עורך דין פלילי ברמת גן

עורכי דין פלילי ברמת גן – סקירה משפטית מקיפה

מבוא

מערכת המשפט הפלילי בישראל מורכבת ודורשת מומחיות משפטית, ניסיון והבנה מעמיקה של החוקים והתקדימים המשפטיים. עורכי דין פליליים ברמת גן מייצגים נאשמים וחשודים בעבירות מגוונות, החל מעבירות קלות ועד לתיקים פליליים מורכבים ביותר.

מאמר זה מספק סקירה מעמיקה של תחום עריכת הדין הפלילית ברמת גן, תוך התמקדות בפסיקות רלוונטיות, אתיקה מקצועית, היקף השירותים המשפטיים ושיקולים מעשיים לבחירת עורך דין פלילי איכותי.

החשיבות של ייצוג משפטי מקצועי

במערכת המשפט הפלילי, עורך דין מקצועי יכול להיות ההבדל בין הרשעה לבין זיכוי, בין עונש חמור לבין ענישה מקלה. ייצוג משפטי נכון מסייע לנאשם למצות את זכויותיו, להתמודד עם טענות התביעה ולבנות קו הגנה אפקטיבי.

תפקידו של עורך דין פלילי

  • ליווי בחקירה משטרתית – חשודים רבים מזומנים לחקירה ללא ידיעה מוקדמת. ייעוץ משפטי מקצועי לפני החקירה עשוי למנוע הפללה עצמית ולסייע בגיבוש קו הגנה.
  • ייצוג בהליכי מעצר ושחרור בערובה – עורך דין פלילי דואג לשחרור מהיר ומונע מעצר ממושך ככל שניתן.
  • הגשת בקשות לביטול כתב אישום – ישנם מקרים בהם ניתן להוביל לביטול ההליך הפלילי עוד לפני פתיחת המשפט.
  • ניהול ההליך הפלילי – הופעה בבתי המשפט, חקירת עדים, הצגת טענות הגנה והגשת ערעורים במידת הצורך.
  •  

ניתוח משפטי – סקירה מהפסיקה

ייצוג משפטי מקצועי – קריטי להצלחת התיק
תפ (תל אביב) 60212-08-16 מדינת ישראל נ' אמנון פדאל (ניתן ב-02/01/18):

"הנאשם, יליד שנת 1943, מתגורר בתחומי העיר רמת-גן. כתב האישום שהוגש נגדו אוחז חלק כללי ואישום אחד…"

מקרה זה מדגיש את החשיבות של ייצוג משפטי הולם בניהול הליכים פליליים מורכבים. עורך דין מקצועי יכול למנוע הגשת כתב אישום או לשפר את מצבו של הנאשם על ידי מציאת כשלים בראיות ובנהלים המשפטיים.

האתיקה המקצועית – אבן יסוד במקצוע עריכת הדין

בדא 13/00 הוועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל אביב-יפו נ' פלונית עורך דין (ניתן ב-27/05/02):

"אין כמובן בדברים אלה לשנות את פסק הדין של בית משפט השלום, אולם לא ניתן להתעלם לחלוטין מתמונת הרקע ומהנסיבות שלתוכן נקלעה המשיבה…"

הפסיקה מדגישה את הצורך בהתנהלות אתית ואחראית מצד עורכי הדין, שכן חריגה מכללי האתיקה עלולה לפגוע בזכויות הנאשמים ולערער את אמון הציבור במערכת המשפט.

היקף השירותים המשפטיים – מעבר לייצוג פלילי רגיל

תק (תל אביב) 37489-01-20 משה שומר נ' עורך דין אלון שליכטר (ניתן ב-02/07/20):

"סיפקתי ייעוץ והכנה לפני חקירה משטרתית בעבירה חמורה מאוד. הייעוץ וההכנה כללו זמן רב, במשרדי, והוכן לכל האספקטים האפשריים בצורה מלאה, יסודית ומקצועית…"

מקרה זה מדגים את חשיבותו של עורך דין פלילי בתהליך ההכנה לחקירה. ייעוץ נכון יכול למנוע הפללה עצמית ולסייע לנאשם לשמור על זכויותיו.

שיקולים בבחירת עורך דין פלילי ברמת גן

  • ניסיון וידע מקצועי
    עורך דין פלילי בעל ניסיון מוכח בתיקים דומים יוכל להתמודד טוב יותר עם אסטרטגיות התביעה ולהציג קו הגנה חזק.
  • זמינות ומסירות ללקוח
    במקרים פליליים, כל דקה קריטית. עורך דין פלילי טוב צריך להיות זמין ללקוח ולספק מענה מהיר ויעיל לכל שאלה או בעיה.
  • היכרות עם בתי המשפט באזור ההיכרות עם שופטים, תובעים ופרוצדורות מקומיות יכולה להוות יתרון משמעותי בניהול התיק.
  • יכולת ניהול תיקים מורכבים
    תיק פלילי עשוי לכלול חקירות מסובכות, איסוף ראיות, ניהול עדים והגשת ערעורים. עורך דין מנוסה חייב לשלוט בכל ההיבטים הללו.
  • מוניטין ואמינות
    מומלץ לבדוק חוות דעת והמלצות מלקוחות קודמים ולוודא שלעורך הדין יש רקורד מקצועי מכובד.

 


מסקנה – בחירת עורך דין פלילי מקצועי היא קריטית

עורכי דין פליליים ברמת גן ממלאים תפקיד מכריע בהגנה על זכויות הנאשמים ובהבטחת הליך משפטי הוגן. הפסיקה מדגישה את החשיבות של ייצוג מקצועי, אתי ואיכותי, תוך מתן מענה מקיף לכל שלבי ההליך הפלילי.

בעת בחירת עורך דין פלילי, חשוב לוודא כי יש לו ניסיון, מוניטין מוכח, זמינות גבוהה והיכרות מעמיקה עם מערכת המשפט. עורך דין מקצועי יכול להיות ההבדל בין הרשעה לבין זיכוי – ולכן חשוב לבחור נכון.

 מחפשים עורך דין פלילי ברמת גן? בדקו את המומחים המובילים בתחום וקבלו ייעוץ מקצועי עוד היום!

סימוכין

ת"פ (תל אביב) 60212-08-16- מדינת ישראל נגד אמנון פדאל

שמות השופטים: שאול אבינור

  • הנאשם, יליד שנת 1943, מתגורר בתחומי העיר רמת-גן. כתב האישום שהוגש נגדו אוחז חלק כללי ואישום אחד, שתמציתם כלהלן: חלק כללי מזה כשנה מגיע הנאשם, כמעט מדי יום ביומו, למשרדים שונים של עיריית רמת-גן (להלן – העירייה) ומטריד את עובדי העירייה בהגשת מכתבים אין-ספור לנושאי תפקידים בעירייה בבקשות שיטפלו בענייניו בלא דיחוי, תוך שצועק, מקלל ועולב בעובדים שונים בעירייה. העובדות ביום 24.7.16 , בשעה 11:00 בקירוב, הגיע הנאשם למשרדי העירייה, ברחוב ביאליק 35 ברמת-גן, וביקש להיכנס למשרדים ולמסור מעטפות שונות. כאשר מר חיים מנחם, המאבטח במקום, מנע מהנאשם להיכנס והורה לו לשים את המעטפות בתיבת דואר המיועדת לכך, או להביאן לידיו, קילל אותו הנאשם ואיים עליו באמרו: "חתיכת זבל, סמרטוט, אפס, אם אתה גבר ואם יש לך דם בוא איתי לרחוב ביאליק ואעקור לך את שתי העיניים, אם אתה גבר או אני חי או אתה מת", וכן "השומר הזה אני אטפל בו". בהמשך קילל הנאשם גם את סמנכ"ל העירייה, מר יואב רוזן, ואיים עליו באמרו: "אתה זבל, כמו שעצרו את הסמנכ"ל הקודם, אני אדאג שיעצרו אותך, עוד לפני שבאת לעירייה אני הרגתי אנשים וזה מה שאני אעשה גם לך". הוראות החיקוק איומים – עבירה לפי הוראות סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין). 3 2. כפי שהתברר במהלך המשפט, לנאשם דין ודברים עם גורמים שונים בעירייה מזה תקופה ממושכת. לפיכך יש להדגיש, כבר בפתח הדברים, שכתב האישום שלפניי עניינו אך ורק באירוע ספציפי, שאירע ביום 24.7.16 , ושבו, על פי הנטען בעובדות כתב האישום, הנאשם איים על מר מנחם ועל מר רוזן. פשיטא, אפוא, כי במסגרת הדיון בתיק שלפניי אין כל מקום, או אפשרות משפטית, לעסוק במכלול העניינים שבין הנאשם לבין העירייה, עניינים שחלקם נדונו במסגרת הליכים משפטיים אחרים, לרבות הליך אזרחי בפני כב' הרשמת הבכירה נעמה פרס (את ההחלטה שניתנה בהליך זה הציג הנאשם במסגרת חקירתו במשטרה.

הכרעת דין |01/01/2018 |שלום – תל אביב

ת"ק (תל אביב) 37489-01-20- משה שומר נגד עורך דין אלון שליכטר

שמות השופטים: גיא הימן

  • ראשית, מן הבחינה העובדתית נהיר בעיני, וזאת למקרא החומר שהוגש ועם שמיעתם של הצדדים באולם-הדיונים, כי אך מקצתו של השירות סופק. הנתבע פתח וסיפר בבית-המשפט: "באותו יום הייתי בבית המשפט בבאר שבע, המשרד שלי ברמת גן. הייתי צריך להגיע באופן בהול למשרד . הוא הגיע אלי בבהלה. . . " (פרוטוקול, בעמ' 6, ש' 9-8). במקובץ להלן פירט הנתבע את מהותו של השירות שהוא סיפק בפועל: 3 "סיפקתי יעוץ והכנה לפני חקירה משטרתית בעבירה חמורה מאד. יעוץ והכנה ש זמן רב מאד, במשרדי. ה הוכן לכל האספקטים האפשריים בצורה מלאה, יסודית ומקצועית. . . בחקירה משטרתית הוא יכל להישאל שאלות, שהייתי צריך לתת לו מענה על מנת שיוכל להציג גרסה קוהרנטית. העמדתי אותו על זכותו לאי הפללה עצמית. . . הבהרתי לו שעומד לו חיסיון מפני הפללה עצמית וככל שהוא לא בטוח אין לו לשים עצמו כמפליל. . . זה לא דבר מן השורה, התובע יכל לדעת . . . הסברתי לו כיצד להתמודד ככל שישאל על עדים ומה הם ראו, על בסיס זה שניתחתי איתו באופן יסודי היכן ישבו, מה יכלו לראות, האם היה חושך או אור ואם היו בטלפון. . . הסברתי לתובע כיצד להתמודד בצורה מקצועית ויסודית וביחס לזה שיבוצע עימות משטרתי מול עדים וראיות, כיצד להתמודד בעימות. בנוסף, הוסבר והוכן התובע לתחבולות חקירה, שהמשטרה יכולה לבצע באופן כללי ובאופן ספציפי בחקירות מהסוג ש הגיע למשרדי: דיסאינפורמציות, דיבובים, שיחות מסדרון, הצעות של שוטרים לגבי התיק – הכל על מנת להוביל אותו ולגרום לו להפליל עצמו בתסבוכת עמוקה יותר.

פסק דין |01/07/2020 |תביעות קטנות – תל אביב

בד"א 13/00- הועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל-אביב-יפו נגד ' פלונית עורך דין

שמות השופטים: גרשון דרנס,צבי פירון,חבד,נחמיה פליסר,חבד

  • אין כמובן בדברים אלה לשנות את פסק הדין של בית משפט השלום, אולם לא ניתן להתעלם לחלוטין מתמונת הרקע ומהנסיבות שלתוכן נקלעה המשיבה, והעשויות להעיד על חוסר כוונת זדון מצידה ו/או על העדר מהלך מחושב של מרמה שתוכנן מראש, כמתואר בפסקי הדין שהמציא המערער לעיוננו, שבהם תוכננו ונבנו מהלכי מרמה על ידי עורכי דין, שכשלו מחמת מצוקה ו/או מחמת פריצת-גדר ואבדן עשתונות מוסרי מלווה במניעים פליליים. ג. בקרת פסקי-דין ואסמכתאות 93536958102 1. לאישוש טענותיו המציא ב"כ המערער שורה ארוכה של פסקי-דין במהלך טיעונו והוסיף והמציא לאחר מכן קובץ נוסף של פסקי דין, במגמה לבסס את טענת הזיוף, שיש לדחותה ולו רק מהטעמים שכבר פורטו לעיל, וזאת מבלי לגרוע מחומרת המעשה שבו הורשעה המשיבה. בעל"ע 1/88 הועד המחוזי של לשכת עוה"ד בישראל נגד עו"ד פלוני, שממנו מבקש ב"כ המערער ללמד גזרה שווה לעניננו בדבר אי-התחשבות בנסיבות אישיות של הנאשם, הורשע עוה"ד בעבירות פליליות חמורות, בנסיון לקבל דבר בנסיבות מחמירות ובעבירה של הצעת שוחד! מקריאת פסה"ד, ועל רקע העונש הקל שנגזר על עוה"ד, באותו ענין, אין ספק שההתחשבות במצבו המשפחתי של עוה"ד היתה התחשבות מפליגה, לעומת חומרת העבירות שבהן הורשע עוה"ד. ואכן בית המשפט העליון מציין : "רק בגלל הכלל הנקוט בידינו, שבערכאת ערעור על העונש אין אנו ממצים את הדין", קיבלנו את ערעור בית הדין האזורי שהחמיר בדינו וגזר השעיה בפועל של 12 חודשים, לעומת גזר הדין המופרז לקולא של ביה"ד הארצי". בפסה"ד הנ"ל עומד בית המשפט העליון על החשיבות הרבה באמון, שהלקוחות והציבור בכללו רוחשים לעוה"ד, ואשר הוא "נשמת אפו של מקצוע עריכת הדין".

פסק דין |27/05/2002 |בית הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין – ארצי

פסיקה רלוונטית

בג"צ 1437/02-1. האגודה לזכויות האזרח בישראל נגד 1. השר לביטחון פנים

שמות השופטים: א ריבליןמ נאור,א חיות

  • אכן, "'שירות מקצועי' של עורך דין יכול שיתייחס לעבירות פליליות, אך זאת כאשר העבירה כבר בוצעה והעבריין מבקש מעורך-הדין שירות מקצועי בקשר לכך, כגון ייצוג בהליכים פליליים שננקטו נגדו, אך מקום שהעבריין מוסר לעורך-דין על כוונתו לבצע עבירה בעתיד, והוא אף נוהג כך, כי אז אין הלקוח מעוניין בכל שירות מקצועי מעורך-הדין, ואין זה מסוג הדברים שיש להם קשר לשירות מקצועי שניתן על ידי עורך-דין" (על"ע 17/86 עו"ד פלונית נ' לשכת עורכי הדין, פ"ד מא(4) 770; ראו גם עחה"ס 1/81 מדינת ישראל נ' פלוני, פ"ד לו(1) 614). בוודאי, שהשירות המקצועי של עורך-דין ללקוחו אינו כולל פגישה אשר "תאפשר ביצוע עבירה המסכנת את שלומו של אדם או את ביטחונו או את שלום הציבור או את ביטוחן המדינה" כלשון תקנה 29(ב). יחד עם זאת, כמו חברתי השופטת חיות, גם אני סבור כי אין בכך כדי לאיין את הפגיעה האפשרית בזכות לייצוג. התכלית הראויה של ההוראה, והעובדה כי היא נועדה לסנן מתוך כלל המפגשים שבין אסירים לבין עורכי-דין את אותם מפגשים אסורים, אין בהן כדי לשלול את פוטנציאל הפגיעה בזכות לייצוג, הנובע מעצם המבחן ההסתברותי המצוי בתקנה מבחן "החשש הממשי" אשר יישומו נתון, לפי התקנה, לשיקול דעתו של הנציב או מנהל בית סוהר. הסנקציה הקבועה בתקנה, מקום בו שורר בלב הנציב או מנהל בית הסוהר חשש ממשי כי הפגישה תאפשר ביצוע עבירה, היא מניעת הפגישה (מראש) או הפסקתה. ניתן אפוא לומר, כי תקנה 29(ב) מאפשרת אמנם לתכלית ראויה לפגוע בזכות לייצוג של עצירים, המבקשים להיוועץ עם עורך-דינם בעניין משפטי לגיטימי. התכלית הראויה אינה מעלימה את הפגיעה האפשרית בזכות, אלא, לכל היותר ובהתקיים התנאים הצריכים לכך, הופכת אותה לפגיעה חוקית וחוקתית.

פסק דין |09/02/2004 |בית המשפט העליון

ע"פ 10153/07- אשרף בן נזמי קייסי נגד מדינת ישראל

שמות השופטים: ע ארבל,א חיות,ד ברק ארז

  • זכות זו נגזרת מן הזכות להליך הוגן אשר הוכרה בשיטתנו המשפטית כזכות יסודית ובסיסית אשר פגיעה מהותית בה עשויה, בנסיבות מתאימות, לעלות כדי פגיעה בזכות החוקתית לכבוד האדם (ראו ע"פ 5121/98 יששכרוב נ' התובע הצבאי הראשי, פ"ד סא(1) 461, 561-560 (2006)). פועל יוצא של הכרה זו הינה הקביעה כי החיפוש אחר האמת לעיתים נסוג מפני שמירה על צדקת המערכת בכללותה. יש בכך כדי לבטא את העיקרון שהמטרה אינה מקדשת את האמצעים והדרך להשגת הצדק חשובה לא פחות מן התוצאה. 22. הלכה פסוקה היא כי על הטוען טענת כשל בייצוג בהליך ערעור פלילי להוכיח קיומו של עיוות דין ואין די בהעלאת טענות בעלמא. המבחן לקיומו של עיוות דין בהקשר זה נקבע כמבחן סיבתי-תוצאתי לפיו יש להראות כי אלמלא הייצוג הכושל אפשר שתוצאת ההליך היתה משתנה (ראו: ע"פ 1057/96 אמסלו נ' מדינת ישראל, פ"ד נב(5) 160, 166-165 (1998); ע"פ 677/06 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 15 לפסק דינה של השופטת ע' ארבל (טרם פורסם, 22.3.2007 )). זהו מבחן אובייקטיבי במסגרתו נבחן "האם קיים חשש סביר כי הפגיעה בזכויות הנאשם השפיעה על שיקול הדעת השיפוטי כך שגדלה הסבירות להרשאת שווא" (ע"פ 446/01 רודמן נ' מדינת ישראל, פ"ד נו(5) 25, 46 (2000)). אין די בסברה של עורך דין פלוני, המייצג נאשם בערעור, כי עורך דין אלמוני, שניהל את ההליך בבית המשפט דלמטה, חדל מחדל, שגה, או לא מיצה עד תום טענות הגנה למיניהן (שם, בעמ' 45). אכן, "מה שנראה בעיניו של פרקליט אחד כמחדל או כניהול כושל של ההגנה אינם בהכרח כאלה" (ע"פ 678/07 פלוני נ' מדינת ישראל, בפסקה 8 לפסק דינו של השופט א' א' לוי (טרם פורסם, 3.7.2007 ), ולעיתים מדובר בלא יותר מחוכמה שלאחר מעשה.

פסק דין |29/07/2012 |בית המשפט העליון

ע"פ 10049/08- ראתב אבו עצא נגד מדינת ישראל

שמות השופטים: מ נאור,ס גובראן,י דנציגר

  • על השלכותיה האפשריות של מניעת מפגש עם עורך דין שלא כדין עמדתי, בין היתר, בע"פ 5956/08 אל עוקה נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 23.11.2011 ) (להלן: עניין אל עוקה), שם הטעמתי את הדברים הבאים: נראה כי אין מקום להכביר במילים אודות זכותו של כל אדם להיוועץ בעורך דין ובפרט כאשר הוא נחשד בפלילים. תפקידו של הייצוג המשפטי בהליך הפלילי הוא למנוע פגיעה בהליך הוגן תוך העמדת הנחקר על זכויותיו. בע"פ 1301/06 עיזבון המנוח אלזם ז"ל נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 22.6.2009 ) (להלן: עניין אלזם) עמדתי על חשיבות היחס והקשר שבין הלקוח לבין עורך דינו ועל כך שפסיקתו של בית משפט זה הכירה בכך שלכל אדם עומדת הזכות להיות מיוצג בידי עורך דין על פי בחירתו. על חוקרי המשטרה לכבד זכות זו ולאפשר הגשמתה ללא הצבת מכשולים שלא לצורך תוך ניצול לרעה של סמכויות שהוקנו להם בחוק לדחות את מועד הפגישה בין הלקוח לבין עורך דינו. ברי, כי מנקודת המבט המשטרתית ישנו אינטרס לדחות ככל הניתן את מועד ההיוועצות בין הנחקר לעורך דינו. ודוק, המחוקק הגביל את שיקול דעתה של המשטרה בדחיית מועד מימוש זכות ההיוועצות ועל המשטרה לכבד את הוראת המחוקק. לא זאת אף זאת, אל לה למשטרה לנצל את תקופת הזמן המכסימלית שהעניק בידיה המחוקק לדחיית המועד כאמור, ועליה לשאוף לאפשר לנחקר את מימוש הזכות באופן אפקטיבי ברוח פסיקתו של בית משפט זה אודות הזכות להליך הוגן וכנגזרת מהלשון בה נקט המחוקק בסעיף 34 לחוק המעצרים לפיה "יאפשר זאת האחראי על החקירה, ללא דיחוי" (ההדגשה אינה במקור י. ד. ). מקום בו סמכויות המשטרה למניעת מפגש בין נחקר לעורך דינו תנוצלנה לרעה יהיה לטעמי מקום לפסול את ההודאה נוכח גבייתה בנסיבות הפוגעות בהוגנות ההליך" (שם, פסקה 4).

גזר דין |22/08/2012 |בית המשפט העליון

עהס 4001/24- מיכאל פיין נגד ' היועצת המשפטית לממשלה

שמות השופטים: אלכס שטיין חאלד כבוב יוסף אלרון

  • הלכה היא עמנו כי הזכות לייצוג בהליך פלילי-הגם שבענייננו מדובר בהליך מינהלי-נחשבת לאחת מזכויות היסוד של הנאשם, ותכליתה להבטיח קיומו של משפט צדק וכן שמירה על השוויון בין המדינה לבין הנאשם במסגרת ההליך המשפטי (ראו, בהרחבה: ע"פ 8347/13 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 15 והאסמכתאות שם ( 11.2.2016 )). דא עקא, הזכות לייצוג משפטי, ככל זכות, אינה זכות מוחלטת, אלא זכות יחסית אשר עשויה לסגת מפני אינטרסים אחרים (ראו: ע"פ 5121/98 יששכרוב נ' התובע הצבאי, פ"ד סא(1) 461, 497(2006); וכן ע"פ 7201/23 שרמן נ' כבוד השופט נתן זלוצ'ובר, פסקה 11 לפסק דינו של השופט י' עמית ( 5.12.2023 )). 28. בענייננו-שלנו, זכות זו עמדה למערער, אך הוא בחר שלא לממשה. 29. מהשתלשלות ההליך המפורטת לעיל עולה כי לאורך משפטו, קיבל המערער ייצוג משפטי על ידי הסניגוריה הציבורית, וכי בית משפט קמא נתן למערער הזדמנויות רבות לצורך הסדרת ייצוג משפטי פרטי על-פי רצונו. אף על-פי כן, פעם אחר פעם-ובמשך כתשעה חודשים-לא קידם המערער באופן ממשי את נושא ייצוגו. זאת ועוד: הגם שעו"ד פוליטקין הצהירה בדיון המסכם מיום 11.4.2024 שהיא ערוכה לטיעון, אסר עליה המערער לטעון בשמו-זאת, מבלי שהביא צידוק לכך. לאור זאת, האחריות לכך שהמערער הוכרז כבר-הסגרה לארצות הברית מבלי שיטען בשמו עורך דין, רובצת לפתחו של המערער, ואין לו, בהקשר זה, אלא להלין על עצמו. איש לא עמד בדרכו של המערער למנות לעצמו סניגור פרטי, ועל כן זכות הייצוג שלו לא נפגעה כהוא זה. 30. המערער מלין על הוראתו החוזרת של בית משפט קמא להגיש תמצית טיעון טרם הדיון בעתירה, וטוען כי הוראה זו סיכלה את האפשרות להסדיר את ייצוגו באמצעות עורך דין פרטי.

פסק דין |26/01/2025 |בית המשפט העליון

על"ע 2379-07- הועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל אביב יפו נגד עורך דין יהושע רוזנצוויג

שמות השופטים: מ נאור א רובינשטיין,י אלון

  • ולאור היותו עורך דין הרי שמדובר בעבירות פליליות שנעשו בנסיבות מחמירות וזאת בנוסף, כמובן, להיותן עבירה על סעיף 54 של חוק לשכת עורכי הדין תשכ"א-1961"; ובסעיף ח' בסוף הבקשה נאמר:"לבקשה זו לא מצורף תצהיר שכן כל הטענות והעובדות הקשורות למירמה מופיעות בפסק הדין ובטפסי 806 תיקי ההוצל"פ". (5) המשיב אף הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב ערעור במסגרתו הוגש תצהיר, בו חזר על טיעוניו וכתב: בסעיף 4 לבקשה: ". . . נפתחו תיקי הוצל"פ כנגד המבקשים תוך הטעייה ומירמה"; בסעיף 5 לבקשה:"עקב סירובו של עו"ד פלוני לפתוח תיק הוצל"פ כנגד המבקשים לפני גמר הליכי הערעור נזקקו המשיבים לעורך דין, שבעבור בצע כסף נאות לנקוט עבורם ומטעמם הליכים משפטיים המבוססים על אדני שווא ומירמה. המשיבים פנו לעו"ד פלוני. . . "המשיבים באמצעות עו"ד פלוני פתחו שני תיקי הוצאה לפועל כנגד המבקשים וזאת בכפילות במירמה והטעייה, ותוך הוספת סכומים המצוצים מן האצבע שאין להם כל אחיזה בפסק הדין, בניסיון לניפוח סכומי שכר הטרחה של עורך הדין וסכום החוב הכללי". בסעיפים 5-4 לתצהיר התומך בבקשה, חזר המשיב בנוסח זהה לדברים שצוטטו לעיל . (6) עינינו הרואות כי מלת המפתח הנשנית בכל האמור היא מרמה המיוחסת למתלונן 1. ג. (1) בית הדין המשמעתי המחוזי מפי אב בית הדין עו"ד מוסקונה הרשיע את המשיב בעבירות התנהגות בלתי חברית כלפי חבר למקצוע לפי כלל 26 לכללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), התשמ"ו-1986(להלן הכללים או כללי האתיקה); התנהגות בחוסר דרך ארץ לצד שכנגד לפי כללים 23 ו- 33; ומעשים הפוגעים בכבוד מקצוע עריכת הדין לפי סעיף 53 לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א- 1961(להלן החוק).

פסק דין |11/02/2008 |בית המשפט העליון

בר"ש 9951/16- עורך דין משה גרין נגד לשכת עורכי הדין- מחוז ת"ל אביב

שמות השופטים: א רובינשטיין,ס גובראן,ח מלצר

אני ער לכך שהבקשה הופנתה לעניין הכרעת הדין ולא לעניין העונש, והכל כמות שיוסבר. עוד נציין כבר כאן, כי אין בדעתנו להידרש להכרעתו של בית המשפט המחוזי לפיה לא הוצג פסק הדין בעתירה המינהלית לפני בית המשפט המחוזי מרכז. יא. השאלה הראשונה העולה בענייננו, היא האם ניתן לקבול כלפי עורך דין בגין עבירה משמעתית, מקום בו נעשו המעשים המיוחסים לו בשעה שהיה מיוצג. ככלל, על פי פסיקה ותיקה, אין מניעה עקרונית להחלת הדין המשמעתי, בנסיבות המתאימות, על מעשי עורך דין שמחוץ לעבודתו המקצועית, כמתחייב מתכליתם של כללי לשכת עורכי הדין להגן על כבודו של מקצוע עריכת הדין בעיני הציבור ועל תפקודה הראוי של מערכת המשפט (על"ע 2531/01 חרמון נ' הוועד המחוזי של לשכת עורכי-הדין בתל-אביב- יפו, פ"ד נח(4) 55, 71 (2004), להלן עניין חרמון; כן ראו כלל 2 לכללי לשכת עורכי הדין, הקובע כי "עורך דין ייצג את לקוחו בנאמנות, במסירות, ללא מורא, תוך שמירה על הגינות, על כבוד המקצוע ועל יחס כבוד לבית המשפט", ההדגשה הוספה – א"ר), וכן מפסיקתו של בית משפט זה (ראו בג"ץ 433/87 רכטמן נ' לשכת עורכי הדין, פ"ד מא(4) 606, 612 (1987), על"ע 8/81 הוועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בתל-אביב-יפו נ' פלוני, פ"ד לו(1) 756, 761 (1982), בר"ש 2576/13 סגל נ' לשכת עורכי הדין, פסקה ט' (2013); ולדוגמה מן העת האחרונה ראו בר"ש 1794/16 יוסף נ' לשכת עורכי הדין (2016) ; כן ראו והשוו סעיף 50א לחוק לשכת עורכי הדין, הקובע כי ניתן להחיל את הדין המשמעתי על עורך דין שהושעה, ואת הפולמוס לעניין תחולתו של הסעיף על מעשים שבוצעו במהלך תקופת השעייתו: עמירם פאל "סמכות בית-הדין המשמעתי לדון עורכי-דין מושעים" הפרקליט מה 72 (תש"ס-תשס"א), עמוס ויצמן "

פסק דין |25/02/2017 |בית המשפט העליון

ע"פ 7201/23- עורך דין משה שרמן נגד נתן זלוצובר

שמות השופטים: י עמית,נ סולברג,ד ברק ארז

  • אם ומכל סיבה שהיא, ייווצר מצב שבו זגורי אינו מיוצג, הרי שבית המשפט יהיה רשאי לבחון אם לראותו כמי שמיצה את זכותו לייצוג, ויהיה רשאי שלא להפסיק את המשפט ולאפשר לזגורי להפנות שאלות לעדים, הכל על פי שיקול דעתו (השוו לע"פ 6922/16 קופר נ' מדינת ישראל ( 27.4.2021 )). חזקה על בית משפט קמא כי יפעל כחוכמתו ועל פי שיקול דעתו בכל הקשור לניהול הדיון וימשיך בהחזקת רסן המשפט בתיק מורכב וקשה זה. ש ו פ ט השופט נ' סולברג: אני מסכים. ש ו פ ט השופטת ד' ברק-ארז: 1. מה הדין במקרה שבו עורך דין המייצג במשפט מבקש שחרור מייצוג בשל שהופנו כלפיו איומים מצד לקוחו או אנשים הקשורים אליו אף אני סבורה כי במקרה כזה אין מקום לכפות על עורך הדין את המשך הייצוג. מסקנה זו מתחייבת ממהותם של יחסי עורך דין-לקוח, המושתתים על אמון. כאשר האמון נפרם ונסדק, ולמעשה נשבר לחלוטין, המשך הייצוג אינו בגדר האפשר. דרך נוספת להשקיף על הדברים היא מן הזווית של דיני ניגוד העניינים. איום של לקוח על מי שמייצג אותו במשפט עלול להעמיד את הלקוח ואת עורך הדין משני צדי המתרס, באופן שאינו מאפשר לעורך הדין לייצג את הלקוח נאמנה. 2. בייצגו את לקוחו בפני בית המשפט ממלא עורך הדין תפקיד שאינו רק פרטי, אלא גם ציבורי במהותו. זכותו של בעל דין להיות מיוצג בהליך היא מיסודותיה החיוניים של שיטת משפט ראויה לשמה, ולא כל שכן במסגרתו של הליך פלילי שתוצאתו עשויה להיות הרשעה ושלילת חירות. אולם, דווקא משום כך, למערכת המשפט גם אחריות להגן על עורכי הדין מפני פגיעה בהם בעת שהם ממלאים את תפקידם זה. ההגנה אינה יכולה לבוא לידי ביטוי רק במנגנונים של אכיפת החוק, כאשר האיומים עולים כדי עבירה פלילית, אלא צריכה גם לבוא לידי ביטוי בהגנה על עורך הדין מפני מצב שבו נכפה עליו המשך ייצוג בנסיבות שמעמידות אותו בסכנה או במצוקה.

פסק דין |04/12/2023 |בית המשפט העליון

בג"צ 3194/21- פלונית נגד ' פרקליטות המדינה

שמות השופטים: נ סולברג,ע ברון,ע גרוסקופף

  • לאחר שעיינו בעתירה ובנספחיה, וכן בתגובות המשיבים, הגענו למסקנה כי דין העתירה להידחות על הסף בהיעדר עילה להתערבותנו בהחלטת המדינה שלא להעמיד את המשיב לדין פלילי; אף לא בהחלטה שלא לשלוח לבדיקת מעבדה את הדגימות שנלקחו מגופה של העותרת. בהתאם להלכה הפסוקה, שאלת העמדתו של אדם לדין פלילי מצויה בליבת סמכויותיהן של רשויות התביעה, ובעניין זה נתון להן שיקול דעת מקצועי רחב. בהתאם, הביקורת השיפוטית על רשויות התביעה בעניינים מסוג זה מצומצמת ביותר, ומוגבלת למקרים חריגים שבהם הפגמים שנפלו בהתנהלותן יורדים לשורש העניין; כאשר החלטות רשויות התביעה לוקות בחוסר סבירות קיצוני או שיש בהן עיוות מהותי הדורש תיקון. בית משפט זה חזר על הלכה זו שוב ושוב באין ספור הזדמנויות: "הלכה ידועה היא מימים ימימה, עליה חזר בית משפט זה פעמים רבות, כי לרשויות התביעה מסור שיקול דעת רחב ביותר בכל הנוגע לנקיטת הליכים פליליים – בין החלטה על העמדה לדין ובין החלטה על סגירת תיק, מחוסר ראיות או בהעדר ענין לציבור – כמו גם באשר לניהול ההליך הפלילי, לרבות החלטה על הסדר טיעון. בית משפט זה אינו מחליף את שיקול דעתן של רשויות התביעה בשיקול דעתו-שלו, ולא ייטה להתערב בשיקול דעת זה אלא במקרים חריגים של החלטה משיקולים זרים או החלטה הלוקה בחוסר סבירות קיצוני או בעיוות מהותי. הלכה זו כוחה יפה לכל שלביו ומרכיביו של ההליך הפלילי" (בג"ץ 6711/16 בני משפחת המנוח מנשרוב נ' פרקליטות מחוז תל אביב, פסקה 19 ( 9.11.2016 ); וראו מני רבים: בג"ץ 3358/18 בייר נ' משטרת ישראל, פסקה 7 ( 7.5.2019 ); בג"ץ 3227/18 פלונית נ' היועץ המשפטי לממשלה, פסקה 4 ( 16.4.2019 ); בג"ץ 2143/19 קייטץ נ' מדינת ישראל – פרקליטות מדינה, פסקה 9 ( 28.3.2019 ); בג"ץ 1019/15 פלוני נ' פרקליטות מחוז תל אביב פלילי, פסקה 10 ( 14.7.2015 )).

פסק דין |22/08/2021 |בית המשפט העליון

ת"פ (תל-אביב-יפו) 40217/02- מדינת ישראל נגד מקסימוב עופר

שמות השופטים: שלי טימן

  • זוהי, לטענתו, הדרך היעילה והצודקת מבחינתו של הנאשם, משום שאם יבוטל הדיון, כולו או חלקו, יוגש כנגדו כתב אישום חמור יותר. לעניין התיקון – ניתנת לנאשם האפשרות להתגונן מפני העבירה הקלה יותר, משום שמדובר בעבירות קרובות ודומות, ומשום שלא הובאו ראיות ספציפיות לעניין איסור הלבנות הון. 6. שני עורכי הדין התייחסו לאותה פסיקה מוכרת בסוגיה זו (שלחלקה אפנה מיד), שגם שתי עמיתות נכבדות שלי כבר התייחסו אליה, בימים האחרונים (כב' השופטת ד"ר עדנה קפלן-הגלר וכב' השופטת מרים נאור), בקבלן עמדת התביעה. אוכל להקדים ולומר, כי גם אני מגיע לאותה תוצאה עקרונית. האם זיכוי 7. כדי לבחון (תיאורטית), את השפעת התיקון, או תוצאת המצב הנוכחי (אם לא אתיר תיקונו של כתב האישום), על זכויותיו של הנאשם, והאם ייגרם לו עיוות דין- ראוי להבהיר כי התובע צודק בטענתו. אם בית המשפט מחוסר סמכות לדון בכתב האישום, או חלקו, אין הוא מוסמך גם לזכות את הנאשם. הוא יכול להכריז על בטלות ההליך מעיקרא (שאז ניתן להאשים את הנאשם מחדש בפני המותב המוסמך); או להעביר העניין על בית המשפט המוסמך. בשני המקרים, יורע – במישור הפרקטי – מצבו של הנאשם, וזכויותיו תפגענה; גם אם זכותו התיאורטית להישפט בפני בית המשפט המוסמך. האם משליך חוסר הסמכות לדון בסעיף אחד, על ההליך כולו 8. מטבע הדברים, מבקש הסניגור הנכבד, להסתמך על דעת הרוב בע"פ 313/79, דדה נ' מדינת ישראל, פ"ד לד(2) 57 (להלן: "פרשת דדה"), בו נפסל הליך פלילי שהתנהל בפני דן יחיד אף שהעבירה טעונה הייתה בירור בפני שלושה שופטים. אולם דומה שלא יוכל להוושע מהלכה זו, שבה מדובר היה בעבירה אחת, ונוגע יותר לשאלה (בה אגע מייד) של תיקון כתב האישום, לצורך הקניית סמכות, מאשר להפרדת חלקי כתב האישום המצויים בתחום סמכותו של בית המשפט, מאלה שאינם כך.

החלטה |07/05/2003 |מחוזי – תל אביב

ה"פ (תל-אביב-יפו) 1667-09- מועדון עירוני להתעמלות,חולון ואח נגד עמותת איגוד ההתעמלות בע"מ ואח

שמות השופטים: דפנה אבניאלי

  • אין לראות בעורך- הדין גורם המפריע לעשיית הצדק, אלא להיפך. . . תפקידו של עורך הדין הואץת לעזור למוסדות משפטיים להגיע לחקר האמת, יהיו אלה בתי משפט או מוסדות חקיקה קדם משפטיים. . . " מתן זכות ייצוג עשוי דווקא לייעל את ההליך, בשל שפתם המקצועית המשותפת של עורכי הדין, שכן ההידברות ביניהם קלה יותר, במיוחד כאשר הדיין אף הוא עורך דין במקצועו, כבמקרה דנן. טענתה הנוספת של המשיבה, כי ההליך המשמעתי מתנהל בפני דייינים ותיקים, בעלי ניסיון רב שנים בתחום זה, המודעים היטב לכך כי העומדים בפניהם אינם מיוצגים, ולכן הדיון מותאם לנסיבות אלה אינה ממין העניין. זכות הייצוג נעוצה, בין היתר, בחשיבות הרבה של ניהול חקירה נגדית, ככלי לחשיפת האמת; העלאת טענות דיוניות שונות שלנאשמים אין אפשרות או ידע להעלותן; והבנה כוללת של משמעות ההליך והשלכותיו. העובדה שההליך מתנהל בפני דיינים ותיקים, אין בה כדי להמעיט מחשיבותה של זכות הייצוג ומתרומתה לאיכות הדיון ותוצאותיו. 5. אופיו הפלילי של ההליך סדרי הדיון בפני ועדת המשמעת הם כדלקמן: הקראת כתב האישום בפני הנאשם; תשובת הנאשם לאישום; שמיעת הנאשם באשר לנסיבות המקרה, העשויות להשפיע על מידת העונש אם יורשע ושמיעת עדים מטעם הצדדים. בנוסף לכך, מורה התקנון כי מהלך הדיון יתועד בפרוטוקול וכי ועדת המשמעת תהיה רשאית ליתן כל החלטת ביניים כפי שתמצא לנכון. עם תום הדיון, יינתנו הכרעת דין וגזר דין (סעיף 3. ט. לתקנון המשמעת). טענת המשיבה, כי אין להסיק מהניסוחים הלשוניים בתקנון המשמעתי על מהות ההליך עצמו, כגון השימוש במילים "כתב אישום" "סעיפי אישום" "הרשעה" וכיוב' – חוטאת לאמת, שכן קריאת התקנון כמכלול, לרבות העונשים שהועדה מוסמכת לגזור, מלמדים על אופיו הפלילי, או מעין פלילי של ההליך כולו.

פסק דין |08/02/2012 |מחוזי – תל אביב

ת"ע (נצרת) 22402-09-12- ש.ז. נגד א.ס.

שמות השופטים: אסף זגורי

כפועל יוצא, ברור שעליו לתכנן ולדעת מלכתחילה האם בכוונתו להעיד אם לאו. 22. הנה כי – כן, קשה ואולי אף לא ראוי במקרים מהסוג שבפניי להפריד בין "שלב הזימון למסירת העדות" של עורך הדין לבין "סוגיית הייצוג בכללותה". 23. משעמדנו על החובה הכללית של עורך הדין מבחינה אתית ומקצועית להכין התיק והעדויות והואיל ומצאנו, כי הפסיקה דורשת מעורך הדין למשוך ידיו מייצוג כאשר כבר בכתבי הטענות/ההתנגדות הוא לומד על אפשרות סבירה שהוא יידרש להעיד, נוסיף כעת הקושי או "התקלה" שהמשך ייצוג כאמור יכול לגרום לבית המשפט להגיע לחקר האמת. 24. ראינו לעיל שמשקל עדות עורך דין שערך צוואה ובוחר לייצג בעלי דין בהליך בעניין תקפותה הינו אפסי. התוצאה המסתברת היא, כי הייצוג בכלל והעדות בפרט של עורך הדין שערך את הצוואה עלולים לחבל ביכולת של בית המשפט להגיע לחקר האמת ולעשות צדק. 25. בל נשכח כי אחת מחובותיו המרכזיות של עורך הדין היא כלפי בית המשפט. עורך הדין אמנם חב חובת נאמנות ללקוח, אך בצד הנאמנות ללקוח הוא חייב לשמור על כבוד המקצוע, על יחס כבוד כלפי המשפט, ועל חובתו לסייע לבית המשפט לעשות משפט. ככלל, אין סתירה בין החובות. להיפך, "מי שאינו מסייע לבית המשפט להשליט צדק, אינו מסייע אף לשולחו; אדרבא – הוא מזיק לו" (בג"ץ 29/52 מנזר סנט וינסנט דה פאול נ' מועצת עיריית תל אביב-יפו, פ"ד ו 670, 676-675). עורך הדין יוכל לתת למרשו ייצוג הולם, רק אם יהא נאמן לערכי הגינות, הוגנות, יושר, אמירת אמת, נימוס וכבוד לזולת (בג"ץ 4495/99 הסניגוריה הציבורית המחוזית (תל-אביב והמרכז) נ' ועדת הערר לפי סעיף 12(ד) לחוק הסניגוריה הציבורית, תשנ"ו-1995, פ"ד נג(5) 625, 632-631; ע"א 6185/00 עו"ד מאהר חנא נ' מדינת ישראל, פ"ד נו(1) 366, 381-380).

החלטה |06/05/2013 |משפחה – נצרת

חקיקה רלוונטית

צו סדר הדין הפלילי (הסמכת בתי משפט קהילתיים) (הוראת שעה), התשפ"ב-2022

סעיף: (תיקונים: התשפ"ג, התשפ"ד)

  • טור א'בית משפט שלום טור ב'מקום מושב טור ג'אזור שיפוט 1. ירושלים ירושלים וגם בית שמש מחוז ירושלים 2. תל–אביב-יפו תל–אביב-יפו מחוז תל אביב טור א'בית משפט שלום טור ב'מקום מושב טור ג'אזור שיפוט 3. באר שבע באר שבע תחומי הרשויות המקומיות האלה: באר שבע, רהט, נתיבות, דימונה, אופקים, חורה, כסיפה, ערד, מיתר, עומר, ירוחם, תל שבע, ערערה בנגב, המועצה האזורית אל–קסום, לקייה, המועצה האזורית אשכול, המועצה האזורית מרחבים, המועצה האזורית נווה מדבר, שגב שלום, המועצה האזורית בני שמעון, המועצה האזורית שדות נגב, המועצה האזורית רמת נגב, להבים, מצפה רמון, המועצה האזורית תמר, מהמועצה האזורית הערבה התיכונה רק יישובים אלה: חצבה, עידן, עין יהב, צופר, ספיר, צוקים ועיר אובות 4. נצרת נוף הגליל או נצרת תחומי הרשויות המקומיות האלה: נצרת, עפולה, נוף הגליל, המועצה האזורית עמק יזרעאל-למעט יישובי מועצה אזורית זו המנויים בפרט 7, המועצה האזורית הגלבוע, מגדל העמק, יוקנעם עילית, כפר כנא, יפיע, רינה, אכסאל, עין מאהל, עילוט, משהד, המועצה האזורית אל-בטוף-למעט יישובי מועצה אזורית זו המנויים בפרט 13, זרזיר, המועצה האזורית בוסתן אל-מרג', רמת ישי, בסמת טבעון, שיבלי-אום אל-ר'נם, דבוריה, כעבייה-טבאש-חג'אג'רה, המועצה האזורית מגידו והמועצה האזורית שער הגליל (גליל תחתון) 5. חיפה חיפה תחומי הרשויות המקומיות האלה: חיפה, קריית אתא, קריית מוצקין, קריית ביאליק, קריית ים, טירת כרמל, נשר, קריית טבעון, דאליית אל-כרמל, רכסים, המועצה האזורית זבולון, עספייא וביר אל-מכסור 6.

תקנות לתיקון דיני הראיות (הגנת ילדים) (נוסח הודעה לילד חשוד על זכויותיו בטרם חקירתו), התשע"ח-2018

סעיף: 1. ,ול נוסח הודעה

  • 1. (א) נוסח הודעת חוקר הילדים לילד חשוד על זכויותיו יהיה כמפורט להלן: "אתה צריך לדעת שיש לך זכות לשתוק בחקירה ואתה לא חייב לספר לי כלום כי לפי החוק, כל מי שחושדים בו שעשה מעשה עבירה שאסור על פי החוק, יכול לא לדבר. אם תחליט לשתוק ולא לדבר, ויחליטו שיהיה משפט, ייתכן שבית המשפט ייקח בחשבון את השתיקה שלך. כל מה שתגיד לי, אעביר למשטרה בשביל המשך החקירה. כל מה שתגיד בחקירה יהיה מצולם ומוקלט, אם יחליטו שיהיה משפט, ייתכן שהדברים שסיפרת יובאו לבית המשפט. לפני שנמשיך, אני רוצה להודיע לך שיש לך עוד זכויות: יש לך זכות להתייעץ עם עורך דין ולדבר אתו לבד לפני שאנחנו מתחילים בחקירה. האם אתה רוצה להתייעץ עם עורך דין?"; (ב) הוחלט לדחות התייעצות עם עורך דין, יודיע לו חוקר הילדים כמפורט להלן: "לילדים שנחקרים יש בדרך כלל זכות להתייעץ עם עורך דין לפני תחילת החקירה, אך במקרה שלך הוחלט בהתאם לחוק, שלא תוכל להתייעץ עם עורך דין בשלב הזה."; (ג) היה הקטין עצור או שיש כוונה לעצרו, יודיע לו חוקר הילדים כמפורט להלן: "אם אין לך עורך דין, המדינה יכולה לתת לך עורך דין מהסניגוריה הציבורית שיוכל לבוא ול היפגש אתך ואתו תוכל להתייעץ בחינם. אם אתה רוצה בכך, אעביר את הבקשה שלך לבדיקתם."; (ד) לגבי קטין שאינו עצור ושקמה לו זכות להודעה להוריו על חקירתו, יודיע לו חוקר הילדים: "יש לך זכות להתייעץ, ככל האפשר, לפני שאנחנו מתחילים בחקירה, עם אחד ההורים או קרוב משפחה שמלאו לו 18 שנים או אדם אחר הקרוב אליך שמלאו לו 18 שנים. נוסף על כך, יש לך זכות שאחד מהם יהיה אתך בחקירה. אתה יכול לבקש לוותר על זכות זו ולבקש שלא יהיו בחקירה." (ה) הוחלט שלא לאפשר את נוכחות ההורה בחקירה, יודיע חוקר הילדים לקטין כמפורט להלן: "בדרך כלל קיימת זכות שהורה או קרוב משפחה אחר יוכלו להיות נוכחים איתך בחקירה, אך הוחלט בהתאם לחוק שלא לאפשר במקרה שלך את הנוכחות שלהם בחקירה."

צו סדר הדין הפלילי (הסמכת בתי משפט קהילתיים) (הוראת שעה), התשפ"ב-2022

סעיף: (תיקונים: התשפ"ג, התשפ"ד)

  • כפר סבא כפר סבא או פתח תקווה תחומי הרשויות המקומיות האלה: כפר סבא, פתח תקווה, טייבה, טירה, כפר קאסם, ג'לג'וליה, כפר ברא, אלעד, קלנסווה, רעננה, ראש העין, הוד השרון, המועצה האזורית דרום השרון, יהוד-מונוסון, גבעת שמואל, גני תקווה, כוכב יאיר צור יגאל, זמר וסביון 9. אשקלון אשקלון אשדוד, אשקלון, קריית גת, שדרות, קריית מלאכי, המועצה האזורית באר טוביה, המועצה האזורית חוף אשקלון, המועצה האזורית לכיש, המועצה האזורית שפיר, המועצה האזורית יואב והמועצה האזורית שער הנגב 10. חדרה חדרה חדרה, אום אל-פחם, המועצה האזורית חוף כרמל, באקה אל-ר'רבייה, חריש, ערערה, אור עקיבא, כפר קרע, ג'יסר א-זרקאא, פרידיס, ג'ת, זיכרון יעקב, בנימינה-גבעת עדה, מעלה עירון, פרדס-חנה-כרכור, המועצה האזורית מנשה, בסמ"ה, אליכין והמועצה האזורית אלונה 11. נתניה נתניה נתניה, המועצה המקומית עמק חפר, כפר יונה, המועצה האזורית לב השרון, קדימה-צורן, המועצה האזורית חוף השרון-למעט היישוב גליל ים המשתייך לאזור השיפוט של מחוז תל אביב שבפרט 2, אבן יהודה, תל מונד ופרדסייה טור א'בית משפט שלום טור ב'מקום מושב טור ג'אזור שיפוט 12.

כללי לשכת עורכי הדין (מתן סעד משפטי למעוטי אמצעים), התשע"ה-2014

סעיף: 10. עניינים שבהם יינתן סעד משפטי

  • 10. סעד משפטי יינתן בעניינים שלהלן: (1) עניני משפחה כהגדרתם בחוק בית המשפט לענייני משפחה, התשנ”ה-1995; (2) הגנת זכויות הנוגעות למגורים, לרבות בעלות, תביעות פינוי או סילוק–יד, דמי שכירות, דמי מפתח ותיקוני המושכר, למעט רישום הקניית זכות במקרקעין או כל פעולה אחרת בקשר לכך; (3) עניינים כספיים, למעט תובע בתביעות נזיקין ולמעט עניינים לפי פקודת מס הכנסה 6, חוק מס ערך מוסף, התשל”ו-1976, חוק מס רכוש וקרן פיצויים, התשכ”א-1961, או חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ”ג-1963; (4) עניינים שבית הדין לעבודה מוסמך לדון בהם, למעט עניינים פליליים; (5) תביעות בכל עניין הנוגע לזכויות של חיילים משוחררים; (6) תביעות לפי חוק השבות, התש”י-1950, חוק האזרחות, התשי”ב-1952, חוק מרשם האוכלוסין, התשכ”ה-1965; (7) ענייני רישוי עסקים, עיסוקים או מקצועות, והסדרתם מכוח חיקוק.

צו סדר הדין הפלילי (הסמכת בתי משפט קהילתיים) (הוראת שעה), התשפ"ב-2022

סעיף: (תיקונים: התשפ"ג, התשפ"ד)

  • חיפה חיפה תחומי הרשויות המקומיות האלה: חיפה, קריית אתא, קריית מוצקין, קריית ביאליק, קריית ים, טירת כרמל, נשר, קריית טבעון, דאליית אל-כרמל, רכסים, המועצה האזורית זבולון, עספייא וביר אל-מכסור 6. רמלה רמלה או רחובות תחומי הרשויות המקומיות האלה: רמלה, רחובות, מודיעין-מכבים-רעות, לוד, יבנה, גדרה, באר יעקב, המועצה האזורית גזר, שוהם, המועצה האזורית שדות דן, מזכרת בתיה, קריית עקרון, המועצה האזורית נחל שורק, המועצה האזורית ברנר, המועצה האזורית גן רווה והמועצה האזורית חבל מודיעין טור א'בית משפט שלום טור ב'מקום מושב טור ג'אזור שיפוט 7. עכו עכו תחומי הרשויות המקומיות האלה: עכו, נהרייה, כרמיאל, טמרה, סח'נין, עראבה, מעלות-תרשיחא, ג'דידה-מכר, כפר מנדא, כאבול, אעבילין, נחף, דיר חנא, כפר יאסיף, ראמה, שפרעם, המועצה האזורית מטה אשר, המועצה האזורית משגב, יירכא, אבו סנאן, דיר אל-אסד, בית ג'ן, המועצה האזורית מעלה יוסף, כיסרא-סמיע, בענה, שעב, שלומי, יאנוח-ג'ת, ג'וליס, חורפיש, פקיעין (בוקייעה), כפר ורדים, סאג'ור, מזרעה, כווכב אבו אל-היג'א, מעליא, מג'ד אל-כרום, פס וטה, מהמועצה האזורית מרום הגליל רק יישובים אלה: עין אל-אסד ושזור, ומהמועצה האזורית עמק יזרעאל רק יישובים אלה: עדי וסוואעד חמריה 8. כפר סבא כפר סבא או פתח תקווה תחומי הרשויות המקומיות האלה: כפר סבא, פתח תקווה, טייבה, טירה, כפר קאסם, ג'לג'וליה, כפר ברא, אלעד, קלנסווה, רעננה, ראש העין, הוד השרון, המועצה האזורית דרום השרון, יהוד-מונוסון, גבעת שמואל, גני תקווה, כוכב יאיר צור יגאל, זמר וסביון 9.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 472א. רשימת עורכי דין

  • 472א. (א) משרד עורכי דין שבו עורכי דין המייצגים בבית המשפט, ימציא לבית המשפט את רשימת עורכי הדין שבמשרד המייצגים בבית המשפט ואת מספר הרישיון של כל אחד מהם; המצאה כאמור, כמוה כהודעה של משרד עורכי הדין, כי בעל הדין ייפה את כוחו של עורך הדין כאמור בתקנה 472. (ב) במועד מסירת רשימה לפי תקנת משנה (א), ימסור המשרד את שם עורך הדין במשרד אשר יורשה להוסיף לרשימה או לגרוע ממנה. (ג) (בוטלה). (ד) הוראות תקנה זו יחולו בהתאמה על פרקליטות המדינה, על פרקליטויות המחוז ועל לשכות משפטיות. (ה) מנהל בתי המשפט רשאי לפרסם הנחיות למילוי תקנה זו.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)

סעיף: 472א. רשימת עורכי דין

  • 472א. (א) משרד עורכי דין שבו עורכי דין המייצגים בבית המשפט, ימציא לבית המשפט את רשימת עורכי הדין שבמשרד המייצגים בבית המשפט ואת מספר הרישיון של כל אחד מהם; המצאה כאמור, כמוה כהודעה של משרד עורכי הדין, כי בעל הדין ייפה את כוחו של עורך הדין כאמור בתקנה 472. (ב) במועד מסירת רשימה לפי תקנת משנה (א), ימסור המשרד את שם עורך הדין במשרד אשר יורשה להוסיף לרשימה או לגרוע ממנה. (ג) (בוטלה). (ד) הוראות תקנה זו יחולו בהתאמה על פרקליטות המדינה, על פרקליטויות המחוז ועל לשכות משפטיות. (ה) מנהל בתי המשפט רשאי לפרסם הנחיות למילוי תקנה זו.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018

סעיף: 171 רשימת עורכי הדין

  • 171 . (א) משרד עורכי דין שבו עורכי דין המייצגים בבית המשפט, ימציא לבית המשפט את רשימת עורכי הדין שבמשרד המייצגים בבית המשפט ואת מספר הרישיון של כל אחד מהם וכן את שם עורך הדין במשרד שיורשה להוסיף לרשימה או לגרוע ממנה. (ב) תקנה זו תחול בהתאמה על פרקליטות המדינה, על פרקליטויות המחוז ועל לשכות משפטיות. (ג)7 מנהל בתי המשפט רשאי לפרסם הנחיות למילוי תקנה זו.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018

סעיף: 171 רשימת עורכי הדין

  • 171 . (א) משרד עורכי דין שבו עורכי דין המייצגים בבית המשפט, ימציא לבית המשפט את רשימת עורכי הדין שבמשרד המייצגים בבית המשפט ואת מספר הרישיון של כל אחד מהם וכן את שם עורך הדין במשרד שיורשה להוסיף לרשימה או לגרוע ממנה. (ב) תקנה זו תחול בהתאמה על פרקליטות המדינה, על פרקליטויות המחוז ועל לשכות משפטיות. (ג)11 מנהל בתי המשפט רשאי לפרסם הנחיות למילוי תקנה זו.

הודעה על פקודת משטרה: 14.01.01 – הטיפול בתלונה ובתיק חקירה

סעיף: 1. הגדרות

  • 1. בפקודה זו יהיו למונחים הבאים הפירושים שלצדם: א. "חקירה" – פעולה משטרתית לאיסוף ראיות, בגין חשד לביצוע עבירה, לרבות הליך קבלת תלונה. ב. "תלונה" – ידיעה על עבירה שבוצעה, שנתקבלה בכל דרך שהיא, למעט ידיעה מודיעינית. ג. "גניזה" – החלטה להורות שלא לחקור או שלא להמשיך לחקור בתיק חקירה מסוג א"ת, או מסוג חקירות כללי (ח"כ), או מסוג סיור כללי. ד. "סגירה" – החלטה להורות שלא להמשיך לחקור או שלא לתבוע בתיק חקירה מסוג פ"א. ה. "תיק חקירה" – חומר המתייחס להליך מסוג פ"א (פנקס אשמות), א"ת (אי תביעה), פ"ח (פנקס חטאים) ול"א (ללא אישום) – ביחידות הארציות. ו. "חשוד" – אדם שמייחסים לו ביצוע עבירה. ז. "נאשם" – אדם שהוגש נגדו כתב אישום. ח. "עילות סגירה" – העילות הקבועות בסעיפים 59 ו-62 לחוק סדר הדין הפלילי, (נוסח משולב) התשמ"ב-1982, לרבות העילות הנגזרות מהן, כפי שנקבע בפקודה זו. ט. "קצין מוסמך" – בעל תפקיד, כמפורט בסעיף 6 להלן, שמסמכותו לגנוז ולסגור תיקי חקירה. י. "ראש יחידת תביעות" – ראש ענף תביעות במחוז ירושלים, ראש מפלג תביעות במחוז ת"א, ראש לשכת תביעות במרחב. יא. "יחידת משטרה" – מטא"ר, מטה מחוז, מטה מרחב, מטה נפה, תחנה ונקודה. יב. "עבירות קלות" – עבירות מסוג חטא או עוון, בתוספת לחוק סדר הדין הפלילי, התשמ"ב-1982, ושלא בתוספת לחוק זה, שאינן בעלות עניין לציבור.

כללי לשכת עורכי הדין (מתן סעד משפטי למעוטי אמצעים), התשע"ה-2014

סעיף: 1. הגדרות

  • 1. בכללים אלה – "הכנסה" – כהגדרתה בתקנות הסיוע; "חוק הסיוע" – חוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972; "יחידה לסיוע משפטי" – יחידה שהוקמה לפי סעיף 6. "ייצוג משפטי" – ייצוג לפני ערכאות שיפוטיות או מעין שיפוטיות; "ממונה ארצי" – מי שהתמנה לפי סעיף 5; "ממונה מחוז" – מי שהתמנה לפי סעיף 2; "סעד משפטי" – ייעוץ משפטי, ייצוג משפטי או שניהם יחד; לעניין זה, "ייעוץ משפטי" – לרבות כתיבת מכתבים, מילוי טפסים ובקשות דחופות המופנות לערכאות שיפוטיות או מעין שיפוטיות; "רכוש” – זכויות במיטלטלין או במקרקעין בזכות שבדין או בזכות שביושר, וכן כספים לרבות פיקדונות, איגרות חוב, ניירות ערך, קופות גמל או מסמכים סחירים אחרים; לעניין זה – לא יראו זכות בעלות או חכירה לדורות בדירת מגורים אחת כ”רכוש”; "השכר הממוצע” – כהגדרתו בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ”ה-1995; "תחנה” או "תחנת יחידה לסיוע משפטי” – תחנה שהוקמה בידי ממונה המחוז לפי סעיף 2 שאליה פונה מבקש בבקשה לקבלת סעד משפטי לפי סעיף 7(א); "תקנות הסיוע” – תקנות הסיוע המשפטי, התשל”ג-1973.

לא נמצאו עורכי דין בתחום העו"ד.

תפריט נגישות

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם