סוף-הצדק מופיע !
יום אחד, בשעת אחר הצהריים, לקראת סוף יום העבודה, פסע אל משרדנו לקוח חדש. בפיו היה סיפור, שאם הוא לא היה אמיתי הוא פשוט היה מצחיק. הלקוח שלנו, החנה את רכבו וביקש להגיע לביתו ופתאום בלי כל התראה מוקדמת הוא מצא את עצמו מעוכב על ידי שוטרים ששהו במקום בשל פעילות אחרת.
וכך, איתרע מזלו ובמהלך חיפוש שנערך ברכבו נמצא סמים בכמות מזערית לשימוש עצמי וכן זוג מספריים. בשלב זה, הוא נדרש למסור דגימת שתן, כיוון שהשוטרים סברו, שאם מצאו אצלו כמות קטנה של סם ברכב, קרוב לוודאי שהוא גם נוהג תחת השפעת אותו סם. האזרח כמובן סרב בתוקף והתעקש על כך כי נטפלו אליו, ללא כל הצדקה עניינית, בייחוד לאור העובדה שהוא נקלע לגמרי במקרה לסיטואציה אליה לא היה שייך.
מכאן הסיפור המשיך להסתבך והאזרח נקלע, שלא בטובתו, לסיטואציה כמעט קפקאית. בתחילה הוא נחקר בגין החשדות נגדו אולם יחידת החקירות החליטה לסגור את התיק הפלילי נגדו. לכאורה, הסיפור היה צריך להיגמר כאן. אבל מסתבר שלא. היה מי שבכל זאת התעקש להעמיד אותו לדין, לאחר שכבר הוחלט לסגור את התיק נגדו. מי? ניחשתם נכון. יחידת התביעות בתעבורה. שם הוחלט שהוא יועמד לדין בגין עבירה של סירוב להיבדק בבדיקת השתן. זאת, לאחר שכבר הוחלט על סגירת התיק הפלילי כנגדו.
ברוב מוחלט של המקרים, זה היה סיפור שנגמר (במקרה הטוב) בשלילה ארוכה וקנס גבוה, אולם לשמחתו (ולמזלו) של הלקוח, הוא נתקל בעורכת הדין שני דבש ממשרדנו. עו"ד דבש ייצגה אותו בפני ביהמ"ש (פ"ל 484-07-17, אם אתם סקרנים) ועשתה שימוש בטענה הנדירה יחסית של "הגנה מן הצדק". טענה כזו מתקבלת על ידי בית המשפט בדרך כלל, רק כאשר ברור מעל לכל ספק שנגרם לאדם עוול על ידי רשות מסוימת – למרות מילותיו של החוק. ומששוכנע בכך בית המשפט, הוא יעניק לאותו אדם את הסעד של "הגנה מן הצדק".
חשוב לאמר כי טענה זו, של הגנה מן הצדק, מתקבלת רק לעתים רחוקות מאד, אולם במקרה הזי, השילוב של עו"ד דבש אשר התעקשה על ביטול כתב האישום מחמת טענה של הגנה מן הצדק, ביחד עם שופטת אמיצה ונחושה בבית המשפט לתעבורה בפ"ת הביא לתוצאה המיוחלת.