תביעה לפינוי מושכר תקנות חדשות

אודות המחבר


גיל בר זוהר

עו"ד גיל בר זוהר

תביעה לפינוי מושכר: כל מה שצריך לדעת על התקנות החדשות והשלכותיהן

תביעה לפינוי מושכר היא תהליך משפטי מורכב שבו בעל נכס מבקש לפנות שוכר מנכסו. תהליך זה משתנה לעיתים קרובות בעקבות שינויים בחקיקה ובתקנות, ולכן חשוב להיות מעודכנים בכללים החדשים. במאמר זה, נסקור את התקנות החדשות שהשפיעו על הליכי פינוי מושכר, נבין את ההשלכות שלהן על בעלי הנכסים והשוכרים, וניתן טיפים להתמודדות עם השינויים.

תביעה לפינוי מושכר תקנות חדשות
האם עורך דין מקרקעין יכול לייצג את הקונה והמוכר

 

תקנות חדשות בתביעות לפינוי מושכר

בשנים האחרונות, ובמיוחד בשנת 2023, נכנסו לתוקף תקנות חדשות שמשנות את כללי המשחק בתחום הפינוי המושכר. אחת התקנות הבולטות מתייחסת לתקופה שבה שוכר יכול להישאר בנכס לאחר הגשת תביעה לפינוי. התקנות החדשות מחמירות את הדרישות מבעלי הנכסים ומעניקות לשוכרים יותר זמן להגן על זכויותיהם.

לדוגמה, בעבר יכול היה בעל נכס להגיש תביעה לפינוי ולקבל החלטה מהירה יחסית. כיום, התקנות מחייבות את בעל הנכס להציג תביעה מפורטת יותר, כולל הוכחות ונימוקים משפטיים חזקים. בנוסף, השוכרים זכאים לתקופת חסד ארוכה יותר כדי למצוא מקום מגורים חלופי.

השלכות התקנות החדשות על בעלי נכסים ושוכרים

התקנות החדשות משפיעות על שני הצדדים בתהליך הפינוי:

1. לבעלי הנכסים

  • החמרה בדרישות המשפטיות: בעלי נכסים נדרשים להגיש תביעות מפורטות יותר, עם הוכחות ונימוקים משפטיים ברורים.

  • תקופת המתנה ארוכה יותר: התהליך עשוי להתארך בשל הזמן הנוסף שניתן לשוכרים להישאר בנכס.

  • חשיבות הייעוץ המשפטי: בעלי נכסים צריכים להסתייע בעורך דין מנוסה כדי לוודא שהתביעה עומדת בכל הדרישות החדשות.

2. לשוכרים

  • זכויות מוגנות יותר: השוכרים מקבלים יותר זמן למצוא דירה חלופית ולהגן על זכויותיהם.

  • חשיבות הבנת החוק: שוכרים צריכים להכיר את זכויותיהם החדשות כדי לנצל אותן בצורה מיטבית.

  • הגנה מפני פינוי לא חוקי: התקנות החדשות מספקות לשוכרים כלים להתמודד עם תביעות פינוי לא מוצדקות.

איך להתמודד עם התקנות החדשות?

לבעלי הנכסים:

  1. הישארו מעודכנים: קראו את התקנות החדשות והבינו את ההשלכות שלהן עליכם.

  2. הסתייעו בעורך דין: ייעוץ משפטי מקצועי יסייע לכם להגיש תביעה מדויקת וחזקה.

  3. תעדו הכל: שמרו על תיעוד מסודר של כל ההתכתבויות וההסכמים עם השוכר.

לשוכרים:

  1. למדו את זכויותיכם: הכירו את התקנות החדשות ואת הזכויות שהן מעניקות לכם.

  2. הכינו תיעוד: שמרו על כל המסמכים הקשורים לשכירות, כולל חוזה שכירות ותשלומי שכר דירה.

  3. פנו לייעוץ משפטי: אם נתקלתם בתביעה לפינוי, התייעצו עם עורך דין כדי להגן על זכויותיכם.

סיכום

תביעה לפינוי מושכר היא תהליך משפטי מורכב שעשוי להשתנות בהתאם לתקנות חדשות. עם כניסת התקנות האחרונות לתוקף בשנת 2023, חשוב לבעלי הנכסים ולשוכרים להיות מודעים לשינויים ולהשלכותיהם. בעלי נכסים צריכים להקפיד על הגשת תביעות מפורטות ומדויקות, בעוד שוכרים צריכים להכיר את זכויותיהם כדי להגן על עצמם מפני פינוי לא מוצדק.

בכל מקרה של תביעה לפינוי, מומלץ לפנות ל ייעוץ משפטי מקצועי כדי לוודא שהתהליך מתנהל בצורה חוקית והוגנת. הישארו מעודכנים והכירו את החובות והזכויות שלכם כדי להתמודד בהצלחה עם האתגרים המשפטיים.

סימוכין

תאח (חיפה) 51628-11-19- גבריאל פז נגד אנטון ביטאר

שמות השופטים: גאדה בסול

  • המשיב סיכם, כי יש בהתנהגות המבקשים משום "עוול שיטתי", לניצול מצוקתו הכלכלית , כי המבקשים חותרים ליתרון דיוני, אשר כתוצאה ממנו הם מוסיפים לפגוע בקניינו. דיון והכרעה 21. לאחר העיון בבקשה ובתגובה , כתבי הטענות שהוגשו מטעם בצדדים, אני סבורה כי דין הבקשה להתקבל וכי, יש להעביר את בירור התביעה לסדר דין רגיל, כמפורט להלן. 22. תביעות לפינוי מושכר מוסדרות בפרק ט"ז4 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן :"התקנות"), תקנה 215 ז' (א) לתקנות קובעת כי תובע רשאי להגיש תביעה לפינוי מושכר שאין חוק הגנת הדייר , התשל"ב-1972 חל עליו, בהתאם לפרק זה,וסדרי הדין בעניינה יהיו לפיו. תקנה 215יב(א) לתקנות קובעת, כי הוראות תקנה 214יב עד 214טז יחולו בהתאמה אף על תובענה לפינוי מושכר. 23. בהתאם לכך, סמכות בית המשפט להורות על העברת תובענה מסדר דין מהיר למסלול דיון רגיל מוסדרת בתקנה 214יב לתקנות הקובעת, כי בית המשפט יפעיל סמכות זו, אם ראה כי התביעה אינה מתאימה להתברר בהליך זה. 24. התקנה קובעת כי בעת בחינת סדר הדין הראוי לבירור התביעה, על בית המשפט להביא בחשבון, בין היתר, את מורכבות העובדות, הראיות והשאלות שבדין, מספר בעלי הדין, היקף העדויות או חוות הדעת שיידרשו, השפעת התביעה על הציבור וחשיבות הכרעה מהירה בנסיבות העניין. 25. עסקינן בתביעה אשר, הטענות הנטענות במסגרתה, דורשות בירור מעמיק בהיקף משמעותי, ואף מצדיקות קיומם של הליכים מקדמיים שאינם ישימים בהליך מהיר, כגון פינוי מושכר רגיל. 5 26. שני הצדדים העלו טענות בדבר זכויותיהם במושכר, הסתמכו על מסמכים, שספק אם באמצעותם , בניהול הליך מהיר, יהיה אפשר להתחקות אחרי זכויותיהם "הקנייניות" במושכר.

החלטה |16/03/2020 |שלום – חיפה

תאח (כפר סבא) 15713-07-20- לה ריין יזמות ואירועים בע"מ נגד אייסוניק קיד מערכות בעמ

שמות השופטים: רונן פלג

  • תביעות לפינוי מושכר מוסדרות בפרק ט"ז4 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984. ההליך לפי פרק זה הוא מזורז, ומטרתו להביא לפינויים המהיר של שוכרי נכסים, הממשיכים להחזיק בהם לאחר המועד המוסכם או תוך הפרת הוראות הסכמי השכירות. בין יתר ההוראות, התקנות קובעות כי יש לצרף לכתבי הטענות תצהירי עדות ראשית, חוות דעת, אסמכתאות משפטיות ומסמכים רלוונטיים. תוך כך נשללת מהנתבע האפשרות להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי. 8. סמכות בית המשפט להורות על העברת תובענה מסדר הדין המיוחד למסלול דיון רגיל מוסדרת בתקנה 214יב, שהוחלה על תביעות לפינוי מושכר. התקנה קובעת כך: "(א) בית משפט רשאי בכל עת, להורות כי תובענה בסדר דין מהיר או תביעה שכנגד תועבר למסלול דיון רגיל, אם מצא כי אינה מתאימה להתנהל בסדר דין מהיר. (ב) בעת מתן הוראה לפי תקנת משנה (א) יובאו בחשבון, בין השאר, עניינים אלה: (1) מורכבות העובדות, הראיות והשאלות שבדין; (2) מספר בעלי הדין; (3) התועלת שבניהול תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי שהוגשו, במאוחד עם התובענה, אל מול החשש שבירורן יסבך או יאריך את הדיון שלא לצורך; (4) היקף העדויות בעל פה והחקירות שעשויות להידרש; 4 (5) היקף חוות דעת מומחה שעשויות להידרש; (6) השפעת תוצאות התובענה על הציבור; (7) חשיבות ההכרעה המהירה בתובענה, בשל מהות התובענה ומיהות בעלי הדין". 9. על פי הפסיקה אין מניעה כי מחלוקת הנוגעת לנכסים עסקיים תתנהל בהליך של תביעה לפינוי מושכר (רע"א 5175/17 הלני השקעות ונדל"ן בע"מ נ' מאיה ל. ס. בע"מ (פורסם במאגרים – 26/7/17)). 10. עם זאת, בנסיבות העניין איני סבור כי נכון יהיה לקיים את הדיון בסדר הדין המיוחד, וזאת מהטעמים הבאים: א.

החלטה |12/12/2020 |שלום – כפר סבא

תפמ (באר שבע) 18760-02-22- חברת יניב ס.א. לבנין ופתוח בע"מ נגד נגסת אליאס

שמות השופטים: אורית ליפשיץ

  • בכתב הגנתה ציינה הנתבעת כי היא עצמה כבר עזבה את הנכס ב- 28/2/22. התפתחות העניינים בתובענה 7. לאחר הגשת כתב ההגנה התבקש התובע להגיב לטענות אשר הועלו בכתב ההגנה ולאשר כי הנתבעת ביקשה לפנות את הנכס. התובע הגיב וטען אי אלו טיעונים באשר למחלוקות כספיות בין הצדדים אך למעשה לא הודה כי טענת הנתבעת כי כבר עזבה את הנכס היא אכן נכונה. 8. בעקבות החלטת בית המשפט ולאחר אי אלו ארכות והחלטות שניתנו בעניין ללא כל התייחסות ותגובה מטעם התובעים, הודה התובע ביום ה- 29/3/22, כי הנתבעת אכן פינתה כבר את המושכר. 3 9. ביום ה- 29/3/22 עתרה הנתבעת להשתת הוצאות היות ולטענתה תביעה זו היתה נטולת עילה והוגשה אך ורק כדי להלך אימים על הנתבעת. הנתבעת הוסיפה ופרטה כיצד מלאה את כל חלקה בחוזה, אך סירבה לקשר מיני עם התובע, ציינה כיצד התובע ניתק אותה מחשמל ומים, ואף הוסיפה כי עברית אינה שפת אם עבורה, מה שאפשר לתובע לנצל אותה. 10. הנתבעת הפנתה לכך שהיא עצמה פנתה לתובע וביקשה לסיים את הסכם השכירות עקב הפרה בוטה שלט את ההסכם ותרמית מצידו ועקב כך שניתק אותה מחשמל ומים. 11. לטענת התובע בתגובתו דין בקשתה להידחות ולטענתו התביעה הוגשה בדין. דיון והכרעה 12. לאחר שעיינתי בתובענה, ולאחר שלמעשה הובהר כי הנתבעת פינתה את המושכר וכי דין התובענה להימחק, נותרה תלויה ועומדת אך ורק שאלת ההוצאות בגין תובענה זו. 13. ראשית, אעמוד מעט על המסלול הקבוע לבירור התובענה לפינוי מושכר: צא ולמד כי המחוקק מצא לנכון לחוקק ולהסדיר הליך מזורז לפינוי מושכר. כך, לפי סעיף 81 לתקנות סד"א 2018 – ". . . תביעה לפינוי מושכר לפי פרק זה לא תכיל סעדים נוספים והתובע רשאי לתבוע בהליך נפרד, בלא צורך בקבלת רשות מבית המשפט, סעדים נוספים בשל אותה עילה; אם הוגשה תביעה נוספת, יודיע על כך התובע לבית המשפט ויידרש לציין אם מתקיימים בתביעה התנאים הנדרשים לצורך קיום דיון בה במסלול של דיון מהיר.

פסק דין |24/04/2022 |שלום – באר שבע

תפמ (ירושלים) 52341-01-23- טרזורו בע"מ נגד משה כהן

שמות השופטים: בלהה יהלום

  • תקנה 78(א)(2) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018, קובעת כי תביעה לפינוי מושכר תתברר בהליך מהיר ואילו תקנה 81 קובעת הוראות מיוחדות, מזורזות אף יותר, בתביעה לפינוי מושכר: תביעה לפינוי מושכר – הוראות מיוחדות 81 (א) תביעה לפינוי מושכר לפי פרק זה לא תכיל סעדים נוספים והתובע רשאי לתבוע בהליך נפרד, בלא צורך בקבלת רשות מבית המשפט, סעדים נוספים בשל אותה עילה; אם הוגשה תביעה נוספת, יודיע על כך התובע לבית המשפט ויידרש לציין אם מתקיימים בתביעה התנאים הנדרשים לצורך קיום דיון בה במסלול של דיון מהיר. (ב) כתב הגנה בתביעה לפינוי מושכר יוגש בתוך שלושים ימים ממועד המצאת כתב התביעה. (ג) נתבע בתביעה לפינוי מושכר אינו רשאי להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי. (ד)בתביעה לפינוי מושכר לא תתקיים ישיבת קדם-משפט וההוראות לעניין ישיבה כאמור לא יחולו על הליך מסוג זה. (ה) בית המשפט יורה על מועד לדיון בתביעה לפינוי מושכר שלא יהיה מאוחר משלושים ימים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון. 9. מדובר בהליך מהיר מאוד, שמתאים לבירור טענות עובדתיות פשוטות וברורות ולא מצריך זמן שיפוטי רב. בהינתן שכך הם הדברים, לא כל הליך של תביעה לפינוי מושכר מתאים להתברר בדרך זה, ובתקנה 78(ג) לתקנות נקבע כי: "בית משפט רשאי בכל עת, להורות כי תביעה או תביעה שכנגד במסלול דיון מהיר תועבר למסלול דיון רגיל, אם מצא כי היא אינה מתאימה להתנהל בדיון מהיר". 10. בפסיקה נקבעו השיקולים המנחים את בית המשפט בהסבת תביעה בסדר דין מהיר לסדר דין רגיל: "ענייננו אינו בתיק הקלאסי של פינוי מושכר שהינו מסוג של דירת מגורים, של בעל בית המשכיר את דירתו ובעיניים כלות רואה ששוכר הדירה מנצל את העומס על המערכת השיפוטית למניעת פינויו מהדירה.

החלטה |12/03/2023 |שלום – ירושלים

פסיקה רלוונטית

תפמ (כפר סבא) 66507-08-21- אור אם.אי בע"מ נגד משתלבות השומרון

שמות השופטים: איתי רגב

ברע"א (מחוזי מרכז) 13892-10-21 לה ריין יזמות ואירועים בע"מ נ' אייסוניק קיד מערכות בע"מ (כב' הש' ר' אמיר), 2.22.21 ) נקבע: "המסלול הדיוני המהיר לפינוי מושכר (פרק ט"ז לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, ותקנות 78 ו-81 לתקנות סדר הדין החדשות) נועד להתמודד עם תופעה בה שוכרים שאינם משלמים דמי שכירות מנצלים לרעה את התמשכות ההליך המשפטי בסדר דין רגיל. מסלול זה הורחב בפסיקה גם לנכסים מסחריים, ובעת תיקון תקנות סדר הדין בחר מחוקק המשנה לאמץ את ההסדר הקיים ולא החריג נכסים מסחריים. מכאן שהכלל הוא כי תובענות לפינוי מושכר – בוודאי בשל אי-תשלום דמי שכירות – יתבררו בסדר דין מהיר, והעברתן לסדר דין רגיל היא החריג. " והוסיף – "אכן, במקרים רבים הדיון בפינוי נכס עסקי הוא מורכב ומחייב העברה למסלול דיוני רגיל, אך מדובר בסמכות שברשות, וכאשר נמצא שמדובר בעניין פשוט יחסית ההליך ינוהל בסדר דין מהיר גם אם הנכס הוא מסחרי וההתקשרות עסקית". 7. בתפ"מ (שלום י-ם) 15027-05-21 נוקדים (אל-דוד) כפר שיתופי בע"מ נ' יאס מיקי ובנו בע"מ (כב' הש' ק' אזולאי, 10.9.21 ) נקבע: 3 "ככלל יידונו בהליך מהיר של תביעה לפינוי מושכר הליכים שבהם אין מורכבות עובדתית או ראייתית מיוחדת, והיקף החקירות צפוי להיות מצומצם", ובית המשפט הזכיר עוד כי "לא בכדי נקבעו הוראות מיוחדות לדיון בתביעה זו. כך, למשל, נקבע כי תובע לא רשאי לצרף לתביעה לפינוי מושכר סעדים נוספים (סעיף 81(א) לתקנות); וכן נקבע כי על הנתבע להגיש כתב הגנה בתוך 30 ימים ממועד המצאת כתב התביעה (סעיף 81(ב)), ונאסר עליו להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי (סעיף 81(ג)).

החלטה |
01/02/2022 |
שלום – כפר סבא

תפמ (כפר סבא) 44735-03-22- שרלה פוגץ נגד פתוח השרון בעמ

שמות השופטים: איתי רגב

  • ברע"א (מחוזי מרכז) 13892-10-21 לה ריין יזמות ואירועים בע"מ נ' אייסוניק קיד מערכות בע"מ (כב' הש' ר' אמיר), 2.22.21 ) נקבע: "המסלול הדיוני המהיר לפינוי מושכר (פרק ט"ז לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, ותקנות 78 ו-81 לתקנות סדר הדין החדשות) נועד להתמודד עם תופעה בה שוכרים שאינם משלמים דמי שכירות מנצלים לרעה את התמשכות ההליך המשפטי בסדר דין רגיל. מסלול זה הורחב בפסיקה גם לנכסים מסחריים, ובעת תיקון תקנות סדר הדין בחר מחוקק המשנה לאמץ את ההסדר הקיים ולא החריג נכסים מסחריים. מכאן שהכלל הוא כי תובענות לפינוי מושכר – בוודאי בשל אי-תשלום דמי שכירות – יתבררו בסדר דין מהיר, והעברתן לסדר דין רגיל היא החריג. " והוסיף – "אכן, במקרים רבים הדיון בפינוי נכס עסקי הוא מורכב ומחייב העברה למסלול דיוני רגיל, אך מדובר בסמכות שברשות, וכאשר נמצא שמדובר בעניין פשוט יחסית ההליך ינוהל בסדר דין מהיר גם אם הנכס הוא מסחרי וההתקשרות עסקית". 15. בתפ"מ (שלום י-ם) 15027-05-21 נוקדים (אל-דוד) כפר שיתופי בע"מ נ' יאס מיקי ובנו בע"מ (כב' הש' ק' אזולאי, 10.9.21 ) נקבע: "ככלל יידונו בהליך מהיר של תביעה לפינוי מושכר הליכים שבהם אין מורכבות עובדתית או ראייתית מיוחדת, והיקף החקירות צפוי להיות מצומצם", ובית המשפט הזכיר עוד כי "לא בכדי נקבעו הוראות מיוחדות לדיון בתביעה זו. כך, למשל, נקבע כי תובע לא רשאי לצרף לתביעה לפינוי מושכר סעדים נוספים (סעיף 81(א) לתקנות); וכן נקבע כי על הנתבע להגיש כתב הגנה בתוך 30 ימים ממועד המצאת כתב התביעה (סעיף 81(ב)), ונאסר עליו להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי (סעיף 81(ג)).

החלטה |
17/12/2022 |
שלום – כפר סבא

תפמ (כפר סבא) 57577-03-22- אמנון מנדלבאום נגד צילי ארליך

שמות השופטים: איתי רגב

  • ברע"א (מחוזי מרכז) 13892-10-21 לה ריין יזמות ואירועים בע"מ נ' אייסוניק קיד מערכות בע"מ (כב' הש' ר' אמיר), 2.22.21 ) נקבע: 3 "המסלול הדיוני המהיר לפינוי מושכר (פרק ט"ז לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, ותקנות 78 ו-81 לתקנות סדר הדין החדשות) נועד להתמודד עם תופעה בה שוכרים שאינם משלמים דמי שכירות מנצלים לרעה את התמשכות ההליך המשפטי בסדר דין רגיל. מסלול זה הורחב בפסיקה גם לנכסים מסחריים, ובעת תיקון תקנות סדר הדין בחר מחוקק המשנה לאמץ את ההסדר הקיים ולא החריג נכסים מסחריים. מכאן שהכלל הוא כי תובענות לפינוי מושכר – בוודאי בשל אי-תשלום דמי שכירות – יתבררו בסדר דין מהיר, והעברתן לסדר דין רגיל היא החריג. " 11. בתפ"מ (שלום י-ם) 15027-05-21 נוקדים (אל-דוד) כפר שיתופי בע"מ נ' יאס מיקי ובנו בע"מ (כב' הש' ק' אזולאי, 10.9.21 ) נקבע: "ככלל יידונו בהליך מהיר של תביעה לפינוי מושכר הליכים שבהם אין מורכבות עובדתית או ראייתית מיוחדת, והיקף החקירות צפוי להיות מצומצם", והוסיף: "לא בכדי נקבעו הוראות מיוחדות לדיון בתביעה זו. כך, למשל, נקבע כי תובע לא רשאי לצרף לתביעה לפינוי מושכר סעדים נוספים (סעיף 81(א) לתקנות); וכן נקבע כי על הנתבע להגיש כתב הגנה בתוך 30 ימים ממועד המצאת כתב התביעה (סעיף 81(ב)), ונאסר עליו להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי (סעיף 81(ג)). טיבו של ההליך גם מחייב את בית המשפט לקיים דיון מהיר, ועל כן נקבע בתקנות כי בתביעה לפינוי מושכר לא תתקיים ישיבת קדם משפט, וכי דיון בתביעה יתקיים לא יאוחר משלושים ימים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון (סעיפים 81(ד) ו-(ה) בהתאמה).

החלטה |11/05/2022 |שלום – כפר סבא

תפמ (כפר סבא) 63514-12-22- עיריית הוד השרון נגד רפאל סירי

שמות השופטים: איתי רגב

  • 1. התובעת הגישה תביעה לפינוי מושכר לטענתה, תמה תקופת השכירות של המושכר ששכר ממנה הנתבע ועליו לפנותו. הנתבע עתר להורות על העברת הדיון בתביעה לסדר דין רגיל. 2. התביעה הוגשה כתביעה לפינוי מושכר ובהתאם להוראות ת' 78(א)(2) לתקנות סדר הדין האזרחי הוכתרה כתביעה בדיון מהיר. ס"ק ג' לתקנה 78 האמורה קובע, עם זאת, כי "בית משפט רשאי בכל עת, להורות כי תביעה או תביעה שכנגד במסלול דיון מהיר תועבר למסלול דיון רגיל, אם מצא כי היא אינה מתאימה להתנהל בדיון מהיר". דיון 3. ברע"א (מחוזי מרכז) 13892-10-21 לה ריין יזמות ואירועים בע"מ נ' אייסוניק קיד מערכות בע"מ (נבו 02.11.2021 ) נקבע: "המסלול הדיוני המהיר לפינוי מושכר (פרק ט"ז לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, ותקנות 78 ו-81 לתקנות סדר הדין החדשות) נועד להתמודד עם תופעה בה שוכרים שאינם משלמים דמי שכירות מנצלים לרעה את התמשכות ההליך המשפטי בסדר דין רגיל. מסלול זה הורחב בפסיקה גם לנכסים מסחריים, ובעת תיקון תקנות סדר הדין בחר מחוקק המשנה לאמץ את ההסדר הקיים ולא החריג נכסים מסחריים. מכאן שהכלל הוא כי תובענות לפינוי מושכר – בוודאי בשל אי-תשלום דמי שכירות – יתבררו בסדר דין מהיר, והעברתן לסדר דין רגיל היא החריג. " 4. ועוד נכתב שם: "אכן, במקרים רבים הדיון בפינוי נכס עסקי הוא מורכב ומחייב העברה למסלול דיוני רגיל, אך מדובר בסמכות שברשות, וכאשר נמצא שמדובר בעניין פשוט יחסית ההליך ינוהל בסדר דין מהיר גם אם הנכס הוא מסחרי וההתקשרות עסקית" 5. בתפ"מ (שלום י-ם) 15027-05-21 נוקדים (אל-דוד) כפר שיתופי בע"מ נ' יאס מיקי ובנו בע"מ (נבו 10.09.2021 ) נכתב: "ככלל יידונו בהליך מהיר של תביעה לפינוי מושכר הליכים שבהם אין מורכבות עובדתית או ראייתית מיוחדת, והיקף החקירות צפוי להיות מצומצם .

החלטה |19/06/2023 |שלום – כפר סבא

תפמ (כפר סבא) 27942-06-22- ע"ד העצם אקספרס בע"מ נגד ניסים צפירה

שמות השופטים: איתי רגב

  • כך, למשל, נקבע כי תובע לא רשאי לצרף לתביעה לפינוי מושכר סעדים נוספים (סעיף 81(א) לתקנות); וכן נקבע כי על הנתבע להגיש כתב הגנה בתוך 30 ימים ממועד המצאת כתב התביעה (סעיף 81(ב)), ונאסר עליו להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי (סעיף 81(ג)). טיבו של ההליך גם מחייב את בית המשפט לקיים דיון מהיר, ועל כן נקבע בתקנות כי בתביעה לפינוי מושכר לא תתקיים ישיבת קדם משפט, וכי דיון בתביעה יתקיים לא יאוחר משלושים ימים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון (סעיפים 81(ד) ו-(ה) בהתאמה). משמעות הדברים היא כי סדר הדין המיוחד של תביעה לפינוי מושכר נועד לבירור תביעות שאינן מורכבות, ובירורן צפוי להתקיים בישיבה אחת. " 4 14. כפי שמצא בית המשפט באותו עניין, גם במקרה דנן לא שוכנעתי שהעניין הנוכחי מתאים לבירור במסגרת של הליך מהיר לפינוי מושכר. 15. על פי הנטען בכתב התביעה הסכם השכירות בין הצדדים נכרת עוד במאי 2016 והמבקשת 1 (להלן: המבקשת) מחזיקה בנכס מזה למעלה משש שנים. 16. ההסכם, כאמור, הוא בין המשיב למבקשת וכפי שנטען על ידי המבקשים – ספק אם למשיב עילת תביעה בהליך של פינוי מושכר נגד המבקש, שהטענות כלפיו מתבססות על כך שחתם על כתב ערבות להבטחת התחייבויות המבקשת מכח ההסכם. 17. אין בכתב התביעה טענה כי המבקש, בעצמו, הוא המחזיק בנכס וספק אם ניתן להורות על פינויו שלו, באופן אישי, מהנכס במסגרת ההליך שלפני. לא מן הנמנע כי את הטענות שיש למשיב נגד המבקש יהיה עליו לברר בהליך נפרד. 18. בהקשר זה רשמתי לפני אף את הטענות לעניין סעד מינוי הכונס, ואת עמדת המשיב בקשר לכך. 19. גם השיהוי בנקיטת ההליכים מצדו של המשיב מלמד על כך שההליך לא מתאים לבירור במסגרת הליך מהיר.

החלטה |18/07/2022 |שלום – כפר סבא

תפמ (תל אביב) 38732-10-22- רום כנרת נכסים והשקעות בע"מ נגד תדהר הראל מניבים הפרויקט בעמק ברכה- שותפות מוגבלת

שמות השופטים: כרמלה האפט

  • בתקנה 78(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 נקבע כי "בית משפט רשאי בכל עת, להורות כי תביעה או תביעה שכנגד במסלול דיון מהיר תועבר למסלול דיון רגיל, אם מצא כי היא אינה מתאימה להתנהל בדיון מהיר". 11. ברע"א (מחוזי מרכז) 13892 לה ריין יזמות ואירועים בע"מ נ' אייסוניק קיד מערכות בע"מ (כב' השופט ר' אמיר), מיום 22/2/2021, נקבע: "המסלול הדיוני המהיר לפינוי מושכר (פרק ט"ז לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, ותקנות 78 ו-81 לתקנות סדר הדין החדשות) נועד להתמודד עם תופעה בה שוכרים שאינם משלמים דמי שכירות מנצלים לרעה את התמשכות ההליך המשפטי בסדר דין רגיל. מסלול זה הורחב בפסיקה גם לנכסים מסחריים, ובעת תיקון תקנות סדר הדין בחר מחוקק המשנה לאמץ את ההסדר הקיים ולא החריג נכסים מסחריים. מכאן שהכלל הוא כי תובענות לפינוי מושכר – בוודאי בשל אי-תשלום דמי שכירות – יתבררו בסדר דין מהיר, והעברתן לסדר דין רגיל היא החריג. . . אכן, במקרים רבים הדיון בפינוי נכס עסקי הוא מורכב ומחייב העברה למסלול דיוני רגיל, אך מדובר בסמכות שברשות, וכאשר נמצא שמדובר בעניין פשוט יחסית ההליך ינוהל בסדר דין מהיר גם אם הנכס הוא מסחרי וההתקשרות עסקית". יפים גם הדברים שנקבעו בבתפ"מ (שלום י-ם) 15027-05-21 נוקדים (אל-דוד) כפר שיתופי בע"מ נ' יאס מיקי ובנו בע"מ (כב' השופט ק' אזולאי, מיום 10.9.21 ): "ככלל יידונו בהליך מהיר של תביעה לפינוי מושכר הליכים שבהם אין מורכבות עובדתית או ראייתית מיוחדת, והיקף החקירות צפוי להיות מצומצם. . . לא בכדי נקבעו הוראות מיוחדות לדיון בתביעה זו. כך, למשל, נקבע כי תובע לא רשאי לצרף לתביעה לפינוי מושכר סעדים נוספים (סעיף 81(א) לתקנות); וכן נקבע כי על הנתבע להגיש כתב הגנה בתוך 30 ימים ממועד המצאת כתב התביעה (סעיף 81(ב)), ונאסר עליו להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי (סעיף 81(ג)).

החלטה |23/03/2023 |שלום – תל אביב

תפמ (ירושלים) 52341-01-23- טרזורו בע"מ נגד משה כהן

שמות השופטים: בלהה יהלום

  • תקנה 78(א)(2) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018, קובעת כי תביעה לפינוי מושכר תתברר בהליך מהיר ואילו תקנה 81 קובעת הוראות מיוחדות, מזורזות אף יותר, בתביעה לפינוי מושכר: תביעה לפינוי מושכר – הוראות מיוחדות 81 (א) תביעה לפינוי מושכר לפי פרק זה לא תכיל סעדים נוספים והתובע רשאי לתבוע בהליך נפרד, בלא צורך בקבלת רשות מבית המשפט, סעדים נוספים בשל אותה עילה; אם הוגשה תביעה נוספת, יודיע על כך התובע לבית המשפט ויידרש לציין אם מתקיימים בתביעה התנאים הנדרשים לצורך קיום דיון בה במסלול של דיון מהיר. (ב) כתב הגנה בתביעה לפינוי מושכר יוגש בתוך שלושים ימים ממועד המצאת כתב התביעה. (ג) נתבע בתביעה לפינוי מושכר אינו רשאי להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי. (ד)בתביעה לפינוי מושכר לא תתקיים ישיבת קדם-משפט וההוראות לעניין ישיבה כאמור לא יחולו על הליך מסוג זה. (ה) בית המשפט יורה על מועד לדיון בתביעה לפינוי מושכר שלא יהיה מאוחר משלושים ימים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון. 9. מדובר בהליך מהיר מאוד, שמתאים לבירור טענות עובדתיות פשוטות וברורות ולא מצריך זמן שיפוטי רב. בהינתן שכך הם הדברים, לא כל הליך של תביעה לפינוי מושכר מתאים להתברר בדרך זה, ובתקנה 78(ג) לתקנות נקבע כי: "בית משפט רשאי בכל עת, להורות כי תביעה או תביעה שכנגד במסלול דיון מהיר תועבר למסלול דיון רגיל, אם מצא כי היא אינה מתאימה להתנהל בדיון מהיר". 10. בפסיקה נקבעו השיקולים המנחים את בית המשפט בהסבת תביעה בסדר דין מהיר לסדר דין רגיל: "ענייננו אינו בתיק הקלאסי של פינוי מושכר שהינו מסוג של דירת מגורים, של בעל בית המשכיר את דירתו ובעיניים כלות רואה ששוכר הדירה מנצל את העומס על המערכת השיפוטית למניעת פינויו מהדירה.

החלטה |12/03/2023 |שלום – ירושלים

תפמ (פתח תקווה) 38669-01-24- מאיר סיני נגד ' משה כהן

שמות השופטים: עדנה יוסף קוזין

  • 1. לפני בקשת הנתבע להעברת הדיון בתביעה לסדר דין רגיל התביעה הוגשה כתביעה לפינוי מושכר בסדר דין מהיר. לטענת הנתבע, יש להעביר את ההליך לפסים של סדר דין רגיל לאור יחסי השכירות ארוכי הטווח שהתקיימו בין הצדדים, והכחשתו הגורפת של התובע של מסמכים החתומים על ידו בטענת זיוף. 2. תקנה 78(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 קובעת: "בית משפט רשאי בכל עת, להורות כי תביעה או תביעה שכנגד במסלול דיון מהיר תועבר למסלול דיון רגיל, אם מצא כי היא אינה מתאימה להתנהל בדיון מהיר. " סמכות זו של בית משפט מאזנת בין האינטרס בשמיעת תביעות פינוי ללא דיחוי מיותר מצד אחד, ומנגד עשיית הצדק מקום שההליך המהיר אינו מתאים למקרה הנדון. אם במהלך הדיון מתעורר הצורך בשמיעת עדים נוספים או הצגת ראיות נוספות הרי שבסמכותו ואף מחובתו של בית משפט להעביר את הדיון לפסים רגילים. (רע"א (ת"א) 14055-02-20 דיסקברי רכב ציוד ואחזקות בע"מ נ' פי גלילות מסופי נפט וצנורות בע"מ ( 10.2.2020 )). פינוי נכס מסחרי עשוי להיות מורכב. עם זאת, העובדה כי מדובר בנכס עסקי-מסחרי אין בה, כשלעצמה, הצדקה להעברת ההליך לסדר דין רגיל. כל מקרה נבחן לגופו ובהתאם לנסיבותיו. (רע"א (מחוזי מרכז) 13892-10-21 לה ריין יזמות ואירועים בע"מ נ' אייסוניק קיד מערכות בע"מ ( 2.11.2021 )). 3. בהליך זה השאלות העיקריות העומדות להכרעה הן: האם קיים הסכם שכירות בתוקף בין התובע לנתבע; מה זכויות התובע במושכר, לאחר שהוצג הסכם מכר לגביו; ככל שקיים הסכם שכירות בתוקף על פיו הנתבע זכאי להחזיק במושכר, האם הסכם השכירות הופר על ידי הנתבע, והאם לתובע זכאות לביטולו ופינוי הנתבע מהמושכר.

החלטה |15/09/2024 |שלום – פתח תקווה

תפמ (רמלה) 16733-12-22- גני שפע איילון בע"מ נגד סופר גני יער בעמ

שמות השופטים: זיוון אלימי

  • יצויין, כי בחודש יולי 2021, זמן רב לפני הגשת התביעה דנן, הגישה הנתבעת לבית משפט השלום בראשון לציון תביעה נגד התובעת כאן (בת"א 43629-07-21), במסגרתה עתרה להשבת דמי ניהול אשר שולמו על ידה ביתר לטענתה, לפיצוי בגין הפרת הסכם השכירות על ידי התובעת כאן ולפיצוי בגין אובדן רווחים עתידיים. 11. במסגרת ניהול ההליך התקיימו בפניי שלושה דיונים, אשר הוקדשו במידה רבה לניסיון להביא את הצדדים להסכמה אשר תאפשר את המשך השכירות תוך קביעת תנאיה, ותייתר את המשך ניהול ההליך. למרבה הצער ניסיונות אלו לא צלחו. 12. במסגרת בקשתה טוענת הנתבעת כי מורכבות ההליך ומארג היחסים החוזיים שבין הצדדים אינם מתאימים לדיון בהליך מקוצר, וכי ראוי להעביר את הדיון בתביעה לסדר דין רגיל. 13. התובעת מתנגדת מן הסתם לבקשה. דיון והכרעה 14. תקנה 78(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת: "בית משפט רשאי בכל עת, להורות כי תביעה או תביעה שכנגד במסלול דיון מהיר תועבר למסלול דיון רגיל, אם מצא כי היא אינה מתאימה להתנהל בדיון מהיר". 15. לא בכדי מהווה התביעה לפינוי מושכר חלק מן הפרק העוסק בדיון מהיר, ונקבעו הוראות מיוחדות לדיון בתביעה זו. 16. בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי בתביעה לפינוי מושכר לא תתקיים ישיבת קדם משפט, והדיון בתביעה יתקיים לא יאוחר משלושים ימים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון (סעיפים 81(ד) ו- (ה) לתקנות סדר הדין האזרחי). 17. סדר הדין המיוחד של תביעה לפינוי מושכר נועד לבירור תביעות שאינן מורכבות, ובירורן צפוי להתקיים בישיבה אחת. 18.

החלטה |07/06/2023 |שלום – רמלה

תפמ (חיפה) 14181-07-23- אדומים סולאר בע"מ נגד נוף קדמת תפן בעמ

שמות השופטים: עינב נהרי סנדלר

  • קדמת תפן בע"מ 2. קלי"ה גליל השקעות בע"מ החלטה 1. בהתאם להחלטת כב' הנשיאה, השופטת ש. אייזנברג, מיום 24.8.23 , תיק זה הועבר לטיפולי. 2. בפני בקשה שהגישה המבקשת-הנתבעת לעיכוב ההליכים בתיק זה – תביעה לפינוי מושכר – עד להכרעה בהליך הנוסף המתנהל בין הצדדים, אותו הגישה המבקשת כנגד המשיבות, הקבוע אף הוא בפני ומתנהל במסגרת ת. א. 31872-03-22 ובו עותרת המבקשת לקבלת סעד הצהרתי וצווי עשה כנגד המשיבות (להלן: "ההליך המקביל"). לחילופין, מבקשת הנתבעת להורות על איחוד הדיון בתביעה כאן לפינוי המושכר ביחד עם התביעה בהליך המקביל (להלן: "הבקשה"). 3. ראשית, אפתח ואציין, באשר לעתירה החילופית המתבקשת בבקשה – לאיחוד הדיון בתביעות, כי תביעה לפינוי מושכר הינו הליך המתנהל בסדר דין מהיר ויוחדו לו הוראות וסדרי דין מיוחדים במסגרת תקנה 81, בפרק יב', בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "התקנות"). מטבע הדברים אין זה נכון או אפשרי לאחד את הדיון בתביעה לפינוי מושכר ביחד עם תביעה אזרחית מורכבת אחרת, המתנהלת בסדר דין רגיל, הגם במקרה, כבענייננו, בו מדובר באותם צדדים ובנסיבות רקע זהות, זאת נוכח תכליותיה המיוחדות וסדרי הדין המיוחדים שנקבעו לצורך ניהול תביעה לפינוי מושכר. הדבר אף נלמד בהיקש מתוכן הוראת תקנה 81(א) לתקנות. 4. אם כן, במסגרת הבקשה אשר לפני, יש לבחון את העתירה העיקרית המתבקשת ולשקול האם ראוי לעכב את התביעה כאן לפינוי המושכר עד להכרעה בהליך המקביל – כפי המתבקש בסעד העיקרי בבקשה, או שיש לברר את התביעה לפינוי מושכר במקביל לניהול ההליך המקביל. 5. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בבקשה ובתשובת המשיבות לבקשה שהוגשה לתיק ביום 16.8.23 , ולאחר שבחנתי את הטענות בכתב התביעה כאן, על רקע המחלוקות והפלוגתאות בין הצדדים המתבררות בהליך המקביל, נחה דעתי כי, נכון לעת הזו, יש לקבל את הבקשה ולהורות על עיכוב ההליך כאן לפינוי מושכר עד להכרעה בהליך המקביל.

החלטה |03/09/2023 |שלום – חיפה

חקיקה רלוונטית

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 215ז. תביעה לפינוי מושכר

  • 215ז. (א) תובע רשאי להגיש תביעה לפינוי מושכר שאין חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972, חל עליו לפי פרק זה ((להלן – תביעה לפינוי מושכר), וסדרי הדין בעניינה יהיו לפי פרק זה. (ב) תביעה לפינוי מושכר לפי פרק זה לא תכיל סעדים נוספים בשל אותה עילה והתובע יהא רשאי לתבוע סעדים נוספים, בשל אותה עילה, בהליך נפרד ובלא צורך בקבלת רשות מאת בית המשפט. (ג) אין באמור בפרק זה כדי לגרוע מהזכות לתבוע פינוי מושכר בסדר דין מקוצר לפי הוראות פרק ט"ז.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018

סעיף: 81. תביעה לפינוי מושכר – הוראות מיוחדות

  • 81. (א) תביעה לפינוי מושכר לפי פרק זה לא תכיל סעדים נוספים והתובע רשאי לתבוע בהליך נפרד, בלא צורך בקבלת רשות מבית המשפט, סעדים נוספים בשל אותה עילה; אם הוגשה תביעה נוספת, יודיע על כך התובע לבית המשפט ויידרש לציין אם מתקיימים בתביעה התנאים הנדרשים לצורך קיום דיון בה במסלול של דיון מהיר. (ב) כתב הגנה בתביעה לפינוי מושכר יוגש בתוך שלושים ימים ממועד המצאת כתב התביעה. (ג) נתבע בתביעה לפינוי מושכר אינו רשאי להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי. (ד) בתביעה לפינוי מושכר לא תתקיים ישיבת קדם–משפט וההוראות לעניין ישיבה כאמור לא יחולו על הליך מסוג זה. (ה) בית המשפט יורה על מועד לדיון בתביעה לפינוי מושכר שלא יהיה מאוחר משלושים ימים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018

סעיף: 81. תביעה לפינוי מושכר – הוראות מיוחדות

  • 81. (א) תביעה לפינוי מושכר לפי פרק זה לא תכיל סעדים נוספים והתובע רשאי לתבוע בהליך נפרד, בלא צורך בקבלת רשות מבית המשפט, סעדים נוספים בשל אותה עילה; אם הוגשה תביעה נוספת, יודיע על כך התובע לבית המשפט ויידרש לציין אם מתקיימים בתביעה התנאים הנדרשים לצורך קיום דיון בה במסלול של דיון מהיר. (ב) כתב הגנה בתביעה לפינוי מושכר יוגש בתוך שלושים ימים ממועד המצאת כתב התביעה. (ג) נתבע בתביעה לפינוי מושכר אינו רשאי להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי. (ד) בתביעה לפינוי מושכר לא תתקיים ישיבת קדם–משפט וההוראות לעניין ישיבה כאמור לא יחולו על הליך מסוג זה. (ה) בית המשפט יורה על מועד לדיון בתביעה לפינוי מושכר שלא יהיה מאוחר משלושים ימים ממועד הגשת כתב ההגנה האחרון.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)

סעיף: 215ז. תביעה לפינוי מושכר

  • 215ז. (א) תובע רשאי להגיש תביעה לפינוי מושכר שאין חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972, חל עליו לפי פרק זה ((להלן – תביעה לפינוי מושכר), וסדרי הדין בעניינה יהיו לפי פרק זה. (ב) תביעה לפינוי מושכר לפי פרק זה לא תכיל סעדים נוספים בשל אותה עילה והתובע יהא רשאי לתבוע סעדים נוספים, בשל אותה עילה, בהליך נפרד ובלא צורך בקבלת רשות מאת בית המשפט. (ג) אין באמור בפרק זה כדי לגרוע מהזכות לתבוע פינוי מושכר בסדר דין מקוצר לפי הוראות פרק ט"ז.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 215יא. קביעת מועד דיון

  • 215יא. בית המשפט יקבע מועד לדיון בתובענה שלא יהיה מאוחר משלושים ימים מהמועד האחרון להגשת כתב ההגנה האחרון בתיק.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)

סעיף: 215יא. קביעת מועד דיון

  • 215יא. בית המשפט יקבע מועד לדיון בתובענה שלא יהיה מאוחר משלושים ימים מהמועד האחרון להגשת כתב ההגנה האחרון בתיק.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 215יב. תחולת הוראות פרק ט"ז1 ואחרות

  • 215יב. (א) הוראות תקנות 214יב עד 214טז יחולו בהתאמה על תובענה לפי פרק זה. (ב) הוראות אחרות שבתקנות אלה יחולו על תובענה לפי פרק זה, ככל שאינן סותרות הוראות פרק זה ובשינויים המחויבים לפי העניין.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)

סעיף: 215יב. תחולת הוראות פרק ט"ז1 ואחרות

  • 215יב. (א) הוראות תקנות 214יב עד 214טז יחולו בהתאמה על תובענה לפי פרק זה. (ב) הוראות אחרות שבתקנות אלה יחולו על תובענה לפי פרק זה, ככל שאינן סותרות הוראות פרק זה ובשינויים המחויבים לפי העניין.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 215י. המצאה

  • 215י. (א) התובע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את כתב התביעה והמסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנה 215ט(א). (ב) הנתבע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את כתב ההגנה והמסמכים שיש לצרף לכתב ההגנה לפי תקנה 215ט(ב), בתוך מועד שלא יאוחר משלושים ימים מהמועד שהומצא לו כתב התביעה.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)

סעיף: 215י. המצאה

  • 215י. (א) התובע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את כתב התביעה והמסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנה 215ט(א). (ב) הנתבע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את כתב ההגנה והמסמכים שיש לצרף לכתב ההגנה לפי תקנה 215ט(ב), בתוך מועד שלא יאוחר משלושים ימים מהמועד שהומצא לו כתב התביעה.

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני 2021)

סעיף: 215ח. דרך ההגשה

  • 215ח. כתב תביעה לפינוי מושכר יוכתר במילים "תביעה לפינוי מושכר".

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 215ח. דרך ההגשה

  • 215ח. כתב תביעה לפינוי מושכר יוכתר במילים "תביעה לפינוי מושכר".

תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (נוסח החל על הליכים שנפתחו לפני ינואר 2021)

סעיף: 215ט. עריכת כתבי טענות

  • 215ט. (א) בכתב תביעה לפינוי מושכר יפרט התובע את טיעוניו ויצרף לך תצהירי עדות ראשית של העדים, חוות דעת מומחה, אסמכתאות משפטיות, אם ישנן, ואת המסמכים הנוגעים לעניין הנדון, המצויים או שהיו מצויים ברשותו או בשליטתו של התובע ושאותרו על ידו לאחר חקירה ודרישה. (ב) בכתב ההגנה יפרט הנתבע את טיעוניו ויצרף לו תצהירי עדות ראשית של העדים, חוות דעת מומחה, אסמכתאות משפטיות, אם ישנן, ואת המסמכים הנוגעים לעניין הנדון, המצויים או שהיו מצויים ברשותו או בשליטתו של הנתבע ושאותרו על ידו לאחר חקירה ודרישה.

אודות המחבר


גיל בר זוהר

עו"ד גיל בר זוהר

לייעוץ מקצועי ללא עלות:


תחומי התעסקות:
מסחרי
מקרקעין
משפחה

מאמרים נוספים:

תביעה לפינוי מושכר

בישראל, כמו במדינות רבות אחרות, מסילת המשפט הסטנדרטית לפינוי מושכר היא ערעור לבית המשפט. הליך זה נכתב במשפט, והוא מכיל סדר פעולות מוגדר שלא ניתן.. קרא עוד

בקשה לרישום הערת אזהרה

בקשה לרישום הערת אזהרה בתחום המקרקעין: כל מה שצריך לדעת אם אתה עורך דין העוסק בדיני מקרקעין, ייתכן שאתה נתקל בבקשות לרישום הערת אזהרה. מדובר.. קרא עוד

עורך דין נדל ן רמת גן

בחירת עורך דין נדל"ן ברמת גן: הבנת החשיבות אז אתם מעוניינים לקנות או למכור נכס ברמת גן, אחת מהערים המגורשות ביותר במדינה. קנייה או מכירה.. קרא עוד
פרטים נוספים

תפריט נגישות

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים ונחזור אליכם