עורך דין קניין רוחני פועל בשוק המקומי והגלובאלי בו התחרות המתמדת הפכה את היכולת של בעלי עסק לייחד ולמתג את מוצריהם להכרח משמעותי. החוק בישראל וברוב מדינות העולם מאפשר להגן על המותג באמצעות הכלי המשפטי הנקרא "סימן מסחר" סימן מסחר הוא הכלי המשפטי המאפשר הגנה על המוניטין של החברה. כך חברה תוכל לשמור על ייחודה ללא פחד מהעתקות וגניבות חומרים מקוריים. סימן מסחר יכול להיות שם ייחודי, לוגו, עיצוב גראפי של אריזה, ציור, צבע ייחודי ואפילו ריח.
רישום הסימן יוצר חזקה לפיה לבעליו הזכות הייחודית להשתמש בו. במצב בו תראה הוכחה להעתקת חומרים מחברה מתחרה, תינתן האפשרות לבעלי סימן המסחר לתבוע את המעתיק.
רישום סימני מסחר הינו הכרחי לכל עסק, כאשר אתם פותחים עסק חדש, כדאי לפנות לייעוץ כדי לראות כיצד ניתן לקבל הגנה על כל החומרים שלכם ללא פחד מהעתקות.
פגיעה בקניין ובמוניטין החברה נגרמת כאשר החברה מגלה כי חברה אחרת משתמשת בסימן מסחר רשום או בסימן הדומה לו. לאחר שהשקענו רבות ועמלנו תקופה ארוכה, אנו מרגישים פגיעה עצומה שיכולה לעיתים לגרום נזק ולהשבית את כל העסק. כיצד עלינו לשמור על זכויותינו ולמי נוכל לפנות במקרה זה?
במידה וישנה הפרה של סימן מסחרי אשר בבעלותנו .עלינו לנקוט באמצעים אופרטיביים.
החוק מגדיר הפרה של סימן מסחר על פי סעיף 1 לפקודת סימני מסחר התשל"ב- 1972 כשימוש בידי מי שאינו זכאי לכך בסימן מסחר רשום או בסימן הדומה לו לעניין טובין שלגביהם נרשם הסימן או טובין מאותו הגדר.
אם מוכח שהחברה המתחרה אכן עושה שימוש שלא כדין בסימני המסחר של החברה האחרת, אזי יינתן פסק להפסקת שימוש בסימן המסחר ולפיצוי בגין זאת.
טרם גילוי ההפרה, הפעולה הראשונה אותה תצטרכו לבצע הינו תיעוד והבטחת יכולתכם להוכיח שאתם בעלי זכויות היוצרים. דברו עם עורך דין שיסייע בידיכם לתעד בצורה אובייקטיבית את היצירה או תהליך היצירה. אם זו יצירה מוזמנת דאגו להבטיח שההסכם ביניכם יבהיר שכל זכויות היוצרים מועברות אליכם ושהיוצר ויתר על זכותו המוסרית. הכי חשוב- תעדו היטב את כל ההפרות.
רצוי לפנות לעורך דין המתמחה בהפרות זכויות קניין רוחני, עורך הדין יבדוק את כל הראיות להפרה וידאג שהפניה הראשונה אותה הגשתם, אינה פוגעת בכם בהמשך התהליך.
לא תמיד ניתן לתקן טעויות מהפניה הקודמת, לכן כדאי להתייעץ עם העורך דין עוד לפני ושיהיה צמוד אליכם לכל אורך התהליך.