7408/10 רעא- המבקשת מתאון תעשיות פלדה (1972) בע"מ נגד 1. ב.א. אלקטרוניקה בעמ
שמות השופטים: א חיות
like
dislike
copy
enlarge
אמנם, ככלל אין בית המשפט נוטה להחיל את צו הקפאת ההליכים גם על בעלי מניותיה של החברה, בין היתר, נוכח העובדה כי הליך הקפאת ההליכים מעוגן בהוראת סעיף 350 לחוק החברות, התשנ"ט 1999 (להלן: החוק) שעניינו בחברה, ואילו הליך עיכוב ההליכים כנגד פרט מוסדר במסגרת הוראות פקודת פשיטת הרגל , התש"ם 1980. עם זאת, במקרים נדירים עשוי בית המשפט להקפיא גם את ההליכים האישיים נגד בעלי המניות. בעשותו כן, ייתן בית המשפט את דעתו למגוון שיקולים הצריכים לעניין, לרבות נחיצותה של ההקפאה האישית כמנוף להפעלת החברה על ידי בעלי המניות במהלך תקופת ההקפאה, כמו גם נכונותו של בעל המניות לתרום מנכסיו האישיים לטובת ההקפאה (אלשיך ואורבך, 94/96). נראה כי שיקולים אלה הם שהוליכו את בית משפט קמא להורות לכתחילה על החלת צו ההקפאה גם על משיבים 3 ו-4 ועל פי הרציונל שהנחה אותו בהקשר זה, הוסיף בית משפט קמא וקבע כי יש לראות את צו ההקפאה כחל גם על תביעת המבקשת דנן. מסקנה זו מתיישבת עם התכליות אותן נועדה ההקפאה לקדם והמשיבים עמדו בתגובתם על כך שפעילות הנאמן והמשיבים 3-4 להבראתן של החברות נשאה פרי וכן על כך שבעתיד הקרוב צפויות החברות להימכר למציעים שזכו בהתמחרות ויגובש הסדר נושים תוך שהמשיבים העמידו את נכסיהם האישיים לטובת ההקפאה. בנסיבות אלו, סבורני כי יש לאפשר למשיבים 3-4 למצות פעולות אלה מבלי שחרב התביעות של הנושים (לרבות המבקשת) תתהפך מעל ראשם במהלך תקופת ההקפאה.
החלטה |
04/12/2010 |
בית המשפט העליון
מאזכרים – 16 |
עמודים – 6
רע"א 3835/12- יובל עופר נגד יואב רחמין ואח
שמות השופטים: נ סולברג
like
dislike
copy
enlarge
לטענת המבקש, בית המשפט המחוזי איפשר למעשה לאורגן של החברה לחסות תחת מסך ההתאגדות של החברה חרף האישיות המשפטית הנפרדת. זאת, בניגוד להלכה הפסוקה לפיה נתבע בעילה נזיקית אינו יכול לטעון לחיסיון בשל מסך ההתאגדות של החברה שבה הוא משמש כאורגן. בהחלטתו מנע בית המשפט המחוזי את בירור התביעה, תוך קביעה אפריורית כי הפעולות המיוחסות למשיבים נעשו במסגרת עבודתם בתאגיד, במקום ליתן לבית המשפט הדן בתובענה להכריע בשאלה האם ניתן לייחס להם אחריות אישית בעילה נזיקית. 5. בנוסף נטען כי מדובר בשימוש בצו הקפאת הליכים שניתן לפני למעלה מ-4 שנים בעוד שסעיף 350 (ב) לחוק החברות, התשנ"ט – 1999 קובע שצו הקפאת הליכים יעמוד בתוקפו לפרק זמן מרבי של תשעה חודשים. צו הקפאת הליכים לא נועד להפקיע את זכותו המהותית של הניזוק להיפרע מהמזיק. לפיכך סבור המבקש שיש להורות כי צו הקפאת ההליכים לא יחול על ההליך הנזיקי שמתנהל בינו לבין המשיבים. 6. מנגד טוענים משיבים 1-3 כי דין הבקשה להידחות על הסף משלושה טעמים: ניתן פסק דין סופי לפיו נמחקה הודעת צד ג' ועל כך לא הוגש ערעור; המבקש אינו צד להליכי הכינוס ומשכך אין לו זכות ערעור; המבקש עושה שימוש לרעה בהליכי משפט. 7. המשיבים 4 – הנאמנים של החברה – טענו כי ההחלטה נשוא הבקשה היא בגדר פסק דין ועל כן יש לדון בערעור כערעור בזכות. לשיטתם, אין בצו הקפאת ההליכים כדי למנוע או לעכב את הדיון במסגרת הודעת צד ג' בשל אופי ההליכים שננקטו עד כה והמטרה שלשמה ניתן צו ההקפאה, כפי שפורט על-ידם בהרחבה. לטענתם, מדובר בתקופה העולה על התקופה המותרת בחוק. בטיעוניהם הפנו לתיקון מס' 19 לחוק החברות שנתקבל לאחרונה ( 9.7.2012 ), בגדרו נקבע כי בית המשפט רשאי להאריך את צו הקפאת ההליכים מעבר לתשעה חודשים מטעמים מיוחדים שיירשמו וזאת "לתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים, בכל פעם, אם שוכנע כי יש הצדקה להמשך הליכי הבראה והארכת התקופה חיונית לשם כך".
החלטה |
05/09/2012 |
בית המשפט העליון
מאזכרים – 1 |
עמודים – 4
פשר (תל-אביב-יפו) 2061/03- איילון חברה לביטוח בע"מ נגד רוח יובל קדרון בתפקידו כנאמן לביצוע הסדר נושים של חברת משה שניידר חברה קבלנית בנתניה בע"מ ואח
שמות השופטים: אלשיך ורדה
like
dislike
copy
enlarge
לטענתו, היה על המבקשת להגיש לו בתקופת הקפאת ההליכים תביעת חוב בגין הטענות הנטענות על ידה בכתבי התביעה, כדין כל נושה אחר, אולם היא בחרה שלא לעשות כן. זאת ואף זאת; בניגוד להוראות סעיף 267 לפקודת החברות, אף לא פנתה לבית המשפט של פירוק בכדי לקבל את אישורו להמשך ניהול ההליכים בבית המשפט השלום. גם אני סבורה, כי יכולה היתה המבקשת לייתר את הצורך בדיון המקדמי אשר התנהל בבית המשפט השלום. המבקשת מצטטת אמנם את דבריה המלומדים של פרופ' ציפורה כהן בעמוד 266 בספרה, "פירוק חברות": "תביעות נזיקיות אינן בנות הוכחת חוב בפירוק, אלא אם כן התגבשו לסכום קצוב באמצעות הסכם או באמצעות פסק דין. ההיגיון העומד, כנראה, מאחורי חריג זה הוא שבתביעה כזו יש להכריע הן בשאלת האחריות והן בשאלת גובה הפיצוי – הכרעה שעשויה להיות סבוכה. . . " ובהמשך: "במצב המשפטי הנוכחי, כשתביעת נזיקין אינה בת הוכחה בפירוק בפני המפרק, על הנושה הנזיקי לתבוע את החברה בערכאות הרגילות. כאן עלול הוא להיתקל במחסום, שקובע סעיף 267 לפקודת החברות, ולפיו אין להמשיך או לפתוח בשום הליך אלא ברשות בית המשפט. . . המסקנה היא איפוא, שעל הנושה הנזיקי לבקש מבית המשפט לפתוח בהליכים או להמשיך בהם, וזה ייעתר, בדרך כלל, לבקשתו. " (ההדגשה שלי – ו. א. ) אולם בטרם תצטט המבקשת דברי מלומדים, מוטב כי תדור בכפיפה אחת עימם. מה לי בציטוטים מעין אלה, אם המבקשת בעצמה, לא פנתה לבית המשפט של פירוק בבקשה כי יורה על המשך ההליכים שהחלו, כאמור בדבריה של המלומדת סעיף 350 לחוק החברות, העוסק בהקפאת הליכים של חברה מציין מפורשות בס"ק (ב), כי "לא ניתן יהיה להמשיך או לפתוח בשום הליך נגד החברה, אלא ברשות בית המשפט ובתנאים שיקבע".
החלטה |
08/05/2005 |
מחוזי – תל אביב
מאזכרים – 10 |
עמודים – 4
בש"א (תל-אביב-יפו) 6373/02- ראובן רייף נגד ויקטור פישר
שמות השופטים: אלשיך ורדה
like
dislike
copy
enlarge
דברים אלו, אשר נאמרו במקור לעניין עסקאות פסולות של בעלי עניין אשר נעשו בניגוד למצוות סעיף 96 לפקודת החברות, יפים אף למימוש או קיזוז שלא כדין שערך נושה בניגוד לדיני הקפאת ההליכים. לעניין זה, אין כל נפקות לשאלה האם הליך ההקפאה והפירוק היו רצופים, אם לאו, ומה טווח זמן אשר חלף ממועד המעשה הבלתי חוקי למועד הפירוק (בכפוף למגבלות הדין הכללי). די בכך כי לחברה עמדה עילה לתקוף את המעשה, בכדי שעילה זו תהיה מוקנה, מכח קל וחומר, אף למפרק אשר מטרתו מקסום יכולת החברה להחזיר חובותיה, ושמירה על עקרון השיוויון בין הנושים. מאידך גיסא, ובכפוף לכל דין, עשוי הנושה להיות זכאי להעלות כנגד המפרק בתביעה זו את טענות ההגנה אשר עמדו לו כנגד החברה. 26. הסוגיה הבאה שיש להכריע בה הוא מעמדו והשפעתו של צו הקפאת ההליכים אשר ניתן כנגד החברה; הכונס והבנק מאריכים לטעון על היות הצו מוגבל וחלקי, מיועד לתכלית ספציפית, ולמעשה – צו אשר לא הפקיע את הניהול מידי ההנהלה המקורית של החברה. דין טענות אלו, ככל שהן מיועדות להכשיר נקיטת סעד עצמי מצד נושה, הינו להדחות בשתי ידיים. הדין בעניין זה הינו פשוט וחד-משמעי; ככל אשר עסקינן בעצירת הליכים אינדיבידואליים של נושים, הרי צו הקפאת הליכים כשמו כן הוא. צו כזה מונע כל פעולה מסוג זה ועוצר אותה אף אם החלה קודם להוצאתו. יוצא, כי הקפאת הליכים הינה כשמה לכל דבר ועניין ואין "הקפאת הליכים סוג ב' ", אשר מקנה לנושים שיקול דעת בדבר כיבוד הצו, או מקנה לו תחולה חלקית בלבד, על חלק מהחובות או על חלק מהנושים. בדרך-כלל, תהיה הדרך היחידה לצאת מכלל זה החרגה מפורשת של חוב או נושה אלו ואחרים מההקפאה, וזאת במסגרת החלטת בית המשפט הדן בהקפאה עצמה.
החלטה |
06/10/2002 |
מחוזי – תל אביב
מאזכרים – 3 |
עמודים – 9
חדלת (חיפה) 61913-09-23- רשת מסעדות טאטאמי נגד עורך דין עמית פינס
שמות השופטים: בטינה טאובר
like
dislike
copy
enlarge
הסמכות ליתן צו הקפאת הליכים נגד צדדים שלישיים, אגב הליך חדלות פירעון של חברה, מוסדרת בסעיף 30 לחוק, אשר קובע כי: "הקפאת הליכים תחול רק על הליכים נגד התאגיד, ואולם רשאי בית המשפט, בנסיבות חריגות ומטעמים שיירשמו, להקפיא אחד או יותר מההליכים המנויים בסעיף 29 גם נגד מי שאינו התאגיד, ובכלל זה נושא משרה בתאגיד, בהתקיים כל אלה: (1) בית המשפט הורה בצו לפתיחת הליכים על הפעלת התאגיד לשם שיקומו הכלכלי והקפאת ההליכים נגד אותו אדם חיונית לשם השיקום; (2) ההליכים נגד אותו אדם נובעים מפעילותו בתאגיד או מהחובות שבהם חב התאגיד". 14. במסגרת ההחלטה שנתנה ביום 09/10/23 ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, ניתנו על ידי צווי פתיחת הליכים לחברות, בחלופה של הפעלה זמנית לפי סעיף 24 לחוק חדלות פירעון, וזאת על מנת לאפשר לנאמן הזמני למצות את הבדיקות באשר לסיכויי השיקום של החברות ולשם מקסום טובת הנושים. 15. בהתאם לאמור, ניתן אף צו הקפאת ההליכים כנגד החברות וכנגד בעלי המניות וזאת למשך 90 ימים, כאשר בהחלטה צוין כי "במסגרת תקופה זו לא ניתן יהיה לפתוח ו/או להמשיך בשום הליך כנגד החברות או כנגד בעל המניות, אלא באישור בית משפט". 16. עוד נקבע בהחלטה כי "צו הקפאת ההליכים האישי שניתן לבעלי המניות יחול רק על חובות בגין פעילות החברות ולא בגין חובות אישיים, ככל שקיימים כאלה והוא ניתן בכפוף לצו איסור דיספוזיציה ביחס למלוא רכושם ורכוש רעיותיהם, מתן צו עיכוב יציאה מן הארץ, רישום הערות אזהרה בלשכת רישום המקרקעין ו/או ברשות מקרקעי ישראל ו/או במשרד הרישוי ו/או במרשמים הרלבנטיים, הן ביחס לנכסי בעלי המניות והן ביחס לנכסים הרשומים על שם רעיותיהם.
החלטה |
29/10/2023 |
מחוזי – חיפה
מאזכרים – 0 |
עמודים – 5
פרק (תל אביב) 52716-06-17- עידו ופזית אביקסיס נגד אליטאליה סוסייטה איראה איטליאנה אס.פיי.איי
שמות השופטים: חגי ברנר
like
dislike
copy
enlarge
ודוק, אם אין יסוד לסבור כי בטווח הרחוק תועיל הקפאת ההליכים לנושי החברה ותשפר את מצבם, הרי שאין הצדקה למחיר הפגיעה הקשה הנגרמת בתווך לנושים. 23. יצוין כי צו הקפאת ההליכים שונה מעיכוב ההליכים הסטטוטורי אשר חל מאליו בהליכי פירוק חברה לפי הדין הישן. בהתאם להוראותיו של סעיף 267 לפקודת החברות: "משניתן צו פירוק, או משנתמנה מפרק זמני, אין להמשיך או לפתוח בשום הליך נגד החברה אלא ברשות בית המשפט ובכפוף לתנאים שיקבע". הווה אומר, בהליך פירוק, ההליכים נגד החברה מעוכבים מאליהם, באופן פרמננטי, מעצם מתן צו הפירוק. ניהול הליך חיצוני הוא בבחינת חריג המצריך את אישורו של בית המשפט. 10 ודוק, הדין הישן יצר דיכוטומיה בין הליכי פירוק לבין הליכי הבראה, קל וחומר לאחר חקיקת תיקון 19. הליכי פירוק, שההוראות בעניינם היו מצויות ברובן בפקודת החברות, נועדו להביא לחלוקת נכסיה של החברה ולחיסולה. הליכי הבראה, שההוראות המרכזיות בעניינם היו מצויות ברובן בסעיף 350 לחוק החברות, נועדו להביא לשיקום החברה במטרה לאפשר לה להמשיך ולהתקיים כעסק חי, ובכפוף לעריכת הסדר נושים. בהשאלה, ניתן לומר כי "המדיום הוא המסר". ההליך המשפטי הפרוצדוראלי שננקט, קרי: בקשה למתן צו פירוק או בקשה למתן צו הקפאת הליכים (לצורך גיבוש הסדר נושים), הגדיר מראש את תכליתו של ההליך ותוצאתו המבוקשת (האן עמ' 45/47; בהט עמ' 337). ברם, מאחר שנקודת המוצא לשני ההליכים היא חדלות פירעונה של החברה, הרי שמדובר במידה רבה בהליכים חלופיים. בבסיס מתן הצו עומדת ההנחה כי אי מתן הצו, יחייב מניה וביה נקיטת הליכי פירוק על ידי נושי החברה.
החלטה |
11/08/2021 |
מחוזי – תל אביב
מאזכרים – 3 |
עמודים – 25
פרק (נצרת) 39024-12-10- חוק החברות נגד כונס הנכסים הרשמי
שמות השופטים: האשם חטיב
like
dislike
copy
enlarge
שנית, כאמור, נגד החברה ניתן בעבר צו הקפאת הליכים ורק זה עתה הסתיימה תקופת הסדר הנושים, כך שאם הסדר הנושים הראשון לא הביא להבראת החברה, קיים ספק רב באם צו הקפאה חדש יכו להביא להבראת החברה, מה עוד ואין בבקשה כאמור אפילו לא מתווה של הסדר נושים שעליו ניתן להצביע כאפשרי וכמביא ישועה לחברה. יחד עם זאת, ונוכח העובדה שמדובר בחברה ציבורית המעסיקה על פי האמור בבקשה, כ- 150 עובדים, קיימת חשיבות רבה כי החברה תמשיך לתפקד ולפעול תוך העסקת עובדיה, דבר שכנראה לא יתאפשר בקלות תחת צו כינוס נכסים. זאת ועוד משדבר חדלות הפרעון של החברה פורסם ברבים, אכן קיים חשש כבד כי הנושים ינסו לתפוס כל אחד כפי יכולתו מרכוש החברה ובכך ייפגעו המבקשים, הבנקים המובטחים, העובדים וגם נושים אחרים של החברה. גם אם אני מסופק, כי מתן צו הקפאה יתרום להבראת החברה ויביא אותה להמשיך ולסיים את ההליכים בהם התחילה, לא ייגרם כל נזק לנושים אחרים באם בכל זאת תינתן אפשרות לכך ולפרק זמן מוגבל. לפיכך, ולאור האמור לעיל, אני מורה כדלקמן: 1. ניתן בזאת צו להקפאת הליכים כנגד כל אחת משתי החברות, כמשמעות הדבר בסעיף 350 (ב) לחוק החברות, וזאת לפרק זמן של 60 יום. משך תקופה זו לא יהיה ניתן לפתוח או להמשיך בהליך משפטי כלשהו נגד מי משתי החברות. כמו כן לא ניתן לעשות דין עצמי ע"י מי מנושי החברה כנגד החברות ונכסיהן. עיקולים שהוטלו על כספי מי משתי החברות, יוסרו והנאמנה תהיה זכאית לקבל לידיה כספים אלה. עיקולים שהוטלו על מטלטלין של החברות יעמדו בשלב זה בתוקפם אבל לא ניתן בתקופת ההקפאה לממש מי מעיקולים אלה. ערבויות בנקאיות שהוציא תאגיד בנקאי כלשהו על פי בקשתה של מי משתי החברות, לטובת נושה כלשהו, לא תיפרע למשך 30 יום מהיום.
החלטה |
25/12/2010 |
מחוזי – נצרת
מאזכרים – 1 |
עמודים – 5
פרק 37669-11-12- חברת פרי גני 2008 בע"מ ח.פ. נגד כונס הנכסים הרשמי
שמות השופטים: עאטף עיילבוני
like
dislike
copy
enlarge
צו הקפאת הליכים לפני בקשה למתן צו הקפאת הליכים למשך 90 ימים, לפי סעיף 350(ב) לחוק החברות. הבקשה הוגשה על ידי חברת פרי גני 2008 בע"מ ח. פ. 514138841 (להלן: "החברה"), אשר נקלעה למחנק תזרימי ולקשיים כלכליים. בפתח הבקשה ציינה החברה כי הצו מבוקש כדי להשלים מו"מ למכירת החברה כעסק חי, המתמחה בשיווק תוצרת חקלאית. לאחר עיון בבקשה, מצאתי כי צו הקפאת ההליכים המבוקש נועד כדי לתת שקט תעשייתי לחברה המבקשת על מנת לנסות להגיע להסדר עם כלל הנושים, על מנת לשמור את החברה כעסק חי, על כל המשתמע מכך, הן מבחינת צמצום הנזק הצפוי לציבור, והן מבחינת מיקסום הפירעון לנושים והשארת הפעילות של החברה, וזאת – כפי שכבר קבעתי לא אחת בעבר – בדגש על העובדה שמדובר בחברה שפעילותה נמצאת באזור הפריפריה ומספקת עבודה ומקומות עבודה באזור למספר לא מועט של עובדים ומשפחות,בין אם כעובדים של החברה ובין אם כספקי שירות. לאחר שעיינתי בבקשה והתרשמתי כי בנסיבות המפורטות בה ראוי לתת הזדמנות לניסיון ההבראה של החברה ולבדיקת האפשרות מה ההליך הראוי והטוב יותר, אם הוא הליך הפירוק או הליך הקפאת ההליכים, ובהתאם אני מחליט כלהלן: 1. בהתאם לסמכותי לפי סעיף 350(ב) לחוק החברות, אני מורה על הקפאת ההליכים כנגד החברה, לתקופה של 60 ימים ו/או עד להחלטה שיפוטית אחרת. במסגרת תקופה זו לא ניתן יהיה להמשיך או לפתוח בכל הליך משפטי כנגדהחברה, אלא ברשות בית המשפט. בהתאם לתקנה 46, דבר מתן צו הקפאת ההליכים יפורסם על ידי החברה ו/או הנאמן, ללא כל דיחוי, בשלושה עיתונים יומיים בעלי תפוצה רחבה בישראל, האחד יומי והשני כלכלי, והשלישי יהיה בשפה הערבית.
החלטה |
24/11/2012 |
מחוזי – נצרת
מאזכרים – 2 |
עמודים – 4
פרק (תל אביב) 12103-12-16- ובעניין נגד ההתאחדות לכדורגל בישראל
שמות השופטים: איתן אורנשטיין
like
dislike
copy
enlarge
גישה זו של מתן הזדמנות ראשונית להליך של הקפאת הליכים השתרשה בפסיקת בתי המשפט שדנים בחדלות פירעון. אפנה בין היתר לדברי כב' השופט מינץ בפר"ק (י-ם) 14554-02-14 הסתדרות מדיצינית הדסה נ' hadassah women's organization of america inc ואח' (פורסם בנבו, 11.2.2014 ): 7 "ככלל, בית המשפט יבחר בדרך של הקפאת הליכים, מקום בו ניתן להעמיד את התאגיד על רגליו ולשקמו לטובת הנושים, ציבור העובדים, והחברה בכללותה ולהביא להסדר פשרה סביר ומאוזן, המקובל על מרבית הנושים (ע"א 359/88 סולל בונה בע"מ נ' ד"ר י' נאמן כונס ומפרק של כוכב השומרון עמנואל בע"מ (בכינוס נכסים), פ"ד מה(3) 862 (1991); פר"ק (מחוזי-י-ם) 36908-05-13 סובריין נכסים בע"מ נ' אור ורה פידליטי חברה לנאמנות בע"מ (פורסם בנבו, 3.06.13 ); בש"א (מחוזי-י-ם) 8587/09 אלומות מ. ג. הנדסה בע"מ (החברות) נ' יעקב אמסטר עו"ד נאמן בהקפאת ההליכים (פורסם בנבו, 9.11.09 )). ההקפאה נועדה להעלות את התאגיד, ובמקרה זה המבקשת, על פסים כלכליים ראויים ונקודת המוצא היא כי יש לאפשר למבקשת להימנע מקריסה שתגרום לנזקים קשים לנושיה השונים, לעובדים ולציבור כולו. בנסיבות אלו הבחירה בהליך של הקפאת הליכים היא לא אך ראויה, אלא גם מתבקשת (השוו פר"ק (מחוזי-י-ם) 11491-05-10 גילת היקב בע"מ נ' בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ (פורסם בנבו, 12.07.10 ))". ראה גם פר"ק (ת"א) 29930-08-14 צ. לנדאו קבלנות והנדסה בע"מ ואח' נ' הראל חברה לביטוח בע"מ ואח' (פורסם בנבו, 26.8.2014 ).
החלטה |
11/12/2016 |
מחוזי – תל אביב
מאזכרים – 3 |
עמודים – 13
פרק (תל אביב) 28505-05-16- א.ר לוגיסטיק נדלן בעמ- החברה והמבקשת נגד אורן קובי
שמות השופטים: איתן אורנשטיין
like
dislike
copy
enlarge
גישה זו של מתן הזדמנות ראשונית להליך של הקפאת הליכים השתרשה בפסיקת בתי המשפט שדנים בחדלות פירעון. אפנה בין היתר לדברי כב' השופט מינץ בפר"ק (י-ם) 14554-02-14 הסתדרות מדיצינית הדסה נ' hadassah women's organization of america inc ואח' (פורסם בנבו, 11.2.2014 ): 8 "ככלל, בית המשפט יבחר בדרך של הקפאת הליכים, מקום בו ניתן להעמיד את התאגיד על רגליו ולשקמו לטובת הנושים, ציבור העובדים, והחברה בכללותה ולהביא להסדר פשרה סביר ומאוזן, המקובל על מרבית הנושים (ע"א 359/88 סולל בונה בע"מ נ' ד"ר י' נאמן כונס ומפרק של כוכב השומרון עמנואל בע"מ (בכינוס נכסים), פ"ד מה(3) 862 (1991); פר"ק (מחוזי-י-ם) 36908-05-13 סובריין נכסים בע"מ נ' אור ורה פידליטי חברה לנאמנות בע"מ (פורסם בנבו, 3.06.13 ); בש"א (מחוזי-י-ם) 8587/09 אלומות מ. ג. הנדסה בע"מ (החברות) נ' יעקב אמסטר עו"ד נאמן בהקפאת ההליכים (פורסם בנבו, 9.11.09 )). ההקפאה נועדה להעלות את התאגיד, ובמקרה זה המבקשת, על פסים כלכליים ראויים ונקודת המוצא היא כי יש לאפשר למבקשת להימנע מקריסה שתגרום לנזקים קשים לנושיה השונים, לעובדים ולציבור כולו. בנסיבות אלו הבחירה בהליך של הקפאת הליכים היא לא אך ראויה, אלא גם מתבקשת (השוו פר"ק (מחוזי-י-ם) 11491-05-10 גילת היקב בע"מ נ' בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ (פורסם בנבו, 12.07.10 ))". ראה גם פר"ק (ת"א) 29930-08-14 צ. לנדאו קבלנות והנדסה בע"מ ואח' נ' הראל חברה לביטוח בע"מ ואח' (פורסם בנבו, 26.8.2014 ).
החלטה |
17/05/2016 |
מחוזי – תל אביב