תקנות ההוצאה לפועל (ראשון לציון) 512046-04-23- יצחק יעקבי נגד
שמות השופטים: דיאנה פסו ואגו
like
dislike
copy
enlarge
" בעניין שכר טרחה קובעת תקנה 127 לתקנות ההוצאה לפועל, התש"ם-1979: "שכר טרחת עורך דין לשכר טרחת עורך דין שישלם חייב, כאמור בסעיף 10 לחוק, יווספו הפרשי הצמדה וריבית מן המועדים המפורטים להלן, לפי הענין, עד יום התשלום: (1) בעד הגשת בקשה לביצוע פסק דין, שטר או תביעה על סכום קצוב מיום שהוגשה בקשת הביצוע ללשכה; (2) בעד ניהול תיק ההוצאה לפועל – מתום המועד הנקוב באזהרה לתשלום החוב; (3) נקבע שכר הטרחה בידי רשם ההוצאה לפועל – מיום שנקבע. פרט 9(א) לתוספת לכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), התש"ס-2000 קובע תעריף מינימלי מומלץ של שכר הטרחה שישולם בהוצאה לפועל בגין ביצוע פסקי דין, מימוש משכונים ומשכנתאות, וזו לשונו: "9. הוצאה לפועל: א. ביצוע פסקי דין, מימוש משכונים ומשכנתאות (1) בעד הגשה לביצוע . . . . (2) (א) בעד ניהול תיק ההוצאה לפועל לא שילם החייב את מלוא הסכום הנדרש ממנו בתוך התקופה הקבועה באזהרה, ייתוסף לחוב בתיק שכר טרחה בשיעורים הקבועים בפסקה (1) שייחשבו מהחוב הפסוק הקיים ביום הוספת שיעור שכר טרחה זה; לענין זה, "חוב פסוק" החוב בתיק, לרבות הפרשי הצמדה, ריבית והוצאות שנתחייב בהם החייב לרבות שכר הטרחה שהיתוסף בפתיחת התיק לפי פסקה (1) (ב) האמור בפסקת משנה (א), מותנה בכך שעורך הדין נקט הליכים נוספים לאחר מסירת האזהרה ותום המועד הקבוע בה". בסוגיית שכר טרחת עורך הדין, נכתב לא מעט. בפסק דינו של בית נשפט השלום בתל אביב רערצ (ת"א) 50020-08-20 מיכאל גרובר נ' ערן רובין, מיום 14.12.20 , נכתב, באשר להוראות אלו: " הוראה זו (פרט 9 לכללי לשכת עורכי הדין – ד.
החלטה |
12/06/2023 |
רשם ההוצאה לפועל – ראשון לציון
מאזכרים – 0 |
עמודים – 5
תקנות ההוצאה לפועל (ראשון לציון) 509894-08-21- משה לבייב נגד xxx
שמות השופטים: דיאנה פסו ואגו
like
dislike
copy
enlarge
) משמיעה ששכר טרחת עורך דין בגין ביצוע פסקי דין כספיים ומשכונות מצטרף באופן אוטומטי לחוב שבתיק ההוצאה לפועל בשתי פעימות המחושבות שתיהן כאחוז מגובה החוב: הפעימה הראשונה (שכר טרחה א') נוספת במועד פתיחת התיק; הפעימה השנייה (שכר טרחה ב') נוספת במקרה שהחוב כולו לא נפרע ומבוצעת פעולת גביה לאחר מסירת האזהרה. . . . סעיף 10(א) לחוק ההוצאה לפועל קובע אם כן ברירת מחדל שלפיה שכר הטרחה שייפסק לזוכה בעד "הגשה לביצוע" יהיה בהתאם לכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ ) , אך מקנה לרשם ההוצאה לפועל שיקול דעת לחרוג ממנה ולקבוע "שכר אחר" לפי בקשה שהוגשה לו (בר"ע (מחוזי ת"א) 2011/03 לביא נ' בית כנסת מגן אברהם ( 30.5.2005 )). הסעיף מוסיף וקובע כי בתיקי הוצאה לפועל של פסקי דין למזונות, לביצוע בעין לפי פרק ו' ולחיובים אחרים שאינם כספיים, יהיה שכר עורך הדין כפי שקבע רשם ההוצאה לפועל, שלא כברירת מחדל. סעיף 10(ב) לחוק קובע שבמקרים שבהם רשם ההוצאה לפועל קובע את שכר טרחת עורך הדין כאמור בסעיף קטן (א) קרי: לפי בקשה שהוגשה לו או במקרים שבהם עליו לקבוע את שכר הטרחה בהיעדר ברירת מחדל רשאי הוא לקבוע שכר כולל בשל הטיפול בתיק שבבירור או שבדיון בפניו, ורשאי הוא גם לקבוע שכר בשל פעולות מיוחדות שביצע עורך הדין. פשיטה: הסעיף מקנה לרשם ההוצאה לפועל שיקול דעת לקבוע שכר טרחה. קודם שיפעיל שיקול דעת זה, בין להגדלת שכר הטרחה בין להפחתתו, על הרשם ליתן לצדדים זכות טיעון (ע"א 113/71 א' שטאובר בע"מ נ' מוחה, פ"ד כו(1) 416 (1971)). סעיף 10(א) לחוק ההוצאה לפועל תוקן בשנת 1985 (חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס' 7), התשמ"ו-1985, ס"ח 62).
החלטה |
26/10/2022 |
רשם ההוצאה לפועל – ראשון לציון
מאזכרים – 0 |
עמודים – 5
תא"מ (תל אביב) 2917-01-17- עזבון המנוח יצחק כהן אדיב זל נגד עורך דין יוסי שקד
שמות השופטים: שרון הינדה
like
dislike
copy
enlarge
שהרי לו היה מדובר בכספים השייכים לעורכי הדין של הצדדים, לא ניתן היה לקזזם אל מול החוב בתיק ההוצאה לפועל. יותר מכך, בס"ק 10(ג) קבע כי דינו של שכר טרחת עורך דין בתיק הוצאה לפועל כדין הוצאות. סעיף 75 לחוק ההוצאה לפועל מסדיר את אופן זקיפת תשלומים בתיק ההוצאה לפועל ולפיו התשלום נזקף ראשית על חשבון ההוצאות ורק אחר כך על חשבון הקרן. בכך למעשה קבע המחוקק את "מחיר" ניהול תיק ההוצאה לפועל שיהיה על החייב לשלם לולא ישלם את חובו לזוכה, תוך שהוא רואה בשכר טרחת עורך דין כחלק מהחוב בתיק ההוצאה לפועל ולא כחוב נפרד שמיועד לעורך דין. שנית לא מצאתי בטיעוניו של הנתבע כל הצדקה לגזור גזירה שונה בין פסיקת שכר טרחת עורך דין בהליך בבית המשפט לפסיקת שכר טרחת עורך דין בתיק הוצאה לפועל. פסיקת שכר טרחת עורך דין בהליך בבית המשפט הינה במישור היחסים שבין בעלי הדין ואין בה כדי להגביל את חופש ההתקשרות של בעל הדין עם עורך דינו או להשליך על גובה שכר הטרחה שבעל הדין ישלם לעורך דינו, אלא אם כן יקבעו כך ביניהם בהסכם שכר הטרחה. הרציונל העומד בבסיס גישה זו הוא למנוע מצב בו בעל הדין יסכים עם עורך דינו על תשלום שכר טרחה גבוה מתוך הנחה שהצד שכנגד ישלמו ובציפייה שבית המשפט ייתן לכך תוקף בפסיקת שכר הטרחה בהליך. אותו הגיון המנחה את בית המשפט חל גם לגבי שכר טרחת עורך דין בתיק הוצאה לפועל. קביעה אחרת יש בה למעשה כדי לפגוע בחופש ההתקשרות בין עורך דין ללקוח לגבי גובה שכר הטרחה שישלם הלקוח לעורך דינו בהליך ההוצאה לפועל. לפיכך לא השתכנעתי מעמדת הנתבע לפיה שכר הטרחה הפסוק בתיק ההוצאה לפועל מלמד על ההסכמה עם הלקוח מקום שאין הסכם שכר טרחה כתוב ובוודאי שאין הוא מייתר הוכחת הסכם שכר טרחה מפורש עם הלקוח, המנוח במקרה זה.
פסק דין |
23/08/2017 |
שלום – תל אביב
מאזכרים – 1 |
עמודים – 7
ת"ק (תל אביב) 51037-12-19- אלי חיים, נגד דור אברהמי ( עורך דין ),
שמות השופטים: משה תדמור ברנשטיין
like
dislike
copy
enlarge
כרקע לקביעתי האופרטיבית בסיפא לפסק הדין בענין זכאותו של עורך הדין לשכר טרחה ראוי בגין טרחתו עבור הלקוח – בשיעור שאנקוב, אפנה תחילה לניתוח מהות העסקה שנרקמה בין הצדדים בענייננו, לעומת – הוראות הדין שעורך הדין מצביע עליהן בסיכומים מטעמו כרלוונטיות. 56. אפנה לכך שהוראת סעיף 10 לחוק ההוצאה לפועל מזכה את הזוכה, הנושה, ולא – את בא-כוחו. הזוכה זכאי לגביית שכר טרחת עו"ד א', ולאחר מכן – שכ"ט עו"ד ב', כשהמשמעות היא שהקרן שהוא רשאי לממש מול החייב גדלה (בשיעורים הקבועים בדין); כשמטרת החוק היא לאפשר ללקוח לשכור שירותי עו"ד, ועדיין להיוותר ללא נזק. לסכומים האלה זכאי הזוכה מאת החייב, ללא קשר לשכר הטרחה שסיכם עם עורך הדין, כאשר לצורך קבלת שיפוי על שכר טרחה גבוה יותר, עליו להגיש בקשה מיוחדת לרשם ההוצל"פ. 14 57. כידוע, אחת הדרכים המקובלות לקביעת שכר טרחה מוסכם עם עורך-דין עבור מתן שירותים משפטיים בתחום האזרחי מבוססת על תשלום "שכר טרחה מותנה". מדובר במנגנון אשר לפיו תשלום שכר הטרחה לעוה"ד מותנה באופן כלשהו בתוצאות השירות המשפטי שינתן ע"י עוה"ד ללקוחו בהתאם למפורט בהסכם שכ"ט שנחתם ביניהם . בגלל קשיי הגבייה בהם חדשות לבקרים נתקלים זוכים מול חייבים, גם בגביית שיקים, "השוק" של גביית חובות באמצעות רשות האכיפה עיצב את עצמו כך שמקובל במקומותינו גם בתחום זה להתנות את שכר הטרחה בגין מתן שירותי גבייה בביצוע שטרות, לפחות בחלקו הארי – בהצלחת הגבייה. בענייננו, בחרו הצדדים במנגנון בו כל שכר הטרחה מותנה. 58. בהקשר זה, אפנה לכך שכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), תש"ס-2000 (להלן: "כללי הלשכה") מתייחסים לשכר טרחה תלוי הצלחה להבדיל ממה ) בתיקים הנזיקיים (מותלה במה שנפסק) ובתיקי "ייצוג נושה בכל שלבי הבקשה (לפירוק או לשיטת רגל), למעט בהליכים נגד הנאמן או המפרק" (מותלה במה שנגבה) – בלבד; לגבי מרבית ההליכים המנויים בכללי הלשכה מוצג שכר טרחה שמומלץ שיוסכם בין הצדדים ללא קשר להצלחה (אפילו – בתביעה כספית רגילה).
פסק דין |
28/09/2020 |
תביעות קטנות – תל אביב
מאזכרים – 1 |
עמודים – 23
תקנות ההוצאה לפועל (תל אביב) 508879-06-23- בנק הפועלים בע"מ נגד עומרי זייד
שמות השופטים: עינת להבי אשר
like
dislike
copy
enlarge
עתה, יושם אל לב, כי לרשם ההוצאה לפועל שיקול דעת המאפשר לקבוע שכר טרחה אחר מן הקבוע בכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), שהרי סעיף 10 לחוק ההוצאה לפועל קובע כך: " (א) זוכה המיוצג על-ידי עורך דין בתיק הוצאה לפועל זכאי לשכר עורך דין כאמור בתעריף המינימלי שנקבע לפי סעיף 81 לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961, זולת אם קבע רשם ההוצאה לפועל שכר אחר, על פי בקשה שהוגשה לו; ואולם בתיקי הוצאה לפועל של פסקי דין למזונות, לביצוע בעין לפי פרק ו' ולחיובים אחרים שאינם כספיים, יהיה שכר עורך הדין כפי שקבע רשם ההוצאה לפועל. (ב) במקרים בהם רשם ההוצאה לפועל קובע את שכר טרחת עורך הדין כאמור בסעיף קטן (א), רשאי הוא לקבוע שכר כולל בשל הטיפול בתיק שבבירור או שבדיון בפניו, ורשאי הוא גם לקבוע שכר בשל פעולות מיוחדות שביצע עורך הדין. (ג) שכר עורך הדין כאמור בסעיף זה דינו, לענין הוצאה לפועל, כדין הוצאות לפי סעיף 9, ויווספו לו הפרשי הצמדה וריבית החל מהמועדים שיקבע שר המשפטים בתקנות, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, עד יום התשלום. (ד) קבע רשם ההוצאה לפועל שכר עורך דין לטובת החייב, יהיה השכר ניתן לקיזוז כנגד הסכום שיש לשלמו לזוכה, ואם אי אפשר לקזזו, תהא ההחלטה נתונה להוצאה לפועל כאילו היתה פסק-דין לטובת החייב נגד הזוכה". כך, ואף אם אין הזוכה זכאי לפסיקה מיידית של שכר טרחה "מחצית ב'", באשר לא נקט הליכי הוצאה לפועל בתיק, רשאי הזוכה לבקש פסיקת שכר טרחת עו"ד לזכותו, ולנמק בקשתו בהתאם. השאלה הנשאלת היא כעת, אם מתקיימות בענייננו נסיבות המצדיקות לפסוק שכר טרחת עו"ד נוסף, מעבר לסכום שנפסק עם פתיחתו של תיק זה, ובשיעור שכר טרחה מחצית ב'.
החלטה |
02/04/2024 |
רשם ההוצאה לפועל – תל אביב
מאזכרים – 0 |
עמודים – 3
רעצ (תל אביב) 10081-02-15- רינה משל גרוניס נגד עודד קריב
שמות השופטים: רחל ערקובי
like
dislike
copy
enlarge
9 כעת ניצבות בפנינו מספר שאלות: האם זכותו של הזוכה שהוא עו"ד לקבל שכר טרחת עו"ד בהליכי הוצל"פ כיצד נקבע גובה שכר הטרחה של עו"ד בהליכי הוצאה לפועל, ובהתאם האם בענייננו יש מקום לשנות מגובה שכר הטרחה אשר נקבע למשיב המסגרת הנורמטיבית; ס' 10 לחוק ההוצאה, תשכ"ז-1967, (להלן: "חוק ההוצאה לפועל"), מסמיך את ראש ההוצל"פ לקבוע את שכרו של עורך הדין בתיק ההוצאה לפועל, וזה לשונו: "(א) זוכה המיוצג על-ידי עורך דין בתיק הוצאה לפועל זכאי לשכר עורך דין כאמור בתעריף המינימלי שנקבע לפי סעיף 81 לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961, זולת אם קבע רשם ההוצאה לפועל שכר אחר, על פי בקשה שהוגשה לו; ואולם בתיקי הוצאה לפועל של פסקי דין למזונות, לביצוע בעין לפי פרק ו' ולחיובים אחרים שאינם כספיים, יהיה שכר עורך הדין כפי שקבע רשם ההוצאה לפועל. (ב) במקרים בהם רשם ההוצאה לפועל קובע את שכר טרחת עורך הדין כאמור בסעיף קטן (א), רשאי הוא לקבוע שכר כולל בשל הטיפול בתיק שבבירור או שבדיון בפניו, ורשאי הוא גם לקבוע שכר בשל פעולות מיוחדות שביצע עורך הדין. (ג) שכר עורך הדין כאמור בסעיף זה דינו, לענין הוצאה לפועל, כדין הוצאות לפי סעיף 9, ויווספו לו הפרשי הצמדה וריבית החל מהמועדים שיקבע שר המשפטים בתקנות, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, עד יום התשלום. (ד) קבע רשם ההוצאה לפועל שכר עורך דין לטובת החייב, יהיה השכר ניתן לקיזוז כנגד הסכום שיש לשלמו לזוכה, ואם אי אפשר לקזזו, תהא ההחלטה נתונה להוצאה לפועל כאילו היתה פסק-דין לטובת החייב נגד הזוכה. " התעריף המינימלי של שכר טרחת עו"ד בתיקי הוצאה לפועל קבוע בס' 9 בתוספת לכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ) תש"ס- 2000, (להלן: "התעריף המינימאלי"), שם נקבע כי שכר טרחה בתיקי הוצאה לפעול שעניינם בביצוע פסק דין משולם לעורכי הדין בשתי פעימות, האחת בעת ההגשה לביצוע והשנייה בעד ניהול תיק ההוצאה לפועל לאחר תקופת האזהרה-במהלכה לא שולם החוב.
פסק דין |
10/02/2016 |
שלום – תל אביב
מאזכרים – 3 |
עמודים – 15
בדמ (תל אביב) 120/02- הוועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל-אביב- יפו נגד ' פלוני
שמות השופטים: משה וינברג,אבידן רומנוב,חבד,רינה איזמן כספי,חבד
like
dislike
copy
enlarge
היות וזכותו של הזוכה בדין אינה ידועה מראש, נקודת המוצא היא כי כל אחד מבעלי הדין ערך הסכם שכר טרחה עם עורך דינו בגין השכר המגיע לאחרון עבור ניהול ההליך, תהיינה תוצאותיו אשר תהיינה. בהעדר הסכם שכ"ט זכאי עורך הדין לשכר ראוי, אך שיעורו של זה טעון הכרעה שיפוטית בהליך נפרד, וכל עוד לא הוכרע אין עורך הדין רשאי לעשות דין לעצמו ולגבות עבורו את רכיב שכר הטרחה הפסוק. 3. ברם, ההגיון האמור לעיל אינו חל, לדעתי, בתיק הוצאה לפועל. בהוצאה לפועל ההליך הינו מנהלי ונקודת המוצא שלו היא קיומו של חוב פסוק או של צו שיפוטי המובאים לביצוע בהוצאה לפועל. זהותו של הזוכה ידועה מתחילתו של ההליך ועד סופו וכך גם זכאות עורך דינו לשכר טרחת עו"ד אשר מתווסף, על פי חוק, לסכום החוב בתיק ההוצל"פ בשיעור הקבוע בחוק. התוצאה היא-בהוצל"פ להבדיל מבית המשפט-כי הזוכה יקבל את קרן החוב ואת הרבית שנצברה וכן את הוצאותיו בגין אגרות, בעוד שעורך הדין זכאי לרכיב שכר הטרחה. יוער, כי רכיבים אלה מפורטים במחשב ההוצאה לפועל, בנפרד, ומתעדכנים מדי פעם, בהתאם לפעולות המבוצעות ולחלוף הזמן. עורך הדין יהיה זכאי לשכר , כפי שעורו הקבוע במחשב ההוצל"פ, אך ורק מתוך הכספים שיגבה מהחייב וככל שיגבה כספים כאמור. מסיבה זו, לא יהיה עורך הדין המנהל תיק הוצל"פ זכאי לשכר טרחה כלל ואף לא לשכר ראוי, במידה ולא יעלה בידו לגבות החוב מהחייב (אלא אם כן, כמובן, הוסכם אחרת בין הצדדים). 4. בנוסף לאמור לעיל ואולי אף חשוב מכך, איננו רשאים להתעלם מהנוהג שנוצר ביחס לנושא שכר הטרחה בגין ניהול תיק הוצל"פ, כפי שפורט לעיל, היות ואנו משמשים כבית דין משמעתי של עורכי דין ואף אנו, חברי בית הדין, הננו עורכי דין היושבים בתוך עמם, איננו יכולים, ואף איננו רשאים, להתעלם מהנוהג הקיים בעניינים מסוימים, ובכללם העניין בו עסקינן, שהרי הנוהג הינו כלי פרשני ראשון במעלה בבואנו לפרש דבר חקיקה.
גזר דין |
03/02/2003 |
בית הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין – תל אביב
מאזכרים – 1 |
עמודים – 20
הוצל"פ (ירושלים) 508993-06-16- מזכיר נגד ' רון חמד
שמות השופטים: איל רוזין
like
dislike
copy
enlarge
סוגיית שכר טרחת עורכי הדין בהוצאה לפועל קבועה בסעיף 10 לחוק ההוצאה לפועל התשכ"ז – 1967 אשר קובע כך: "(א) זוכה המיוצג על-ידי עורך דין בתיק הוצאה לפועל זכאי לשכר עורך דין כאמור בתעריף המינימלי שנקבע לפי סעיף 81 לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961, זולת אם קבע רשם ההוצאה לפועל שכר אחר, על פי בקשה שהוגשה לו; ואולם בתיקי הוצאה לפועל של פסקי דין למזונות, לביצוע בעין לפי פרק ו' ולחיובים אחרים שאינם כספיים, יהיה שכר עורך הדין כפי שקבע רשם ההוצאה לפועל. (ב) במקרים בהם רשם ההוצאה לפועל קובע את שכר טרחת עורך הדין כאמור בסעיף קטן (א), רשאי הוא לקבוע שכר כולל בשל הטיפול בתיק שבבירור או שבדיון בפניו, ורשאי הוא גם לקבוע שכר בשל פעולות מיוחדות שביצע עורך הדין. " 8. סעיף 10 כאמור, מפנה לכללי התעריף המינימלי אשר פורסמו בכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ ) התש"ס – 2000 (להלן: "התעריף המינימלי"). 9. בעניין ההוצאה לפועל קובע סעיף 9(ב)(2) אליו הפנה ב"כ הזוכה, כדלקמן: "(2) (א) בעד ניהול תיק ההוצאה לפועל לא שילם החייב את מלוא הסכום הנדרש ממנו בתוך התקופה הקבועה באזהרה, ייתוסף לחוב בתיק שכר טרחה בשיעורים הקבועים בפסקה (1) שייחשבו מהחוב הפסוק הקיים ביום הוספת שיעור שכר טרחה זה; לענין זה, "חוב פסוק" – החוב בתיק, לרבות הפרשי הצמדה, ריבית והוצאות שנתחייב בהם החייב לרבות שכר הטרחה שהיתוסף בפתיחת התיק לפי פסקה (1)" (ב) האמור בפסקת משנה (א), מותנה בכך שעורך הדין נקט הליכים נוספים לאחר מסירת האזהרה ותום המועד הקבוע בה. 10. כללים אלו מיושמים בכל תיקי ההוצאה לפועל, אולם בשינויים לפי טיב העניין המדובר.
החלטה |
18/07/2024 |
רשם ההוצאה לפועל – ירושלים
מאזכרים – 0 |
עמודים – 3
ת"א (פתח-תקוה) 3012/05- מיכאל שרון נגד סופרבטון אלטירה בע"מ ואח
שמות השופטים: שירי רפאלי
like
dislike
copy
enlarge
1. לפני תביעת התובע כנגד הנתבעים לתשלום חוב בגין שכר טרחת עורך-דין. רקע עובדתי 2. אין חולק כי הנתבעת ייפתה כוחו של התובע לנקוט בשמה הליכים לגבייתו של שטר חוב שנמסר לה על ידי חברה פלונית, בערבותו של אחד ממנהליה (להלן – "החייבים"). השטר היה על סך של 206,107 . 3. לעניין זה נחתם בין התובע לנתבעת ביום 12.2.02 הסכם שכר טרחה (צורף לכתב התביעה). אין חולק כי להתחייבויות הנתבעת על פי הסכם שכר הטרחה ערב הנתבע. בין הצדדים הוסכם כי ככל ששכר טרחת עורכי הדין לא ישולם מראש, הוא יגבה מתוך הכספים הראשונים שיגיעו לידי עורכי הדין במסגרת הליכי הגביה ויעמוד על שיעור של 20 מע"מ מסכום החוב או מכל סכום אחר שישולם לנתבעת במסגרת ההליכים (סעיף 6 להסכם), זאת בנוסף לשכר טרחת עורך הדין שיפסק בבית המשפט ובהליכי הוצל"פ (סעיף 7 להסכם). 4. בסעיף 9 להסכם נקבע כי: "הגיעו הליכי הגביה למבוי סתום לפי שיקול דעתם הבלעדי של עורכי הדין ולאחר שנעשה מאמץ ראוי לגביית החוב ללא הצלחה, ישלם הלקוח את שכר הטרחה שנפסק בבית המשפט או בהוצלפ בגין הגשת התביעה ו/או בגין הגשת פסק הדין או השיקים לביצוע (שכ"ט א") כאשר כל סכום ששילם הלקוח על חשבון שכר טרחה לפני כן אם שילם יובא בחשבון ויופחת מהשכר האמור". 5. כבר למחרת חתימת הסכם שכר הטרחה, ביום 13.2.02 , נפתח תיק הוצאה לפועל לביצוע השטר כנגד החייבים. בעת פתיחת התיק נפסק לטובת הנתבעת שכ"ט א' בסך 15,241 . ממועד זה ואילך ננקטו בתיק הליכי גביה שונים כעולה מהמסמכים שצורפו לתצהיר התובע. חקירה כלכלית שבוצעה אודות החייבים העלתה כי החברה החייבת אינה פעילה ועל כן התרכזו הליכי הגביה בחייב היחיד.
פסק דין |
17/03/2007 |
שלום – פתח תקווה
מאזכרים – 1 |
עמודים – 4
ת"ק (עכו) 13346-05-22- נעים בדר נגד אביבה וקנין
שמות השופטים: לינא בולוס עואד
like
dislike
copy
enlarge
בפניי תביעה כספית על סך של 6,755 לתשלום שכר טרחת עורך דין, בגין ייצוג משפטי שנתן התובע לנתבעת בתיק הוצאה לפועל. תמצית טענות הצדדים: 1. על פי כתב התביעה, ביום 31/10/12 פנתה הנתבעת למשרדו של התובע וביקשה שייצג אותה בגביית שיקים חוזרים של חייב, לרבות פתיחת תיק הוצאה לפועל, ייצוג בתיק הוצאה לפועל ונקיטת הליכים במסגרתו. התובע טען כי ביום 19/11/12 ועל פי דרישת הנתבעת, פתח תיק הוצאה לפועל לצורך גביית החוב. לטענתו, לאחר מסירת אזהרה בתיק ההוצאה לפועל ובמרוצת השנים, נקט הליכי הוצאה לפועל לשם גביית החוב, לרבות מעקב יומי, כאשר במסגרת תיק ההוצאה לפועל נקבע שכר טרחה א' בסך של 1,853 ושכר טרחה ב' בסך 1,485 ובתוספת ריבית והצמדה/ריבית פיגורים הוצאה לפועל עד ליום הגשת התביעה בסך של 3,417 ובסה"כ שכר טרחת עורך דין בסך של 6,755 , ומכאן סכום התביעה. 2 התובע הוסיף וטען, כי ביום 14/2/22 פנה ב"כ החייב בתיק ההוצאה לפועל לתובע וביקש לשלם סך של 4,600 לשם סגירת תיק ההוצאה לפועל, אך הצעתו לא התקבלה. בהמשך החייב שיפר את הצעתו לסך של 8,000 , התובע פנה לנתבעת והודיע לה על הצעת החייב אך הנתבעת לא קיבלה את ההצעה וזאת נוכח הפער בין הסכום המוצע והחוב בתיק ההוצאה לפועל אשר עמד על סך של 27,862 . לטענת התובע, ביום 21/3/22 התברר כי הנתבעת ביטלה את ייצוגו בתיק ההוצאה לפועל ללא כל הודעה מוקדמת וללא תשלום שכר טרחה כלשהו. נטען, כי ככל הנראה, לאחר שהחייב הציע סילוק החוב בתיק ההוצאה לפועל, בחרה הנתבעת לעשות זאת בעצמה לאחר ביטול ייצוג התובע בתיק, והכל לשם התחמקותה מתשלום שכר טרחת עורך דין.
פסק דין |
26/10/2022 |
תביעות קטנות – עכו