשים יגישו תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. ב"כ המבקשים ימציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |18/02/2024 |מחוזי – מרכז

חדלת (מרכז) 44397-12-23- אס.אר. אקורד בע"מ נגד בוני מסד הצפון ב.מ.ה. בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

ב. מ. ה. בע"מ, ח. פ 512947359 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 17.4.24 שעה 10:00. 2. ב"כ המבקשת ימציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, ימציא ב"כ המבקשת לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקשת תגיש תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. ב"כ המבקשת ימציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |24/12/2023 |מחוזי – מרכז

חדלת (מרכז) 63765-02-24- ibrahim ali mouhamad נגד א.ג.ש. ייעוץ 2015 בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

ח. פ 515294940 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 27.3.24 שעה 10:00. 2. המבקש ימציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, ימציא המבקש לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקש יגיש תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. המבקש ימציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |02/03/2024 |מחוזי – מרכז

חדלת (מרכז) 58646-12-23- איי.צאנל. איי או בע"מ נגד סופאסט בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

516532629 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 1.4.24 שעה 9:30. 2. ב"כ המבקשת ימציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, ימציא ב"כ המבקשת לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקשת תגיש תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. ב"כ המבקשת ימציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |26/12/2023 |מחוזי – מרכז

חדלת (מרכז) 5882-02-24- mehreteab bahta נגד א. שון בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

516379898 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 20.3.24 שעה 9:30. 2. ב"כ המבקשים ימציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, ימציא ב"כ המבקשים לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקשים יגישו תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. ב"כ המבקשים ימציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |04/02/2024 |מחוזי – מרכז

חדלת (מרכז) 17043-01-24- vadim doganic נגד פורין פאואר עובדים זרים בעמ

שמות השופטים: עירית וינברג נוטוביץ

ח. פ 515362713 2. ממונה על חדלות פירעון – מחוז תל אביב החלטה 1. נקבע לדיון ליום 8.4.24 שעה 10:00. 2. המבקש ימציא לממונה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה, עותק מהחלטה זו וכן הודעה על הגשת הבקשה ועל מועד הדיון בה, לצורך פרסומה, ערוכה לפי טופס 2 שבתוספת לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט- 2019 (להלן: "התקנות"), בלא דיחוי. כמו כן, ימציא המבקש לחברה עותק מהבקשה, הנספחים שצורפו לה ועותק מהחלטה זו, הכל בהתאם להוראות תקנה 23 לתקנות. ההמצאה תבוצע בדואר רשום בתוספת אישור מסירה או במסירה אישית. 3. התנגדות תוגש תוך 14 ימים ממועד פרסום ההודעה על הגשת הבקשה. 4. המבקש יגיש תשובה להתנגדות תוך 7 ימים לאחר מכן. 5. הממונה יפעל על פי הוראות תקנה 21 לעניין פרסום דבר הגשת הבקשה. 6. המבקש ימציא אישורי המצאה וכן אישור הממונה על ביצוע הפרסום כדין עד 7 ימים עובר למועד הדיון שנקבע.

החלטה |07/01/2024 |מחוזי – מרכז

חקיקה רלוונטית

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018

סעיף: 154. הצעת הממונה

154. (א) הממונה יגיש לבית המשפט, בתוך 60 ימים מהמועד שמסר לו הנאמן את דוח ממצאי הבדיקה, הצעת תכנית לשיקומו הכלכלי של היחיד (בסימן זה – הצעת הממונה). (ב) הצעת הממונה תכלול התייחסות לכל העניינים שיש לכלול בצו לשיקום כלכלי לפי פרק ח': צו לשיקום כלכלי, וכן את הממצאים שעל בסיסם גובשה ההצעה ובכלל זה – (1) הממצאים לפי דוח ממצאי הבדיקה; (2) התקיימות תנאים שבשלהם יש להטיל על היחיד חובת תשלומים לפי סימן ב': חובת תשלומים, לפרק ח' או לתת לו הפטר לאלתר לפי סימן ג': הפטר לאלתר, לפרק האמור; (3) התקיימות תנאים שבשלהם ניתן להאריך או לקצר את תקופת התשלומים לפי סעיף 163. (ג) הממונה ימסור ליחיד את הצעתו, יודיע לנושים על הגשת ההצעה ויעמידה לעיונם; הממונה יקבע הוראות לעניין זכות העיון לפי סעיף קטן זה.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018

סעיף: 10. חזקת חדלות פירעון בבקשת נושה

10. 3 (א) לעניין בקשה לצו לפתיחת הליכים שמגיש הנושה, חזקה היא כי התאגיד נמצא בחדלות פירעון בהתקיים אחד מאלה (בסעיף זה – חזקת חדלות הפירעון): (1) הנושה מסר לתאגיד דרישה לתשלום חוב שסכומו עולה על 86,167.41 שקלים חדשים, ובה ציין כי אם לא ישולם החוב במועד הנקוב בדרישה, בכוונתו להגיש בקשה לצו לפתיחת הליכים, והחוב לא שולם בתוך 30 ימים ממועד מסירת הדרישה, ובלבד שמתקיימים כל אלה: (א) אין מחלוקת בתום לב על החוב ואין לתאגיד זכות קיזוז או עילה אחרת שיש בה כדי להצדיק את אי-תשלום החוב; (ב) הנושה הגיש את הבקשה לצו לפתיחת הליכים בתוך שלושה חודשים מהמועד שמסר לתאגיד את דרישת התשלום; (2) מונה כונס נכסים לכלל נכסי התאגיד או למרביתם; (3) הנושה המציא לתאגיד אזהרה לפי סעיף 7 לחוק ההוצאה לפועל או דרישת תשלום לפי סעיף 4 לפקודת המסים (גבייה) לתשלום חוב שסכומו עולה על 86,167.41 שקלים חדשים, והחוב לא שולם בתוך התקופה שנקבעה באזהרה או בדרישה; (4) בית המשפט נתן פסק דין המורה לתאגיד לשלם לנושה מגיש הבקשה סכום העולה על 86,167.41 שקלים חדשים ופסק הדין לא קוים, כולו או חלקו, בתוך 30 ימים ממועד המצאתו לתאגיד או ממועד אחר שנקבע בפסק הדין, לפי המאוחר, ובלבד שאם פסק הדין קוים בחלקו – הסכום שנותר לתשלום עולה על 86,167.41 שקלים חדשים; (5) בית הדין לעבודה נתן פסק דין המורה לתאגיד לשלם לנושה מגיש הבקשה סכום העולה על 11,488.99 שקלים חדשים ופסק הדין לא קוים, כולו או חלקו, בתוך 30 ימים ממועד המצאתו לתאגיד או ממועד אחר שנקבע בפסק הדין, לפי המאוחר, ובלבד שאם פסק הדין קוים בחלקו – הסכום שנותר לתשלום עולה על 11,488.99 שקלים חדשים. (ב) בבקשה לצו לפתיחת הליכים המתבססת על חזקת חדלות הפירעון יפרט הנושה אם נקט הליכי גבייה ואילו הליכים נקט, ומדוע אין די בהליכי גבייה כדי להביא לגביית החוב. (ג) חזקת חדלות הפירעון ניתנת לסתירה בידי התאגיד אם הוכיח כי אי-תשלום החוב אינו נובע מחדלות פירעונו. (ד) (1) בחישוב סכום חוב העולה על 83,313.65 שקלים חדשים, לעניין התקיימות תנאי מהתנאים בפסקאות (1), (3) ו–(4) שבסעיף קטן (א), ניתן להביא בחשבון כמה חובות שמקורם בפסקה אחת או יותר מהפסקאות האמורות, בין של אותו נושה ובין של כמה נושים. (2) בחישוב סכום חוב העולה על 11,108.48 שקלים חדשים, לעניין התקיימות התנאי בפסקה (5) שבסעיף קטן (א), ניתן להביא בחשבון כמה חובות, בין של אותו נושה ובין של כמה נושים.

תקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ט-2019

סעיף: 3. פרסום בידי הממונה

3. (א) פרסום הודעות שעל הממונה לפרסם לפי תקנות אלה ייעשה בידי הממונה באתר האינטרנט של משרד המשפטים. (ב) הנהלת בתי המשפט תפנה באתר האינטרנט שלה, באמצעות קישור, לפרסום באתר האינטרנט של משרד המשפטים. (ג) הרשם יפנה באתר האינטרנט שלו, באמצעות קישור, לפרסום באתר האינטרנט של משרד המשפטים הנוגע להליך חדלות פירעון של תאגיד. (ד) רשות האכיפה והגבייה תפנה באתר האינטרנט שלה, באמצעות קישור, לפרסום באתר האינטרנט של משרד המשפטים הנוגע להליך חדלות פירעון של יחיד. (ה) ניתן צו לפתיחת הליכים לגבי תאגיד שעיקר עסקיו מתנהלים במגזר הערבי, רשאי בית המשפט להורות שהממונה יפרסם הודעה על מתן הצו בשפה הערבית, בדרך שבה מפרסם הממונה הודעות לגבי מתן צו לפתיחת הליכים. (ו) נתן הממונה החלטה הטעונה פרסום או שהיה עליו לפרסם הודעה, יפרסמה בתוך 7 ימים מיום שנתן את ההחלטה או מיום שהומצאה לו ההודעה, לפי העניין, אלא אם כן נקבע בתקנות אלה אחרת.

תקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ט-2019

סעיף: 12. מען להמצאה

12. (א) מען להמצאת כתבי בי–דין ומסמכים אחרים לחייב שהוא תאגיד יהיה – (1) בבקשה לצו לפתיחת הליכים שהגיש תאגיד – הכתובת שציין התאגיד בבקשה לצו לפתיחת הליכים או מען אחר שיספק הנאמן לצורך המצאה לאחר מתן הצו לפתיחת הליכים; (2) בבקשה לצו לפתיחת הליכים שהגיש נושה – הכתובת הרשומה לפי הדין החל על התאגיד או מען אחר שיספק הנאמן לצורך המצאה לאחר מתן הצו לפתיחת הליכים. (ב) מענם של נושי התאגיד יהיה המען שציין התאגיד בדוח שצירף לבקשה לצו לפתיחת הליכים או כל מען אחר הידוע למי שמוטלת עליו חובת ההמצאה לפי החוק ולפי תקנות אלה; לאחר שהוגשו תביעות החוב או שהודיע הנושה על מען אחר, המען יהיה המען המצוין בתביעת החוב או המען שמסר הנושה. (ג) מענו של הממונה לצורך המצאה שאינה באמצעות מערכת הממונט יהיה משרדו שבאזור שיפוטו של בית המשפט שבו מתנהל ההליך, ובהליך לפני בית המשפט העליון – משרדו הראשי של הממונה בירושלים.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018

סעיף: 4. הגדרות

החלטה של רשות מינהלית במילוי תפקידה הציבורי על פי דין, לרבות העדר החלטה וכן מעשה או מחדל; "הליך גבייה"-הליך לפי חוק ההוצאה לפועל, לפי חוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, התשנ"ה-1995, לפי פקודת המסים (גבייה), או לפי חוק אחר המקנה סמכויות גבייה מקבילות לסמכויות המוקנות בהליכים אלה; "ה ליך מינהלי"-הליך שמנהלת רשות מינהלית, במילוי תפקידה הציבורי לפי דין, וכן הליך שעניינו ביקורת שיפוטית על החלטה מינהלית; "הליכי חדלות פירעון"-הליכים לפי חוק זה החל במועד הגשת בקשה לצו לפתיחת הליכים עד למועד כמפורט להלן, ואם בוטל הצו קודם לכן-עד לביטולו: (1) לעניין חייב שהוא תאגיד-מועד אישור התכנית לשיקום כלכלי או מועד חיסולו; (2) לעניין חייב שהוא יחיד-מועד ההפטר; "הסדר חוב"-כמשמעותו בחלק י': הסדר חוב שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים; "הפטר", לגבי חייב שהוא יחיד-כמשמעותו בפרק ט': הפטר, לחלק ג'; "הפרשי הצמדה, ריבית ותוספת פיגורים"-הפרשי הצמדה, ריבית ותוספת פיגורים שנוספו לפי דין או הסכם, ובכלל זה דמי פיגורים כהגדרתם בחוק פסיקת ריבית והצמדה; "הקפאת הליכים"-(1) לגבי חייב שהוא תאגיד-כמשמעותה בפרק ה': הקפאת הליכים, לחלק ב'; (2) לגבי חייב שהוא יחיד-כמשמעותה בסעיף 121(3); "ועדת החוקה"-ועדת החוקה חוק ומש פט של הכנסת; "חבר התאגיד"-(1) בחברה-בעל מניה; (2) בשותפות-שותף; "חברה"-חברה וחברת חוץ כהגדרתן בחוק החברות; "חדלות פירעון"-כמשמעותה בסעיף 2; "חוב"-חוב ודאי או מותנה, קצוב או שאינו קצוב, בין שהגיע מועד פירעונו ובין שטרם הגיע; "חוב בדין קדימה"-כמשמעותו בסעיף 234;

תקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ט-2019

סעיף: 146. פנייה לבית המשפט למתן הוראות


146. בקשת הממונה למתן הוראות לבית המשפט יכול שתהיה בעל פה במהלך הדיון או בכתב, ובלא תצהיר זולת אם הורה בית המשפט אחרת, וניתן לצרף אליה דוח של הממונה; בית המשפט יקבל דוח כאמור כראיה לכאורה על תוכנו.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018

סעיף: 152. סמכות בירור בידי הנאמן

152. (א) הנאמן יזמן את היחיד לבירור לשם בדיקת מצבו הכלכלי, אלא אם כן סבר הממונה כי מתקיימות נסיבות מיוחדות שבשלהן הבירור אינו דרוש; הממונה רשאי לערוך את הבירור בעצמו, או באמצעות עובדי המדינה הכפופים לו, אם סבר כי מתקיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת. (ב) בהודעת הזימון יצוינו מועד הבירור ומקומו וכן זכויותיו של היחיד, ובכלל זה זכותו לייצוג על ידי עורך דין וזכויותיו לפי סעיף 47 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971. (ג) בירור לפי סעיף זה יתועד בפרוטוקול שיימסר ליחיד, אך הנאמן רשאי, אם מצא כי הדבר דרוש לבירור, למסור ליחיד את הפרוטוקול רק בתום הבירור או בתום כל החקירות המתנהלות לפי סעיף 281 הנוגעות להליך חדלות הפירעון לגבי היחיד. (ד) השר, באישור ועדת החוקה, יקבע הוראות לעניין אופן ניהול הבירור לפי סעיף זה, ובכלל זה הוראות לעניין מועדי הבירור, אופן הזימון, מקומו ואופן תיעודו. (ה) הממונה יפקח על אופן ניהול הבירור בידי הנאמנים, בין השאר באמצעות בדיקות תקופתיות. (ו) סבר הנאמן כי לשם בדיקת מצבו הכלכלי של היחיד נדרשת חקירה כאמור בסעיף 281, רשאי הוא לפנות לבית המשפט בבקשה שיקיים חקירה לפי אותו סעיף. (ז) היחיד רשאי לפנות לממונה בבקשה שיחקור את התנהלות הנאמן בבירור לפי סעיף 274.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018

סעיף: 105. החלטת הממונה בבקשת יחיד

105. (א) מצא הממונה כי מתקיימים התנאים המנויים בסעיף 104(א), ייתן, בתוך 30 ימים ממועד הגשת בקשת היחיד, צו לפתיחת הליכים. (ב) לשם החלטתו לפי סעיף קטן (א), רשאי הממונה לעיין בדוח שהגיש היחיד לפי סעיף 104(ב)(2) ולקבל מידע, לרבות באופן מקוון, מהגורמים המנויים בסעיף 104(ב)(3), לפי הוראות אותו סעיף. (ג) סבר הממונה כי אין די במידע שבידו כדי לקבל החלטה בבקשת היחיד, רשאי הוא לדרוש מהיחיד מידע נוסף הדרוש לו לשם כך או לזמנו לדיון לפניו; דרש הממונה כאמור, ייתן את החלטתו בתוך 30 ימים ממועד קבלת המידע או תום הדיון.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018

סעיף: 4. הגדרות

4. בחוק זה-"אורגנים", של תאגיד-אורגנים בחברה כמשמעותם בחוק החברות וכל גוף הממלא תפקיד מקביל בשותפות; "בית משפט"-(1) לעניין הליכים לפי חוק זה לגבי חייב שהוא תאגיד-בית המשפט המחוזי שבאזור שיפוטו רשום התאגיד או שבו מקום עסקו העיקרי או נכסיו; (2) לעניין הליכים לפי חוק זה לגבי חייב שהוא יחיד-בית משפט השלום כמשמעותו בסעיף 353, במחוז שבאזור שיפוטו מתגורר היחיד או שבו מקום עסקו העיקרי או נכסיו, ובהעדר מחוז כאמור-בית משפט השלום בירושלים; "הגנה הולמת"-(1) לגבי נכס המשועבד בשעבוד קבוע, נכס שחל עליו שעבוד צף או נכס שיש לגביו זכות עיכבון-שמירת הערך המובטח לנושה בבטוחה, בהתחשב, בין השאר, ברמת הוודאות לפירעון החוב מהנכס; לעניין זה, "הערך המובטח לנושה בבטוחה"-התמורה שהיה מקבל הנושה ממימוש הנכס אילו בית המשפט היה מאפשר לו, במועד הגשת הבקשה שבמסגרתה נבחנה טענת ההגנה ההולמת, לממש את הנכס באופן עצמאי, שלא במסגרת הפעלת התאגיד לפי פרק ז': הפעלת התאגיד ושיקומו הכלכלי, לחלק ב', ולעניין חייב שהוא יחיד-שלא במסגרת הפעלת עסקו כאמור בסעיף 157; (2) לגבי נכס הכפוף לשיור בעלות-הבטחת תשלום התמורה בעד הנכס אך לא יותר מהתמורה שהיתה מתקבלת בעד הנכס אילו היה נמכר בידי בעליו במועד הגשת הבקשה שבה נבחנת טענת ההגנה ההולמת; "הוצאות הליכי חדלות הפירעון"-כמשמעותן בסעיף 233; "החלטה מינהלית"-החלטה של רשות מינהלית במילוי תפקידה הציבורי על פי דין, לרבות העדר החלטה וכן מעשה או מחדל; "הליך גבייה"-הליך לפי חוק ההוצאה לפועל, לפי חוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, התשנ"ה-1995, לפי פקודת המסים (גבייה), או לפי חוק אחר המקנה סמכויות גבייה מקבילות לסמכויות המוקנות בהליכים אלה; "ה

תקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ט-2019

סעיף: 86. פרסום הודעה על מתן סעד זמני

86. (א) ניתן סעד זמני במעמד צד אחד שאינו סעד זמני לפי סעיף 119(א)(2) לחוק, ימציא המבקש, בלא דיחוי, הודעה על מתן הסעד הזמני לממונה, לשם פרסומה בידי הממונה; ההודעה תהיה ערוכה לפי טופס 9א שבתוספת. (ב) ניתן סעד זמני לפי סעיף 119(א)(2) לחוק, ימציא הנאמן הזמני, בלא דיחוי, הודעה על מתן הסעד הזמני לממונה, לשם פרסומה בידי הממונה; ההודעה תהיה ערוכה לפי טופס 9ב שבתוספת. (ג) הממונה יפרסם הודעה על מתן סעד זמני שניתן במעמד צד אחד או לפי סעיף 119(א)(2) באתר האינטרנט של משרד המשפטים; ההודעה תכלול את הפרטים המנויים בתקנה 74 וכן את דבר מתן הסעד הזמני.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018

סעיף: 122. הממונה על ניהול הליכי חדלות הפירעון

122. עם מתן צו לפתיחת הליכים, בין לבקשת יחיד ובין לבקשת נושה, יהיה הממונה ממונה על ניהול הליכי חדלות הפירעון של היחיד.

עורכי דין בתחום ההוצאה לפועל

עו"ד נתנאל טייבי

עו"ד נתנאל טייבי עורך דין הוצאה לפועל בירושלים
קרא עוד

תפריט נגישות

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם