עו"ד פלילי רמת גן

עורך דין  פלילי ברמת גן 

חובות מקצועיות והחשיבות של ייצוג משפטי

מבוא: חשיבות הייצוג המשפטי הפלילי ברמת גן

כאשר אדם מתמודד עם אישום פלילי, הצעד החשוב ביותר הוא בחירת עורך דין  פלילי ברמת גן מקצועי ומנוסה שידע לייצג את זכויותיו בצורה היעילה ביותר. חקירה משטרתית או הליך פלילי עלולים להיות מורכבים ולכלול סנקציות חמורות, ולכן הכרת הפסיקה וסטנדרט הייצוג המשפטי הנדרש היא קריטית לכל מי שמוצא עצמו עומד בפני מערכת החוק.

עו"ד פלילי רמת גן
משרד עורך דין פלילי ברמת גן

המסגרת הנורמטיבית והפסיקה המנחה

1. חובות עורך הדין הפלילי

תפ (רמלה) 2898/01 מדינת ישראל נ' קרייזמן אלכסנדר (ניתן ב-30/04/2003)

  • "בל נשכח, שהאירוע אירע אמנם מספר שעות לאחר מכן, אבל היה זה כבר יום אחר, שכן אירע לאחר חצות הליל… חברו של הנאשם, מי ששימש מתורגמן בתחנה, משה פלי העיד שהגיע למקום לאחר שהנאשם התקשר אליו, ולדבריו הוא ראה את הנאשם יושב, כבול בידיים וברגליים ושר."
  • פסק דין זה ממחיש את חשיבותו של ייצוג משפטי מקצועי כבר משלב החקירה המשטרתית, כדי לוודא שהתנהלות החוקרים נעשית כדין ושזכויות החשוד אינן נפגעות.

2. חובות עורך הדין בהתנהלות מול הרשויות

תא (ת"א) 32015/03 קרנית קרן לפיצוי נפגע תאונות דרכים נ' הלוי תומר (ניתן ב-16/07/2006)

  • "לכן ניתן לקבוע כי הנתבע הרים את הנטל להראות שהגיש תלונה במשטרה בשעה 17 – כרבע שעה לפני שהתאונה התרחשה. מכאן ואילך עובר הנטל לכתפי התובעת."
  • פסק דין זה מדגיש את חשיבות התיעוד המדויק של כל הפעולות המשפטיות שננקטות על ידי עורך הדין לטובת הלקוח, דבר שעלול להוות את ההבדל בין הרשעה לזיכוי.

שיקולים מעשיים בייצוג פלילי

  1. חשיבות התיעוד המדויק של פעולות ההגנהתיעוד מסודר של החקירה וההליך המשפטי יכול למנוע מצב בו ייפגעו זכויות הלקוח.
  2. הקפדה על לוחות זמנים ומועדיםעמידה בזמנים ובדרישות הפרוצדורליות היא קריטית להצלחת התיק.
  3.  שמירה על זכויות הנחקר/נאשםלכל נחקר או נאשם יש זכויות בסיסיות, ועורך דין מקצועי יוודא כי הן נשמרות לאורך כל התהליך.
  4. תקשורת ברורה עם הלקוח
  5. עו"ד בפלילי חייב להעניק ללקוח הבנה מלאה של מצבו המשפטי ושל האפשרויות העומדות בפניו.

כיצד לבחור עו"ד פלילי ברמת גן?

  1. מומחיות בתחום הפלילי
  2. ניסיון בטיפול בתיקים פליליים מגוונים כגון עבירות אלימות, הונאה, סמים ותעבורה.
  3. הצלחות מוכחות בתיקים קודמים
  4. בדקו את הרקורד של עורך הדין – האם השיג תוצאות חיוביות בתיקים דומים לשלכם?
  5. היכרות עם מערכת המשפט ברמת גן
  6. משרד עו"ד פלילי בעל ניסיון יכיר את השופטים, התובעים והנהלים המקומיים.
  7.  יחס אישי וזמינות ללקוח

תהליך פלילי עלול להיות מתוח, ולכן נדרשת זמינות גבוהה ושירות מסור.

סיכום: מדוע חשוב לבחור בעו"ד פלילי מנוסה ברמת גן?

עורך דין פלילי מקצועי ברמת גן הוא המפתח לניהול נכון של תיק פלילי, למניעת פגיעה בזכויות הלקוח ולמיצוי כל האפשרויות המשפטיות הקיימות. בחירה נכונה של עורך דין המתמחה בתחום הפלילי עשויה להשפיע באופן משמעותי על תוצאות ההליך הפלילי ולמנוע השלכות חמורות על חייו של הנאשם.
אם אתם זקוקים לייעוץ משפטי פלילי, פנו ל עו"ד דין פלילי מומלץ ברמת גן כדי לקבל הגנה משפטית איכותית ולוודא שאתם מקבלים את הייצוג הטוב ביותר האפשרי.

סימכוין

ת"פ (ראשון-לציון) 1255/01- מדינת ישראל נגד צבנוב סרגיי

שמות השופטים: דבורה עטר

  • העד ציין כי כשהבחינו בו שני החשודים החלו להמלט מהמקום ואף אחד החשודים השליך מידו פנס. העד סיפר כי החשודים נעצרו והפנס נמצא לאחר חיפוש קצר בקרבת מקום. פרשת ההגנה. 5. עדות הנאשם. א. במענה לכתב האישום הודה הנאשם בעובדות האישום הראשון, אולם טען כי לא קיבל את שרות הנסיעה במונית במרמה. לטענת הנאשם כשהגיע ליעדו ברמת גן ביקש מהמתלונן כי ימתין לו וציין בפני כי רצונו לחזור עימו לבת ים . כששב למקום הוברר לו כי המתלונן עזב את המקום. הנאשם אישר כי לא פרע עד כה את חובו למתלונן. באשר לאישום השני הודה הנאשם בעובדות האישום ואולם לטענתו קיבל אישור טלפוני לשהייתו מחוץ לבית מקצין בשם ניסים וענונו. ב. בעדותו בבית המשפט סיפר הנאשם כי נסע עם המתלונן מרח' מבצע סיני בבת ים לרמת גן . כשהגיע ליעדו בקש מהמתלונן שימתין לו על מנת לחזור עימו לבת ים. כשחזר לאחר כחמש עשרה דקות ,הוברר לו כי המתלונן עזב את המקום ועל כן עזב גם הוא באמצעות מונית אחרת. הנאשם ציין כי במהלך ההמתנה חזר למונית וציין בפני המתלונן כי ישנם משרדים נוספים של כוח אדם בהם הוא מבקש לבקר וביקש כי ימתין לו. כן ציין הנאשם כי כששב לראשונה סימן למתלונן בידו שימתין עוד זמן מה אך היה חשוך ולא ניתן היה להבחין בכך. לדברי הנאשם יומים מאוחר יותר התקשר אליו חברו ואמר לו כי הוא ממתין לו בקירבת הבנק. כשהגיע למקום הבחין כי גם המתלונן נמצא שם . הנאשם אישר כי קבע עם הנאשם שיפגשו על מנת שיחזיר לו את כספו אולם איחר לפגישה והמתלונן כבר לא היה במקום. הנאשם סיפר כי לאחר מכן הגיע המתלונן עם חברו לביתו ושניהם החלו מקללים את אמו ואיימו כי ישברו את עצמותיו.

הכרעת דין |30/12/2002 |שלום – ראשון לציון

ת"פ (תל אביב) 21432-04-14- מדינת ישראל נגד איתן חייא

שמות השופטים: צבי גורפינקל

  • הוא הואשם מלכתחילה בעבירות הריגה, קשירת קשר לביצוע פשע והחזקת נשק אולם בהסדר טיעון תוקן כאמור כתב האישום כפי שפורט. העובדות שכתב האישום התייחס אליהן הן שהנאשם נכנס לדירה שם שני אנשים הרכיבו מטען חבלה, המטען התפוצץ, אחד מהשניים נהרג והשני נפצע קשה, הנאשם השני היה נאשם 2 בתיק זה ובשל פציעתו הוסכם כי ייגזר עליו רק עונש של מאסר ע"ת. מגזר דין זה ניתן ללמוד כי מעורבותו של נאשם בפלילים אינה תמימה ואינה נדירה. בעת שהנאשם 2 היה בן 18 נפטר אביו ממחלה והוא נאלץ להשתחרר מהצבא ולסייע למשפחתו, הוא נשוי, אב ל-4 ילדים, בתו הבכורה בת 12 וחולה במחלה נפשית. אשתו ואחותו תארו אותו כאדם חם, רגיש ותומך שהיעדרו פוגע קשות בתפקוד המשפחה ובעיקר בתפקודה של הבת החולה. לנאשם 3 אין הרשעות קודמות. הוא בן 35, אב ל-2 ילדים בגילאים 9 ו-5. לטענת אשתו מעצרו פגע בתפקוד המשפחה ובילדים שנאלצו לעבור טיפול פסיכולוגי, לאחרונה עבר אביו אירוע מוחי שבגינו אושפז בבית חולים ועתה הוא משותק חלקית וחזר לביתו. הנאשם מסר לבית המשפט מסמך שבו פירט את היותו נקי מהרשעות, עובד בעיריית רמת גן כמפקח וטרינרי, תומך במשפחתו ובהוריו וביקש את רחמי בית המשפט כדי שמשפחתו לא תפגע. לנאשם 7 אין עבר פלילי. עדי אופי שהעידו תיארו אותו כאיש משפחה וחבר מסור, אולם בעקבות אירוע שהתרחש בארה"ב עבר הנאשם התקפי חרדה ולאחר מכן אירע מקרה שבו ישב במסעדה שנזרקו לעברה רימונים ובוצע לעבר הסועדים ירי, והנאשם טופל עקב התקפי החרדה שהחמירו. בנו הבכור של הנאשם סובל מאפילפסיה והנאשם מטפל בו, וגם הבן השני סובל מהתקפי חרדה בעקבות החקירות שנפתחו כנגד הנאשם.

גזר דין |24/02/2016 |מחוזי – תל אביב

ת"פ (תל אביב) 60212-08-16- מדינת ישראל נגד אמנון פדאל

שמות השופטים: שאול אבינור

  • הנאשם, יליד שנת 1943, מתגורר בתחומי העיר רמת-גן. כתב האישום שהוגש נגדו אוחז חלק כללי ואישום אחד, שתמציתם כלהלן: חלק כללי מזה כשנה מגיע הנאשם, כמעט מדי יום ביומו, למשרדים שונים של עיריית רמת-גן (להלן – העירייה) ומטריד את עובדי העירייה בהגשת מכתבים אין-ספור לנושאי תפקידים בעירייה בבקשות שיטפלו בענייניו בלא דיחוי, תוך שצועק, מקלל ועולב בעובדים שונים בעירייה. העובדות ביום 24.7.16 , בשעה 11:00 בקירוב, הגיע הנאשם למשרדי העירייה, ברחוב ביאליק 35 ברמת-גן, וביקש להיכנס למשרדים ולמסור מעטפות שונות. כאשר מר חיים מנחם, המאבטח במקום, מנע מהנאשם להיכנס והורה לו לשים את המעטפות בתיבת דואר המיועדת לכך, או להביאן לידיו, קילל אותו הנאשם ואיים עליו באמרו: "חתיכת זבל, סמרטוט, אפס, אם אתה גבר ואם יש לך דם בוא איתי לרחוב ביאליק ואעקור לך את שתי העיניים, אם אתה גבר או אני חי או אתה מת", וכן "השומר הזה אני אטפל בו". בהמשך קילל הנאשם גם את סמנכ"ל העירייה, מר יואב רוזן, ואיים עליו באמרו: "אתה זבל, כמו שעצרו את הסמנכ"ל הקודם, אני אדאג שיעצרו אותך, עוד לפני שבאת לעירייה אני הרגתי אנשים וזה מה שאני אעשה גם לך". הוראות החיקוק איומים – עבירה לפי הוראות סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין). 3 2. כפי שהתברר במהלך המשפט, לנאשם דין ודברים עם גורמים שונים בעירייה מזה תקופה ממושכת. לפיכך יש להדגיש, כבר בפתח הדברים, שכתב האישום שלפניי עניינו אך ורק באירוע ספציפי, שאירע ביום 24.7.16 , ושבו, על פי הנטען בעובדות כתב האישום, הנאשם איים על מר מנחם ועל מר רוזן. פשיטא, אפוא, כי במסגרת הדיון בתיק שלפניי אין כל מקום, או אפשרות משפטית, לעסוק במכלול העניינים שבין הנאשם לבין העירייה, עניינים שחלקם נדונו במסגרת הליכים משפטיים אחרים, לרבות הליך אזרחי בפני כב' הרשמת הבכירה נעמה פרס (את ההחלטה שניתנה בהליך זה הציג הנאשם במסגרת חקירתו במשטרה.

הכרעת דין |01/01/2018 |שלום – תל אביבמאזכרים – 1 |עמודים – 12

תפח (תל אביב) 35851-11-21- מדינת ישראל באמצעות פרקליטות מחוז ת"א נגד 1. יחיאל בן ישראל יוספוב

שמות השופטים: ירון לוי,יוסי טופף,מעין בן ארי

  • לטענת המשיבים, המסכת העובדתית בשני כתבי האישום אינה מתגבשת ל"פרשה אחת". כפי שעולה מעובדות כתבי האישום, בתיק בת-ים נסובו האירועים סביב סכסוך בין המשיב 4 לאחרים, ואילו בתיק רמת גן מדובר בעבירות, שבוצעו על פי הטענה ממניע רומנטי של קלש. כמו כן, הדיון המאוחד מחייב הליך סבוך ומרובה נאשמים שאינו פרופורציונלי לחומרת העבירה המיוחסת לו. 16. בנסיבות העניין, איחוד המשפטים לא יתרום ליעילות הדיון מאחר שאין עדים שאינם שוטרים שיאלצו להעיד יותר מפעם אחת. בנוסף, טוט ייאלץ לשמוע 170 עדים בתיק בת-ים, שלא מיוחס לו. ואילו משיבים 1-4 ייאלצו לשמוע כ-70 עדים נוספים, בתיק רמת גן, שאינם קשורים אליהם. 17. המשיב 5, קלש, נימק התנגדותו לבקשה בראש ובראשונה, בכך שהוא המכנה המשותף היחיד לשני התיקים. 18. לטענת כל המשיבים, מלבד זאת, מדובר בשני תיקים שונים בתכלית: מסכת מעשים שונה, רקע ומניע שונים, נאשמים מעורבים שונים, כלי רכב שונים וכלי נשק שונים. על כן, ייחוס עבירה זהה של ניסיון רצח, אינו מהווה "עבירות דומות", כמובנן בסעיף 86 לחסד"פ. דיון והכרעה 19. לאחר שבחנתי את טעמי הבקשה, את עמדת המשיבים, את עובדות כתבי האישום, ופסיקה רלוונטית הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להידחות. 20. בחינת העובדות בשני כתבי האישום, על פניהן לפחות, מובילה למסקנה שהם אינם מבוססים על אותן עובדות, או על עובדות דומות, ואף לא על סדרת מעשים הקשורים זה לזה עד שהם מהווים פרשה אחת. יש טעם רב בטענות המשיבים כי המכנה העובדתי המשותף היחיד לשני כתבי האישום, כפי שהוא משתקף בעובדות הנטענות בשניהם הוא, מעורבות קלש בשני כתבי האישום.

החלטה |31/01/2022 |מחוזי – תל אביב.

פסיקה רלוונטית

רע"פ 2915/13- איתן כוכבי נגד מדינת ישראל

שמות השופטים: ס גובראן

במסגרת גזר הדין, נקבע תחילה מתחם הענישה, זאת נוכח חלקו המרכזי של המבקש בעבירות הבנייה; היותו קבלן בנייה ומשכך יכול היה להימנע מעבירות אלה; מספר מרובה של עבירות והשפעה על הרכוש המשותף בבניין. לעניין קביעת העונש בתוך המתחם, קבע בית המשפט כי המבקש נמצא ברף העליון של המתחם שנקבע, זאת נוכח אי קבלת אחריות על מעשיו; התנהלותו במהלך ההליך המשפטי וזלזולו בחוק. לאור אלה, נגזר עליו העונש כמתואר לעיל. 4. המבקש ערער על הכרעת הדין וגזר הדין לבית המשפט המחוזי. בהודעת הערעור, פורטו טענות רבות, ובין היתר כי פסק הדין בטל מעיקרו, וזאת משום שכתב האישום הוגש מטעם מדינת ישראל אולם במהלך ההליך בבית המשפט לעניינים מקומיים התייצבה עיריית רמת גן, אשר לטענתו חסרת סמכות לנקוט בהליכים פליליים לפי חוק התכנון והבנייה. פסק הדין בערעור ניתן ביום 4.4.2013 , ודחה את כל טענותיו של המבקש, תוך ציון כי "פסק דינו של בית משפט קמא בנוי לתלפיות. מנומק כדבעי. ניתן היה לאמץ אותו כפי שהוא, הן ביחס להכרעת הדין והן ביחס לגזר הדין ללא צורך בהתייחסות ספציפית לכל טענה וטענה, אך בשים לב לכך שהמערער הגיש הודעת ערעור המשתרעת על פני 19 עמודים ו- 183 סעיפים, לא אעשה מלאכתי קלה ואתייחס לעיקרי הטענות שנטענו בערעור" (סעיף 3 לפסק הדין). 5. לעניין סוגיית זהות המאשימה, קבע בית המשפט המחוזי: "הטענה היא טענה שאין בה ממש בנסיבות העניין. אין מחלוקת שעיריית רמת גן היא גוף משפטי נפרד מהועדה המקומית, אלא שבהליך הפלילי דנן המאשימה היא מדינת ישראל ולא עיריית רמת גן או הועדה המקומית. כתב האישום, כפי שכתוב בכותרתו הוגש על ידי המאשימה מדינת ישראל, וזאת בהתאם להוראות כל דין. עורכת הדין אשר ייצגה את מדינת ישראל מוסמכת לנהל את ההליך והיא גם מוסמכת לייצג את עיריית רמת גן ואת הועדה המקומית לתכנון ובנייה ברמת גן בהליכים המתאימים.

החלטה |04/08/2013 |בית המשפט העליון

על"ע 2379-07- הועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל אביב יפו נגד עורך דין יהושע רוזנצוויג

שמות השופטים: מ נאור א רובינשטיין,י אלון

ולאור היותו עורך דין הרי שמדובר בעבירות פליליות שנעשו בנסיבות מחמירות וזאת בנוסף, כמובן, להיותן עבירה על סעיף 54 של חוק לשכת עורכי הדין תשכ"א-1961"; ובסעיף ח' בסוף הבקשה נאמר:"לבקשה זו לא מצורף תצהיר שכן כל הטענות והעובדות הקשורות למירמה מופיעות בפסק הדין ובטפסי 806 תיקי ההוצל"פ". (5) המשיב אף הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב ערעור במסגרתו הוגש תצהיר, בו חזר על טיעוניו וכתב: בסעיף 4 לבקשה: ". . . נפתחו תיקי הוצל"פ כנגד המבקשים תוך הטעייה ומירמה"; בסעיף 5 לבקשה:"עקב סירובו של עו"ד פלוני לפתוח תיק הוצל"פ כנגד המבקשים לפני גמר הליכי הערעור נזקקו המשיבים לעורך דין, שבעבור בצע כסף נאות לנקוט עבורם ומטעמם הליכים משפטיים המבוססים על אדני שווא ומירמה. המשיבים פנו לעו"ד פלוני. . . "המשיבים באמצעות עו"ד פלוני פתחו שני תיקי הוצאה לפועל כנגד המבקשים וזאת בכפילות במירמה והטעייה, ותוך הוספת סכומים המצוצים מן האצבע שאין להם כל אחיזה בפסק הדין, בניסיון לניפוח סכומי שכר הטרחה של עורך הדין וסכום החוב הכללי". בסעיפים 5-4 לתצהיר התומך בבקשה, חזר המשיב בנוסח זהה לדברים שצוטטו לעיל . (6) עינינו הרואות כי מלת המפתח הנשנית בכל האמור היא מרמה המיוחסת למתלונן 1. ג. (1) בית הדין המשמעתי המחוזי מפי אב בית הדין עו"ד מוסקונה הרשיע את המשיב בעבירות התנהגות בלתי חברית כלפי חבר למקצוע לפי כלל 26 לכללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), התשמ"ו-1986(להלן הכללים או כללי האתיקה); התנהגות בחוסר דרך ארץ לצד שכנגד לפי כללים 23 ו- 33; ומעשים הפוגעים בכבוד מקצוע עריכת הדין לפי סעיף 53 לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א- 1961(להלן החוק).

פסק דין |11/02/2008 |בית המשפט העליון

ת"א (תל-אביב-יפו) 190290/02- בראון הראל נגד רוט אסף ואח

שמות השופטים: שושנה אלמגור

  • הנתבעים הציגו כתבי אישום וגזרי דין שונים שניתנו כנגד התובע (מוצגים נ/4, נ/6, נ/7, נ/8, נ/9, נ/10 , נ/11 ו- נ/12) אשר מהם עולה כי התובע הינו בעל עבר פלילי עשיר שהורשע בעבירות מרמה, התחזות וכיוצ"ב. אישומים אלה מתחילים ברישומים על כתובת מגורים במקומות שונים, בשמות שונים בהם השתמש התובע והחמור מכל, התובע הורשע וריצה למעלה משלש שנות מאסר בפועל בגין עבירות גניבה, מרמה , זיוף והונאה. בנוסף, נכון ליום 1.9.02 היו פתוחים כנגד התובע 12 תיקי הוצאה לפועל בלשכת ההוצאה לפועל בראשון לציון ( מוצג נ/5). דומה כי הגשת התביעה על ידי התובע הינה יותר מעזות מצח. מדובר בנוכל רב מעללים אשר לאחר שהשתחרר מתקופת מאסר ממושכת בגין עבירות מרמה והונאה הצליח להוביל בכחש גם את הנתבעים, שהיו בחורים צעירים, תמימים וחסרי ניסיון. ניסיונו העשיר של התובע להוליך את הבריות שולל צלח גם במקרה של הנתבעים, אלא שכעת הוא בה וזועק את זעקת הקוזק הנגזל.

פסק דין |23/01/2005 |שלום – תל אביב


ת"א (עכו) 53866-04-18- גיא סקורי נגד ירון פרקטובניק

שמות השופטים: גמיל נאסר

  • תכליתה של חלופה זו היא לספק "הגנה לדיווחים על מעשים שעשויים לעלות כדי עבירה פלילית, על מנת לעודד הבאתם של עבריינים לדין" (דנ"א 2121/12 פלוני נגד אילנה דיין, אורבך, פורסם בנבו ביום 18.9.14 ). ברי כי משטרת ישראל הינה "רשות מוסמכת" עפ"י דין לקבלת תלונות ולבצע חקירה בעניין המשמש נושא לתלונה, ולפיכך הגשת תלונה בפניה חוסה בגדרי חלופה 15(8) לחוק לשון הרע. על כן, כל שנותר לבחון ולהכריע – האם הנתבע הגיש את התלונה נשוא הדיון נגד התובע בתום לב 10 36. במסגרת פסק דינו בעניין ע"א 7426/14 פלונית נגד אורי דניאל, (פורסם בנבו ביום 14.3.16 ), סקר השופט יצחק עמית את הפסיקה הרלבנטית בכל הקשור לשאלת תוכנה של דרישת תום הלב בהגשת תלונה לרשות מוסמכת, כך למשל בע"א 310/74 שיטרית נגד מזרחי, פ"ד ל(1) 389 (1975), הבחין בית המשפט בין חוסר תום הלב שיש ב"חזרה עיקשת וחסרת בסיס על תלונה שהוכחה כבר כמוטעית" לבין "תלונתו השגרתית של אזרח, החושד בתום- לב במעשה עבירה של אחר והמופנית למשטרה". בע"א 788/79 ריימר נגד עיזבון המנוח ברקו רייבר, פ"ד לו(2), 141 כן בר"ע 57/86 נגר נגד הראל, פורסם בנבו ביום 5.2.86 , ניתן דגש לאמונתו הסובייקטיבית של המתלונן "באמיתותה של התלונה". בע"א 6871/99 רינת נגד רום, פורסם בנבו ביום 21.4.02 , פסקה 13 לפסק הדין של כב' השופט ריבלין, אוזכרה באמרת אגב האפשרות שמתלונן "מפריז בדיווחו למשטרה הפרזה רבה בתיאור חשדותיו עד כדי שלילת תום- לבו", ואילו בע"א 7699/11 פלקסר נגד ברנדס (פורסם בנבו ביום 25.12.13 ), נקבע כי הגשת תלונה לרשות מוסמכת חוסה תחת הגנת תום הלב כאשר היא מבוססת על חשד סביר.

פסק דין |16/03/2020 |שלום – עכו

חעמ (רמת-גן) 1097-06- עיריית רמת-גן נגד איתן כוכבי

שמות השופטים: רמי חיימוביץ

37. הגנת הצדק וההגינות נדונה ונבחנה פעמים רבות בפסיקה, בספרות המשפטית ואף עוגנה בחוק, ואין צורך להאריך במקום שנחרש לאורכו, לרוחבו ולעומקו. עניינה של הגנה זו בהבטחת קיומו של הליך פלילי ראוי, צודק והוגן, והיא עשויה לקום במקרה בו קיום ההליך הפלילי עומד בסתירה מהותית לעקרונות של צדק והגינות משפטית (סעיף 149(10) לחוק סדר הדין הפלילי , תשמ"ב-1982; (ע"פ 4844/02 מדינת ישראל נ' בורוביץ', פ"ד נט (6) 776, 806-809 ; ע"פ 1224/07 בלדב נ' מדינת ישראל ; הצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 51) (הגנה מן הצדק), התשס"ז-2007, ה"ח הכנסת 143). הפסיקה קבעה שלושה שלבים לבחינת קיומה של ההגנה: אחד – זיהוי הפגמים שנפלו בהליכים כנגד הנאשם ומידת עוצמתם; שני – בחינת השאלה האם הפגמים מביאים לפגיעה חריפה בתחושת הצדק וההגינות ואיזון בין האינטרסים השונים; שלישי – בחינת האפשרות לרפא את הפגמים באמצעים מתונים יותר מאשר ביטולו של כתב האישום. הליך הבחינה כולו כרוך מעצם טיבו וטבעו באיזון בין אינטרס אכיפת החוק ומיצוי הדין עם עבריינים לבין שורת אינטרסים נוגדים ובהם ההגנה על זכויות הנאשמים, פסילת מהלכים נפסדים של רשויות אכיפת החוק, ושמירה על אמון הציבור במערכת השיפוטית. מובן כי הליך הבדיקה והאיזון נעשה על יסוד עובדותיו הספציפיות של כל מקרה. 38. אפתח ואומר כי אינני מקבל את טענות הנאשם ומצאתי של לא עלה בידי הנאשם להוכיח התעמרות, רדיפה אישית או דיכוי מצדה של הרשות המקומית. הקשר זה מסקנתי וממצאי דומים לממצאיו של חברי, כב' השופט צחי עוזיאל, שדן בכתב אישום אחר שהוגש כנגד הנאשם בשל בניה מאוחרת יותר במבנה (תע"מ 845/06 עיריית רמת גן נ' כוכבי ).

הכרעת דין |27/11/2012 |שלום – באר שבע

ת"פ (תל אביב) 1698-01-20- מדינת ישראל נגד רותם חנום

שמות השופטים: מרדכי לוי

מטעם המאשימה הוגשו תדפיסים של מידע פלילי בעניינם של מספר נאשמים, כדלהלן: תדפיס המידע הפלילי בעניינו של נאשם 1 (ת/1) כולל הרשעה שהתיישנה, משנת 2012, ב-ת"פ 10957-12-10 בבית משפט השלום באשקלון, בעבירה של סיוע לגניבה ובעבירה של סיוע להתפרצות למקום מגורים, שבגינן הושתו על הנאשם 5 חודשים ו-20 ימי מאסר בעבודות שירות וכן מאסר מותנה; הרשעה זו כאמור התיישנה, אך לא נמחקה: תאריך ההתיישנות הוא 20.7.2019 ותאריך המחיקה הוא 20.7.2029 . כמו כן, כולל התדפיס הרשעה נוספת שהתיישנה, משנת 2011, ב-ת"פ 5722/09 בבית משפט השלום בת"א, בעבירה של תקיפת בן/ת זוג, שבגינה הושת על הנאשם מאסר מותנה. הרשעה זו התיישנה ביום 20.7.2019 ותאריך המחיקה הוא 20.7.2029 . תדפיס המידע הפלילי בעניינו של נאשם 4 (ת/2) כולל הרשעה משנת 2015 ב-ת"פ 578-12-11 בבית משפט השלום בת"א, בעבירה של תקיפה על ידי שניים או יותר ובעבירה של גניבה, שבגינן הושת על הנאשם מאסר מותנה; וכן הרשעה משנת 2014 ב-ת"פ 13437-04-13 בבית משפט השלום בת"א, בעבירה של הסתתרות בבניין לביצוע פשע ובעבירה של פריצה לרכב, שבגינן הושתו על הנאשם מאסר בפועל לתקופה של ארבעה חודשים. תדפיס המידע הפלילי בעניינו של נאשם 2 (ת/3) כולל הרשעה משנת 2016 ב-ת"פ 37754-04-15 בבית משפט השלום בת"א, בעבירה של החזקה/שימוש בסמים לצריכה עצמית, שבגינה הוטל עליו של"צ. 24. מטעם ההגנה הוגשו המסמכים הבאים: מטעם נאשם 1 הוגשו מסמכים רפואיים ביחס לאשפוזיו האחרונים (נ/1). מטעם נאשם 6 הוגשו מכתבי המלצה מאת מעסיקיו (נ/2) וחוות דעת טיפולית מיום 28.2.21 שנערכה על ידי המטפל מר עמירם עמיר (נ/3).

גזר דין |10/07/2021 |מחוזי – תל אביב

ת"פ (קרית גת) 60150-03-16- מדינת ישראל נגד דן ליוסטרניק

שמות השופטים: נגה שמואלי מאייר

  • ועדיין, נדמה כי אין דינו של אדם המבקש לפגוע בקניינו של הזולת אך כדי להעשיר את קופתו ולהעצים את רווחתו, כדין אדם המבצע עבירות רכוש מתוך מצוקה אמתית, הגם אם זו נובעת עקב שימוש בסמים. לקולא לקחתי בחשבון את העובדה כי הרכוש שנגנב הוחזר לבעליו. 8 25. באשר למדיניות הענישה הנוהגת מצאתי כי מתחם ההולם הנטען על ידי המאשימה ושההגנה לא חלקה עליו, הינו סביר ומידתי בנסיבות העניין ועל כן אכבדו. יצוין כי חיפוש במאגרים המשפטיים לא העלה מקרים דומים לזה שבפניי. אולם, על מנת ללמוד אודות מדיניות הענישה הראויה במקרה הנדון, ולו בדרך ההיקש, מצאתי לציין כי מקום בו עסקינן בנאשמים שהורשעו בעבירה של התפרצות לדירת מגורים בכוונה לבצע גניבה או פשע ובעבירת הגניבה, סקירת הפסיקה מלמדת כי הושתו עליהם עונשי מאסר מאחורי סורג ובריח לתקופות לא מבוטלות, הנעות בין 8 ל- 22 חודשים. מטבע הדברים, בעבירות ממין זה קיימות דרגות חומרה שונות, כאשר מתחמי הענישה משתנים בהתאם לנסיבות הנלוות לעבירות. בכלל זה, בתי המשפט נותנים את דעתם לשווי וטיב הרכוש שנגנב, ולשאלה אם לעבירות נלווה תחכום מיוחד. בדומה, העונשים שמושתים על הנאשמים השונים בתוך המתחמים או מחוצה להם, משתנים לנוכח נסיבותיהם ומאפייניהם האישיים, כגון קיומו או היעדרו של עבר פלילי; הבעת החרטה מצדם וקבלת אחריות על מעשיהם; השתתפות בהליכים טיפוליים; ועוד. כדוגמא למנעד הענישה שלעיל, ראו למשל, רע"פ 1600/15 אברהם בן יוסף בועזיז נ' מדינת ישראל, ( 27.04.2015 ); רע"פ 8637/14 וואליד עבאסי נ' מדינת ישראל, ( 13.01.2015 ); רע"פ 337/14 חמזה פקרא נ' מדינת ישראל, ( 16.03.2014 ); רע"פ 7629/13 יצחק בוסקילה נ' מדינת ישראל, ( 30.09.2014 ); רע"פ 4309/13 סאמי בלעום נ' מדינת ישראל, ( 18.06.2013 ); ת"פ (שלום כפר סבא) 45401-09-16 מדינת ישראל נ' עבד אל קאדר חאג יחיא ( 03.04.2017 ).

גזר דין |06/02/2018 |שלום – קרית גת

ת"א (תל אביב) 42466-06-19- עורך דין פיני בסיס נגד נוף כנרת פוריה בעמ

שמות השופטים: חנה פלינר

  • עדותו של התובע אמנם אינה עדות יחידה של בעל דין, אולם יש לבחון אותה במלוא הזהירות, גם מהטעם הנ"ל. 40. ומהן העובדות שנלמדו מתוך הראיות על התובע ובכן, אין מחלוקת כי ההיכרות בין התובע לנתבע התרחשה אי שם בשלהי שנת 2013, על רקע טיפול בהיבט של תיק פלילי – הליך שחרור תפוס, ראו עדות התובע בעמ' 21 שו' 3-10; עמ' 22 שו' 5-12 : "פירטתי בתצהיר, התקשר אלי . . . יום אחד יצאתי, היה לי פה דיון בבית משפט שהתבטל, התקשר אלי מר חיים נחום שהוא ידיד שלי וגם ידיד שלו, אמר לי יש לי את הלקוח מאד רציני אצלי בא, הוא צריך איזה תיק, המלצתי לו עלייך, תבוא מיד, דחוף. אמרתי לו תשמע שיקבע פגישה, הוא אמר לי לא, לא, תשמע, זה הגביר של בני ברק, אתה בא עכשיו. נסעתי אליו, הוא אומר לי יש לו איזה תיק שיש שני עורכי דין והוא גם אמר לי את זה באותו זמן ששני עורכי דין גדולים לא הצליחו לפתור את זה, הוא התלונן שהמשטרה היה להם צו חיפוש והם לקחו את כל השרתים של המחשבים והוא ביקש ממני שאני אוציא. הוא אמר לי ששני עורכי דין גדולים ניסו לעשות את זה והוא נקב בשם של אחד מהם אני זוכר והם לא הצליחו)". (הדגשה שלי) 41. באותה עת היה התובע עורך דין עם ותק של שלוש שנים, אשר התעסק בעיקר בתחום הפלילי, ראו עדותו בעמ' 34 שו' 16/17, עמ' 35/38. אציין כי התרשמתי שלאורך כל הדרך, כך גם עד היום, תחום ההתמחות של התובע הינו התחום הפלילי, ראו עדותו בעמ' 386 שו' 16/25, שם נחקר בין היתר על הלוגו של משרדו ואתר האינטרנט שלו בו מצויין "criminal law"; ראו גם מוצג נ/6, הוא מייל שכותב התובע לכרמית ביום 27.1.15 , שם הוא כותב לה, בין היתר : "וכן יש לעשות בדיקה משפטית מה קורה אם עושים העברה נוספת התוך תקופת הצינון, והאם אפשר לקבל מידע מרשות המיסים.

פסק דין |10/06/2023 |מחוזי – תל אביב

תפח (תל-אביב) 250/93- מדינת ישראל נגד יובל בן מאיר

שמות השופטים: ח אדר

  • כך למשל ציין שבחלק מהאישומים הוא חף מפשע; ובמקרים אחרים השתתף עד שלב מסוים ואז יצא מהתמונה. בת/180 אמר מנחם שהוא יודע שיש הרבה חומר במשטרה והוא גם יודע שמצבו חמור והוא הולך לשלם על זה. כשנשאל אם רוצה להיות עד מטעם התביעה, תשובתו היתה: "לא מתאים לי ללכת ושיצביעו עלי כעד תביעה, עד מדינה. קומבינה כזו לא מתאימה לי. . . בשביל שנה שנתיים לא מתאים לי כל הבלגן וכל הפחד הזה". בת/181 אמר מנחם כי הוא מעונין בעסקה ואף ציין את הנושא של איחוד תיקים נגדו כדי שיוכל לצאת נקי עם שחרורו. אולם בענין זה הדגיש כי לא יודה בתיקים העומדים נגדו אלא שהוא חף מפשע. בת/22 אמר מנחם כי בשלב זה אין בכוונתו לספר את חלקו מאחר וכתב האישום כבר הוגש, ואם יספר את חלקו אזי יאלץ לספר על המעורבים האחרים ובכך יסבכם. לכן הוא מעדיף לומר הכל בבית המשפט, ביעוץ עם עורך דינו. (ראה גם ת/73, ת/74, ת/179) 41. בחקירתו הראשית כפר מנחם בעובדות המיוחסות לו באישום זה. כן הוא מוסיף שאדרי העליל עליו עלילות, בשל חשדו כי קיים יחסי מין עם אשתו. משנתבקש מנחם להסביר לגבי המזכרים שהועלו – תשובתו היתה שהשוטרים לא הבינו דבריו כהלכה ורשמו דברים שלא הוציא מפיו. 42. אני מוצא את הנאשם משה בן חויאטו מנחם, נושא ת. ז. 023530264, יליד 1967, בקשירת קשר לביצוע פשע של התפרצות וגניבה, עבירה על סעיף 1)499) ביחד עם סעיף 407(ב) לחוק; וכן בהתפרצות לבנין שאינו משמש מקום מגורים או תפילה וגניבה מתוכו, עבירה על סעיף 407(ב) לחוק; וכן בהיזק בזדון, עבירה על סעיף 452 לחוק. אני מוצא את הנאשם אלי בן עובדיה אהרונוב, נושא ת.

הכרעת דין |04/12/1994 |מחוזי – תל אביב

ת"פ (תל אביב) 60212-08-16- מדינת ישראל נגד אמנון פדאל

שמות השופטים: שאול אבינור

  • הנאשם, יליד שנת 1943, מתגורר בתחומי העיר רמת-גן. כתב האישום שהוגש נגדו אוחז חלק כללי ואישום אחד, שתמציתם כלהלן: חלק כללי מזה כשנה מגיע הנאשם, כמעט מדי יום ביומו, למשרדים שונים של עיריית רמת-גן (להלן – העירייה) ומטריד את עובדי העירייה בהגשת מכתבים אין-ספור לנושאי תפקידים בעירייה בבקשות שיטפלו בענייניו בלא דיחוי, תוך שצועק, מקלל ועולב בעובדים שונים בעירייה. העובדות ביום 24.7.16 , בשעה 11:00 בקירוב, הגיע הנאשם למשרדי העירייה, ברחוב ביאליק 35 ברמת-גן, וביקש להיכנס למשרדים ולמסור מעטפות שונות. כאשר מר חיים מנחם, המאבטח במקום, מנע מהנאשם להיכנס והורה לו לשים את המעטפות בתיבת דואר המיועדת לכך, או להביאן לידיו, קילל אותו הנאשם ואיים עליו באמרו: "חתיכת זבל, סמרטוט, אפס, אם אתה גבר ואם יש לך דם בוא איתי לרחוב ביאליק ואעקור לך את שתי העיניים, אם אתה גבר או אני חי או אתה מת", וכן "השומר הזה אני אטפל בו". בהמשך קילל הנאשם גם את סמנכ"ל העירייה, מר יואב רוזן, ואיים עליו באמרו: "אתה זבל, כמו שעצרו את הסמנכ"ל הקודם, אני אדאג שיעצרו אותך, עוד לפני שבאת לעירייה אני הרגתי אנשים וזה מה שאני אעשה גם לך". הוראות החיקוק איומים – עבירה לפי הוראות סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין). 3 2. כפי שהתברר במהלך המשפט, לנאשם דין ודברים עם גורמים שונים בעירייה מזה תקופה ממושכת. לפיכך יש להדגיש, כבר בפתח הדברים, שכתב האישום שלפניי עניינו אך ורק באירוע ספציפי, שאירע ביום 24.7.16 , ושבו, על פי הנטען בעובדות כתב האישום, הנאשם איים על מר מנחם ועל מר רוזן. פשיטא, אפוא, כי במסגרת הדיון בתיק שלפניי אין כל מקום, או אפשרות משפטית, לעסוק במכלול העניינים שבין הנאשם לבין העירייה, עניינים שחלקם נדונו במסגרת הליכים משפטיים אחרים, לרבות הליך אזרחי בפני כב' הרשמת הבכירה נעמה פרס (את ההחלטה שניתנה בהליך זה הציג הנאשם במסגרת חקירתו במשטרה.

הכרעת דין |01/01/2018 |שלום – תל אביב

ת"פ (קרית גת) 9788-01-13- מדינת ישראל נגד ד א

שמות השופטים: נגה שמואלי מאייר

עיון בפסיקה מלמד, שישנם תיקי אלימות במשפחה, אף חמורים יותר בנסיבותיהם מזה שלפנינו, בהם הוטלו על ידי הערכאות השונות עונשים החורגים ממתחם הענישה שהוצג, ובהם עבודות שירות לתועלת הציבור, אף ללא הרשעה, וזאת במקרים ייחודיים, בהם מדובר היה בנאשמים שעברו תהליך שיקומי משמעותי וכוללני או בשל נסיבות אישיות יוצאות דופן , כך למשל: א. בת"פ (שלום רמלה) 8114-05-09 מדינת ישראל נ' שולזינגר ( 24.12.12 ), הורשע הנאשם, בעבירה של תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש ונגזר עליו צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 300 שעות, מאסרים מותנים ופיצוי למתלוננת עקב נסיבותיו האישיות הייחודיות של הנאשם ובעיקר בשל היותו מוכר כנכה על ידי המוסד לביטוח לאומי. ב. בת"פ (שלום קרית גת) 52477-05-10 מדינת ישראל נ' צרטקוב ( 22.9.14 ), הסתפק בית המשפט בקביעה כי הנאשם ביצע עבירות של תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש וכליאת שווא וגזר עליו צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 50 שעות וחתימה על התחייבות להימנע מביצוע עבירה. בית המשפט נמנע מהרשעתו של הנאשם לאור העדר עבר פלילי והליך טיפולי מוצלח שעבר הנאשם במרכז למניעת אלימות במשפחה. 23 ג. בת"פ (שלום ראשון לציון) 36338-07-10 מדינת ישראל נ' ברדוגו ( 7.12.11 ), הסתפק בית המשפט בקביעה כי הנאשם ביצע עבירות של איומים, תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש ותקיפת בת זוג וגזר עליו צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 300 שעות ללא הרשעה לאור הליך טיפולי ממושך ומוצלח המיועד לגברים אלימים כלפי בנות זוגן במרכז " קרבה בטוחה" ולאור עמדת המתלוננת. ד. בת"פ ( שלום קרית גת) 30211-11-11 באיחוד דיון עם ת"פ 44971-12-11 מדינת ישראל נ' אברמוב ( 29.9.14 ), בית המשפט גזר על נאשם שהורשע בעבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש בבת זוג, היזק לרכוש ואיומים – צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 400 שעות, מאסרים מותנים, חתימה על התחייבות ופיצוי למתלוננת, לאור פוטנציאל שיקום גבוה ובשל חלוף הזמן מאז בוצעו העבירות.

גזר דין |29/03/2015 |שלום – קרית גת

ת"פ (תל אביב) 31808-02-24- מדינת ישראל נגד ' אופק ברוקס

שמות השופטים: רועי פרי

  • נטען כי התביעה מעיינת בתיקי מעצר רבים מדי יום וחלקם אינו מגיע לפתחו של בית המשפט, דהיינו ישנם הליכים שאינם מוגשים ב"הליך מזורז" עם פטור מיידוע ושימוע ואלה מנותבים, בסופו של יום, להליך רגיל כדי שחשודים יקבלו את זכות היידוע והשימוע. התביעה טענה כי ההגנה לא סתרה את חזקת תקינות המנהל אשר להחלטת ראש לשכת תביעות תל אביב. התביעה טענה כי בעניין אוורס וההחלטה שם, נשקלת הגשת הודעת ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב. התביעה הפנתה לנסיבות ביצוע העבירות לכאורה, למסוכנות הנטענת, לעברם הפלילי של הנאשמים, כאשר כנגד הנאשם 1 תלוי ועומד מאסר מותנה בן 6 חודשים בר הפעלה. התביעה טענה כי הנחיות פרקליט המדינה אשר לפטור מיידוע ושימוע אינן חלות על תיקי התביעות, שכן במצב דברים זה עבודת התביעה המשטרתית היתה הופכת לבלתי אפשרית. דיון והכרעה 6. זכות היידוע והשימוע היא זכות מהותית הקבועה עלי דין, במסגרת חקיקה ראשית של הכנסת אליבא דסעיף 60א לחסד"פ. המדובר בזכות יסוד של החשוד והנאשם במשפט הפלילי, הנגזרת מהזכות להליך הוגן ומהזכות החוקתית לכבוד המעוגנת בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. 60א (א) רשות תביעה שאליה הועבר חומר חקירה הנוגע לעבירת פשע תשלח לחשוד הודעה על כך לפי הכתובת הידועה לה, אלא אם כן החליט פרקליט מחוז או ראש יחידת התביעות, לפי העניין, כי קיימת מניעה לכך. (ב) בהודעה תצוין כתובתה של רשות התביעה שאליה ניתן לפנות בכתב לבירורים ולהצגת טיעונים. (ג) נשלחה הודעה לפי סעיף זה בדואר רשום, רואים אותה כאלו הומצאה כדין גם בלא חתימה על אישור מסירה. (ד) חשוד רשאי, בתוך 30 ימים מיום קבלת ההודעה, לפנות בכתב לרשות התביעה כאמור בסעיף קטן (ב), בבקשה מנומקת, להימנע מהגשת כתב אישום, או מהגשת כתב אישום בעבירה פלונית; פרקליט המדינה, פרקליט המחוז, ראש יחידת התביעות או מי שהם הסמיכו לכך, לפי העניין, רשאים להאריך את המועד האמור.

החלטה |04/03/2024 |שלום – תל אביב

חקיקה רלוונטית

הודעה על פקודת משטרה: 14.01.01 – הטיפול בתלונה ובתיק חקירה

סעיף: 3. הטיפול בתלונה – הנחיות כלליות

  • 3. א הבסיס החוקי 1) חקירה – בהתאם לסעיף 59 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב) התשמ"ב-1982, חייבת משטרת ישראל, ככלל, לפתוח בחקירה, משנודע לה על ביצוע עבירה, אם על סמך תלונה ואם בכל דרך אחרת. 2) אי-תביעה – למרות האמור לעיל, בעבירה שאינה פשע, רשאי קצין משטרה בדרגת פקד ומעלה להורות שלא לחקור, אם היה סבור, שאין בדבר עניין לציבור, או אם הייתה רשות אחרת מוסמכת על פי דין לחקור בעבירה. 3) סגירת תיקים – על פי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב) התשמ"ב-1982, רשאי תובע, שהועבר אליו חומר חקירה, לא להעמיד לדין אדם פלוני, אם ראה שהראיות אינן מספיקות. למרות האמור לעיל, אף אם ראה שיש ראיות מספיקות, רשאי התובע שלא להעמיד לדין אם היה סבור שאין במשפט עניין לציבור. ב. הטיפול הראשוני 1) ככלל, כל תלונה, שנתקבלה ביחידת משטרה, תירשם. התלונה תיחקר בידי היחידה המטפלת בעניין, אלא אם החליט הקצין המוסמך, שלא להמשיך ולחקור בתלונה. 2) יחידת משטרה, שהתקבלה בה תלונה, תנקוט, בהתאם לצורך, את כל הפעולות הראשוניות הדרושות להבטחת יעילות החקירה. 3) מתלונן, שהופיע ביחידת משטרה והגיש תלונה, יימסר לו, מייד עם קבלת התלונה, טופס מ-3333 – "אישור בדבר הגשת תלונה", ובתלונה על עבירת רכוש – טופס מ-3293 – "אישור הודעה על שוד/התפרצות/גניבה/הצתה/גרימת נזק/אבידה". 4) נתקבלה ביחידת משטרה תלונה בכתב, תשלח היחידה אישור בדבר הגשת התלונה בטופס מ-3333, או בטופס מ-3293, לפי העניין. 5) התייחסה תלונה, שנתקבלה ביחידת משטרה, למקרה שאירע בתחום אחריותה הטריטוריאלית או המקצועית של יחידת משטרה אחרת, חובה על יחידת המשטרה, שאליה הופנתה התלונה, לקבל את התלונה ולנהוג כדלקמן: א) למסור למתלונן אישור בדבר הגשת התלונה, בטופס מ-3333, ובעבירות רכוש – בטופס מ-3293, תוך ציון שם היחידה, שאליה מועברת התלונה, כל זאת טרם העברת התלונה ליחידה המטפלת.

הודעה על פקודת משטרה: 14.01.01 – הטיפול בתלונה ובתיק חקירה

סעיף: 1. הגדרות

  • 1. בפקודה זו יהיו למונחים הבאים הפירושים שלצדם: א. "חקירה" – פעולה משטרתית לאיסוף ראיות, בגין חשד לביצוע עבירה, לרבות הליך קבלת תלונה. ב. "תלונה" – ידיעה על עבירה שבוצעה, שנתקבלה בכל דרך שהיא, למעט ידיעה מודיעינית. ג. "גניזה" – החלטה להורות שלא לחקור או שלא להמשיך לחקור בתיק חקירה מסוג א"ת, או מסוג חקירות כללי (ח"כ), או מסוג סיור כללי. ד. "סגירה" – החלטה להורות שלא להמשיך לחקור או שלא לתבוע בתיק חקירה מסוג פ"א. ה. "תיק חקירה" – חומר המתייחס להליך מסוג פ"א (פנקס אשמות), א"ת (אי תביעה), פ"ח (פנקס חטאים) ול"א (ללא אישום) – ביחידות הארציות. ו. "חשוד" – אדם שמייחסים לו ביצוע עבירה. ז. "נאשם" – אדם שהוגש נגדו כתב אישום. ח. "עילות סגירה" – העילות הקבועות בסעיפים 59 ו-62 לחוק סדר הדין הפלילי, (נוסח משולב) התשמ"ב-1982, לרבות העילות הנגזרות מהן, כפי שנקבע בפקודה זו. ט. "קצין מוסמך" – בעל תפקיד, כמפורט בסעיף 6 להלן, שמסמכותו לגנוז ולסגור תיקי חקירה. י. "ראש יחידת תביעות" – ראש ענף תביעות במחוז ירושלים, ראש מפלג תביעות במחוז ת"א, ראש לשכת תביעות במרחב. יא. "יחידת משטרה" – מטא"ר, מטה מחוז, מטה מרחב, מטה נפה, תחנה ונקודה. יב. "עבירות קלות" – עבירות מסוג חטא או עוון, בתוספת לחוק סדר הדין הפלילי, התשמ"ב-1982, ושלא בתוספת לחוק זה, שאינן בעלות עניין לציבור.

הודעה על פקודת משטרה: 14.01.01 – הטיפול בתלונה ובתיק חקירה

סעיף: 5. עילות גניזה וסגירה

5. להלן העילות לגניזה ולסגירה של תיקי חקירה, לרבות גניזה וסגירה כנגד חשודים: א. אין אשמה פלילית 1) אם התברר, בכל שלב שהוא, לאחר קבלת התלונה, כי המעשה כלל איננו מהווה עבירה. 2) אם התברר, כי המעשה מהווה עבירה, אך אין שמץ של ראיות, כי נעברה בידי החשוד. ב. חוסר ראיות – כשחומר הראיות, שנאסף, מעורר ספק בדבר אשמתו של החשוד, ואין בו די כדי להעמידו לדין. ג. העבריין לא נודע – כשלא ידוע, מי ביצע את העבירה. ד. מות החשוד או הנאשם – כשהוכח, כי החשוד או הנאשם נפטר. ה. התיישנות העבירה – כשחלפו תקופות ההתיישנות הקבועות בחוק. ו. החשוד או הנאשם אינו בר-עונשין 1) מטעמי גיל – כשהוכח, כי בעת ביצוע העבירה טרם מלאו לחשוד או לנאשם 12 שנים. 2) מטעמי בריאות הנפש – כשהוכח, על פי צו בית משפט או על פי תעודה של רופא מוסמך, על פי דין, כי החשוד או הנאשם אינו נושא באחריות פלילית, עקב מצבו הנפשי. ז. רשות אחרת מוסמכת לחקור – כשרשות אחרת מוסמכת, על פי דין, לחקור בעבירה. ח. אין עניין לציבור – קביעת העניין לציבור תהיה על פי מדיניות המשטרה (החלטות הפיקוד ברמת המטא"ר, המחוז, המרחב והתחנה), ועל פי התבחינים שיפורטו להלן, ותוך התייחסות לשיקולים הרלוונטיים לנסיבות המקרה. התבחינים הם: 1) חומרת העבירה א) העונש על עבירה זו הקבוע בחוק. ב) הנסיבות לביצוע העבירה. ג) היקף הנזק שהמעשה גרם לציבור הרחב או לחלקים ממנו. ד) שכיחותה של התנהגות עבריינית מסוג זה. ה) השפעתו השלילית של המעשה על מרקם חיי החברה ועל סדרי שלטון תקינים. ו) משך הזמן שבו נמשכה הפעילות העבריינית. ז) משך הזמן שחלף, מאז שבוצע המעשה. 2) החשוד א) גילו ומצבו הבריאותי. ב) עברו הפלילי וניסיונות לשקמו. ג) כל הקורות אותו עד לביצוע מעשה העבירה ולאחר מכן. ד) שיתוף הפעולה שלו עם הרשויות החוקרות. ה) הליכים מינהליים ואחרים שהתנהלו נגדו בעבר ועונשים שהוטלו עליו. 3) קרבן העבירה א) מידת הפגיעה בו. ב) תיקון הנזק שנגרם לו או האפשרות לתיקונו. ג) עמדה סלחנית של הקרבן כלפי החשוד, או הסדר מניח את הדעת בין החשוד לקרבן. 4) אינטרסים של המדינה א) קיום של נושא בעל ערך ביטחוני או מדיני או ציבורי, המחייב שלא להגיש כתב אישום. ב) פגיעה באינטרס חברתי כגון חופש הביטוי. ג) שיקולים מוסדיים של התביעה ובתי המשפט (עסקאות טיעון ועדי מדינה). ד) סדר עדיפויות של בתי המשפט (בהתחשב בכוח האדם ובזמן העומד לרשותם).

תקנות ההוצאה לפועל, התש"ם-1979

סעיף: 37יא. חובת הודעה

  • 37יא. חוקר הוצאה לפועל יודיע לועדה הממליצה – (1) על פתיחת תיק הוצאה לפועל נגדו ואת פרטי התיק; (2) על פתיחת חקירה נגדו בחשד לביצוע עבירה, למעט עבירת תעבורה כמשמעה בסעיף 1 לפקודת התעבורה; (2א) על פתיחת חקירה נגדו בשל חשד לביצוע עבירת משמעת לפי חוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א-1961, או על פתיחת חקירה נגדו לפי סעיף 12 לחוק רואי חשבון, התשט"ו-1955; (3) אם הפך להיות לקוח מוגבל או לקוח מוגבל חמור כמשמעותם בחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ"א-1981; (3א) אם הוכרז פושט רגל או פסול דין; (4) אם חל שינוי במענו האישי או במען משרדו ואת המען החדש; (5) על כל ענין העלול ליצור ניגוד ענינים בין חובותיו כחוקר הוצאה לפועל לבין ענייניו האישיים או ענינים שהיו בטיפולו במסגרת מקצועו או עיסוקיו האחרים.

הודעה על פקודת משטרה: 14.01.01 – הטיפול בתלונה ובתיק חקירה

סעיף: 4. הטיפול בתלונה ובתיק חקירה כשהחשוד קטין

  • 4) הממונה על החקירה התרשם, כי הקטין לא יחזור ויבצע עבירות נוספות. 5) הקטין הביע נכונות להתנצל בפני קרבן העבירה. ב) בעבירות מסוג פשע נוסף לתנאים המפורטים בסעיף 4. ב. 2) א) לעיל, יילקחו בחשבון גם התנאים האלה: 1) נכונות הקטין והוריו לפצות את הקרבן, בגין הנזק שנגרם לו. 2) נכונות הקטין להחזיר את הרכוש הגנוב. 3) נכונות הקטין לגלות את שמות המבוגרים המעורבים במעשה העבירה. 4) נכונות הקטין לשתף פעולה עם המשטרה, כגון נכונות להעיד. יודגש כי, הקטין לא ייקרא ליטול חלק בשום פעולה, שעלולה להביא לחשיפתו, אלא אם כן אין למשטרה מוצא אחר. ג) בעבירות סמים בעבירות סמים, תיגנז התלונה בהליך א"ת במקרה של קטין שאין לו רישום פלילי קודם, אם התקיימו לגביו כל התנאים האלה: 1) הקטין השתמש בחשיש או במריחואנה באופן מזדמן. 2) הקטין אינו מעורב בכל פעילות אחרת הקשורה בסמים. 3) הקטין הביע נכונות לקבל טיפול מתאים.

צו סדר הדין הפלילי (הסמכת בתי משפט קהילתיים) (הוראת שעה), התשפ"ב-2022

סעיף: (תיקונים: התשפ"ג, התשפ"ד)טור א'בית משפט שלום טור ב'מקום מושב טור ג'אזור שיפוט 1. ירושלים ירושלים וגם בית שמש מחוז ירושלים 2. תל–אביב-יפו תל–אביב-יפו מחוז תל אביב טור א'בית

  • משפט שלום טור ב'מקום מושב טור ג'אזור שיפוט 3. באר שבע באר שבע תחומי הרשויות המקומיות האלה: באר שבע, רהט, נתיבות, דימונה, אופקים, חורה, כסיפה, ערד, מיתר, עומר, ירוחם, תל שבע, ערערה בנגב, המועצה האזורית אל–קסום, לקייה, המועצה האזורית אשכול, המועצה האזורית מרחבים, המועצה האזורית נווה מדבר, שגב שלום, המועצה האזורית בני שמעון, המועצה האזורית שדות נגב, המועצה האזורית רמת נגב, להבים, מצפה רמון, המועצה האזורית תמר, מהמועצה האזורית הערבה התיכונה רק יישובים אלה: חצבה, עידן, עין יהב, צופר, ספיר, צוקים ועיר אובות 4. נצרת נוף הגליל או נצרת תחומי הרשויות המקומיות האלה: נצרת, עפולה, נוף הגליל, המועצה האזורית עמק יזרעאל-למעט יישובי מועצה אזורית זו המנויים בפרט 7, המועצה האזורית הגלבוע, מגדל העמק, יוקנעם עילית, כפר כנא, יפיע, רינה, אכסאל, עין מאהל, עילוט, משהד, המועצה האזורית אל-בטוף-למעט יישובי מועצה אזורית זו המנויים בפרט 13, זרזיר, המועצה האזורית בוסתן אל-מרג', רמת ישי, בסמת טבעון, שיבלי-אום אל-ר'נם, דבוריה, כעבייה-טבאש-חג'אג'רה, המועצה האזורית מגידו והמועצה האזורית שער הגליל (גליל תחתון) 5. חיפה חיפה תחומי הרשויות המקומיות האלה: חיפה, קריית אתא, קריית מוצקין, קריית ביאליק, קריית ים, טירת כרמל, נשר, קריית טבעון, דאליית אל-כרמל, רכסים, המועצה האזורית זבולון, עספייא וביר אל-מכסור 6.

חוק זכויות נפגעי עבירה, התשס"א-2001

סעיף: 13א זכויות לגבי חסיון ראיות לעניין עדות בעל מקצוע בהליכים פליליים שעניינם עבירת מין או עבירת אלימות חמורה במשפחה

  • (5) חוקר שהגיש לבית המשפט בקשה להסרת חיסיון בנסיבות כאמור בסעיף קטן זה, יידע את הקטין ואת הורהו או אפוטרופסו על הגשת הבקשה ועל הזכויות המפורטות בסעיף קטן (ג)(2), (4) ו–(5). (ה) תובע לא ימסור ראיה לפי סעיף 50ב(ב) לפקודת הראיות על דבר הנוגע לנפגע עבירה אלא לאחר שניתנה לנפגע העבירה או למי מטעמו הזדמנות סבירה בנסיבות העניין להביע את עמדתו בעניין, לפני קבלת ההחלטה על מסירת הראיה, ואם הוחלט על מסירת הראיה-יידע את נפגע העבירה על היקף הגילוי שעליו הוחלט; נפגע עבירה ימסור את עמדתו לתובע בעניין כאמור, בכתב-(1) במהלך החקירה-באמצעות החוקר; (2) לאחר העברת חומר החקירה לתובע לפי הוראות סעיף 60 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, אם החשוד אינו במעצר-גם בטרם יחליט התובע על הגשת כתב האישום ועל מסירת הראיה להגנה; עמדה כאמור יכול שתימסר בעל פה אם התובע הסכים לכך. (ו) (1) בית המשפט ייתן לנפגע העבירה זכות להביע את עמדתו לפי סעיף 50ב(ג) לפקודת הראיות, באופן סביר בנסיבות העניין ובכלל זה בהתחשב בהיות החשוד במעצר, בעל פה, בכתב או בכל דרך אחרת, על פי בחירתו של נפגע העבירה וככל שהוא מעוניין בכך; בית המשפט ייתן גם לבעל מקצוע הזדמנות להביע את עמדתו כאמור, אם נפגע העבירה ביקש זאת, ולעניין נפגע עבירה קטין-גם אם לא ביקש זאת, ובלבד שהקטין והורהו או אפוטרופסו הסכימו לכך.

הודעה על פקודת משטרה: 14.01.01 – הטיפול בתלונה ובתיק חקירה

סעיף: 3. הטיפול בתלונה – הנחיות כלליות

  • ב) ההחלטה על גניזת התלונה בתיק חקירה מסוג א"ת ונימוקיה יירשמו, והיא תובא לידיעת המתלונן בטופס מ-3077 – "הודעה על החלטה שלא להוסיף לחקור או שלא להעמיד לדין". ג) התלונה וחומר החקירה, בצירוף העתק מההודעה למתלונן, ייגנזו בתיק "א"ת עוונות – חקירות", או "א"ת עוונות – סיור", שינוהל על פי נוהלי העבודה ביחידה. 2) בעבירות מסוג פשע ובעבירות מסוג עוון שבסמכות הפרקליטות א) במקרים חריגים, שבהם מסתבר, כי התלונה אינה מעלה חשד לאשמה פלילית, או שקיים ספק, אם יש אשמה פלילית, או שאין עניין לציבור בניהול החקירה, רשאי ראש לשכת חקירות במרחב או בנפה, או ראש מפלג ביחידה מחוזית או ארצית או ראש ענף חקירות במחוז, להורות שלא ייפתח תיק פ"א. התלונה וההמלצה לגניזת החומר יועברו בהקדם האפשרי לפרקליט המחוז. ב) החליט פרקליט המחוז לקבל את המלצת המשטרה, כאמור לעיל, תיגנז התלונה בתיק "א"ת – פשעים", שינוהל כמו תיק "א"ת – עוונות". ג) ההחלטה על גניזת התלונה תובא לידיעת המתלונן בטופס מ-3077. ד) סירב פרקליט המחוז לקבל את המלצת המשטרה, ייפתח תיק פ"א. ז. פתיחת תיקי חקירה וסגירתם 1) תיקי חטאים ועוונות א) בתלונה על עבירה מסוג חטא או עוון, ייפתח תיק חקירה מסוג פ"ח או מסוג פ"א, אלא אם כן הוחלט על נקיטת הליך א"ת. ב) סגירת תיקים תיעשה בידי הקצינים המוסמכים, בהתאם לעילות לגניזה ולסגירה, כמפורט בסעיף 5. להלן.

צו סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) (קביעת תחנות משטרה) (הוראת שעה), התשע"ז-2016

סעיף: 2. הכרזת תחנות משטרה

  • 2. אלה משרדי רשות המסים המוכרזים כתחנות משטרה לפי סעיף 1: (1) פקיד שומה חקירות ירושלים – רח' יפו 236, מגדל דניאל, ירושלים; (2) פקיד שומה חקירות חיפה – רח' פל ים 15 חיפה, בניין קריית הממשלה; (3) פקיד שומה חקירות תל אביב – דרך מנחם בגין 125, תל אביב, קריית הממשלה; (4) פקיד שומה חקירות מרכז – רח' הצורף 5, חולון, בניין האחים עופר; (5) היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה – יהלום – רח' האילון 12, לוד; (6) חקירות מע"מ חיפה – רח' העצמאות 1, חיפה; (7) חקירות מע"מ תל אביב – רח' ישראל גלילי 3, ראשון לציון; (8) היחידה לחשיפת יעדים – רח' ז'בוטינסקי 5, בית אבגד, רמת גן; (9) חקירות מע"מ באר שבע – רח' שזר 31, באר שבע; (10) חקירות מע"מ ירושלים – רח' שלומציון המלכה 18.

חוק זכויות נפגעי עבירה, התשס"א-2001

סעיף: [תיקונים: התשס"ה (מס' 2), התשס"ו, התשס"ח, התשע"א, התשע"ב (מס' 2), התשפ"ב (מס' 3), (מס' 4)]

  • השלב בהליך הפלילי הגוף מוסר המידע 1. שם החוקר שמונה כאחראי על חקירת העבירה; הגוף החוקר 1א. בקשה להסרת חיסיון על ראיה לפי סעיף 49(א), 50(א), 50א(א) או 50ב לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971, הודעה על זכויות נפגע עבירה בנוגע לוויתור על החיסיון והבעת עמדה בהליכי גילוי הראיה לפי הוראות סעיף 13א, ולגבי נפגע עבירת מין כאמור בפרט 11(ב) לתוספת לחוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972 – גם זכותו לקבלת ייצוג, ייעוץ וסיוע משפטי לפי אותו פרט. הגוף החוקר או התובע 2. מעצרו של החשוד או הנאשם או שחרורו ממעצר, לפי הוראות פרק ב' לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996, או פרק ג' לחוק הנוער; לגבי חשוד – משטרת ישראל; לגבי נאשם – התובע 3. כוונה לעכב את ההליך הפלילי לפי הוראות סעיף 231 לחוק סדר הדין הפלילי; יידוע לגבי שלב זה יכלול גם הודעה על זכותו של הנפגע להביא את עמדתו בענין לפי הוראות סעיף 16; היועץ המשפטי לממשלה או מי שהוסמך על ידו להחליט בבקשה 3א. כוונה להגיע להסדר לסגירת תיק עם החשוד, לפי סימן א'1 בפרק ד' לחוק סדר הדין הפלילי; התובע השלב בהליך הפלילי הגוף מוסר המידע 3ב. כוונה להעביר את עניינו של הנאשם לבית משפט קהילתי, לפי פרק ו'1 לחוק סדר הדין הפלילי; התובע 4. (א) הודעה על העמדת החשוד לדין כאמור בפרט 5 בתוספת השניה תכלול גם הסבר על כך שיש אפשרות שהתביעה תגיע להסדר טיעון עם הנאשם והודעה על זכותו להביע את עמדתו בענין לפי הוראות סעיף 17(א); (ב) פרטיו של הסדר טיעון המתגבש עם הנאשם, והודעה על זכותו של נפגע העבירה להביע את עמדתו לעניין פרטיו של הסדר הטיעון האמור לפי הוראות סעיף 17(א), למעט בעבירות המפורטות בסעיף 17(ב); (ג) בעבירות המנויות בתוספת ראשונה ב' – פרטיו של הסדר טיעון שהתגבש עם הנאשם, והודעה על זכותו של נפגע העבירה להביע את עמדתו לעניין הסדר הטיעון בפני גורם מאשר, לפי הוראות סעיף 17(ג); התובע 5. (א) מתן צו פיקוח לפי סעיף 12 לחוק הגנה על הציבור מפני ביצוע עבירות מין, התשס"ו-2006, לרבות תנאי הפיקוח והמעקב כאמור בסעיף 13(4), (5), (7) ו–(9) עד (11) לאותו חוק, וכן כל שינוי בתקופת תוקפו של הצו או בתנאי מתנאיו כאמור בסעיפים 14 ו–23 לאותו חוק; (ב)6 (נמחק). היועץ המשפטי לממשלה או נציגו

צו סדר הדין הפלילי (הסמכת בתי משפט קהילתיים) (הוראת שעה), התשפ"ב-2022

סעיף: (תיקונים: התשפ"ג, התשפ"ד)

  • נתניה נתניה נתניה, המועצה המקומית עמק חפר, כפר יונה, המועצה האזורית לב השרון, קדימה-צורן, המועצה האזורית חוף השרון-למעט היישוב גליל ים המשתייך לאזור השיפוט של מחוז תל אביב שבפרט 2, אבן יהודה, תל מונד ופרדסייה טור א'בית משפט שלום טור ב'מקום מושב טור ג'אזור שיפוט 12. קריית שמונה קריית שמונה צפת, קריית שמונה, המועצה האזורית הגליל העליון, המועצה האזורית גולן-למעט יישובי מועצה זו המנויים בפרט 13, מג'דל שמס, חצור הגלילית, קצרין, המועצה האזורית מבואות החרמון, טובא-זנר'רייה, בוקעאת'א, מסעדה, ג'ש (גוש חלב), ר'ג'ר, עין קיניה, יסוד המעלה, ראש פינה, מטולה, ומהמועצה האזורית מרום הגליל רק יישובים אלה: אביבים, אור הגנוז, אמירים, ביריה, בר יוחאי, דובב, דלתון, כפר שמאי, כרם בן זמרה, מירון, ספסופה, עלמה, עמוקה, פרוד, ריחאנייה ושפר 13. טבריה טבריה טבריה, מר'אר, בית שאן, המועצה האזורית מרום הגליל-למעט יישובי מועצה זו המנויים בפרטים 7 ו-12, טורעאן, המועצה האזורית עמק המעיינות, המועצה האזורית עמק הירדן, בעינה-נג'ידאת, עילבון, יבנאל, כפר תבור, כפר כמא, מגדל, מהמועצה האזורית אל-בטוף רק היישוב

צו סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) (קביעת תחנות משטרה) (הוראת שעה), התשע"ט-2018

סעיף: 2. הכרזת תחנות משטרה

  • 2. אלה משרדי רשות המסים המוכרזים כתחנות משטרה לפי סעיף 1: (1) פקיד שומה חקירות ירושלים – רח' יפו 236, מגדל דניאל, ירושלים; (2) פקיד שומה חקירות חיפה – רח' פל ים 15, חיפה, בניין קריית הממשלה; (3) פקיד שומה חקירות תל אביב – דרך מנחם בגין 125, תל אביב, קריית הממשלה; (4) פקיד שומה חקירות מרכז – רח' הצורף 5, חולון, בניין האחים עופר; (5) היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה – יהלום – רח' האילון 12, לוד; (6) חקירות מע"מ חיפה – רח' העצמאות 1, חיפה; (7) חקירות מע"מ תל אביב – רח' ישראל גלילי 3, ראשון לציון; (8) היחידה לחשיפת יעדים – רח' ז'בוטינסקי 5, בית אבגד, רמת גן; (9) חקירות מע"מ באר שבע – רח' שזר 31, באר שבע; (10) חקירות מע"מ ירושלים – רח' שלומציון המלכה 18, ירושלים.

לא נמצאו עורכי דין בתחום הפלילי.

תפריט נגישות

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם