מרים, בת 70 ורופאה לשעבר הסובלת מדמנציה התחלתית בהווה, הגיעה למשרדי בליווי בתה היחידה, כשהיא מצוידת באישור רפואי הקובע כי היא מודעת למקום ולזמן ומביעה את דעתה בצורה ברורה וצלולה מספיק על מנת לקבל החלטות, וביקשה לערוך ייפוי כוח מתמשך.
"אני מודעת למצבי, ואני רוצה להבטיח שבעתיד, כאשר אחדל להיות צלולה ולא אוכל לקבל החלטות עבור עצמי, בתי תהיה מוסמכת לנהל את רכושי ואת ענייני הרפואיים והאישיים לפי הרצון העכשווי שלי", אמרה.
בשיחה נפרדת עם מרים ווידאתי שלא הופעל עליה לחץ לעריכת ייפוי הכוח המתמשך, ולאחר שערכנו רשימה של כל נכסיה ושוחחנו על העדפותיה לעתיד, ערכנו את הנחיותיה המקדימות המיועדות לבתה, מיופת הכוח.
"כל עוד מצבי מאפשר זאת, אני רוצה לגור עם הבת שלי. אם חלילה היא תתרשם שאני לא יכולה לתפקד בעצמי, אני מעדיפה מטפלת סיעודית במסגרת ביתית. בית אבות הוא ברירה אחרונה מבחינתי".
בפן הרפואי, הבעיה מרים את רצונה להימנע מכריתת איברים ומניתוחים ככל שהמצב הרפואי יאפשר זאת.
מרים אף ביקשה לעגן בהנחיות המקדימות הוראה לבתה שתדאג לה לפעילות גופנית של התעמלות ולעיסוי רפואי לחיזוק שרירי הגוף במסגרת ביתית בתדירות של פעם בשבוע. "פעילות זו תמומן מכספי", קבעה.
כמו כן, הסמיכה מרים את בתה לנהל את ענייני השכירות בנכס הרשום על שמה בצפון הארץ, לבצע פעולות במוצרים פיננסיים ובחשבונות הבנק על שמה.
ייפוי כוח מתמשך הוא כלי עוצמתי המאפשר לכל אדם, בעודו כשיר ובעל בחירה עצמאית, לבטא את רצונו ביחס לפעולות עתידיות שיש לנקוט בעניינים הנוגעים אליו, לקרוביו או לצדדים שלישיים, ולקבל החלטות גורליות שיעצבו את עתידו כשכבר לא יוכל לעשות זאת בעצמו – וזאת ללא צורך בהתערבותו של בית המשפט לענייני משפחה והאפוטרופוס הכללי.
ייפוי הכוח המתמשך וההנחיות המקדימות נערכות במשרדנו, משודרות באופן מקוון ומוגשות לאפוטרופוס הכללי, שם נבדקת תקינותם הטכנית.
ממועד אישור ההפקדה, ייפוי הכוח ניתן להפעלה על ידי הממונה במועד בו הממנה לא יהיה מסוגל להבין בדבר.
ריטה פרייס